Gebruiker:Kinet9057/archief 1

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

archief van 2011[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo gebruiker, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.363 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --Gebruiker:FoxBot FoxBot 18 jun 2011 11:16 (CEST)

Verwijderingsnominatie Boeboeks[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Boeboeks dat is genomineerd door Aliesperet. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20110618 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 19 jun 2011 02:08 (CEST)

Dommel (stripfiguur)[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Kinet, ik zie dat je koste wat het kost een tabel wil maken van de albumlijst van Dommel (stripfiguur). Ik ben het daar niet mee eens: de albums zijn allemaal geschreven en getekend door Dupa. Dit telkens herhalen is bijzonder redundant. Idem voor de uitgevers: slechts bij enkele albums is er ook een andere uitgever. Tot slot: je introduceert ook een aantal spel- en typefouten in de tabellen (letters vergeten, hoofdletters waar dat niet hoort), waardoor de versie mét tabel duidelijk minder goed is dan de oorspronkelijke versie. MichielDMN 🐘 (overleg) 21 jun 2011 16:14 (CEST)

Ik heb de fouten uit je tabel nu hersteld, maar de herhalende informatie over schrijver en tekenaar (ALTIJD Dupa) heb ik eruit gegooid. Gelieve dit nu zo te laten staan. Boven de tabel staat nu dat voor elk album geldt dat Dupa de auteur is. Dit is beter dan alles altijd te hernemen in de tabel. Dank u. --MichielDMN 🐘 (overleg) 21 jun 2011 16:36 (CEST)

Pagina's over reeksen[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Kinet, ik wil je toch nog even wat vragen. Je maakt heel wat strippagina's aan en dat vind ik heel goed. Maar je voegt veel te veel dezelfde informatie toe. Het is echt niet nodig in een tabel op te nemen wie de tekenaars, schrijvers en uitgevers zijn als dat voor élk album hetzelfde is. Je kunt die albums in dat geval beter als lijst noteren, en niet als tabel (lijsten zijn veel logischer). Ook je eerste zin lijkt wat te haperen. Je vermeldt telkens het eerste album. Die staat al in de lijst eronder. Ook de constructie "ze maakten het eerste album ..." voelt heel raar aan. Het lijkt alsof ze de andere albums niet schreven. Laat die zin gewoon weg: de info staat verderop. Gelieve hier wat rekening mee te houden. --MichielDMN 🐘 (overleg) 21 jun 2011 20:40 (CEST)

zou je me dan een idee willen geven over hoe het wel moet. Ik zou eigenlijk echt wel mijn tabelvorm willen houden omdat die invoudig is en overzichtelijk. Zou je me dan een voorbeeld kunnen geven voor een begin zin dan zal ik die met plezier toepasen grtjs, Kinet (overleg) 22 jun 2011 10:42 (CEST)

Beste Kinet, op zich is er niet veel mis met een tabel, maar als die informatie korter kan in een lijst, dan kun je dat beter zo doen. Ik vind het prima als er verschillende uitgevers of schrijvers of tekenaars zijn, maar als dat niet het geval is, kun je dus best een lijstje maken met gewoon de titel. En daarboven dan één zinnetje "Alle albums zijn geschreven door ..., getekend door ... en uitgegeven door ...". Dat leest een stuk vlotter en is eveneens overzichtelijk, naar mijn aanvoelen zelfs veel meer.

Een beginzin: gewoon hetzelfde, maar dan zonder dat stukje over het eerste album. Als je een albumlijst geeft, dan staat die informatie er toch al in. Zonder dat stukje is de zin volgens mij prima (en dat is een compliment)!

Nog even dit ook: let er op dat je hoofdletters gebruikt aan het begin van een zin en ook voor kopjes (zoals == Albums ==) en voor de headers in je tabel (schrijf dus bij voorkeur "Nummer" en niet "nummer")). Zo wordt het meestal gedaan hier.

Als je nog ergens hulp bij nodig hebt, vraag het dan op mijn overlegpagina. Ik besef heel goed dat Wikipedia een zekere instapdrempel heeft en ben je bereid je daar dan ook in te sturen, als je dat wenst. --MichielDMN 🐘 (overleg) 22 jun 2011 11:03 (CEST)

 ik zal er zeker rekening proberen mee te houden. Bedankt voor al je uitleg en verbetering
 Kinet (overleg) 22 jun 2011 11:06 (CEST)

Coaching[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Kinet, ik las je berichtje op mijn overlegpagina. Omdat ik ook wel iets van strips (heb al wat artikels over strips gemaakt) weet en al een tijdje actief ben op Wikipedia, wil ik je graag helpen om Wikipedia te ontdekken. Je lijkt me een goede aanwinst, dus ja, ik zie niet in waarom ik zou weigeren! Dus als je vragen hebt: stel ze gerust! --MichielDMN 🐘 (overleg) 26 jun 2011 11:18 (CEST)

bedankt dan heb ik hierbij dus een coach – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Kinet (overleg · bijdragen)

Geen dank! Als er op deze manier prima extra pagina's of aanvullingen kunnen komen, dan kan ik echt niet weigeren. Ik hoop dat ik het goed ga doen. Val me dus maar zoveel lastig als nodig hoor! --MichielDMN 🐘 (overleg) 26 jun 2011 11:59 (CEST)

ok Kinet (overleg) 26 jun 2011 12:01 (CEST)

Coachingsprogramma
Coachingsprogramma

Kinet9057 volgt het coachingsprogramma. De coach is Michieldumon.

Verwijder dit sjabloon alstublieft niet zonder eerst Michieldumon op de hoogte te stellen.

Le Lombard[bewerken | brontekst bewerken]

Bese Kinet, je hebt zonet een uitbreiding gegeven aan het artikel Le Lombard. daarbij zijn er 33 foutieve links ontstaan naar doorverwijspagina's. Misschien was je al van plan het te herstellen, dan heb ik niets gezegd. Mvg, Mexicano (overleg) 27 jun 2011 19:25 (CEST)

beste, Mexicano
ik ben bezig met na te kijken of er al korekte links van die artikels bestaan en als die niet bestaan ga ik :nadien allemaal die artikels zelf schrijven
Kinet (overleg) 27 jun 2011 19:28 (CEST)
Zoals je ziet heb ik jouw tekst op mijn OP naar hier verplaatst omdat het gebruikelijk is te antwoorden op de pagina waar de vraag is gesteld. Ik heb jouw OP op mijn volglijst staan, dus ik zie het antwoord vanzelf. Overigens zie ik nu dat er niet alleen dp-links zijn maar ook links die naar een volkomen andere betekenis linken. Veel succes ermee. Groet, Mexicano (overleg) 27 jun 2011 19:33 (CEST)

ik ben hier mee bezig deze zullen zeker in orde kommen gelieve zelf niets te veranderen a.u.b. Kinet (overleg) 27 jun 2011 19:35 (CEST)

Ik hou ook wel 'n oogje in het zeil ;-). Succes, Kinet! --MichielDMN 🐘 (overleg) 27 jun 2011 19:57 (CEST)
doe dat maar want er is veel werk ;-) bedankt Michieldumon! --Kinet (overleg) 27 jun 2011 19:59 (CEST)

Tip van de coach[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Kinet, ik had nog een tip voor je. Er is op Wikipedia een soort startpagina voor de artikels over strips Portaal:Strip. In Portaal:Strip/Nieuw kun je eventueel je nieuwe artikels toevoegen. Ik ben één van de weinigen die daar nog eens wat aan toevoegt af en toe ... Momenteel zijn alle artikels in dat lijstje door mij geschreven. 't Zou dus wel goed zijn als je er ook wat aan toevoegde als je nieuwe artikels maakt. Let er wel op dat je er maar 12 in de lijst opneemt en dat je die bovenaan toevoegt en oude onderaan verwijdert. Groetjes! --MichielDMN 🐘 (overleg) 28 jun 2011 22:59 (CEST)

'k zal dat een keer doen voor mijn coach zodat hij niet meer alleen is --Kinet (overleg) 29 jun 2011 09:28 (CEST)

Voor mij moet je het niet doen hoor :-), maar zo maak je wel bekend(er) dat er nieuwe artikels over strips zijn. Handig voor als iemand denkt er ook nog wat over te vertellen heeft. --MichielDMN 🐘 (overleg) 29 jun 2011 09:46 (CEST)

Tip van de coach (2)[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Kinet,

Zoals je misschien zal zien, heb ik in een aantal van je artikels verwijzingen gemaakt naar de Franstalige artikels over hetzelfde onderwerp. Ik had je dit al eens gevraagd, maar ik herhaal het graag even: zou je voortaan zelf even willen kijken of er in andere talen al een artikel bestaat? Je bron is volgens mij Zilveren Dolfijn. Daar vind je nogal snel de oorspronkelijke naam van een reeks (niet altijd), meestal is dat in het Frans. Als er op de Franse Wikipedia dus een artikel bestaat, kun je daar dus best naar linken. Als er in andere talen een artikel bestaat, zullen die dan automatisch ook gelinkt worden na verloop van tijd. Zie mijn bewerkingen voor hoe en waar je moet linken naar anderstalige Wikipedia's. Groetjes en succes! --MichielDMN 🐘 (overleg) 5 jul 2011 23:07 (CEST)

ik zal hier rekening mee houden en proberen --Kinet (overleg) 6 jul 2011 17:01 (CEST)

Digitaline[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi, leuk dat je sinds kort hier bijdraagt! Helaas heb ik een slecht nieuwtje.... Ik heb het door jou geschreven artikel Digitaline genomineerd voor verwijdering. Ik vind dat er te weinig informatie in staat. En ik vraag me af of het onderwerp wel bekend genoeg is voor een encyclopedie. Hoeveel boeken zijn er eigenlijk van gemaakt? Is het om een of andere reden heel bekend, of heel geliefd bij verzamelaars? Enzovoorts. Misschien helpen dit soort vragen jou om het artikel beter te maken, als het onderwerp tenminste bekend genoeg is. Succes! Vriendelijke groet, Josq (overleg) 6 jul 2011 22:39 (CEST)

Dag Kinet en Josq, ik heb intussen gereageerd op de verwijderlijst bij dit artikel. Beste Kinet, als je meer informatie hebt, dan mag je die inderdaad toevoegen, dat spreekt voor zich. Geen schrik hebben om fouten te maken, daar heb je een coach en andere Wikipedianen voor :-). --MichielDMN 🐘 (overleg) 6 jul 2011 22:48 (CEST)

Max en Maurits[bewerken | brontekst bewerken]

Geachte Kinet, ik zie op Overleg:Max und Moritz geen consensus voor de door u voorgestelde hernoeming en ik zou u willen oproepen om die daarom niet door te zetten. Met vriendelijke groet, Wutsje 8 jul 2011 21:20 (CEST)

ok sorry had ik niet gezien --Kinet (overleg) 8 jul 2011 21:21 (CEST)

Stripreeks Houten hoofd[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Kinet,

In het lemma Houten hoofd staat vermeld dat het een stripreeks betreft. Maar kan je eigenlijk wel van een reeks spreken in dit geval? Er is toch maar één album uitgekomen? Anders zou ik namelijk stripalbum neerzetten in plaats van stripreeks.

Ajuus, Bonaber (overleg) 16 jul 2011 19:13 (CEST)

het is weldegelijk een stripreeks maar er is gewoon maar 1 stripalbum in die reeks uitgegeven --Kinet (overleg) 16 jul 2011 22:20 (CEST)

Naam wijziging[bewerken | brontekst bewerken]

mijn naam gaat gewijzigt naar Kinet9057. Omdat dat voor mij het gemakkelijker maakt om ook ander talige artikels te bewerken --Kinet (overleg) 17 jul 2011 12:15 (CEST)

Hallo Kinet, conform je verzoek op WP:AH heb ik je gebruikersnaam gewijzigd in Kinet9057. Succes met je nieuwe naam! Met vriendelijke groet, C (o) 19 jul 2011 20:27 (CEST)
hartelijk bedankt --Kinet9057 (overleg) 19 jul 2011 20:54 (CEST)