Joe Rogan

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Joe Rogan
Joe Rogan bij de première van UFC Fight Night 7
Joe Rogan bij de première van UFC Fight Night 7
Algemene informatie
Volledige naam Joseph James Rogan
Geboren 11 augustus 1967
Land Verenigde Staten
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Joe Rogan (Newark, New Jersey, 11 augustus 1967) is een Amerikaans acteur, presentator en comedian.

Biografie[bewerken]

Rogan werd katholiek opgevoed, hij ging ook naar een katholieke school, maar sinds het behalen van zijn middelbareschooldiploma heeft hij het geloof verlaten. Hij heeft publiekelijk aangegeven geen enkele georganiseerde religie te volgen. Rogan identificeert zichzelf als agnost en is zeer kritisch over de katholieke kerk, welke hij als onderdrukkend ervaart.

Joe Rogan groeide op in de staat New Jersey. Hij was een groot liefhebber van de Koreaanse vechtsport taekwondo; op zijn 19e won hij de US open voor taekwondospelers.[1] Daarnaast is Rogan sinds 1997 werkzaam voor de UFC. In eerste instantie verzorgde hij de interviews na de wedstrijden, later, in 2002, werd hij ook commentator. Rogan heeft inmiddels zelf een zwarte band in Braziliaans jiujitsu. De zwarte band heeft hij ontvangen onder leiding en uit de handen van Eddie Bravo en Jean Jacques Machado.

Van 1995 tot 1999 speelde Joe Rogan in de Amerikaanse comedy NewsRadio op NBC. In Nederland is hij vooral bekend geworden door het NBC-programma Fear Factor, waarvoor hij van 2001 tot 2006 gedurende zes seizoenen meer dan 100 afleveringen presenteerde. Vanaf 2009 is hij de gastheer van de podcast The Joe Rogan Experience.

Joe is de achterneef van Gerard en Mikey Way, bekend als de zanger en bassist van de Amerikaanse band My Chemical Romance.