Joe Rogan

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Joe Rogan
Joe Rogan bij de première van UFC Fight Night 7
Joe Rogan bij de première van UFC Fight Night 7
Algemene informatie
Geboren 11 augustus 1967
Land Verenigde Staten
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Joe Rogan (Newark, New Jersey, 11 augustus 1967) is een Amerikaans acteur en presentator.

Biografie[bewerken]

Joe Rogan groeide op in de staat New Jersey. Hij was een groot liefhebber van de Koreaanse vechtsport taekwondo; op zijn 19e won hij de US open voor taekwondospelers.[1] Daarnaast is Rogan sinds 1997 werkzaam voor de UFC. In eerste instantie verzorgde hij de interviews na de wedstrijden, later, in 2002, werd hij ook commentator. Rogan heeft inmiddels zelf een zwarte band in Braziliaans jiujitsu. De zwarte band heeft hij ontvangen onder leiding en uit de handen van Eddie Bravo en Jean Jacques Machado.

Vanaf 1995 speelt Joe Rogan in de Amerikaanse comedy NewsRadio op NBC. Hij doet dit tot het eind van de serie in 1999. In Nederland is hij vooral bekend geworden door Fear Factor, waar hij van 11 juni 2001 tot en met 12 september 2006 werkzaam is geweest. Ook Fear Factor kwam uit de stallen van NBC. In 2007 is hij aan de slag gegaan met komiek Dave Bishop in het Verenigde Koninkrijk en Ierland.

Daarnaast presenteert hij ook. In 2001 wordt hij presentator van de Amerikaanse versie van Fear Factor op NBC. Hiervan heeft hij meer dan 100 afleveringen gepresenteerd in 6 seizoenen.

Joe is de achterneef van Gerard en Mikey Way, bekend als de zanger en bassist van de Amerikaanse band My Chemical Romance.