Kathleen Krekels

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Kathleen Krekels
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Kathleen Krekels
Geboren Deurne, 5 juni 1968
Kieskring Antwerpen
Regio Vlag Vlaanderen Vlaanderen
Land Vlag van België België
Functie Politica
Partij N-VA
Functies
2013 - heden Gemeenteraadslid Schilde
2013 - heden Schepen Schilde
2014 - heden Vlaams Parlementslid[1]
Website
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Kathleen Krekels (Deurne, 5 juni 1968) is een Belgische politica voor de Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA).

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Krekels werd zelfstandig logopediste. Ook was ze als zorgleerkracht/zorgcoördinator actief in de basisschool Heilig Hart van Maria in 's-Gravenwezel. Gedurende haar studententijd was Krekels actief bij het KVHV.

Ze kwam voor het eerst op bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 in haar gemeente Schilde. Ze is aldaar sinds 2013 gemeenteraadslid. In Schilde sloten CD&V en N-VA een bestuursakkoord. Kathleen Krekels werd in het college van burgemeester en schepenen schepen bevoegd voor onderwijs, cultuur en bibliotheek, toerisme, communicatie en evenementen. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 kon ze schepen blijven.

Bij de verkiezingen van mei 2014 behaalde haar partij binnen het kanton Zandhoven en meer specifiek binnen de gemeente Schilde scores van 51,3% voor het Vlaams Parlement en 53,9% voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers.[2] Bij deze verkiezingen werd Krekels verkozen tot Vlaams Parlementslid. In dit parlement houdt ze zich bezig met onderwijs. Bij de Vlaamse verkiezingen van 26 mei 2019 werd ze herkozen.

Krekels is gehuwd en moeder van drie kinderen. Ze woont in 's-Gravenwezel. In december 2018 werd borstkanker bij haar vastgesteld.[3]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]