Law & Order (seizoen 4)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De opmaak van dit artikel is nog niet in overeenstemming met de conventies van Wikipedia. Mogelijk is ook de spelling of het taalgebruik niet in orde. Men wordt uitgenodigd deze pagina aan te passen.

Law & Order (seizoen 4)
Televisieprogramma Law & Order
Land van oorsprong Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Zender(s) Vlag van Verenigde StatenNBC
Vlag van NederlandNet 5
Vlag van Nederland13th Street
Vlag van NederlandVARA
Start 15 september 1993
Einde 25 mei 1994
Aantal afleveringen 22
Seizoenchronologie
← Vorige Volgende →
seizoen 3 seizoen 5
Portaal:  Televisie

Dit artikel vat het vierde seizoen van Law & Order samen.

Hoofdrollen[bewerken]

Terugkerende Rollen[bewerken]

Afleveringen[bewerken]

Aflevering Titel Regisseur Schrijver Uitzenddatum Vlag van Verenigde Staten Selectie gastrollen
1. Sweeps James Frawley Craig McNeer
Robert Nathan
15 september 1993 Robert Klein - Rick Mason
David Krumholtz - Scotty Fisher
Alexandra Gersten - Sarah Fisher
Steve Ryan - Sid Fisher

Wanneer Dr. Joseph Vinton, een veroordeelde kindmisbruiker, wordt vermoord tijdens een talkshow gaan Logan en Briscoe op onderzoek uit. Zij vinden de dader al snel, het is de vader Sid Fisher van het misbruikte kind. Het blijkt dat de presentator, Mason, van de talkshow niet brandschoon is hierin. In het verleden heeft hij vaker zijn gasten in de val gelokt om zo hogere kijkcijfers te krijgen. Stone wil Mason voor de rechter brengen maar hij krijgt het moeilijk omdat Fisher zijn mond houdt omdat hij niet wil dat zijn zoon Scotty moet getuigen.

2. Volunteers James Quinn René Balcer 29 september 1993 Nicolas Coster - Reid Mullen
Kent Broadhurst - dr. Creighton
Stephen Mendillo - Leon Prosky
Denis O'Hare - Harold Morrissey
Joan Copeland - rechter Rebecca Stein
Sully Boyar - rechter Sirkin

Wanneer een agressieve dakloze man bijna doodgeslagen wordt gevonden in een steeg, wat hij zijn thuis noemt, gaan Logan en Briscoe op onderzoek uit. Zij verdenken een aantal bewoners die in de appartementencomplex wonen langs de steeg. Stone wil gaan proberen om deze bewoners voor het gerecht te brengen op verdenking van poging tot moord. Dit wordt nog zwaar omdat de publieke opinie tegen hem is.

3. Discord Ed Sherin Michael S. Chernuchin 6 oktober 1993 Cynthia Harris - Adele Diamond
Lucy Deakins - Julia Wood
Sebastian Roché - Clarence Carmichael / 'C Square'
Avi Hoffman - Teddy
Fred J. Scollay - rechter Barsky

Wanneer de studente Julia Wood een aanklacht indient tegen de bekende rockster C Square wegens verkrachting dan gaan Logan en Briscoe op onderzoek uit. C Square verklaart dat zij seks hebben gehad maar dat dit met instemming van haar is gebeurd. Als zij gaan graven in het verleden van C Square komen zij erachter dat hij niet zo braaf is geweest als hij beweert. Tijdens de rechtszaak brengt Kincaid de zaak en de werkrelatie met Stone in gevaar.

4. Profile E.W. Swackhamer Gordon Rayfield 13 oktober 1993 Joe Seneca - Lionel Jackson
Cecilia Hart - Mary Bradley
Bruce Katzman - Allen Bradley
Brian Davies - dr. Rheinhold Bishop
James Earl Jones - Horace McCoy
Lynn Cohen - rechter Elizabeth Mizener

Wanneer er een aantal Afro-Amerikaanse buurtbewoners in een wijk worden vermoord gaan Logan en Briscoe op onderzoek uit. Zij komen uit bij een racist uit die beweerd dat hij dit gedaan heeft omdat hij vindt dat deze soort mensen niet in zijn buurt thuis horen. Stone komt voor een verrassing te staan als hij merkt dat de advocaat van de verdachte zelf een Afro-Amerikaan is.

5. Black Tie Arthur W. Forney Walon Green
Michael S. Chernuchin
20 oktober 1993 Caroline Lagerfelt - Danielle Keyes
Viveca Lindfors - Helga Holtz
John McMartin - Webber
Beverly Johnson - Marcela
Hudson Leick - Kathy Rogers

Wanneer de rijke Jonathan Keyes dood gevonden wordt in zijn huis dan krijgt de politie een anoniem telefoontje dat hij vermoord is. Logan en Briscoe gaan naar de woning en willen een autopsie laten uitvoeren op Keyes maar ondervinden tegenwerking van de weduwe en haar advocaat. Tegen de tijd dat de patholoog het lichaam kan onderzoeken komt deze erachter dat het lichaam al gebalsemd is, wat het onderzoek moeilijk maakt. De patholoog kan nu niet anders aangeven dan dat het een natuurlijke dood was, en al wordt er bewijsmateriaal gevonden dat het moord was wordt het moeilijk voor Stone om dit voor de rechtbank te brengen. Dit omdat het bewijsmateriaal op een mogelijk illegale manier verkregen is.

6. Pride and Joy Gilbert Shilton Edward Pomerantz
Robert Nathan
27 oktober 1993 Pamela Payton-Wright - Katherine McKinnon
Gabriel Olds - Sean MacKinnon
Lauren Ambrose - Maureen McKinnon
Paul Collins - Roger Easton

Wanneer conciërge Frank van een appartementencomplex vermoord wordt gevonden in de kelder waar hij werkt en woont dan denken Logan en Briscoe meteen aan een inbraak die verkeerd afgelopen is. Dan komt ineens de verdenking op Sean, de zoon van de conciërge, en Dr. Olivet onderzoekt hem en komt tot de conclusie dat hij een sociopaat is. Dan verklaart de vrouw van Frank ineens dat hij zijn gezin al jarenlang lichamelijk mishandelde en nu wil Stone achterhalen wie de waarheid vertelt.

7. Apocrypha Gabrielle Beaumont Michael S. Chernuchin 3 november 1993 Lawrence Pressman - Nicholas Burke
Bibi Besch - Margaret Berman
Ted Sorel - Louise Gruman
Patrick Collins - Ned Hughes
Sam Robards - Daniel Hendricks
Joyce Ebert - mrs. Hendricks

Wanneer er een bom ontploft in een parkeergarage dan gaan Logan en Briscoe op onderzoek uit. Er is één dode gevallen en zij ontdekken dat de vrouwelijke slachtoffer ook de dader was. Na onderzoek naar de dode komen zij erachter dat zij lid was van de sekte The Acherusian Temple en sterk onder invloed was van de leider Daniel Hendricks en dat hij haar zo heeft gehersenspoeld heeft zodat zij de bom heeft geplaatst. Nu moet Stone het alleen nog bewijzen voor de rechtbank.

8. American Dream Constantine Makris Sibyl Gardner 9 november 1993 Željko Ivanek - Phillip Swann
Scott Sowers - Billy Doyle
Mark Tymchyshyn - Chip Rafferty
Sophie Hayden - Beverly Dorfman
Bernie McInerney - rechter Michael Callahan

Er wordt een lichaam gevonden bij grondwerkzaamheden op een bouwlocatie. Het lichaam wordt geïdentificeerd en het blijkt om iemand te gaan die al jaren werd vermist en er was aangenomen dat hij jaren geleden vermoord was. Deze gebeurtenissen betekent problemen voor Stone die de vermoedelijke dader, Phillip Swann, veertien jaar geleden hiervoor veroordeeld heeft. Swann wil de rechtbank overhalen om een nieuw rechtszaak te starten vanwege veranderde feiten over de moord. Dit omdat het lichaam ergens anders is gevonden als toen bewezen werd. De rechtbank geeft Swann gelijk en nu beginnen de problemen voor Stone pas echt en moet alles uit de kast halen om het gevecht aan te gaan.

9. Born Bad Fred Gerber Michael S. Chernuchin
Sally Nemeth
16 november 1993 Maria Tucci - Helen Brolin
Wil Horneff - Chris Pollit
Melissa Fraser Brown - Tracy Pollit
Helen Gallagher - Flo Bishop

Wanneer de tiener Chris Pollit een andere jongen doodslaat, dan wil de advocaat van Pollit hem niet schuldig laten verklaren door een genetisch defect. De advocaat verklaart dat Pollit meer geweld pleegt omdat hij een extra Y-chromosoom heeft. Nu is aan Stone om dit als een fabel af te doen en haalt hem voor de rechter.

10. The Pursuit of Happiness Dann Florek Morgan Gendel
Robert Nathan
1 december 1993 Faith Prince - mrs. Farrell
Bruce Altman - Tom Morrison
Jesse Corti - Alex Nunez
Bill Marcus - Phil Guardino
Peter Van Wagner - Stan Feldman

Wanneer Billy Cooper vermoord wordt gevonden op zijn werk in een vleesverwerkingsbedrijf dan gaan Logan en Briscoe op onderzoek uit. Zij zetten al snel hun pijlen op de weduwe, een emigrante uit Rusland, die met Cooper is getrouwd op de hoop op een beter leven in Amerika. Zij was echter verliefd geworden op een collega en wilde nu van haar man scheiden maar deze dreigde regelmatig om haar terug te sturen naar Rusland.

11. Golden Years Helaine Head Doug Palau 5 januari 1994 Jan Miner - Edna Hodge
Julie Dretzin - Laura Bauer
Frederica Meister - Eileen Bauer
Tovah Feldshuh - Danielle Melnick
Denise Hernandez - Maria Gonzalez

Wanneer de 82-jarige Mildred Bauer dood gevonden wordt in haar appartement dan gaan Logan en Briscoe op onderzoek uit. De verdenking valt op de verzorgster Maria en haar vriend op de dood van Bauer, zij verdenken haar dat zij Bauer heeft laten verhongeren. Maria verklaart dat de kleindochter van Bauer, Laura, haar de instructies heeft gegeven om haar te verhongeren en nu komt de verdenking op Laura te liggen. Stone wil nu Laura aanklagen voor verwaarlozing van haar oma.

12. Snatched Constantine Makris Walon Green
René Balcer
12 januari 1994 Theodore Bikel - Sol Bregman
Reg Rogers - Jason Bregman
Vyto Ruginis - Shep Watson
Leo Burmester - Lester Hastings
John Newton - rechter Eric Caffey
Gerry Becker - rechter Derrick

Nadat Sol Bregman werd gearresteerd toen hij losgeld wilde betalen voor zijn ontvoerde zoon gaan Logan en Briscoe op zoek naar de zoon, Jason. Zij proberen om de vader, een persoonlijke vriend van Adam Schiff, te stoppen om met het onderzoek te bemoeien. Als uiteindelijk Jason wordt gevonden komen zij tot het vermoeden dat hij de ontvoering in scène heeft gezet om geld los te krijgen van zijn vader.

13. Breeder Arthur W. Forney Michael S. Chernuchin
René Balcer
19 januari 1994 Angie Phillips - Debra Elkins
Judson Mills - Stephen Shaw
Deirdre O'Connell - Jane Schuman
Ann Dowd - Dorothy Baxter

Debra Elkins verklaart in het ziekenhuis dat zij flauwgevallen is in een taxi nadat zij bevallen is van een kind en dat de baby vermist wordt. Logan en Briscoe gaan op zoek naar de baby en vinden hem als snel in een hotel bij de vriend, Steven Shaw van Elkins, Shaw verklaart dat hij de baby heeft op verzoek van Elkins. Het verdere onderzoek brengt naar boven dat drie stellen beloofd is dat zij de baby mochten adopteren maar het lijkt dat Elkins de baby aan niemand wilde geven. Zij deed de belofte alleen om hun geld afhandig te maken en Stone wil nu het stel voor de rechter brengen voor deze oplichting, maar hij krijgt het hier nog moeilijk mee omdat Shaw een advocaatopleiding heeft gehad en precies weet hoe de wet werkt.

14. Censure Ed Sherin William N. Fordes 2 februari 1994 David Groh - rechter Joel Thayer
Lee Bryant - Melissa Thayer
George Grizzard - Arthur Gold
Roberta Wallach - Michele Selig
Kip Niven - Dan Rudman
Jane Kaczmarek - Janet Rudman
Janna Silver-Smith - Laura Rudman

Wanneer het onderzoek naar bedreiging van een vijfjarige kind leidt naar de rechter Thayer waar Kincaid voor heeft gewerkt en een verhouding mee gehad heeft vraagt zij aan Stone om haar van de zaak te halen. Als Thayer voor de rechter wordt gebracht dan insinueert hij dat Kincaid hem expres heeft laten aanwijzen door een getuige vanwege hun relatie in het verleden.

15. Kids Don Scardino Michael Harbert
Robert Nathan
9 februari 1994 Philip Bosco - Gordon Schell
Danny Gerard - Billy Wojak
Robert Hogan - Ted Parker
Eric Alperin - Kevin Parker
Guillermo Diaz - Juan Domingo

Wanneer de veertienjarige Angel Ramirez wordt doodgeschoten op straat terwijl hij met twee vrienden stond te praten gaan Logan en Briscoe op onderzoek uit. Het onderzoek komt uit bij een lokale wapenhandelaar, Juan Domingo, en zij komen erachter dat Domingo pas het doelwit was van een moordaanslag waarbij een tiener verlamd bij raakte. Briscoe komt in een onplezierige situatie als blijkt dat een zoon van zijn vroegere vriend, Kevin Parker hoofdverdachte wordt voor de moord op Ramirez.

16. Big Bang Dann Florek Ed Zuckerman 2 maart 1994 Randle Mell - Max Weiss
Ellen Lancaster - Alice Weiss
Jennifer Van Dyck - Shelly Conners
Bill Moor - Bill Patton
Harris Yulin - Edward Manning
Karen Sillas - Cynthia Thomas

Een vrouw komt om door een bombrief en Logan en Briscoe worden op het onderzoek gezet. Het onderzoek komt uit bij een research twist tussen haar ex-man, een belangrijk researcher, en een jongere researcher die zich bedonderd voelt.

17. Mayhem James Quinn Michael S. Chernuchin
Walon Green
9 maart 1994 Tom Riis Farrell - Scott Hexter
Kathrine Narducci - Louisa D'Angelo
Joyce Reehling - Mildred Kaskel
Jack Hallett - Bauer
Alice Drummond - Zelda
Shae D'Lyn - Dory
Robin Tunney - Jill Templeton
Victor Colicchio - Omar Cabezas

Logan en Briscoe krijgen drie ongerelateerde moorden in één dienst: een doodgeschoten acteur in zijn auto, een vrouw die haar overspelige man doodt en een winkeleigenaar die vermoord wordt tijdens een overval. Zij hebben hier hun handen vol aan en moeten alle zeilen bijzetten om dit allemaal op te lossen.

18. Wager Ed Sherin Michael S. Chernuchin
Harvey Solomon
30 maart 1994 Richard Libertini - Vince
Malik Yoba - Pat Williams
Karen Williams - mrs. Williams
Ray Aranha - dr. Henry 'Papa Doc' Doirnell
Steve Harris - Joey 'Dogs' Lang
Zakes Mokae - Edgar Barkley

Logan en Briscoe weten het bijna zeker dat de moord op de vader van een bekende atleet is gerelateerd naar illegaal gokken en dat de familie geen schuld heeft. Maar dan blijkt ineens dat de alibi van de zoon niet standhoud en het eindigt dat hij de belangrijkste verdachte wordt.

19. Sanctuary Arthur W. Forney Michael S. Chernuchin
William N. Fordes
13 april 1994 Lorraine Toussaint - Shambala Green
Tony Todd - dominee Ott
Michael Constantine - Joshua Berger
Beatrice Winde - Corina Roberts
Damon Saleem - Daryl Johnson

Een Joodse chauffeur rijdt een zwart kind dood in Harlem en rijdt dan door, hij wordt hiervoor niet vervolgd. De zwarte gemeenschap is hier laaiend over en tijdens de rellen die hierdoor ontstaan wordt een onschuldige blanke vermoord. Nu is de vraag of de moordenaar hiervoor verantwoordelijk gehouden kan worden?

20. Nurture Jace Alexander Paris Qualles
Ed Zuckerman
4 mei 1994 Christine Baranski - Rose Siegal
Stephi Lineburg - Wendy Sylvester
Lisa Eichhorn - Arnette Fenady
Camryn Manheim - Beatrice Hines
Madeline Lee Gilford - rechter Alice Connors

Logan en Briscoe onderzoeken een verdwijning van een kind, het betreft een pleegkind van een agressieve pleegmoeder. Zij vinden het kind bij een liefhebbende maar gestoorde vrouw die beweert dat zij het kind meegenomen heeft uit liefde voor het kind. Stone besluit toch om de vrouw te vervolgen voor ontvoering.

21. Doubles Ed Sherin Michael S. Chernuchin
René Balcer
18 mei 1994 John Heard - Mitch Burke
Stacey Moseley - Korey Burke
Ron Orbach - Max Hellman
Allison Dunbar - Allison Marissa Hall
Holt McCallany - Marc Kenner

Logan en Briscoe onderzoeken een mysterieuze aanval op een jonge tennisspeelster vlak voordat zij een belangrijke toernooi had. Terwijl de rechercheurs de stalkers onderzoeken gaat hun aandacht ineens uit naar haar rivalen en haar vader die ook haar manager is.

22. Old Friends James Quinn Robert Nathan
Joshua Stern
25 mei 1994 Allison Janney - Ann Madsen
Victor Slezak - Steven Green
Geoff Pierson - OCCB onderzoeker
Bob Dishy - Lawrence Weaver
John F. Cleary - Paul Crandall

Wanneer de hoofd van de financiële boekhouding van een babyvoeding fabriek wordt vermoord dan gaan Logan en Briscoe op onderzoek uit. Het onderzoek komt uit bij een connectie tussen de eigenaren van de fabriek en de Russische maffia. Stone brengt de eigenaren voor de rechtbank maar heeft de grootste moeite met een onwillige getuige die vreest voor haar leven. Dit loopt zo hoog op dat Stone ontslag neemt als de rechtszaak voorbij is.