Lessius Hogeschool

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Lessiushogeschool)
Ga naar: navigatie, zoeken

De Lessius Hogeschool was een Antwerps katholiek instituut voor hoger onderwijs. De naam Lessius verwees naar Leonardus Lessius, een van de invloedrijkste en oorspronkelijke jezuïeten op het keerpunt van de 17e eeuw.

De Lessius Hogeschool Antwerpen ontstond in 2000 uit een fusie van de Katholieke Vlaamse Hogeschool en de Handelshogeschool Antwerpen. In 2008-2009 sloot het De Nayer Instituut uit Sint-Katelijne-Waver zich aan bij de Lessius Hogeschool Antwerpen, die in 2010 de naam Lessius Antwerpen aannam. Vanaf het academiejaar 2010-2011 sloot ook de Katholieke Hogeschool Mechelen zich bij de associatie Lessius aan onder de naam Lessius Mechelen.

Op 11 juli 2012 fuseerden Lessius Antwerpen en Lessius Mechelen met de Katholieke Hogeschool Kempen tot de nieuwe hogescholen Thomas More Mechelen-Antwerpen en Thomas More Kempen.

De academische opleidingen op de campussen De Nayer, Carolus en Sint-Andries werden vanaf 2013 ingericht door de KU Leuven.

Campussen[bewerken]

De Lessius Hogeschool had drie campussen, in het centrum van Antwerpen. Twee ervan zijn nu academische campussen van de KU Leuven. Op de Antwerpse campus Sanderus worden opleidingen van Thomas More georganiseerd.

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]