Maharajah Jungle Trek

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Maharajah Jungle Trek
Bord dat naar de ingang verwijst
Algemene informatie
Locatie Vlag van Verenigde Staten Disney's Animal Kingdom
Themagebied Asia
Soort attractie Wandelroute langs dierenverblijven
Opdrachtgever Walt Disney Imagineering
Status Geopend
Opening 18 maart 1999
Thematisering en muziek
Thema Vervallen jachtterrein van de maharadjas
Website
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken
Een brug met uitzicht over het tijgerverblijf
De volière aan het eind van de Maharajah Jungle Trek

De Maharajah Jungle Trek is een attractie in het attractiepark Disney's Animal Kingdom. Het is een wandelroute langs dierenverblijven, dat zich afspeelt binnen het concept van een vervallen jachtterein van de maharadjas.

Beschrijving[bewerken | brontekst bewerken]

Het achtergrondverhaal van de Maharajah Jungle Trek is dat dit terrein in een ver verleden tot het jachtpaleis van de maharadjas behoorde.[1] Later hebben de maharadjas dit terrein verlaten en werd het terrein overgenomen door de Britten. Toen de Britten vertrokken, hebben zij het terrein teruggegeven aan de bevolking. Inmiddels is het terrein echter verlaten en overgenomen door de natuur, door zowel de flora als de fauna.

De wandelroute begint in een rotsachtig gedeelte met enkele watervallen. Vervolgens loopt de route een houten huisje in, van waaruit een uitzichtpunt is op een klif met rodriguesvleerhonden en kalongs. Na dit huisje leidt de route verder door de ruïnes van het oude jachtpaleis van de maharadjas, dat nu bewoond wordt door een groep Bengaalse tijgers. Na deze ruïnes vervolgt de route zich naar een volière rondom een heiligdom, het bird sanctuary. Daarna leidt de wandelroute terug naar het Asia-themagedeelte.

Diersoorten[bewerken | brontekst bewerken]

Aan de Maharajah Jungle Trek liggen de verblijven van de volgende diersoorten (in volgorde van verschijnen): de komodovaraan, de rodriguesvleerhond, de kalong, de Bengaalse tijger, de Indische antilope, het lierhert, de waterbuffel, de saruskraanvogel, de casarca, de Indische gans en de witvleugelboseend.

In de volière aan het eind van de Maharajah Jungle Trek zijn de volgende vogelsoorten opgenomen (op alfabetische volgorde): de Balispreeuw, de blauwkeelbaardvogel, de bonte muskaatduif, de bruine rijstvogel, de coromandeleend, de fazantduif, de goudfazant, de geelbuiklijstergaai, de groene pauw, de hop, de Indische blauwrug, de Indische scharrelaar, de irislori, de jambujufferduif, de kappitta, de kleine goudrugspecht, de kroonmaina, de ladyamherstfazant, de Maleise papegaaiduif, de mandarijneend, de manenduif, de maskerkievit, de Molukse koningsparkiet, de muskaatvink, de oranjebuikbladvogel, de pruimekopparkiet, de roelroel, de roetkopbuulbuul, de roodhalsjufferduif, de samoapapegaaiamadine, de shamalijster, de smaragdduif, de vorkstaarthoen, de waaierduif, de wenkbrauwbuulbuul, de witkopbuffelwever, de witkopnon, de witkraagijsvogel, de wompoejufferduif, de zebravink, de zilveroortimalia en de zwarte zwaan.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]