Overleg:Twitter

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Openingszin[bewerken]

Deze zin "Twitter is een populaire dienst die vanuit de Verenigde Staten is komen overwaaien naar Europa" vind ik een beetje typisch. Het gebruik van Twitter als trend is dat misschien, maar de dienst zelf is natuurlijk gewoon een website die niet locatiegebonden is.

Sijmen 2 sep 2008 16:41 (CEST)

Mee eens, ik heb het aangepast. Zo beter? Freaky 1 jan 2009 19:53 (CET)

Vreemd (onder geschiedenis)[bewerken]

"Twitter werd in Nederland geïntroduceerd door Erwin Blom, destijds hoofd nieuwe media van de VPRO en maker van o.a. het digitale themakanaal 3VOOR12." Hoe dan? Was voor die tijd Twitter niet in Nederland toegankelijk? De invloed van 3Voor12 wordt misschien wat overdreven: er wordt al jaren over Twitter geblogd.

Mee eens. Erwin staat dan wel bekend als de eerste Nederlandse twitteraar maar ik heb er nog nooit bewijs voor gevonden en de bewering dat hij het medium hier heeft geïntroduceerd gaat mij sowieso wat ver. -Walter Vos

Twitteren ?[bewerken]

'De activiteit bij het gebruiken van Twitter heet Twitteren'

Die zin vind ik een beetje raar, aangezien men meestal spreekt over Tweeten. Zal ik dit aanpassen ? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Joran95 (overleg · bijdragen)

Hoi Joran95, voeg het er dan liever gewoon aan toe in plaats van "twitteren" te vervangen door "tweeten". Ik "twitter" zelf ook en gebruik het woord "tweeten" nooit maar zie wel dat beide vormen voorkomen. Groetjes ɘVe Roept u maar! 28 aug 2009 13:44 (CEST)
Ik heb het eraan toegevoegd, als iemand een betere manier weet om het te formuleren, ga uw gang ! --Joran95 28 aug 2009 14:11 (CEST)
Vergeet niet een onderscheid te maken: Twitteren omvat het gehele gebruik van twitter. Tweeten betekent niets meer dan het versturen van een tweet, de maximaal 140 tekens lange berichten. Iemand er problemen mee als ik dat erbij zet? Access Overleg 5 apr 2011 11:16 (CEST)
Nee, lijkt me een goed onderscheid! ɘVe Roept u maar! 5 apr 2011 11:18 (CEST)

Woordenlijst[bewerken]

Ik wil graag een verklarende woordenlijst toevoegen aan het artikel. Dit omdat twitter nogal wat specifieke termen heeft zoals bijvoorbeeld tweeps. Nu vraag ik me af of het meerwaarde heeft voor het artikel en/of het niet beter is om een verklarende woordenlijst in een nieuw artikel te plaatsen. Graag jullie mening.

Prominente Twitteraars[bewerken]

Is de lijst met prominente Twitteraars niet overbodig? Het draagt niets bij. De genoemde personen zijn ook niet de mensen met de meeste volgers of zo iets dergelijks. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 195.169.145.251 (overleg · bijdragen) 1 jun 2016 11:08‎

Hoi. Je hebt een punt: er is willekeur momenteel. Of de huidige tekst beter is dan niets, dat is de vraag. Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 4 jun 2016 11:49 (CEST)