Overleg Wikipedia:GLAM/Gender Gap

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Zoek je contact met de Gendergap werkgroep? Kijk dan op WP:GLAM!


Deze pagina is verouderd en dient (grotendeels) als archief.

Onder GLAM?[brontekst bewerken]

Waarom hangt deze pagina onder Wikipedia:GLAM? Daar heeft het toch helemaal niets mee te maken? Multichill (overleg) 8 mrt 2014 18:25 (CET)

Heeft met een stukje geschiedenis te maken: het eerste gendergap-evenement was een schrijfmiddag over kunst. Verplaatsen kan zeker - wat is een betere plek? Spinster (overleg) 8 mrt 2014 21:53 (CET)
Update: beetje gesleuteld. Er is nu een algemene gendergappagina. Deze hier gaat specifiek over vrouwen in kunst en cultuur. Spinster (overleg) 16 mei 2014 17:09 (CEST)

Gefeliciteerd met de gekregen WikiUil[brontekst bewerken]

Uitreiking
WikiUilen 2015
WikiUil
De ProjectUil
is uitgereikt aan het
GenderGap-project
ter waardering van
het uitstekende werk
in het verbeteren van
onze encyclopedie.

Hallo GenderGap-werkgroep! Van harte gefeliciteerd met het ontvangen van de ProjectUil!!

We hopen dat jullie de ontvangen WikiUil een mooi plekje zullen geven en deze blijk van waardering jullie veel plezier geeft in het werken op Wikipedia.

Naast de fysieke WikiUil krijgen jullie ook deze digitale WikiUil die je een plekje kunt geven op je gebruikerspagina.

We hopen dat jullie in dit nieuwe jaar wederom een hoop mooie bijdragen mogen doen om Wikipedia te verrijken en te verbeteren. Namens de WikiUilen Academie - Romaine (overleg) 17 jan 2016 02:49 (CET)

Voor alle actieve Wikipedianen in de GenderGap werkgroep: Gefeliciteerd met de Wikiuil! Laat het een inspiratiebron zijn voor de verdere activiteiten. Groet WeeJeeVee (overleg) 17 jan 2016 09:45 (CET)

Arbitragecommissie zonder vrouwen[brontekst bewerken]

Bij de vorige stemming voor nieuwe leden voor de Arbitragecommissie kwamen te weinig aanmeldingen, zodat er opnieuw een verkiezingsronde wordt georganiseerd. In de kroeg zag ik net echter dat er tussen de huidige en nieuwe kandidaten geen enkele vrouw zit. Het lijkt een behoorlijke tijdsinvestering te zijn, ca. 5-10 uur per week, maar ach... een uurtje per dag klinkt al minder intensief. Het lijkt me in elk geval goed om de betreffende aankondiging van het "Mededelingenbord" ook hier nog eens te herhalen:

Van 20 april 2017 12:00 (CEST) tot 4 mei 2017 12:00 (CEST) kunnen gebruikers zich kandidaat stellen voor de Arbitragecommissie.

Inclusief de linken. Ik zie graag een paar kandidates reageren! Ymnes (overleg) 21 apr 2017 22:49 (CEST)

Nominatie voor de WikiUilen 2018[brontekst bewerken]

Beste allemaal,

Zoals jullie wellicht weten, wordt er ook dit jaar een (fysieke én online) prijs uitgereikt voor projecten en gebruikers op de Nederlandstalige Wikipedia die een extra blijk van waardering verdienen. Deze jaarlijkse prijs heet de WikiUil en staat voor de wijsheid en kennis waar het op Wikipedia om draait. In zes categorieën nomineerden de online Wikipedia-gebruikers wie in aanmerking zou komen voor die prijs. Inmiddels heeft de gemeenschap in een besloten stemming bepaald wie de WikiUilen moeten ontvangen. Over de WikiUilen kun je meer lezen via de volgende pagina: Wikipedia:WikiUilen.

Zoals je misschien weet: het Gendergapproject is genomineerd voor een WikiUil ter waardering van je samenwerking op Wikipedia in 2018!

Van harte gefeliciteerd met deze nominatie!


De stemmen zijn nog niet geteld en welke gebruikers en projecten daadwerkelijk een WikiUil winnen wordt pas bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de WikiUilen tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in Arnhem op zaterdag 12 januari. Omdat je genomineerd bent voor deze prijs, willen we je graag uitnodigen voor deze nieuwjaarsbijeenkomst. Meer informatie kun je vinden op: Nieuwjaarsbijeenkomst 2019

Als je liever alleen bij de uitreiking van de WikiUilen aanwezig bent, kan dat ook. De prijsuitreiking vindt plaats ongeveer tussen 14:00 en 14:30. Als we het goed begrepen hebben kun je na de uitreiking gratis het Burgers' Zoo bezoeken en daarna volgt een gratis borrel.


Graag willen we weten wie er komt! Kun jullie dit ons laten weten? Dat mag per e-mail, e-mailfunctie of hieronder op deze overlegpagina.


Daarnaast is inschrijven om gratis toegang te hebben tot de dierentuin noodzakelijk. Blijf je liever anoniem kun je gerust een pseudoniem invullen: https://www.wikimedia.nl/activiteit/wikizaterdag-ki701k


Dank voor je bijdragen aan Wikipedia en we hopen in de toekomst nog meer bijdragen van je te zien!

Namens de organisatie van de prijsuitreiking,

Taketa & Romaine 7 jan 2019 08:53 (CET)

Gefeliciteerd met de gekregen WikiUil 2018[brontekst bewerken]

ProjectUil 2018
Uitreiking
WikiUilen 2018
WikiUil
De
ProjectUil 2018
is uitgereikt aan
het GenderGap-project
ter waardering van
het uitstekende werk
in het verbeteren van
onze encyclopedie.

Beste deelnemers van GenderGap-project, Van harte gefeliciteerd met het ontvangen van de ProjectUil 2018!!

We hopen dat jullie de ontvangen WikiUil een mooi plekje zullen geven en deze blijk van waardering jullie veel plezier geeft in het werken op Wikipedia.

Naast de fysieke WikiUil (hier links afgebeeld) krijgen jullie ook deze digitale WikiUil (hier rechts) die jullie een plekje kunnen geven op jullie gebruikerspagina's.

We hopen dat je in dit nieuwe jaar wederom een hoop mooie bijdragen mag doen om Wikipedia te verrijken en te verbeteren. Namens de WikiUilen Academie - Taketa & Romaine 13 jan 2019 09:31 (CET)

Hallo heren, bedankt voor de prijs! Omdat deze pagina al jaren niet meer gebruikt wordt, heb ik de uil verplaatst naar WP:GAP, onze Wikiprojectpagina. Bedankt voor deze mooie prijs! Ciell 13 jan 2019 11:20 (CET)
Super! Jane023 (overleg) 13 jan 2019 11:30 (CET)

Totstandkoming teksten tentoonstelling vrouwenkiesrecht in OBA[brontekst bewerken]

Ik kwam in het Antilliaans Dagblad van afgelopen woensdag een stukje tegen over een tentoonstelling in (leid ik af uit het artikel) de OBA, de bibliotheek hier in Amsterdam. Dat trok mijn aandacht, omdat er een stukje stond waarvan ik de tekst herkende. Iedere letter van een van de panelen in de tentoonstelling was overgenomen uit een door mij geschreven artikel. Ik zag geen naamsvermelding. Heeft Wikimedia en/of dit project iets met de opzet te maken? Dat kon ik uit het krantenartikel niet opmaken. Ik vind het gebruik van de tekst niet zo erg (zoveel was het niet) maar het bevreemdt wel een beetje. Is hier iets over geregeld? De tentoonstelling is gedaan in samenwerking met Atria, en Atria is weer bevriend met Wikimedia Nederland. --Frank Geerlings (overleg) 4 okt 2019 12:19 (CEST)

Hoi Frank,
Dat moet inderdaad raar zijn geweest, om zo je eigen teksten terug te zien. Ik weet niets van een samenwerking met de OBA, ook niet via Atria. Misschien kan Denise (WMNL) hier navraag over doen? Naamsvermelding is wel het minste en als we het goed willen doen, laten we dan beginnen bij het informeren en corrigeren van onze partners wanneer ze materiaal op een verkeerde manier hergebruiken. Ciell 4 okt 2019 18:20 (CEST)
Hi, ik lees dit berichtje nu pas, op de een of andere manier over het hoofd gezien, sorry! Ik zal zeker even navraag doen, naamsvermelding is uiteraard gewenst wanneer er teksten worden gebruikt. Wikimedia is niet betrokken geweest bij de opzet van het project overigens. Ik kom erop terug. Denise Jansen - Wikimedia Nederland (overleg) 28 okt 2019 14:23 (CET)
Hartelijk dank! Het gaat overigens om de hele tekst (beide zinnen) van het artikel Angela Altagracia de Lannoy-Willems. Op een smaller schermpje ziet het er denk ik indrukwekkender uit want nu ik het nog eens bekijk schaam ik me een beetje dat ik er sowieso over begon. :) Maar het gaat meer om het principe dat Wikipedia-tekst niet vogelvrij is. --Frank Geerlings (overleg) 28 okt 2019 21:46 (CET)