Overleg gebruiker:Jane023

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hallo Jane023, van harte welkom op Wikipedia. Ik zag in de recente wijzigingen dat je je eerste bewerking al gedaan hebt. Als je iets wil weten dat je niet kan vinden in het gebruikersportaal, stel dan gerust je vraag op mijn overlegpagina. Ik wens je tenslotte heel veel plezier op Wikipedia. Met vriendelijke groet, Ellywa

P.S. wat een leuke toevoeging van jou op het artikel Universiteit van Harderwijk!

Vrijheidsbeeld[brontekst bewerken]

Hoi Jane,

Ik kwam net het artikel Vrijheidsbeeld (Heemstede) tegen en zag dat je daar had geschreven "De Vrijheidsbeeld". Hoort dit echt zo te zijn? Of was het een taalfoutje?

Vriendelijke groeten, Erik'80 · 5 mrt 2007 14:18 (CET)

Delft[brontekst bewerken]

Hoi Jane, hierbij nog 2 close ups van de wapens op het Gemeenlandshuis. mvg Michiel1972 3 okt 2010 23:02 (CEST)

Wow! Echt super! Ik ga nu dat artikeltje schrijven - maar dat ga ik doen op de EN wiki.Jane023 4 okt 2010 21:13 (CEST)

de bestuur[brontekst bewerken]

Beste Jane023, het is het bestuur. Ik ben geen leraar Nederlands, maar tenzij je buitenlander (of buitenlandse) bent, zou je dat met verplichte opleiding, lagere school toch moeten hebben geleerd. Als je expat bent hier, waarom bemoei je je dan met Nederlandse bestuurszaken? Dat Nederland met 17 miljoen mensen veel minder geld in de kassalade bracht is niet meer dan logisch, Ik weet niet hoeveel Duitsers er zijn, maar ongetwijfeld een veelvoud daarvan. Vriendelijke groeten uit Toscane, S.I. ’Patio’ Oliantigna 28 mei 2011 16:04 (CEST)

Beste Patio, je vermoedens zijn helemaal correct. Well jammer dat je vind dat expats geen onderdeel dienen te maken van de NL wikimedia community! Ik snap overigens je opmerking over geld niet. Jane023 (overleg) 28 mei 2011 21:52 (CEST)

Ik begrijp nu dat je Engelsman (of -vrouw) bent. Ik ben ook expat, maar bemoei me toch echt niet met het reilen en zeilen van de Italiaanse Wikipedia. Dat kunnen de Italianen best zelf af. Net zo goed kunnen Nederlanders, Belgen en Nederlandstalige Antillianen en zelfs een handjevol Fransen dat ook zelf. Ik verklaarde jouw opmerking in de kroeg dat de Duitsers meer budget ontvangen hebben dan de Nederlanders. Blijf je vooral vrij voelen en je gang gaan, maar vooral: Bemoei je met je eigen Britse zaak. Je schrijft trouwens dat je vaker daar te vinden bent dan hier. Logisch, doe ik ook. Dat is dé manier om je moedertaal en vaderland niet te vergeten. Even nieuwsgierig: Hoe lang woon je al in Nederland? Ik woon nu ruim zeven maanden in Toscane. In bocca al lupo = Good luck! S.I. ’Patio’ Oliantigna 2 jun 2011 09:34 (CEST)

Beste Patio, ik woon inmiddels langer in Kennemerland dan in mijn geboorteland en ben in het bezit van een Nederlandse paspoort. Ik ben niet Brits, maar als doorgewinterde bemoeial, bemoei ik me soms ook met hun zaken. Ik ben blij om te zien dat je het OK vind als ik me vrij voel en mijn gang kan gaan. Je eerste opmerking kwam wel wat nationalistisch over qua toon. Misschien wist je niet dat Belgie geen eigen Wikimedia vereniging heeft? De NL Wikimedia organisatie is niet alleen voor Nederlanders en voor Nederlandse expats in het buitenland, maar ook mede voor de Vlaams-sprekenden. Het is pertinent niet exclusief alleen voor de Nederlanders, en ook niet alleen voor mensen die Nederlands als moedertaal hebben. Over mijn opmerking in de kroeg; ik bedoelde alleen een verwijzing te geven naar de Meta overzichtspagina met de landencijfers voor de mensen die het niet wisten. Mijn punt was niet om het verschil met Duitsland te onderstrepen, maar aan te geven dat goede ideeen welkom zijn. Jane023 (overleg) 3 jun 2011 13:55 (CEST)

BioPort[brontekst bewerken]

Hallo Jane, ik ben pogingen aan het doen dat artikel te behouden. Na enige kafkaeske omzwervingen heb ik de overlegpagina aldaar: Overleg:Biografisch Portaal opgericht om eventuele discussie te centraliseren. Graag je aandacht en inbreng hierbij. Winterwendegroet. --VanBuren (overleg) 27 dec 2011 14:47 (CET)

Dank en wedergroet! Het geheel kwam mij ook kafkaeske over, maar ik archiveer het onder "miscommunicatie" en ga gewoon verder. Dat is een goed idee van je om deze punten op de overlegpagina te plaatsen voordat het verdwijnt in het onvindbare, en ik zal even mijn opmerkingen daar plaatsen om het te bewaren voor het nageslacht. Misschien kan iemand met wat meer ervaring met alle protocollaire regelementen hier het later oppakken. Jane023 (overleg) 28 dec 2011 15:58 (CET)

Teylers[brontekst bewerken]

Dag Jane, je toevoeging aan het onderschrift bij het plaatje op het lemma Wolfhezerheide is volstrekt overbodig. Je hoeft maar op de afbeelding te klikken om alle bijbehorende informatie te verkrijgen. Onderschriften worden op Wikipedia niet gebruikt voor vermelding van de maker van de reproductie of de bewaarder van het orgineel. Groet, --JanB (overleg) 1 mrt 2012 16:25 (CET)

JanB, Bedankt voor de tip! Ik heb weer wat geleerd. Normaal op de engelse Wikipedia wordt dit wel gedaan, en het werd bovendien gevraagd door de collectiehouder, vandaar mijn toevoeging. Zelf doe ik 80% van de tijd niks anders dan de attributie van de kunstenaar toevoegen bij kunstwerk illustraties op Wikipedia paginas, dus ik vind het wonderlijk dat het hier niet gebruikelijk is. Groet, Jane023 (overleg) 1 mrt 2012 17:20 (CET)

1001 vrouwen[brontekst bewerken]

Beste Jane,

Als je snel contact opneemt met Metro België kan de betreffende journaliste (ik heb haar rechtstreekse e-mailadres) het wellicht nog verwerken in het artikel over Wikipedia waar ze mee bezig is.  |Klaas ‌ V| 25 feb 2013 10:04 (CET)
Leuk idee! Misschien kan je haar de link sturen van de kroeg? Jane023 (overleg) 25 feb 2013 12:28 (CET)

Een barnstar voor jou![brontekst bewerken]

Beter laat dan nooit! Vera (talk) 21 jun 2013 13:26 (CEST)

Hee wat Leuk! Ook heel grappig om dat terug te lezen, overigens. Jane023 (overleg) 25 jun 2013 13:00 (CEST)

Uitnodiging om deel te nemen[brontekst bewerken]

Hallo Jane023, Op de Duitstalige Wikipedia heeft men al een aantal jaar een systeem waarin gebruikers die elkaar in levende lijve ontmoet hebben kunnen bevestigen dat ze elkaar kennen. Dit systeem heeft men bedacht om meer vertrouwen tussen gebruikers onderling te scheppen en zodoende een prettigere sfeer te creëren op de wiki. Op de Duitstalige Wikipedia is dit een groot succes en ik heb daarom het grootste gedeelte van dat systeem vertaald naar het Nederlands om ook op de Nederlandstalige Wikipedia een prettigere werksfeer te creëren. We zijn hiermee pas kort met dit systeem echt begonnen op de Nederlandstalige Wikipedia, het zou leuk zijn als meer gebruikers zich aanmelden. Het heeft pas zin om je aan te melden in het systeem als minstens drie andere gebruikers in levende lijve hebt ontmoet. Wij hebben elkaar al eens ontmoet bij bijeenkomsten waar ook andere gebruikers aanwezig waren, dus dat zit wel goed. Als je je aangemeld hebt kun je pas andere gebruikers bevestigen dat je ze ontmoet hebt als drie gebruikers jou reeds bevestigd hebben. Over het gehele systeem is meer informatie te vinden op Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen. In het groene kader staan de instructies. Op Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen/Deelnemers probeer ik een overzicht bij te houden van gebruikers die actief zijn op de Nederlandstalige Wikipedia. Het zou leuk zijn als je je aanmeldt! :-) Groetjes - Romaine (overleg) 7 okt 2013 21:43 (CEST)

PS: Op de Duitstalige Wikipedia is in principe alles vertaald naar het Nederlands, maar dat krijg je wellicht alleen te zien als je in je voorkeuren Nederlands hebt ingesteld als taal. Romaine (overleg) 8 okt 2013 23:05 (CEST)

Ontmoete Wikimedianen: je kunt andere gebruikers bevestigen[brontekst bewerken]

Logo

Hallo Jane023, Je hebt je eerder aangemeld voor het systeem van Ontmoete Wikimedianen. Door minstens drie andere gebruikers ben je inmiddels bevestigd dat je hen ontmoet hebt. Je kunt zelf dus nu ook andere gebruikers bevestigen die je hebt ontmoet.

 • Voor het overzicht staan op Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen/Deelnemers de Nederlandstalige gebruikers.
 • Wil je op de hoogte blijven van nieuwe aanmeldingen? Plaats dan Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen/Deelnemers op je volglijst.
 • Voor een volledig overzicht van de meer dan 1300 deelnemende gebruikers kijk je hier.
 • Je kunt op je gebruikerspagina met een gebruikersbox aangeven dat je deelneemt in het systeem. Plaats dan {{User:Romaine/Persönliche Bekanntschaften/box}} op je gebruikerspagina. Dit werkt op de-wiki, en-wiki, fr-wiki, nl-wiki, Commons, Meta, Wikidata, WMBE-wiki en WMNL-wiki. Daarnaast kan dit voor ieder ander project worden aangevraagd.
 • Vraag bij ontmoetingen of gebruikers zich hiervoor al aangemeld hebben. (Er zijn flyers beschikbaar met korte uitleg.)

Direct iemand bevestigen? Zie deze pagina. Romaine (overleg) 22 okt 2013 18:29 (CEST)

PS: Heb jij wel eens HenkvD, Jos Punie, MaanMeis, Ronn, SRientjes, TBloemink of Warddr ontmoet? Bevestig hen dan, o.a. zij hebben zich recent aangemeld. Romaine (overleg) 22 okt 2013 18:29 (CEST)

Fijne Feestdagen![brontekst bewerken]

_.
Christmas Barnstar2.png Fijne Feestdagen!
Vera (talk) 24 dec 2013 15:48 (CET)
_.
Leuk! Eensgelijks. Jane023 (overleg) 25 dec 2013 17:13 (CET)

Uitzet (uitrusting)[brontekst bewerken]

Hoi Jane,

Ik zag je opmerking over de uitzet en heb net de pagina aangemaakt. Ik kom alleen niet uit de juiste vertaling: kun jij hem toevoegen aan Wikidata?

Groetjes, Ciell 26 jan 2014 14:51 (CET)

Hee Ciel, dank voor de toevoeging - wat leuk! De engelse paginas zijn ook niet al te best, en bruidschat linked nu door naar "dowry", terwijl volgens mij moet bruidschat doorlinken naar "bride price". De uitzet is eigenlijk de dower, maar dat artikel leest als een contract in het engels, dus "Hope chest" komt het dichtst in de buurt. Vreemd dat dit allemaal zo summier is beschreven op Wikipedia. Jane023 (overleg) 28 jan 2014 02:36 (CET)

Verbaast me niets. In tegenstelling tot zuidelijke landen is trouwen in noord-Europa een uitzondering geworden. Men heeft vaker een contractpartner dan een echtgeno(o)t(e). Ik ben met twee echte huwelijken (1 achter de rug en 1 al meer dan 9 jaar intens gelukkig) een uitzondering die deze 'regel' bevestigt.  Klaas|Z4␟V:  28 jan 2014 09:03 (CET)

Dat vind ik raar. Zal wel aan mij liggen ;) . Kulter20 (overleg) 28 jan 2014 09:04 (CET)
Nee, trouwen is nog altijd populair, maar de trouwlijst bij winkels heeft de uitzet vervangen; met een bridal shower of baby shower wordt de achterstand ingehaald die huidige stellen hebben doordat zij niet meer van kinds af aan sparen voor de uitzet. Jane023 (overleg) 28 jan 2014 14:37 (CET)

Bedankt[brontekst bewerken]

Dag Jane,

heel erg bedankt voor je bericht en voor het feit dat je m'n stem nuttig gebruikt hebt. Tot gauw, Dick Bos (overleg) 3 apr 2014 22:37 (CEST)

Project links[brontekst bewerken]

Hallo Jane023. Wat bedoel je met "Enige idee van de project links?" Er staan er twee in mijn inleiding. Groet, Sander1453 (overleg) 12 okt 2014 18:15 (CEST)

Ja, ik bedoel Wikiproject links, dus NL Wikipedia Wikiproject vs. IT Wikipedia Wikiproject, niet algemene links. Jane023 (overleg) 12 okt 2014 22:17 (CEST)
Nou, eigenlijk gaf ik alleen maar door wat iemand op zijn GP had gezet, omdat daar niet zoveel mensen komen. Van het project weet ik verder niks. Ik vermoed dat er geen Nederlandstalige pagina van het project is. Misschien is er wel geen "project" van nl:wiki maar alleen die tool op wmflabs. Groet, Sander1453 (overleg) 12 okt 2014 22:44 (CEST)
Ik heb ook gezocht en kon niks vinden. Ik heb wel gezien dat Magnus inmiddels de BEIC lijst heeft toegevoegd op Mix-n-Match. Als op de "S" klikt kom je in een scherm waarin de talen tegenover elkaar staan. De NL Wikipedia doet het helemaal niet slecht tov andere talen. Jane023 (overleg) 12 okt 2014 23:55 (CEST)
Inderdaad. Sander1453 (overleg) 13 okt 2014 00:06 (CEST)

Vrouwenproject[brontekst bewerken]

Zoals belooft een tijd terug in De Kroeg: Margo Reuten, ster in kunst van het koken. Geen idee eigenlijk waar ik het anders moet melden voor het project van dit weekeinde. The Banner Overleg 7 mrt 2015 18:14 (CET)

Het staat vermeld nu hier: en:Wikipedia:Meetup/ArtAndFeminism/Challenge. Je ontvangt nog een punt als je de Wikidata item zelf aanmaakt!! Jane023 (overleg) 7 mrt 2015 18:30 (CET)
Dat staat er inmiddels Glimlach The Banner Overleg 7 mrt 2015 18:44 (CET)
Ha! Maar om een punt te verdienen zal je toch 4 "statements" erbij moeten verzinnen (hint: Vrouw, chefkok, prijs ontvangen = Michelin ster, geboren in....) Jane023 (overleg) 7 mrt 2015 19:10 (CET)
Ook die statements staan er inmiddels. dat was geheel nieuw voor mij. The Banner Overleg 7 mrt 2015 19:22 (CET)
Tja: zie helaas Overleg:Margo Reuten. Paul Brussel (overleg) 7 mrt 2015 19:16 (CET)
Ik zal eens even kijken. The Banner Overleg 7 mrt 2015 19:26 (CET)
Er zaten inderdaad een aantal foutjes in maar dhr. Brussel is duidelijk dol op citroenen. The Banner Overleg 7 mrt 2015 19:41 (CET)
Mooi zo! En het is toch een beetje de bedoeling dat je wat voorzichtig je eerste stapjes zet op Wikidata - proficiaat! Jane023 (overleg) 7 mrt 2015 21:27 (CET)

Lijst van gemeentelijke monumenten in Heemstede (Noord-Holland)[brontekst bewerken]

Staat nu online --Vera (talk) 25 mrt 2015 22:56 (CET)

Wat leuk! Volgens mij heb ik aardig wat fotos van die dingen maar weet niet of ze op Commons staan. Ik ga kijken. Dank! Jane023 (overleg) 26 mrt 2015 08:35 (CET)

Mogelijkheden op lijsten Listeriabot[brontekst bewerken]

Hoi Jane023, Ik vroeg af of jij misschien weet of het mogelijk is om de automatisch gecreëerde lijst van listeriabot ook te nummeren. Ik zou bijvoorbeeld wel willen weten hoeveel senatoren er op deze lijst van mij staan, zonder dat ik moet gaan tellen. Ook vroeg ik me af of ik op achternaam ipv voornaam zou kunnen sorteren. Omdat jij ooit over deze mooie tool vertelde in de Kroeg, dacht ik dat jij hier wellicht meer van weet. Zo niet dan vraag ik even de ontwikkelaar van de tool. Gr Magalhães (overleg) 4 jun 2015 15:13 (CEST)

Dat lijkt me een goed idee en een kleine aanpassing, maar ik dat weet ik niet, dus ik zal het navragen bij Gebruiker:Magnus Manske, die deze tool creerde. Ik zat ook al te denken over de discussie in de Kroeg over wel of niet in hoofdnaamruimte, en ik denk dat de publicatie order van een lijst ook handwerk zal blijven. Ik heb Magnus dus ook al gevraagd of je een custom sort order kan zetten voor list items in bijvoorbeeld de bijbehorende Wikidata list item (als het al bestaat). Jane023 (overleg) 5 jun 2015 10:58 (CEST)
ok, Ik zal het eens navragen bij Magnus. Gr Magalhães (overleg) 5 jun 2015 18:10 (CEST)

beeldhouwerslijst[brontekst bewerken]

Beste Jane023,

Zìe je eigen lijst in tabelvorm. Vrindlijke groeten uit Toscane van  Klaas `Z4␟` V:  4 aug 2015 13:43 (CEST)

Gefeliciteerd![brontekst bewerken]

Dag Jane,

gefeliciteerd met de prachtige verwijzing naar jouw bijdrage aan het eerste bot-gegenereerde artikel uit Wikidata in de nieuwe Signpost! Ga je op de Wikimedia Conferentie Nederland 2015 (28 november) een presentatie daarover geven? Ik zou heel graag horen hoe dat allemaal precies in z'n werk is gegaan. En ik wed dat er veel meer mensen belangstelling daarvoor hebben.

Hartelijke groet, Dick Bos (overleg) 16 sep 2015 08:41 (CEST)

Dick, bedankt! Eerlijk gezegd had ik daar nog niet over nagedacht, maar dit is inderdaad een interessant verhaal aan het worden. Sinds publicatie heb ik de lijst ook hier op de nlwiki gezet: Lijst van schilderijen van Jacob van Ruisdael. Ik heb de lijst ook in de franse, duitse, spaanse, en catalaanse wikis gezet De lijst is verwijderd van dewiki na een ware edit oorlog. Men vond het jammer, maar ik vond hun discussie zelf zeer verhelderend, en sindsdien zijn ook diverse veranderingen in deze "Listeria" tool gekomen. Je kan nu de "rode links" echt rood maken of gewoon zwarte tekst. Zeer waarschijnlijk komen nooit lemma's voor vele van deze schilderijen, alhoewel de "E-waardigheid" van een willikeurige Ruisdael schilderij natuurlijk hoog is in alle taal-wikis. Jane023 (overleg) 16 sep 2015 10:52 (CEST)

Nilüfer Demir[brontekst bewerken]

Zie Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20150917, mvg Agora (overleg) 17 sep 2015 11:30 (CEST)

Beoordelingsnominatie Lijst van schilderijen van Adriaen Coorte[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Lijst van schilderijen van Adriaen Coorte dat is genomineerd door ErikvanB. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20151106 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 7 nov 2015 01:03 (CET)

Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen/Deelnemers[brontekst bewerken]

Hallo Jane, kan mij bevestigen dan kan ik ook anderen bevestigen ? hartelijk dank DerekvG (overleg) 11 dec 2015 20:30 (CET)

Ach, 'tuurlijk doe ik dat - heb je een link? Ik ben zo lang niet gewest aldaar (duitstalige Wikipedia, toch?), dat ik vergeten ben hoe je dat moet doen, sorry. Jane023 (overleg) 12 dec 2015 09:19 (CET)

Gefeliciteerd met de gekregen WikiUil[brontekst bewerken]

Uitreiking
WikiUilen 2015
WikiUil
De ProjectUil
is uitgereikt aan het
GenderGap-project
ter waardering van
het uitstekende werk
in het verbeteren van
onze encyclopedie.

Hallo Jane023! Van harte gefeliciteerd met het ontvangen van de ProjectUil!!

We hopen dat jullie de ontvangen WikiUil een mooi plekje zullen geven en deze blijk van waardering jullie veel plezier geeft in het werken op Wikipedia.

Naast de fysieke WikiUil krijgen jullie ook deze digitale WikiUil die je een plekje kunt geven op je gebruikerspagina.

We hopen dat jullie in dit nieuwe jaar wederom een hoop mooie bijdragen mogen doen om Wikipedia te verrijken en te verbeteren. Namens de WikiUilen Academie - Romaine (overleg) 17 jan 2016 03:03 (CET)

Hartelijk dank! Wij hebben plannen om de uil te laten vliegen door het land. Jane023 (overleg) 18 jan 2016 14:18 (CET)

Vraagje[brontekst bewerken]

Hoi Jane023, ik zie dat je de pagina Wikipedia:GLAM/Rijksmuseum behoorlijk aangepast hebt. Het is een pagina waarvan Wikimedia Nederland (WMNL) heeft aangegeven dat dat de projectpagina is die gebruikt wordt om de Wikipedia gemeenschap te informeren over de projecten van WMNL in samenwerking met het Rijksmuseum. Met jouw wijziging wordt gedaan alsof iedereen daar eigen projectjes mag toevoegen. Is jou edit gedaan met toestemming van die GLAM-partners? - Robotje (overleg) 23 feb 2016 10:35 (CET)

Dat klopt helemaal - iedereen mag schrijven op die pagina. Jane023 (overleg) 23 feb 2016 13:07 (CET)
Als jij de vraag "Is jou edit gedaan met toestemming van die GLAM-partners?" beantwoord met "Dat klopt helemaal" dan kun je me vast ook wel uitleggen hoe je aan die toestemming gekomen bent en waar ik meer over die toestemming kan vinden. - Robotje (overleg) 23 feb 2016 13:36 (CET)
Heel simpel: Ik heb geen toestemming nodig als Wikipediaan. Jane023 (overleg) 23 feb 2016 15:52 (CET)
Op mijn vraag "Is jou edit gedaan met toestemming van die GLAM-partners?" geef je als antwoord "Dat klopt helemaal" zodat er niet anders geconcludeerd kan worden dat je toestemming hebt van zowel WMNL als het Rijksmuseum, en bij doorvragen blijkt dat je helemaal geen toestemming hebt van beide partijen. Dan zal ik het maar terugdraaien. - Robotje (overleg) 23 feb 2016 16:29 (CET)
Sinds wanneer behoren pagina's op Wikipedia aan iemand toe? Als Jane niet had mogen editten, hadden ze beveiliging van de pagina aan kunnen vragen. Ciell 23 feb 2016 16:32 (CET)
Als het zou gaan om een typefout corrigeren of een je naam toevoegen aan een lijstje om je op te geven voor een evenement lijkt me geen probleem. Voordoen alsof iedereen maar privé-projectjes daar mag toevoegen is natuurlijk weer een ander uiterste. Het gaat daar om de officiële pojectpagina van een samenwerkingsproject tussen Wikimedia Nederland en een museum om de Wikipedia gemeenschap te kunnen informeren over de projecten die onderdeel zijn van wat die twee partijen overeengekomen zijn. - Robotje (overleg) 23 feb 2016 16:41 (CET)
Wikipedia staat vol met privéprojectjes Robotje: ook GLAM is gewoon begonnen als vrijwilligersproject. Ik maak nergens uit op dat deze paginagroep op Wikipedia ineens van de Vereniging is: dat kan volgens mij helemaal niet. Esther mag prima die pagina aanvullen met informatie volgens mij. Ciell 23 feb 2016 19:24 (CET)

Dag allen, Er is nu in ieder geval info verwijderd (door Robotje) van de pagina en ik begrijp niet waarom. In de bewerkingssamenvatting wordt verwezen naar deze OP van Jane, maar de reden voor het verwijderen van de info is mij niet duidelijk. Kan de info alsjeblieft weer terug worden geplaatst? En is het misschien wat om de pagina te beveiligen? Dank alvast en met groet, E.Doornbusch (overleg) 23 feb 2016 16:44 (CET)

Geweldig! Zo officieel kende ik WMNL nooit. Leuk hoor. Bij deze mijn officieel bezwaar. Jane023 (overleg) 23 feb 2016 16:47 (CET)

Hmm ik heb net gechecked en er is blijkbaar inderdaad een officiele pagina (dat wist ik niet). Het heeft een beetje WIkilove nodig, helaas: wmnl:Partners/Rijksmuseum. Jane023 (overleg) 23 feb 2016 17:03 (CET)

Geen probleem hoor, bij mij komt het ook wel eens voor dat ik oprecht van overtuiging was dat het A was terwijl het toch B blijkt te zijn. Zo heb ik lange tijd aangenomen dat een appedix-sjabloon onder een opvolgbox hoorde (vind ik trouwens nog steeds mooier staan) maar dat bleek onterecht. - Robotje (overleg) 23 feb 2016 17:27 (CET)
Bij mijn weten zijn er nooit regels ontwikkeld over wie er wat op de projectpagina van een GLAM-samenwerking mag plaatsen. Het kan heel zinnig zijn om dat te doen - maar enige discussie en afstemming met direct betrokkenen zoals de GLAM-partner, WMNL én actief betrokken Wikipedianen lijkt me dan wel een vereiste. Ik ben nogal verrast door deze ontwikkelingen. Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland (overleg) 23 feb 2016 19:19 (CET)

Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/5 en 6 maart 2016[brontekst bewerken]

Hey Jane!

Zou je je nog even in willen schrijven voor 5&6 maart? Dank!

Groetjes, Ciell 23 feb 2016 16:05 (CET)

En misschien wil je dan gelijk 2-3 regeltjes over jezelf schrijven op de wie-is-wie pagina? Een fotootje erbij maakt het natuurlijk helemaal af! :D Ciell 23 feb 2016 16:15 (CET)
Done en done! Jane023 (overleg) 23 feb 2016 16:48 (CET)

wikidata in lijst[brontekst bewerken]

Moi Jane, ik zag deze lijst. De vraag of lijsten wel/niet in een encyclopedie passen laat ik even voor wat die is, bij zulke mooie schilderijen zou dat ook haast ongepast zijn. Maar de vermelding van wikidata in de lijst, die begrijp ik niet. Daar schiet de lezer denk ik niet veel mee op. Peter b (overleg) 9 mrt 2016 00:11 (CET)

Wikidata heeft meer informatie per schilderij. Net als de bestanden op commons, maar je kunt nu naar beide toe vanaf de lijst. Voor mensen die een lemma wil schrijven, maar ook belangrijk voor lezers, is bv de juiste link naar de geportretteerde. Jane023 (overleg) 9 mrt 2016 07:30 (CET)
Sorry, maar dat lijkt me een verkeerde redenering. We zijn een encyclopedie, geen verlengstuk van een database. Ik zal anderen vragen wat zij er van vinden, mij sttoort het. Peter b (overleg) 9 mrt 2016 10:32 (CET)
Dit is zeer zeker geen database, en bevat minder dan de helft van haar oeuvre. Niet eens alle plaatjes van Commons zijn toegevoegd. En wat is niet-encyclopedisch aan de geportretteerde (of collecties)? De schilderijen zijn in ieder geval encyclopedisch genoeg om eeneider een eigen lemma te hebben, want waarde is verre boven de norm. Jane023 (overleg) 9 mrt 2016 10:35 (CET)

DIT weekend enzovoorts[brontekst bewerken]

Beste Jane,

Zie dat je in De Kroeg repte van "deze" weekend. Maar weekend is onzijdig (het weekend), dus het wordt DIT weekend. De meeste tweede taalsprekers hebben moeite met de/het, en dus ook met deze/dit. (Marokkanen in Utrecht zeggen "deze meisje".) Kun je "deze" enzovoorts verbeteren in je stuk in De Kroeg? (Ik heb de kop al gedaan.) Welbedankt, Hansmuller (overleg) 11 mrt 2016 11:41 (CET) PS. Het is ook "de" inhoud. (Misschien wist je deze al: de dag - een mooiE dag, het huis - een mooi huis). Groetjes, Hansmuller (overleg) 11 mrt 2016 12:00 (CET)

Bedankt Hans! Ik zal het proberen te onthouden. Jane023 (overleg) 11 mrt 2016 12:11 (CET)

Bedankt![brontekst bewerken]

Bedankt voor je bijdrage!

Dankjewel voor jouw bijdrage aan het gendergap project. Samen werken we er op Wikipedia, maar ook op Wikimedia Commons en Wikidata, aan om vrouwen en vrouwgerelateerde onderwerpen een groter aandeel te laten krijgen.

Te schrijven artikelen en resultaten
Sinds begin 2015 zijn er door de mensen die bijdragen al 366 nieuwe artikelen geregistreerd op de resultatenlijst. Daarnaast zijn er 29 artikelen aangevuld en met behulp van Wikidata is een lijst met zelfportretten van vrouwen gerealiseerd. Help jij ons mee om in 2016 de resultatenlijst op minimaal 500 artikelen te krijgen?

Doe mee - schrijf mee
De resultaten zijn een prachtig begin en we zijn erg gemotiveerd om de resultatenlijst nog langer te maken. Doe je met ons mee op de projectpagina op Wikipedia geeft je tips en links ter inspiratie. Daarnaast is er een actieve facebookgroep, waar altijd wel iemand online is om mee te overleggen.

Doe mee - deel je ideeën met ons
Wij zijn heel benieuwd naar jouw suggesties om de gendergap verder aan te pakken. Stuur je ideeën in! Ook horen we graag jouw verhaal. Waarom schrijf je op Wikipedia, aan welke onderwerpen, heb je iets meegemaakt dat je wilt delen? Jouw feedback wordt vertrouwelijk behandeld door de gendergap werkgroep en zal puur ten behoeve van evaluatie van ons project worden gebruikt. Mail jouw reactie naar Denise Jansen via jansen<at>wikimedia.nl.

Doe mee - aan een schrijfsessie in het land
We organiseren eens per maand een bijeenkomst op locatie (Gendergap WikiZaterdag), dan werken we samen verder. Dat is vooral heel gezellig en handig, overleg gaat dan nog makkelijker. Wanneer en waar deze dagen gepland zijn, kun je zien in de agenda.

Nogmaals dank en op naar de 500 artikelen!

Hartelijke groet, de Gendergap werkgroep.

TED[brontekst bewerken]

Hi,

Is Jonas Gahr Støre 2 of 5 punten waard? Natuur12 (overleg) 8 jun 2016 18:01 (CEST)

5 punten, want wel een vertaling van een bestaande lemma, maar ook boven 3,000 bytes. Wat ben jij snel! Jane023 (overleg) 8 jun 2016 18:33 (CEST)

#100wikiwomen challenge: bedankt![brontekst bewerken]

Voor het schrijven van het artikel Anna Boberg tijdens de #100wikiwomen challenge

Ha Jane023, bedankt voor je artikel over Anna Boberg voor de #100wikiwomen challenge. Leuk dat je meedoet! Als je zin hebt om nog een keer een artikel te schrijven, dan is er nog plek Lach, Ecritures (overleg) 9 dec 2016 09:22 (CET)

Vraag beantwoorden?[brontekst bewerken]

Op Overleg gebruiker:Jane023/Panama papers heb ik een vraag gesteld. Vr groet Saschaporsche (overleg) 15 dec 2016 09:11 (CET)

Judith Leyster[brontekst bewerken]

Hoi Jane, het zal je vast interesseren dat er een nieuw zelfportret is gevonden van Judith Leyster. Ik heb het in twee versies op Commons neergezet. Ik heb geen idee hoe daar een wikidata item voor aan te maken, misschien kan jij dat uitleggen of laten zien waar ik kan vinden hoe dat moet? Met vriendelijke groet, Elly (overleg) 30 dec 2016 11:38 (CET)

Done: d:Q28105012. Jane023 (overleg) 2 jan 2017 11:43 (CET)
Dank je! Elly (overleg) 2 jan 2017 14:43 (CET)

Invitation to Women in Red's March activities[brontekst bewerken]

Women in Red logo.svg
Welcome to... Women's History Month multi-language online editathon

Facilitated by Women in Red

 • March 2017
  AF Mark 1.png
  La mujer que nunca conociste logo 2017.jpg
 • Featuring: "Art+Feminism" and "The Women You Have Never Met"
 • We hope you will help to improve coverage of women on Wikipedia
 • Contribute in your own language
 • Inform your communities of the need for their support.

Apologies for cross-posting and sending in English
(To subscribe: Women in Red/English language list and Women in Red/international list. Unsubscribe: w:en:Women in Red/Opt-out list)

Hi Jane. I just thought I would try this out on your Dutch page to see how it works.--Ipigott (overleg) 18 feb 2017 16:52 (CET)


Bronvermelding Engelse wikipedia[brontekst bewerken]

Hoi Jane, ik begreep dat jij ook actief bent op de Engelse wikipedia en ik had daar een vraag over. Ik heb een Engelse pagina voor Mia Boissevain aangemaakt en wilde daar het sjabloon invoegen om te vermelden dat het deels vanaf de Nederlandse pagina is vertaald. Volgens de Engelse hulppagina is het gebruikelijk om dit sjabloon niet in het artikel zelf maar op de overlegpagina te zetten, klopt dat? Alvast bedankt! Groetjes, StellavG (overleg) 8 mrt 2017 16:58 (CET)

 Edit dat was makkelijk, een bot heeft het sjabloon al op de overlegpagina geplaatst :P

Wauw - super, bedankt voor het schrijven! Als je nog een keer geinspireerd raakt, dan zou ik deze vertaling ook aanraden: De Vrouw 1813-1913. Jane023 (overleg) 9 mrt 2017 08:38 (CET)

Beoordelingsnominatie Lijst van schilderijen van Artemisia Gentileschi[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Lijst van schilderijen van Artemisia Gentileschi dat is genomineerd door Paul Brussel. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20170327 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 28 mrt 2017 02:02 (CEST)

Lijst van werken van Mary Cassatt[brontekst bewerken]

Hallo, Jane023, bestaat er een reden voor de Engelse tekst in het lemma? Ik vraag het maar omdat een gebruiker een eerder door mij gemaakte bewerking (toevoeging van een afbeelding) reverte met de opmwerking: Dit is de Nederlanstalige Wikipedia). Iedereen gelijk voor de wet bij Wikipedia of toch niet? Glimlach Lotje (overleg) 31 mei 2017 14:38 (CEST)

Met andere soorten lemmas weet ik het niet, maar bij kunst is het zo dat de titel wordt gebruikt die 1) de kunstenaar gaf, 2) de galeriehouder gaf of 3) de catalogus gaf. In dit geval meen ik dat ik werkte van een catalogus. Het is zo lang geleden dat ik het niet meer weet. Als jij een bron met nl-talige titels heb voor haar, ga je gang maar. Jane023 (overleg) 31 mei 2017 14:58 (CEST)
Lemmata. Ojjm (overleg) 7 jun 2017 22:12 (CEST)
Beste Ojjm, Ik zie op uw gebruikerspagina dat u leest met de ogen van een corrector, en dan is het wel fijn dat u Jane komt helpen. Maar volgens mij is het meervoud lemma's ook goed, zie http://woordenlijst.org/#/?q=lemma. Ik denk ook dat het tegenwoordig gebruikelijker is. Volgens Google site search komt lemmata ongeveer 2.440 maal voor op de Nederlandstalige Wikipedia, lemma's ongeveer 4.530 maal. Elly (overleg) 8 jun 2017 00:05 (CEST)

[d:Q29574941 - De alchemist en zijn huilende vrouw[brontekst bewerken]

Hallo Jane023, ik paste de beschrijving aan in analogiemet File:1669 Steen Goldschmied anagoria.JPG. Is deze beschrijving correct denk je? Thnks. Lotje (overleg) 16 okt 2017 14:59 (CEST)

Laat maar zitten, ik heb de bewerking teruggedraaid n.a.v. deze beschrijving. Glimlach Lotje (overleg) 16 okt 2017 15:05 (CEST)

Lijst van schilderijen van Adriaen Coorte[brontekst bewerken]

Hallo, Jane, op de List of paintings by Adriaen Coorte wordt een schilderij vermeld: Schelpen op een stenen plint, inventarisnummer SK-C-1761 die niet in deze lijst voorkomt. De afbeelding voegde ik daar toe. Was dit correct? Lotje (overleg) 11 nov 2017 13:26 (CET)

Mooi, bedankt! Mocht je iets te doen willen hebben, kan je ook gaan puzzelen met deze lijst: d:Wikidata:WikiProject sum of all paintings/RKD to match/Adriaen Coorte. Jane023 (overleg) 11 nov 2017 14:17 (CET)
Vraagje: hoort Q29862901 (de laatste referentie) in deze lijst? Lotje (overleg) 11 nov 2017 16:12 (CET)
Ha nee! Geen idee hoe dat gebeurde (misschien was de item vroeger op Coorte gezet, maar inmiddels staat het op anoniem) Jane023 (overleg) 11 nov 2017 16:45 (CET)
Bedankt! Lotje (overleg) 11 nov 2017 16:57 (CET)

Wikivrijdag 15 december[brontekst bewerken]

Hallo Jane023,

De laatste dagen van het jaar naderen rap en daarmee ook de laatste Wikivrijdag van 2017. 15 december is er weer een Wikivrijdag bij Atria. Zou jij hierbij aanwezig kunnen zijn om de aanwezigen te helpen met het schrijven van artikelen?

Locatie Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis, Vijzelstraat 20, 1017 HK, Amsterdam Tijdstip 13.00-16.00 uur Met vriendelijke groeten,

Met vriendelijke groeten,


Michelle Boon (overleg) 7 dec 2017 11:49 (CET)

Event Organiser & Community Support Wikimedia Nederland

Lijst van schilderijen van Judith Leyster[brontekst bewerken]

Hallo, Jane, volgens deze lijst is "Een jongetje en een meisje bij het kolfspel". Volgens de file is dit "Girl and Boy Playing Croquet". Volgens de gebruikerspagina is de uploader niet langer actief. Heb jij er enig idee van wat de kinderen spelen? Ik zou het nl. graag (indien nodig) corrigeren in het lemma en tevens de file hernoemen. :) Lotje (overleg) 16 jan 2018 15:20 (CET)

Ik gebruik de rkd info waar mogelijk en volgens hun is het kolf, zie hier. Jane023 (overleg) 16 jan 2018 16:23 (CET)

Jubileumster 10 jaar[brontekst bewerken]

10 jaar actief Deze ster is voor mensen die zich al 10 jaar of langer inzetten voor Wikipedia. U bent al meer dan 10 jaar actief, dus deze ster heeft u verdiend! Rode raaf (overleg) 30 jan 2018 21:09 (CET)
Bedankt! Jane023 (overleg) 31 jan 2018 00:07 (CET)

Martien van der Weijden[brontekst bewerken]

Hoi Jane023, de heer Martien van der Weijden staat volgens mij ten onrechte bij Gebruiker:Jane023/Vrouwen met beroep. Wellicht ben je door z'n voornaam op het verkeerde been gezet? - Robotje (overleg) 3 apr 2018 20:32 (CEST)

Ik zie dat je dit al heb aangepast op zijn Wikidata item. Fijn om te zien dat mijn lijst gebruikt wordt! Jane023 (overleg) 4 apr 2018 12:34 (CEST)
Onder andere omdat het leek te gaan om een automatisch gegenereerde lijst heb ik die lijst niet zelf aangepast maar het issue hier gemeld. Later zag ik dat er bij Wikidata een foutje was m.b.t. het geslacht en dat daar aangepast. Zonder je lijst had ik die fout in Wikidata niet gevonden en had het mogelijk nog jaren geduurd voordat iemand anders het opgemerkt had. - Robotje (overleg) 4 apr 2018 14:16 (CEST)
En daarin ligt het doel van de lijst dus. Jane023 (overleg) 4 apr 2018 14:31 (CEST)

Anna Maria Wilhelmine van Hasselt-Barth[brontekst bewerken]

Nou deze zangeres is er dus nu ook, ik ben even kwijt op welke lijst ze van jou stond, dacht foto's op commons zonder artikel. De Duitse wiki had haar al, maar vermeldt verkeerde geb. en sterfdatum. Voor de links daarvoor zie het artikel.Ceescamel (overleg) 1 jul 2018 13:33 (CEST)

Mooi! Jane023 (overleg) 1 jul 2018 15:18 (CEST)

[brontekst bewerken]

Jane023, inmiddels is er in de Kroeg een Wikipedia:De_kroeg#Tekstvoorstel_sluiting:voorstel voor een banner en een bijbehorende peiling. M.v.g, Jürgen Eissink (overleg) 4 jul 2018 20:15 (CEST).

Sorry, dit lees ik nu pas. Jammer! Jane023 (overleg) 5 jul 2018 08:29 (CEST)
Gelukkig heeft het EP inmiddels in Straatsburg gestemd, en wel in meerderheid tegen, dus de uitkomst is wat mij betreft goed. Jürgen Eissink (overleg) 5 jul 2018 14:34 (CEST).
Ja super! Had ik ook al gezien. Nu alleen waakzaam blijven opdat wij een beter-gecoordineerde actie kunnen starten, mocht dat nodig zijn. Jane023 (overleg) 5 jul 2018 20:27 (CEST)

Ja[brontekst bewerken]

De ouderwetse manier waarop vrouwen worden vaak neergezet in de bronnen als de dochter/vrouw/zuster/moeder maakt dat je toch je creativiteit moet gebruiken om zulk bron materiaal te kunnen toepassen op Wikipedia

Het is walgelijk zoals het Rijksmuseum nog steeds met werk van vrouwen omgaat. Ook op Wikipedia gedragen mensen zich soms walgelijk. Keep up the good work Jane! EllyoverlegLet's bridge the gendergap together 23 jul 2018 17:07 (CEST)

Ha Ha! Dank ;) Jane023 (overleg) 24 jul 2018 09:41 (CEST)

Doorgeefster[brontekst bewerken]

Hoi Jane, je bent al jaren zeer actief met kunst en vrouwen. Je bent wellicht wat minder actief op de Nederlandstalige Wikipedia, maar dat is gewoon omdat je aandacht nu even ergens anders ligt. Een kleine aanmoediging voor al je goede werk. Over enige tijd mag je de ster weer doorgeven aan iemand die hem volgens jou ook verdiend heeft! Multichill (overleg) 11 aug 2018 21:59 (CEST)

Doorgeefster! Bedankt, maar na het lezen van de lange lijst bij de "doorgeefster uitleg" zie ik dat ik inderdaad wat tijd nodig zal hebben om te bedenken aan wie *ik* het door kan geven! Nogmaals dank in ieder geval - ik voel me helemaal vereerd: op naar een eigen Wikidata item ... (grapje) Jane023 (overleg) 12 aug 2018 10:14 (CEST)

Schilderijen[brontekst bewerken]

Hoi Jane, dit schilderij https://www.wikidata.org/w/index.php?title=Q20177427 beeldt Margrieta Wijnants uit. Ik weet niet hoe ik dat op wikidata moet veranderen. Wil jij dat misschien doen? Het pendant stelt Frans van Schooten voor, met wie zij getrouwd was. Dit stond in NRC vanavond. Met vriendelijke groet, Elly (overleg) 6 nov 2018 22:16 (CET)

Done hier en hier. Dank voor de tip! Jane023 (overleg) 7 nov 2018 11:41 (CET)
Dank je, dat was inderdaad ook deels Gendergap. Maar de geschiedschrijving zegt weinig over haar vrees ik.... Elly (overleg) 7 nov 2018 11:52 (CET)
Nog niet, maar je kunt d:Q58326741 op je volglijst zetten, want er is vast meer info over haar in erfgoed Leiden die later toegevoegd kan worden. Jane023 (overleg) 7 nov 2018 12:41 (CET)

File:Aernout Smit - The Sea in Motion - KMSsp607 - Statens Museum for Kunst.jpg en Commons:Category:Jan Theunisz. Blanckerhoff[brontekst bewerken]

@Jane023: de filename komt nogal verwarrend over, waardoor ik bij Gebruiker:Jane023/schilderijen in de Statens Museum for Kunst terechtkwam. Omdat het moeilijk praten valt met bots dacht ik dat je misschien raad weet. Thnks. Glimlach Lotje (overleg) 9 feb 2019 08:37 (CET)

Leuk dat je Commons filenames interessant vindt! Vele filenames zijn verwarrend op deze manier, maar ook op andere manieren. Daarom ben ik gestopt met hernoem acties op Commons. Vele Wikipedianen die niet-westerse talen lezen/spreken/schrijven kunnen ze niet eens lezen. Daarom hebben wij "Structured Data on Commons" dat een soort Wikidata-achter-de-schermen wordt voor alle files op Commons. In dit specifieke geval heb je een klacht neem ik aan met de eerste deel van de filename die een verwijzing is naar de kunstenaar. Oude kunst is best grillig op attributie nivo, vooral in de gevallen van de niet-zo-populair schilders van de 17e eeuw. Musea doen hun best om hier een weg in te vinden, door trouw te blijven aan de metadata zoals bij aanvang gegeven, en ook trouw te blijven aan de kunsthistorici die hun stinkende best doen om "fouten recht te zetten". Het antwoord op je vraag ligt bij het museum record voor het schilderij, die je hier kan lezen en welk gelinked is van het file zelf en vanuit Wikidata. Meer info, in het Deens, is hier te lezen, in het "Deense RKD". Kortom, een nieuwe attributie betekent niet dat de oude attributie onwaar is. Jane023 (overleg) 9 feb 2019 10:42 (CET)
Bedankt voor de toelichting Jane. Dat betekent meteen ook dat de afbeelding eigenlijk (ook?) in de Commons:Category:Aernout Smit thuishoort. Lotje (overleg) 9 feb 2019 13:05 (CET)
Inderdaad! Jij ook bedankt, Jane023 (overleg) 10 feb 2019 11:37 (CET)

Uitnodiging - doe je mee met de activiteiten rondom Internationale Vrouwendag?[brontekst bewerken]

7 maart 2020 - Aankondiging.jpg

In 2019 heb je een Wikipedia artikel geschreven, een foto toegevoegd aan Wikimedia Commons en/of een Wikidata item aangemaakt in het kader van het gendergap project. Binnenkort viert de wereld Internationale Vrouwendag 2020. Om hierbij stil te staan, organiseren we ook dit jaar extra activiteiten rondom het gendergap project. Doe je mee?

WikiZaterdag in Utrecht

Er is een speciale WikiZaterdag in Utrecht op 7 maart waar je samen met andere Wikimedianen kunt werken aan het vergroten van kennis over vrouwen en vrouw gerelateerde onderwerpen. Je bent van harte welkom om aan te sluiten!

Online meedoen

Maar je kunt natuurlijk ook vanaf een andere locatie online aan de slag. Kijk voor inspiratie eens rond bij de te schrijven artikelen, of bijvoorbeeld bij de uit te breiden artikelen. Onder iedereen die in de periode van 1 tot en met 8 maart een bijdrage doet voor gendergap en dit laat weten op de resultatenpagina, verloten we 1 x 4 toegangskaarten voor het Rijksmuseum.

Meer weten of gelijk inschrijven voor de bijeenkomst in Utrecht? Ga dan naar de projectpagina.

Graag tot ziens! namens de gendergap werkgroep Denise Jansen - Wikimedia Nederland (overleg)

Schilderessen. Grote meesters van de westerse schilderkunst[brontekst bewerken]

Dag Jane, een mooie lijst in dat boek, met een aantal rode links nog in te vullen. Ik wilde dat ik via Wikidata de lijst makkelijk kon aanvullen met de soort kunst en het geboorteland van deze vrouwen... Geen idee hoe dat aan te pakken, maar ik hoop dat ik aan de artikelen toekom. Er is zo ongelooflijk veel te doen. Momenteel ben ik bezig met de vrouwen in het Outbreak Management Team, allemaal kanjers zonder artikel nog. Met hartelijke groet, Elly (overleg) 1 mei 2020 12:05 (CEST)

Dank! Leuk dat je aan de (steeds verder groeiende) lijst van corona-gerelateerde artikelen. Dat is zeker ook belangrijk. Ik geloof niet dat al deze dames een goed gevulde Wikidata item hebben (heb ik niet gecheckt). De engelse versie van het artikel (het is uiteraard ook in Spaans verkrijgbaar, maar die heb ik niet gezien) heeft dezelfde lijst vrouwen. Helaas komen niet alle schilderijen precies overeen, en sommige keuzes voor illustraties zijn anders in de VS editie. De lijst vrouwen is echter wel hetzelfde. Groet, Jane023 (overleg) 3 mei 2020 12:45 (CEST)

Rebecca Solomon / Peg Woffington[brontekst bewerken]

Peg Woffington's Visit to Triplet by Rebecca Solomon - oil painting.jpg

Dag Jane, ik heb het artikel over Rebecca Solomon vertaald. Ik vond van haar een schilderij "Peg Woffington's Visit to Triplet by Rebecca Solomon". Peg Woffington is een actrice, nogal een wilde... de vrouwen kunnen elkaar niet gekend hebben, er zit veel tijd tussen. Mijn vraag is, wat zou Triplet kunnen betekenen? Drieling lijkt mij onwaarschijnlijk. Met hartelijke groet, Elly (overleg) 19 mei 2020 10:24 (CEST)

Wat leuk! Ik zal het bestand opruimen en linken naar Wikidata. Dit schilderij is een "historische schilderij" dat is gebaseerd op een scène uit een biografie van Wolffington. Verhalen over haar leven met dubieuze bronnen zijn tot in de 20ste eeuw herhaald. Triplet refereert aan een dichter (vermoedelijk eentje die goed was met maken van "triplet gedichten"), waar zij bleef na problemen met een jaloerse vrouw. Zo te zien is de Wikipedia info over Wolffington nogal magertjes. Jane023 (overleg) 19 mei 2020 12:19 (CEST)
Dank je, ik zet het bij het schilderij. Ik zal het schilderij ook neerzetten op het artikel op WP:En over Woffington. Groeten, Elly (overleg) 19 mei 2020 22:03 (CEST)

Doorgeefster[brontekst bewerken]

Hoi Jane023, volgens mij ben je de laatste die de doorgeefster hebt ontvangen en is dat lang geleden. Graag wil je stimuleren iemand deze ster te geven. Mijn ervaring is dat het leuk is deze te krijgen en weg te geven. Volgens mij zijn er genoeg kandidaten, mvg HenriDuvent 21 aug 2020 14:22 (CEST)

Die had ik al doorgegeven aan Hanno hier. Misschien is de cirkel al rond? Jane023 (overleg) 21 aug 2020 15:44 (CEST)
aha, maar het is niet gemeld. wil je dat aub doen: [[1]] en Hanno ook een extra seintje geven 9ik heb hem ook al gevraagd)? Deze mooie traditie moet m.i. in ere worden gehouden, mvg HenriDuvent 21 aug 2020 16:00 (CEST)

Christian Seybold[brontekst bewerken]

Hey Jane,

kun jij misschien gebruiker:Lilianruhe een beetje op weg helpen met constructieve suggesties? Ik weet dat jij veel over schilders schrijft, en wellicht heb jij wat goede handvatten voor haar om te zorgen dat dit artikel Christian Seybold ook in het plaatje past. Het artikel is al een stuk uitgebreider dan haar Duitse evenknie. Hopelijk houd je het niet tegen Seybold dat hij niet uit Haarlem komt ;). Effeietsanders 27 feb 2021 02:17 (CET)

Dank voor de tip! Echter ik geloof niet dat zij geinteresseert is in de schilderijen van deze schilder, gezien haar nauwe focus (sinds 2011!). Zie deze link Lilianruhe global edits. Jane023 (overleg) 27 feb 2021 13:11 (CET)
Dag Jane en Effeietsanders,
fijn dat jullie mijn tekst controleren! Ik heb in het verleden wel eens wat gewijzigd in Wikipedia, maar dat heb ik, waarschijnlijk door het ontbreken van ervaring ermee, met weinig succes gedaan. Ik las echter zoveel onzin over Seybold, dat ik me nu toch geroepen voelde om me 'ertegenaan te bemoeien'. Ik ben kunsthistorica, ben in 2005 op Christian Seybold afgestudeerd met een monografie en oeuvrecatalogus, en uiteindelijk in 2018 op dezelfde schilder gepromoveerd met een uitgebreidere monografie en oeuvrecatalogus. Zonder onbescheiden te willen zijn, mag ik mezelf dus de expert en autoriteit op het gebied van deze schilder en zijn Duits-Weense collega's noemen. In mijn oorspronkelijke versie heb ik alleen maar links willen gebruiken naar pagina's waarvan de inhoud ermee door kon; overige links bevatten te veel foutieve informatie naar mijn smaak. Ik heb ook wat gesleuteld aan de Duitse en Engelse versies over Seybold, maar eigenlijk moet je dat aan 'native speakers' overlaten. Ik hoop dus dat een Engelse of Duitse auteur zich geroepen voelt mijn tekst bij te schaven. De misinformatie die er te lezen was, heb ik echter weggehaald. (Foutieve jaartallen etc. en een werk dat niet van zijn hand is.) Ik neem aan dat het de bedoeling is van Wiki, om goede en betrouwbare info te bieden. Ik heb zelf lesgegeven, en ik vond het verschrikkelijk als studenten met achterhaalde of onjuiste Wiki-kennis kwamen aanzetten. Mogelijk past mijn verhaal niet helemaal in het plaatje; ik sta dus zeker open voor verbeteringen en tips!
Hartelijke groet,
Lilian Ruhe Lilianruhe (overleg) 27 feb 2021 19:30 (CET)