Overleg Wikipedia:Wikiproject/Themaweek

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Suggesties[bewerken]

  • Suggestie: themaweek over kastelen. Er zijn nog veel Belgische kastelen onbeschreven, nog een aantal Nederlandse, en als je andere landen erbij neemt, is er meer dan voldoende stof. Je zou het ook over een ander boeg kunnen gooien en kijken naar het feodaal stelsel van pakweg het jaar 900 nemen, en de onderverdelingen van alle graafschappen en hertogdommen aanpakken. Ik weet niet of we hier mensen warm rond kunnen maken. SvenDK (overleg) 21 jun 2017 06:06 (CEST)
  • Suggestie: "Knap er een op" Een uitdaging om beginnetjes of opknappers te verbeteren. The Banner Overleg 3 okt 2018 22:54 (CEST)
    • Ook in het kader van dit wikiproject steun ik The Banners voorstel. En liever wat meer dan één opknapper: dan dus bijvoorbeeld de titel "Opgeknapt staat netjes". Tussen 14 april en oktober zou nog wel een extra themaweek passen lijkt me. Knipoog Encycloon (overleg) 10 feb 2019 23:04 (CET)

Opmerkingen[bewerken]

@Ciell, Romaine: wordt er nog weleens naar deze overlegpagina gekeken of kan het starten van een themaweek beter via een andere weg? (Aangezien deze pagina niet bijzonder druk bezocht lijkt te worden.) Encycloon (overleg) 10 feb 2019 23:04 (CET)

Hoi Encycloon, De suggesties bekijk ik wel, maar meestal kom ik via andere wegen aan geschikte ideeën. Romaine, Taketa en ik zijn natuurlijk niet de enige die een thema- of schrijfweek mogen organiseren. Zoals bij veel dingen bij Wikipedia hebben we aan ideeën geen gebrek, maar wel aan mensen die de handschoen oppakken en iets op poten zetten.
Als je dus een leuk idee hebt, kun je misschien zelf een themaweek organiseren tussen 14 april en oktober? Ciell 11 feb 2019 16:02 (CET)
Bedankt voor je antwoord Ciell. Ik ga er over nadenken en wellicht dan inderdaad de handschoen oppakken. Encycloon (overleg) 11 feb 2019 22:01 (CET) (En als @The Banner: mee wil denken of al eerder een themapagina wil aanmaken is dat prima natuurlijk.)
@Encycloon: Beter dan Ciell had gezegd had ik het niet kunnen verwoorden. Romaine (overleg) 14 apr 2019 17:43 (CEST)

Jordanië[bewerken]

Lieve collega's,

Sinds Wikimania in Kaapstad heb ik contact met een Wikimediaan uit Jordanië en ondanks onze enorme verschillen in veel zaken, zijn we het gelukkig over Wikipedia eens: dat hoort objectief te zijn en wij kunnen elkaar helpen met het uitbreiden van onze respectievelijke taalversies. Dus daarom lijkt het mij een leuk idee om hier een (dubbele) themaweek over Jordanië te gaan houden, met misschien een tegenhanger op andere talen over het Nederlandse taalgebied (België, Nederland, de Nederlandse Antillen, Suriname en anderen). Wie kan mij helpen om dit te organiseren? Dqfn13 (overleg) 26 jun 2019 20:21 (CEST)

Ik kan wel een beetje helpen en mijn ervaring over de Brusselschrijfweken delen. Ik wil zeker helpen schrijven en helpen om de suggestielijst te bevolken. Met het organiseren schrijfmeetings kan ik je enkel met raad en contacten helpen (te druk op werk voor meer). Stuur me maar een mailtje als het concreet wordt. SvenDK (overleg) 27 jun 2019 07:09 (CEST)
Ik heb nog nooit een schrijfweek georganiseerd, dus zou niet weten waar en hoe te beginnen. Maar in ieder geval leuk en bedankt dat je mee wilt schrijven SvenDK. Dqfn13 (overleg) 28 jun 2019 18:01 (CEST)
Hoi Dqfn13, leuk dat je dit wilt doen. Een themaweek over een land noemen we een schrijfweek (in tegenstelling tot een week over een thema). Mocht je hulp nodig hebben dan kan ik wel helpen. Wat je iig nodig hebt is het idee (waar schrijf je over) en een datum (geen andere schrijfweken of projecten in die periode). Dingen die je als bijzaak kunt overwegen is prijsjes of sterren, offwiki bijeenkomsten, pers, samenwerking met andere taalversies. Je begint door een pagina aan te maken, zoals bijvoorbeeld Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek/Brazilië. Vervolgens kondig je het aan (kroeg, banner). En dan schrijven. Mvg, Taketa (overleg) 29 jun 2019 12:14 (CEST)
Inderdaad, de belangeijkste zaken zijn. Datum vastzetten, themapagina maken. Vanzodra je zeker bent om het te trekken en de pagina`s opzet, help ik je met raad en daad. Aan welke periode dacht je? Het tweede punt is lijst met suggesties. Ook hier help ik je zodra je eraan begint. Tijdens de schrijfweek moet je een. Setje opvolgen of alle gemaakte lemmas wel geregistreerd worden. Dat is het minimum. Ik den dat Taketa kan helpen met een banner (week op voorhand).
wat ideetjes. Je kan de ambassades om steun vragen. Bv voor een prijsje voor de beste bijdrage, of om een schrijfsamenkomst te hosten. Nu gebruiker:Romaine het wat rustiger aan doet is het misschien minder evident om een schrijfcursus aan het ambassadepersoneel te geven.
Rond de kruiswerking met Jordanië moeten we misschien wat nadenken. Ik denk dat er mogelijks weinig mensen zijn die rechtstreeks via de taal van de anderen kunnen werken. Ervanuitgaand dat Engels of Frans of zelf Duitse wiki als belangrijke bron gebruikt worden, moeten we misschien denken aan een pagina waar we de lemmas die we willen vertalen door een Jordaniër eerst nagelezen worden en visa versa. Zo worden dan ook pagina over Belgische, Nederlandse en Jordaanse onderwerpen in het Engels beter.
om logistieke samenwerking te bevorderen, moeten we misschien een Engelse samenwerkingspartner maken met jou Jordaanse tegenpool. Misschien is dat de eerste stap. Ter inspiratie: en:Wikipedia:Wiki Academy Albania 2017Groeten uit Brussel SvenDK (overleg) 1 jul 2019 08:29 (CEST)