Overleg gebruiker:Bvvanos

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door Rode raaf in het onderwerp Beoordelingsnominatie Raakspoort
Hallo Bvvanos, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.593 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

vis →  )°///<  ← overleg 6 mrt 2016 12:47 (CET)Reageren

Guldenbergspoortje[brontekst bewerken]

Hallo Bvvanos, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Guldenbergspoortje. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden) moeten voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. - ArjanHoverleg 9 mrt 2016 10:21 (CET)Reageren

Materiaal Historische Vereniging Haerlem[brontekst bewerken]

Beste Bvvanos,

Ik heb uw vraag op de Helpdesk beantwoord, maar zo kort dat ik het hier wel even kan herhalen: zie OTRS. Is het daar niet duidelijk, kom dan vooral even terug bij de Helpdesk. Succes ermee!

Er kunnen nog meer antwoorden binnenkomen, dus het kan lonen om de komende dagen nog eens op de Helpdesk te kijken.

Maar ik kom vooral langs op deze pagina, uw overlegpagina, om u en de Historische Vereniging Haerlem te bedanken voor uw mooie initiatief. Wikipedia heeft natuurlijk een veel groter bereik dan uw vereniging, terwijl u en de leden van uw vereniging juist een specifieke en gebundelde deskundigheid hebben die op Wikipedia niet in die vorm aanwezig is. Ik heb dan ook goede hoop dat alle betrokken partijen baat hebben bij de samenwerking.

Tips:

  • Platforms voor opmerkingen, hulp en overleg
De antwoorden op de Helpdesk worden gegeven door Wikipedianen die er plezier in hebben om anderen verder te helpen; de antwoorden zijn in het algemeen vriendelijk en goed, met af en toe een minder geslaagde reactie ertussendoor. Er zijn overigens ook andere overlegplatforms en desgewenst kunt u gewoon hieronder reageren: uw pagina staat op mijn volglijst, dus ik merk dat meteen. Hebt u opmerkingen of mededelingen die veel mensen aangaan, dan is wp:k|De kroeg]] de aangewezen plaats. De vriendelijkheid is daar wel minder dan op de Helpdesk.
Op dit moment is het waarschijnlijk niet aan de orde, maar als u geïnteresseerd bent in samenwerking die verder gaat dan het digitale, kijk dan eens op de pagina GLAM. Ik citeer: GLAMs (Galleries, Libraries, Archives & Museums) en de Wikimedia-beweging hebben een gemeenschappelijk doel: het voor een zo groot mogelijk publiek toegankelijk maken van (digitale) culturele collecties. Op deze pagina vindt u een overzicht van de samenwerkingsprojecten tussen de Wikimedia-gemeenschap en GLAMs in het Nederlandse taalgebied. Denkbaar is, dat Wikipedianen en andere geïnteresseerden in uw honk bijeenkomen om te schrijven over Haarlemse onderwerpen. Iets dergelijks bestaat al in Tilburg en Twente, waar in beide gevallen de bibliotheek een thuisbasis biedt. Ook zijn drijvende krachten achter Wikipedia, bijvoorbeeld Arne Wossink, graag bereid om een presentatie te houden.
Na formele toestemming bent u er nog niet, het materiaal moet nog geüpload worden. Dat doet u op Wikimedia Commons, waar foto's, tekeningen en audiovisuele bestanden opgeslagen en gerubriceerd worden. Uploaden kan alleen ingelogd herkent Commons dat u hier ingelogd bent, maar een enkele keer moet u het daar herhalen, met dezelfde gegevens als hier. In de linkerkolom ziet u daar een link Bestand uploaden. De procedure is niet helemaal intuïtief, maar wel doenlijk.
  • Nederlands op Commons
De voertaal op Commons is Engels, maar er is een Nederlandstalige helpdesk annex kroeg. Die wordt niet druk bezocht, dus reacties kunnen een paar dagen op zich laten wachten.
  • Basvb
Er zijn op Commons gebruikers die ervaring hebben met zogenaamde massa-uploads, waarbij enkele honderden tot meer dan een miljoen bestanden geüpload worden. Laat desgewenst een berichtje achter op de overlegpagina van Basvb. Hij is vriendelijk, deskundig en Nederlandstalig.

Nogmaals dank voor uw initiatief. Ik zal er graag meer van vernemen!

Met vriendelijke groet — bertux 6 dec 2017 13:16 (CET)Reageren

Beste Bvvanos, mijn naam werd hierboven al genoemd. Wikimedia Nederland kan ook ondersteuning bieden aan organisaties die materiaal beschikbaar willen stellen via een van de Wikimedia platforms. U heeft hierboven al veel nuttige adviezen gehad waarmee u een heel eind kunt komen. Als er echter nog vragen zijn, of graag een keer live het een en ander door zou willen spreken, dan kunt u ook per mail contact met mij opnemen (wossink-at-wikimedia.nl). Ik hoor graag van u! Groet, AWossink (overleg) 8 dec 2017 10:01 (CET)Reageren

Beoordelingsnominatie Raakspoort[brontekst bewerken]

Hallo Bvvanos, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Raakspoort. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia.Rode raaf (overleg) 11 nov 2018 17:21 (CET)Reageren