Overleg gebruiker:Dqfn13/Archief/dec 2018

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Mededeling Dit is de archiefpagina van de overlegpagina van Dqfn13 uit december 2018

Coaching gevraagd[brontekst bewerken]

Beste Dqfn13/Archief, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Op mijn kladblokpagina heb ik een artikel aangemaakt dat ik graag wil publiceren, maar omdat het mijn eerste is, hoor ik graag waar het nog niet aan de eisen voldoet. Met vriendelijke groet, Boethius1976 (overleg) 3 dec 2018 12:45 (CET)

Hoi Boethius1976,
Zoals je hebt gemerkt ben ik niet de hele dag online. Het heeft mij ook even wat tijd gekost om het artikel te lezen en een goede reactie op te stellen.
Voordat ik in ga op het artikel zelf: er missen nog bronnen over dhr. Betten. Het artikel gaat over hem en dus horen de bronnen ook over hem te gaan. Zie voor meer informatie deze pagaina. Dit is ook iets waar ik heel streng op toezie. Niet dat er veel in het artikel staat dat als schadelijk gezien kan worden, maar vergeet niet dat deze pagina ook bovenaan de zoekresultaten van Google komt te staan. Er staat ook veel informatie in dat als privé gezien kan worden zoals geboortejaar, gezinsleden, zijn huwelijk, etc.
Jouw schrijfstijl komt op mij prima over. Wel wil ik je adviseren de teksten regelmatig goed na te lezen, want ik zie nog een paar keer een hoofdletter die er niet hoort.
Ik zal op jouw overlegpagina ook nog een welkomstsjabloon plaatsen, daar zitten een paar handige links tussen.
Vriendelijke groet,
Dqfn13 (overleg) 3 dec 2018 21:07 (CET)

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018[brontekst bewerken]

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)

Dubbele lokale schrijfweek: Duitstalige Gemeenschap[brontekst bewerken]

Vanaf maandag 10 tot en met vrijdag 21 december 2018 organiseren we de schrijfweken over de Duitstalige Gemeenschap van België.

De Duitstalige Gemeenschap is een van de drie gemeenschappen van België, gelegen tegen de grens met Duitsland en omvat negen gemeenten: Amel, Büllingen, Burg-Reuland, Bütgenbach, Eupen, Kelmis, Lontzen, Raeren en Sankt Vith. Het gebied strekt zich uit van het Drielandenpunt bij Vaals in het noorden tot aan het Drielandenpunt bij Ouren in het zuiden.

Het gebied is helaas nog maar heel beperkt op Wikipedia beschreven. Daarom nodigen we je uit om mee te schrijven over dit gebied en zo deze lacune stukje bij beetje mee te helpen opvullen.

Ook vindt er op zaterdag 15 december in Eupen een edit-a-thon plaats.

Deelnemen & meer informatie · Deelnemerslijst · Insipiratie · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 10 dec 2018 05:16 (CET)

Caiquetio[brontekst bewerken]

Hoi Dqfn13, ik wilde experimenteren met vertalen van Caiquetio uit het engels, maar heb kennelijk iets fout gedaan doordat ik op de knop "publiceren" drukte en werd er per ongeluk geupload. Kan je hiernaar kijken en ongedaan maken? Zou je me nog kunnen helpen aan een stappenplan voor het vertalen?? gr. Caribiana (overleg) 10 dec 2018 00:16 (CET)

Hoi Caribiana,
Ik heb even gekeken naar het artikel Caiguetio, het ziet er eigenlijk niet eens zo slecht uit. Er zijn eigenlijk twee opties: laten staan en het gaan verbeteren, of je kan er een {{nuweg}} op zetten met daarin de vermelding: aanvraag aanmaker en enige auteur. Als je dat doet, dan zal een moderator het artikel verwijderen en dan hoef je dus niet op mijn hulp te wachten. Als je er zeker van bent dat het artikel het nog niet waard is en dat hieronder ook bevestigt, dan zal ik het verwijderen voor je. Er vielen mij wel een paar taalfoutjes op, dus het is nog wel voor verbetering vatbaar, maar welk artikel is dat nou eigenlijk niet? Dqfn13 (overleg) 10 dec 2018 19:36 (CET)
Dqfn13, bedankt voor jouw uitleg. Ik wil wel verder met het artikel aanvullen vanuit het bronartikel onder dezelfde naam in de Engelse wikipedia. Dit heb ik al in mijn kladblok aangemaakt. Ik geef wel een seintje als ik klaar ben met het vertalen, dan kan jij nog hiernaar kijken. Caribiana (overleg) 10 dec 2018 21:10 (CET)
Ik denk dat het artikel al voldoende verbeterd is om niet verwijderd te worden, dus je kan het rustig aan verbeteren en aan gaan vullen. Ik wacht geduldig op jouw signaal zodat ik het na kan kijken. Dqfn13 (overleg) 10 dec 2018 21:28 (CET)

Coachster[brontekst bewerken]

Wegens het voor langere tijd bezig zijn met coachen van nieuwe gebruikers.

Dag Dqfn13, ik zag dat deze ster nog nooit gebruikt is. Aangezien je al meerdere jaren actief bent als coach, heb je hem bij dezen verdiend! Mvg, Encycloon (overleg) 16 dec 2018 17:22 (CET)

Hartstikke bedankt Encycloon, dat waardeer ik heel erg. Dqfn13 (overleg) 16 dec 2018 20:31 (CET)

Verwijderen pagina[brontekst bewerken]

Hoi Dqfn13, Graag mijn - met veel moeite gemaakte - pagina terugzetten over de schilder Bernard Medema. Ik ben een beginneling en dus al doende bezig de pagina vorm te geven. Als je opmerkingen hebt, dan dit graag op de overlegpagina en niet zo rigoureus tekeer gaan. Semanade

Hoe kan het dat ik een hele dag moeite doe om voor het eerst in mijn leven een wikipagina probeer te maken en dit zonder overleg wordt verwijderd? Zo makkelijk is het niet! Dit is NIET in de geest van Wikipedia! Semanade (overleg) 16 dec 2018 10:24 (CET)

Hoi Semanade,
Op jouw overlegpagina heb ik gisteren na het verwijderen uitleg gegeven waarom ik tot verwijdering ben overgegaan. Ik zal het hier herhalen:
Tot mijn spijt moet ik je melden dat ik zojuist het artikel Bernard Medema heb verwijderd. Door prijzen van schilderijen op te nemen is het meer een veilingartikel dan een encyclopedisch artikel geworden. Hierboven staan een aantal handige links naar artikelen en pagina's met meer informatie. Lees ook even de pagina over de conventies goed door, daarin staat beschreven hoe een artikel vormgegeven dient te worden. Voor goed vormgegeven artikelen over schilders kan ik je verwijzen naar Anna Ruysch (17e eeuw) en Taner Ceylan (hedendaags schilder), twee artikelen die ik zelf heb geschreven. Dqfn13 (overleg) 15 dec 2018 20:45 (CET)
Op Wikipedia zijn er een paar redenen waarbij ik niet in overleg hoef te treden: expliciete reclame (was naar mijn mening hier spraken van), onzin/hoax, pesten, vandalisme, auteursrechtenschending en als het een andere taal dan het Nederlands betreft. Ik kan de pagina wel in jouw naamruimte plaatsen, zodat je het daar zodanig kan bewerken dat het wel in Wikipedia past. Op die pagina heb je er dan ook alle tijd voor en niemand zal het dan verwijderen, tenzij je er niks meer aan doet.
Zoals je op deze pagina kunt lezen ben ik ook een coach, ik wil je ook best helpen om dit en andere artikelen te schrijven. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 16 dec 2018 20:39 (CET)

Sterrenregen[brontekst bewerken]

Hallo Dqfn13, augustus j.l. liet je weten wel mee te willen doen met een herintroductie van Sterrendag. Welnu, het jaar loopt ten einde. Ik heb op Gebruiker:Rode raaf/Kladblok een klein opzetje staan. Ik twijfel alleen enigszins met het uitdelen ervan op kerstdag. Misschien dat de tekst nog verbeterd kan worden? Ik heb de datum 31 december in gedachte, daarnaast misschien zinvol om een andere ster te nemen dan voorgaande keer. De vorige keer was het een kerstster. Het uitdelen van een kerstster op 25 december zou misschien niet in in goede aarde vallen bij alle gebruikers? Daarom lijkt me een ster met een duimpje meer geschikt. Ben benieuwd naar je terugkoppeling. MVG, Rode raaf (overleg) 18 dec 2018 16:19 (CET)

Hoi Rode raaf, een ster met een duimpje omhoog of een ster van vuurwerk zijn beide wel leuk denk ik. Die met vuurwerk heb ik helaas nog niet kunnen vinden. De tekst lijkt mij prima, heb ik echt niks op aan te merken. Dqfn13 (overleg) 18 dec 2018 20:11 (CET)
Dag beiden, dit zag ik als een uitdaging. Wat vinden jullie van onderstaand probeersel? Mvg, Encycloon (overleg) 19 dec 2018 01:44 (CET)
Hallo Encycloon, ik ben om, deze lijkt me perfect! Ik heb 'm alvast in de opzet geplaatst Glimlach Rode raaf (overleg) 19 dec 2018 05:35 (CET)
Hoi Encycloon, ik ben het geheel met Rode raaf eens: dit past perfect bij 31 december! Hartstikke bedankt. Dqfn13 (overleg) 19 dec 2018 20:17 (CET)

York Rafael[brontekst bewerken]

Beste Dqfn13, Ik heb begrepen dat het artikel over York Rafael volgens jou niet op Wikipedia past, omdat de voetballer niet op het hoogste niveau heeft gevoetbald. Dat is onjuist. Hij heeft in het verleden in de Allsvenskan gevoetbald voor Gefle IF, ook al is het maar één wedstrijd. Aankomend seizoen staat hij onder contract bij Kalmar FF, ook op het hoogste niveau. Daarbij is er ook een Engelse pagina voor York Rafael. Waarom zou er dan ook geen Nederlandse pagina mogen zijn? MVG, Willieko88

Zie ook deze opmerking. Overigens gelden op anderstalige Wikipedia's soms andere richtlijnen voor relevantie, dus dat hoeft niet per se een goed argument te zijn. Mvg, Encycloon (overleg) 19 dec 2018 14:30 (CET)
Voetballer heeft één wedstrijd gespeeld in de Allsvenskan, dat is het hoogste niveau. En een seconden in een wedstrijd op dat niveau is voor de voetbalencyclopedie Wikipedia voldoende, waarom is mij nog altijd een raadsel. Dqfn13 (overleg) 19 dec 2018 20:26 (CET)

Caquetio (taal)[brontekst bewerken]

Hoi Dqfn13, Inmiddels heb ik het artikel Caquetio aangepast en geupload. In mijn kladblok heb ik thans een kort stukje klaar over Caquetio als taal. Kan je ernaar kijken? (vooral over de infobox, referentie en bronnen twijfel ik of het allemaal is zoals het hoort). groeten Caribiana (overleg) 20 dec 2018 23:54 (CET)

Hoi Caribiana,
Excuses dat ik gisteren niet online ben geweest, ik was te druk met offline zaken.
Het artikel lijkt mij prima, op een paar kleine schrijffoutjes na. Als er over een taal gesproken wordt, dan is het altijd één woord, tenzij er een vervoegings-e gebuikt wordt. Dus we spreken over de Nederlandse taal, maar over de Arawaktalen. Daarom denk ik dat de zin De Arawak of Caquetío taal wordt een beter als volgt geschreven kan worden: Het Arawak of Caquitío wordt een...
Je hebt een apart kopje referenties gemaakt en daaronder een kader voor bronnen, die kan je beter samenvoegen door de bron bovenaan te plaatsten en dan de appendix te verwijderen.
Groet, Dqfn13 (overleg) 22 dec 2018 11:41 (CET)
Hoi Dqfn13,
We hebben allemaal zo onze offline bezigheden, dus geen probleem, coach! Wel wil ik vragen of je de komende dagen kan kijken naar Dande en Epsy Campbell Barr. Ook inmiddels klaar voor feedback zijn Viola Burnham en Mia Mottley in mijn kladblok. groeten, Caribiana (overleg) 22 dec 2018 19:52 (CET)
Ik zal hieronder reageren op Dande en Barr. Ze stonden nog open in aparte tabbladen om te reageren. Dqfn13 (overleg) 22 dec 2018 19:59 (CET)

Nieuwe dubbele schrijfweek kerstweken 2018[brontekst bewerken]

Vlag van Luxemburg

Allereerst alvast fijne dagen gewenst!

Honderdtachtig jaar geleden werd België met het Verdrag van Londen (1839) een onafhankelijk land. Daarbij verloor Luxemburg meer dan de helft van haar grondgebied aan België. Laten we door artikelen te schrijven dit land weer groeien, maar dan op Wikipedia, en het op één na kleinste land binnen de Europese Unie op Wikipedia groot maken.

Daarom houden we van 22 december 2018 t/m 6 januari 2019 de jaarlijkse kerstschrijfweken schrijfweken die gericht zijn op dit gebied. Iedereen kan meedoen door te schrijven over Luxemburg en verwante onderwerpen.

Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek/Luxemburg.

Deelnemen & meer informatie · Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 22 dec 2018 03:34 (CET)

PS: Vanaf vandaag kun je ook je stem uitbrengen welk project of welke gebruiker een WikiUil zou moeten krijgen voor diens bijdragen aan de Nederlandstalige Wikipedia in 2018. Zie daarvoor op de pagina der genomineerden. - Taketa & Romaine 22 dec 2018 03:34 (CET)

GIDOS[brontekst bewerken]

Beste, graag wil ik u meedelen dat de namen zijn aangepast en ik nog enkele bronnen toevoegde. Ik wil u graag duidelijk maken dat ik geen reclamebedoeling had. Wat is er net zo reclame-achtig? Ik wil dit aanpassen naar uw feedback zodanig mijn pagina staande kan blijven. Alvast bedankt – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Jvandenbroucke (overleg · bijdragen)

Beste Jvandenbroucke,
De naam wordt in het artikel 36 keer genoemd, daar haal ik dan 6 van af, omdat die essentieel zijn of in een link horen, maar er blijven er in een relatief klein artikel dus 30 over die toch heel wat minder kunnen. Zo vaak de naam noemen is vaak een teken van nauwe betrokkenheid van de schrijver, of zelfs reclamedoeleinden. Ook het noemen van de doelen en waarden hoort hier bij, die zijn namelijk niet van encyclopedisch belang. Een aantal uitspraken bij de geschiedenis zijn ook niet op een gebruikelijke wijze geschreven, ook die komen vaak subjectief over.
De bronnen zijn allemaal van direct betrokken partijen, terwijl er de voorkeur aan gegeven moten worden om bronnen te gebruiken van niet betrokken partijen. Denk aan kranten die zelf over het onderwerp schrijven. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 11 dec 2018 21:01 (CET) PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Beste, Bij deze laat ik graag weten dat ik het gebruik van 'gidos' heel wat verminderde. Ik haalde de visie en waarden uit de pagina en plaatste andere zaken in de plaats. Research naar bronnen is bezig en zal nog verder aangevuld worden. Is dit genoeg opdat de verwijdering opgegeven wordt? Mij excuses dat mijn gebruik van wikipedia nog niet optimaal is. PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Beste Jvandenbroucke, als u reageert op overleg, dan kunt u het beste alleen uw commentaar toevoegen, het verplaatsten naar een andere plek op de overlegpagina is dan erg lastig. De vier tildes waar over gesproken wordt worden ook getoond: het zijn de zogenaamde accolades links van de 1 op uw toetsenbord (qwerty, internationaal, dus niet het Franze azerty). Ik wil u aanraden om eens te kijken naar artikelen over andere sportclubs, die zijn ook niet opgebouwd zoals die over GIDOS. Geef het artikel vorm zoals u het artikel over een "normale" sportclub zou schrijven. Club Brugge heeft ook een chronologisch verhaal, maar het is niet per jaar aangestipt. Dqfn13 (overleg) 15 dec 2018 20:33 (CET)

Beste, bij deze zou ik graag weten of de verwijdering van deze pagina wordt opgegeven? Ik heb al heel veel zaken aangepast. Wat de onafhankelijke bronnen betreft ben ik al een heel eindje research aan het doen. Ik heb er nu 80 gevonden. Wat heel veel is. Ik moet dus nog de belangrijkste bronnen er uit halen en in APA te zetten. Daar het een drukke periode is zal dit dus niet voor meteen zijn. Ik kan alleen maar hopen dat u de vele aanpassingen voldoende vindt. Alvast bedankt JvandenbrouckeJvandenbroucke (overleg) 28 dec 2018 11:39 (CET)

Beste,
Er zijn flink wat wijzigingen gemaakt, maar die zijn echt nog niet voldoende. In de inleiding worden nog altijd zaken genoemd die niet in een inleiding horen. Bij welke sportvereniging worden de doelstellingen nou genoemd in de inleiding? Ook staat het kopje geschiedenis vol met vetgedrukte woorden, dat is niet alleen ongebruikelijk, het leest ook schreeuwerig. Een bibliografie is bedoeld voor boeken van en/of over het onderwerp, niet voor externe links. De externe links zijn het beste te gebruiken als bron, want Wikipedia is niet bedoeld voor een verzameling externe links, zie ook deze pagina. Er is echt nog heel wat werk te doen.
Mocht u nou niet op tijd klaar zijn met het aanbrengen van verbeteringen en wordt het artikel daardoor verwijderd, dan is er echt geen nood: pagina's kunnen altijd teruggehaald worden door moderatoren (waaronder ondergetekende) en ergens anders geplaatst worden zodat er daar in alle rust aan gewerkt kan worden. Dqfn13 (overleg) 28 dec 2018 22:59 (CET)

Dande[brontekst bewerken]

Hoi Dqfn13, Deze muziekstijl wordt kort besproken in "Muziek van Aruba". Ik ben nu bezig met een uitgebreidere beschrijving voor het aanmaken van een nieuw artikel. Hoe kan ik ze het beste koppelen? Met verwijzingen in de tekst? groeten Caribiana (overleg) 21 dec 2018 00:37 (CET)

Hoi Caribiana,
Je noemt de instrumenten: viool, harmonica, trom en rasp. Daarvan geef je aan dat de trom en de rasp een beschrijving verdienen, maar je geeft alleen die van de trom.
De zanger büjft bij de huisdeur staan, hier is denk ik iets fout gegaan... Lach
Bij de zin Nadat het dande-lied aan de huisdeur wordt gezongen gaat de paranda het huis binnen en wordt daar dan twee liedjes gezongen gaan meerdere dingen fout: het woord Nadat zit vast aan de vorige zin, tussen gezonden en gaat hoort een komma (adempauze) en als laatste: en wordt daar dan, kan niet er kan wel gekozen worden voor de constructie: ...het huis binnen, alwaar twee liedjes gezonden worden. In de zin er na ga je door met de liedjes, die zinnen kan je beter combineren, het is namelijk een beetje raar om in een tweede zin door te gaan op hetzelfde onderwerp en er dus ook in te verwijzen naar de eerste zin.
In het stuk van een bewoner. en een gelukkig nieuwjaar heb je een punt geplaatst op een plek waar eigenlijk alleen een spatie hoort, of er hoort een compleet nieuwe zin met iets als In het lied worden de bewoners ook een gelukkig nieuwjaar vol met zegeningen, gezondheid en welvaart toegewenst.
De zin De zanger heeft om aan te tonen van de mogelijkheid om te improviseren terwijl een hoed wordt doorgegeven rond zodat geld kan worden gestort voor goed geluk is erg krom. Bedoel je dat de zanger aan moet tonen dat hij kan improviseren? Storen doet men op een rekening, men kan in een hoed geld stoppen, gooien of ophalen (de laatste is gezien vanuit de eigenaar van de hoed). Ook de volgende zin lijkt letterlijk vertaald te zijn uit het Engels: Na de Dande zingt de groep twee meer walsen afhankelijk van de wensen van geluk en dan het hoofd van het huishouden zal elk van hen iets te drinken aanbieden. Ik zou hier schrijven: Na de dande zingt de groep twee walsen, afhankelijk van de gelukswensen van het gezin. Na het laatste lied zal de hoofd van het huishouden de aanwezigen iets te drinken aanbieden. Op die manier vermijd je ook dat niet duidelijk is wie "hen" is. Overigens is dande geen eigennaam en hoort dus met kleine letters geschreven te worden.
Het is het beste om een artikel zo tijdloos mogelijk te houden, dus woorden als thans, heden, etc. kan je beter vermijden. Als iets sinds een bepaalde tijd gehouden wordt, kan je dat vermelden. Bij een festival dat uitbreidingen heeft gekregen, kan je de uitbreidingen per jaar vermelden.
Je hebt ook twee kopjes Festivals en Tekst en een kopje ==. Sommige stukken tekst heb je ook twee of meerdere keren gebuikt. Het lijkt mij dat je daar ook nog wat aan moet doen. Beide kopjes tekst lijken mij prima, misschien kan je ze samenvoegen.
Het artikel voldoet nog niet, een paar kopjes samenvoegen zal een hoop oplossen. Kijk goed naar de teksten en lees ze af en toe hardop, dan kan je vaak ook horen of de teksten in goed Nederlands zijn en of ze dus goed lopen. Succes en fijne avond.
Hoi Dqfn13, daar heb je veel werk van gemaakt! Bedankt. Het artikel is sowieso niet klaar en mijn hulpvraag betrof verwijzingen. Voordat ik verder ga met schrijven wilde ik weten hoe ik moet verwijzen naar het artikel "muziek van Aruba" en v.v. Of is het beter om deze uitgebreidere beschrijving toe te voegen aan het artikel "muziek van Aruba"? Ik nijg naar een aparte artikel met verwijzingen. groeten, Caribiana (overleg) 23 dec 2018 19:31 (CET)
Hoi Caribiana,
Je kan altijd onderaan een artikel een kopje zie ook plaatsen. Een beetje vergelijkbaar met externe links, dus ook bij interne verwijzingen plaats je onder het kopje een punt met daarachter een link naar het artikel of de artikelen waarnaar je wilt verwijzen. In het artikel muziek van Aruba kan je onder het kopje Dande een sjabloon plaatsen: {{Zie hoofdartikel|Dande}}. De huidige tekst kan je dan laten staan, want een mooie samenvatting is altijd welkom. Heb ik in het artikel Grote of Sint-Nicolaaskerk (Oosthuizen) heb ik dat ook gedaan. Dqfn13 (overleg) 23 dec 2018 19:40 (CET)
Hoi Dqfn13! Ik hoop dat je hele fijne kerstdagen hebt gehad. Ik heb eindelijk dit artikel nu kunnen afmaken. Aangezien het onderwerp bij de jaarwisseling hoort wil ik dit ook gaan posten. Zou je de nieuwe versie willen nalezen? groeten, Caribiana (overleg) 29 dec 2018 17:11 (CET)

Sterrendag[brontekst bewerken]

Sterrendag! Het is vandaag sterrendag, de dag waarop we elkaar nog even extra bedanken voor een jaar vol enthousiasme en prachtige bijdragen.

Herintroductie sterrendag: Uit te reiken aan iemand die u afgelopen jaar positief opviel. Dat kan een hele serie bewerkingen of initiatieven zijn, maar ook één bijzondere bewerking. Het idee is laagdrempelig; de ster hoeft niet ergens op een lijst ingeschreven te worden, slechts uitdelen ter waardering. Leuk zou zijn om daar een kleine persoonlijke motivatie aan toe te voegen, maar niets is verplicht. Het gaat om het gebaar. Het uitdelen ervan vindt plaats op 31 december, deelt u er ook eentje uit vandaag?

Rode raaf (overleg) 31 dec 2018 00:32 (CET)

Dank je wel Rode raaf, gelukkig weet ik ook nog wel een paar mensen. Dqfn13 (overleg) 31 dec 2018 11:40 (CET)
Ik hoop op een sterrenregen vandaag Knipoog Gelukkig nieuwjaar! Glimlach Rode raaf (overleg) 31 dec 2018 11:47 (CET)
Ik zag dat Ecritures ook al begonnen is, dus het komt goed. Jij ook alvast een mooie jaarwisseling en een gelukkig nieuw jaar. Dqfn13 (overleg) 31 dec 2018 11:50 (CET)

Extra Ster[brontekst bewerken]

Sterrendag! Het is vandaag sterrendag, de dag waarop we elkaar nog even extra bedanken voor een jaar vol enthousiasme en prachtige bijdragen.

Herintroductie sterrendag: Uit te reiken aan iemand die u afgelopen jaar positief opviel. Dat kan een hele serie bewerkingen of initiatieven zijn, maar ook één bijzondere bewerking. Het idee is laagdrempelig; de ster hoeft niet ergens op een lijst ingeschreven te worden, slechts uitdelen ter waardering. Leuk zou zijn om daar een kleine persoonlijke motivatie aan toe te voegen, maar niets is verplicht. Het gaat om het gebaar. Het uitdelen ervan vindt plaats op 31 december, deelt u er ook eentje uit vandaag?

Wens ik jou ook toe! Ik denk nog steeds met veel genoegen aan de periode dat wij samen de voormalige Nederlandse gemeentewapens hebben beschreven. Helaas heb ik door persoonlijke omstandigheden afgelopen jaar weinig kunnen bijdragen aan thema heraldiek, waar jij wel onverdroten door bent gegaan, met name bij het beschrijven van de Belgische gemeentewapens. Ik hoop komend jaar wat beschrijvingen van de Nederlandse Heerlijkheidswapens te kunnen geven. Misschien kom ik je daar weer tegen? Elvesham (overleg) 31 dec 2018 12:05 (CET)

HOi Elvesham, ik ben ook wat weinig bezig geweest, maar heb er wel een paar kunnen doen en heb er ook nog een paar half af. We zullen elkaar vast wel weer tegenkomen. Fijne jaarwisseling alvast. Dqfn13 (overleg) 31 dec 2018 12:12 (CET)