Overleg gebruiker:Edoderoo/nl-stats-gisteren

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Interessante pagina Gebruiker:Edoderoo, ik kijk er regelmatig af en toe naar. Interessant om te zien wat onze lezers opzoeken en soms reden een artikel wat op te knappen. Soms is het heel onverwacht. Gisteren stond het artikel Syndroom van Pfeiffer opeens hoog op de lijst. Dat blijkt samen te hangen met het overlijden van Prince, kennelijk heeft hij een zoontje gehad dat daaraan overleden is. Elly (overleg) 24 apr 2016 11:57 (CEST)

Soms is het gissen waarom een pagina in de top100 staat, soms is het snel duidelijk. Onderwerpen uit de Keuringsdienst van Waarde staan ook standaard vermeld, ook in het weekend daarna, waarin mensen via Uitzending Gemist terugkijken. Vandaag is Luik-Bastenaken-Luik, en goede kans dat de winnaar morgen in de top100 staat. Johan Cruyff had bijna net zoveel hits als de hoofdpagina op de dag van zijn overlijden, dat had ik nooit eerder gezien. En in de weken daarna bleef hij ook heel hoog staan, maar nu is hij er toch echt uit weg. ed0verleg 24 apr 2016 12:48 (CEST)
Interessant inderdaad, ik bekijk hem ook af en toe sinds je hem in de kroeg noemde. Enig idee, waarom Gebruiker:Basvb/Nuweg op één dag 2422 kijkers had? @Basvb: of weet jij het? Ymnes (overleg) 18 apr 2017 20:37 (CEST)
Dat is een scriptje dat moderatoren kunnen gebruiken om snel(ler) nuwegjes te zien. Ik kende het ook niet, wel vaak gedroomd van zo'n scriptje, blijkt het gewoon te bestaan ;-) ed0verleg 18 apr 2017 20:56 (CEST)
Met https://tools.wmflabs.org kunnen bots weggelaten worden. Mocht dat een tip zijn, want ik heb me er verder niet in verdiept. Ymnes (overleg) 18 apr 2017 21:24 (CEST)
Het is een pagina die net als een template op andere pagina's gezet wordt. In dit geval boven alle pagina's via een css/js scriptje. Dus die 2422 zal het aantal pagina's zijn dat de moderatoren die het gebruiken samen bekeken hebben die dag. Zelfde geldt voor Special:MyPage/zeusmodepreferences.js. Bas (o) 18 apr 2017 22:02 (CEST)
Het vertekent het beeld wel wat en het maakt misschien ook wel weer duidelijk waarom een artikel als Overijssel nu al wekenlang zo hoog staat. Ik denk dat de gehele lijst lastig betrouwbaar te krijgen is. Op zich geeft dat ook niet, want zo is er toch een idee wat er gelezen wordt. Ymnes (overleg) 18 apr 2017 22:21 (CEST)
Ook de Tabel van Belgische gemeentes heeft een tijdlang heel hoog gestaan, zonder dat ik kon achterhalen waarom. Maar de data in de tabel is gewoon wat ik ruw terugkrijg van de page-stat-API, die ik zeven keer aan roep voor de afgelopen zeven dagen, en als tabelletje neer kwak. De volglijst, hoofdpagina en andere systeem-rommel zou ik er wel uit kunnen filteren, maar ik lees er zelf dagelijks wel omheen ;-) ed0verleg 19 apr 2017 00:05 (CEST)
Ik denk trouwens niet dat het hoog staan van Overijssel wat met die speciale pagina's te maken heeft, dat is gewoon een artikel en geen template. De templates zullen door de software er wel uitgefilterd worden, anders zouden die ook erg hoog staan. Bas (o) 20 apr 2017 08:11 (CEST)

Top 2[brontekst bewerken]

Is het een idee om de top 2 die altijd bovenaan staan voor zover ik zie, hoofdpagina en zoeken, uit de lijst weg te laten, te vervangen door een algemene opmerking? Groet, Elly (overleg) 27 okt 2017 11:25 (CEST)

Ik zou een lijstje kunnen maken van pagina's die ik niet in het overzicht wil zien, maar hoofdpagina zou ik toch wel laten staan. Dat zijn namelijk de mensen die via www.wikipedia.nl of nl.wikipedia.org binnenkomen, en geeft door de tijd heen een goed beeld hoe populair we zijn. 150.000 views per dag halen we doorgaans, en heel heel soms haalt een artikel dat ook, zoals destijds met Johan Cruijff zijn overlijden. Speciaal:Zoeken en Speciaal:Aanmelden zijn niet per se interessant, hoewel dat wellicht ook leuk inzicht zou kunnen geven in hoe nl-wiki gebruikt wordt. ed0verleg 27 okt 2017 11:49 (CEST)
Oké, dat wist ik niet, dat je deze pagina voor dat soort gegevens ook gebruikt. Met vriendelijke groet, Elly (overleg) 27 okt 2017 15:28 (CEST)

Februari/maart[brontekst bewerken]

Hallo Edo. Bedankt voor de lijst. Alleen staan de dagen van maart vermeld als februari. Met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 6 mrt 2018 11:30 (CET)

Ik houd het nu nog even handmatig bij, maart is voor mij altijd heel erg druk met iedere avond FNV belasting invulservice, dus dan schiet het script aanpassen er helaas bij in. Maar ik heb er maart van gemaakt ;-) Edoderoo (overleg) 6 mrt 2018 11:44 (CET)
Ja, ik zag je eerdere overleg met Elly. Ook ik gebruik je lijst en ben blij dat je hem weer beschikbaar maakt, ook al is dat voor jou extra werk. Dat wordt zeer op prijs gesteld en dat er dan een fautje wordt gemaakt: dat is toch menselijk? Bedankt en mvg, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 6 mrt 2018 11:48 (CET)