Overleg gebruiker:Hannelore0620622

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Hannelore0620622, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.976.128 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Met vriendelijke groet, Ymnes (overleg) 21 apr 2018 22:46 (CEST)

Beoordelingsnominatie Ontstaan van de Japanse Theeceremonie[bewerken]

Hallo Hannelore0620622, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Ontstaan van de Japanse Theeceremonie. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 22 apr 2018 11:12 (CEST)

Hey @JanCK Fietser:, ik heb je bezwaren bij mijn pagina gelezen, en eerst en vooral bedankt voor de tijd te nemen om mijn artikel door te nemen! Mijn artikel is een opdracht voor een vak in de universiteit, en ik weet dat het niet perfect is, ik heb je kritiek doorgenomen en het is volledig begrepen en aanvaard. Maar aangezien dit een opdracht is waar ik toch wel uit zou willen leren, of toch de ervaring rijker zou willen worden, zou ik je willen vragen of het niet mogelijk is in deze twee weken (voor de beoordeling) om mij te helpen bij het verbeteren van mijn pagina, tot hij volgens jou (en anderen) beter geschikt is om op dit platform te mogen blijven staan. Als dit niet mogelijk is begrijp ik dit ook volledig, dan probeer ik volgende keer gewoon om het beter te doen! Hannelore0620622 (overleg) 22 apr 2018 23:48 (CEST)
Hallo Hannelore, bedankt voor je bericht (je ping werkte om een of andere reden niet, maar ik had deze pagina sowieso op mijn volglijst staan). Ik heb, omdat ik de potentie van het artikel wel degelijk zag, in dit geval uitgebreider dan gewoonlijk mijn commentaar gegeven. Goed te zien dat je daar zo positief op reageert. Je zult ook hebben gezien dat Gebruiker:Koos van den beukel inmiddels wat verbeteringen heeft aangebracht. Voel je daarom vrij hem op zijn overlegpagina te benaderen (hij zal waarschijnlijk het overleg hier niet zien) met bovenstaande vraag.
Zoals je uit mijn reactie op het commentaar van Ecritures op de beoordelingspagina kunt opmaken, ben ik inderdaad van plan om, als ik tijd heb, nog eens goed naar het artikel te kijken. Ik ben echter geen expert op dit gebied (ik ben chemicus met slechts amateuristische belangstelling voor de Japanse cultuur) dus welke monnik wat heeft gedaan, weet ik niet (daar zat ik met Eisai al naast). Maar je positieve reactie helpt wel om dit hoger op mijn lijstje te zetten. Het is altijd prettig om met aanmakers/bewerkers samen te werken aan het verbeteren van een artikel.
De directe vraag die ik nu al heb, is: heb je bronnen voor veronderstellingen als is er waarschijnlijk, men denkt, etc.? Door bronnen onderbouwde beweringen staan in een encyclopedie altijd beter. Ook al zegt een wetenschapper misschien "it is my opinion", dan is er tenminste iets om te laten zien dat iemand ernaar op zoek is geweest. Iets als "Onderzoeker X is van mening<bron>" in tegenstelling tot "men denkt".
En om je zorgen alvast weg te nemen: ik denk dat er over twee weken een prima artikel staat dat behouden kan blijven, zeker nu je aangeeft graag mee te helpen. Dat maken we wel eens anders mee, als een artikel "over de muur wordt gegooid" en er van ons wordt verwacht het maar even op te knappen.
Wat is overigens de rol van je mentor hierin? Wordt je geacht helemaal op jezelf te werken of kun je tussentijds bij hem/haar terecht met vragen?
Met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 23 apr 2018 12:34 (CEST)
Hallo @JanCK Fietser: bedankt voor je spoedig antwoord! Ik ben van mening dat alle vriendelijke kritiek alleen kan helpen en het eindproduct ten goede kan komen, dus ik ben al blij dat het je een (mits de verbeteringen) oke artikel lijkt.
Het is inmiddels wel al een jaar geleden dat ik de opdracht kreeg om het artikel te schrijven, en de opdracht van dit jaar was het overzetten naar de officiële wiki. Ik zal dus om de juiste bronnen te vinden mijn best moeten doen, maar ik zal het proberen! Ik kan alvast de bronnen die op mijn originele pagina staan wel toevoegen aan mde pagina van het artikel als dit je een goed idee lijkt.
Over mijn mentor, het 'vak' waar ik deze opdracht voor krijg is niet echt een vak, eerder een opbouw aan ICT en data verwerkende opdrachten om tot op een goed genoeg level te komen om later een goed onderbouwde thesis te kunnen schrijven. Onze mentor hiervoor geeft enkel een paar sessies met algemene uitleg, en laat ons dan nagenoeg zelfstandig verder werken, al zijn de sessies die hij geeft ook niet altijd even duidelijk. Dus echt iemand om vragen aan te stellen heb ik niet.
Groetjes, Hannelore0620622 (overleg) 23 apr 2018 14:33 (CEST)
Tja, goede en minder goede mentoren zul je altijd houden. Maar ik zie tot mijn genoegen dat op je verzoek tot overleg op de OP van Koos van den beukel voldoende steun volgt. Dat komt wel goed. Met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 24 apr 2018 11:17 (CEST) - P.S. Nu werkte de ping wel.
Ik was vergeten te zeggen dat het me inderdaad een goed idee lijkt om alle bronnen doe je hebt, maar die nog niet in het artikel staan, toe te voegen. We kunnen altijd snoeien als dat nodig is (het moet natuurlijk ook geen linkspam worden), maar, zoals ik Koos van den beukel ook al heb zien opmerken, de verwijzingen naar de Engelse Wikipedia kunnen beter vervangen worden door echte bronnen. Groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 24 apr 2018 20:43 (CEST)
Bedankt voor het toevoegen van die bronnen, de nominatie is doorgehaald. Niet schrikken als je het artikel ineens niet meer kunt vinden, het is hernoemd naar Geschiedenis van de Japanse theeceremonie. Met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 25 apr 2018 14:29 (CEST)
Nog eens bedankt voor alle hulp! Ik ben blij dat mijn artikel nu een beetje beter geschikt is voor dit platform! :) Groetjes Hannelore0620622 (overleg) 25 apr 2018 18:28 (CEST)