Overleg gebruiker:JanTurin

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Hallo JanTurin, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.934.506 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
WikiEditor-Toolbar-signature-nl.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

13 mei 2007 15:06 (CEST)

Zie Overleg:Mathilde (Planetoïde).

____

E6[bewerken]

Jan, Ik heb jouw E6 weer verwijderd bij Europese weg. Deze staat al in het rijtje Oost-West waar hij ook tuis hoort.--Joopwiki 2 jun 2007 16:34 (CEST)

  • Ik vindt het niet erg dat je mijn bijdrage verwijdert als deze al bestaat, maar vanuit Zuid Zweden ligt volgens mijn kompas Noord Noorwegen in noordelijke richting. Vandaar dat ik niet onder de Oost-West wegen gekeken had. J. Turin 2 jun 2007 16:56 (CEST)

Controle anoniemen[bewerken]

Beste Jan. Tijdens het controleren van een dagdeel zag ik dat jij al een aantal markeringen daarvan had gedaan. Eentje daarvan was linkspam en die had jij goedgekeurd. Enigzins begrijpelijk, want de website ziet er uit alsof het echt informatief bedoeld is, maar het is pure reclame. Ik heb de persoon een waarschuwing gegeven. Het is niet de eerste keer dat hij of zij dat deed :) (Foetor ex ore) , Groeten, Richardkw 23 dec 2008 21:39 (CET)

Pi (wiskunde)[bewerken]

Heb je een bron over die decimalen van Pi? Ik kan zo gauw niets vinden. atalanta 6 jan 2010 21:59 (CET)
De bron is het persbericht van Fabrice Bellard [1] van 31 dec. 2009, waarnaar een verwijzing staat op de duitse Wikipedia.
Jan Turin 6 jan 2010 22:21

Speelduur[bewerken]

Bij The Bridge heb je de speelduur verandert van 60 in 600 minuten. Hoewel ik dat in de toelichting bij het sjabloon niet kan vinden ben ik er altijd van uit gegaan dat het om de duur per aflevering gaat. Dat zie ik ook in andere infoboxen zo toegepast. Beschik jij over andere informatie t.a.v. de strekking van dit gegeven in de infobox? Met vriendelijke groet, Bic (overleg) 8 feb 2012 23:43 (CET)

Beoordelingsnominatie Tall Ships' Races[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Tall Ships' Races dat is genomineerd door The Banner. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20150603 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 4 jun 2015 02:06 (CEST)

Supagolf[bewerken]

Hallo JanTurin, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Supagolf. Ik vind dat dit artikel niet of nog niet geschikt is voor Wikipedia. Op de beoordelingslijst kun je een omschrijving vinden van mijn bezwaren en daar ook op reageren. De komende twee weken kan iedereen, ook jijzelf, zijn of haar mening geven over dit artikel. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst of het artikel op Wikipedia blijft staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Kleuske (overleg) 23 nov 2015 12:34 (CET)