Overleg gebruiker:JanTurin

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Hallo JanTurin, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van het Verenigd Koninkrijk. Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.819.372 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
ToolbarSignVectorNL.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Pagina opslaan".

13 mei 2007 15:06 (CEST)

Zie Overleg:Mathilde (Planetoïde).

____

E6[bewerken]

Jan, Ik heb jouw E6 weer verwijderd bij Europese weg. Deze staat al in het rijtje Oost-West waar hij ook tuis hoort.--Joopwiki 2 jun 2007 16:34 (CEST)

  • Ik vindt het niet erg dat je mijn bijdrage verwijdert als deze al bestaat, maar vanuit Zuid Zweden ligt volgens mijn kompas Noord Noorwegen in noordelijke richting. Vandaar dat ik niet onder de Oost-West wegen gekeken had. J. Turin 2 jun 2007 16:56 (CEST)

Controle anoniemen[bewerken]

Beste Jan. Tijdens het controleren van een dagdeel zag ik dat jij al een aantal markeringen daarvan had gedaan. Eentje daarvan was linkspam en die had jij goedgekeurd. Enigzins begrijpelijk, want de website ziet er uit alsof het echt informatief bedoeld is, maar het is pure reclame. Ik heb de persoon een waarschuwing gegeven. Het is niet de eerste keer dat hij of zij dat deed :) (Foetor ex ore) , Groeten, Richardkw 23 dec 2008 21:39 (CET)

Pi (wiskunde)[bewerken]

Heb je een bron over die decimalen van Pi? Ik kan zo gauw niets vinden. atalanta 6 jan 2010 21:59 (CET)
De bron is het persbericht van Fabrice Bellard [1] van 31 dec. 2009, waarnaar een verwijzing staat op de duitse Wikipedia.
Jan Turin 6 jan 2010 22:21

Speelduur[bewerken]

Bij The Bridge heb je de speelduur verandert van 60 in 600 minuten. Hoewel ik dat in de toelichting bij het sjabloon niet kan vinden ben ik er altijd van uit gegaan dat het om de duur per aflevering gaat. Dat zie ik ook in andere infoboxen zo toegepast. Beschik jij over andere informatie t.a.v. de strekking van dit gegeven in de infobox? Met vriendelijke groet, Bic (overleg) 8 feb 2012 23:43 (CET)