Overleg gebruiker:Mariosteenbergen

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 15 jaar geleden door Oscar in het onderwerp wiu
Hallo Mariosteenbergen, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.625 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Welkom + opmerking over Mario Steenbergen

Hallo nieuwe gebruiker, welkom op Wikipedia! Ik zag dat je het artikel Mario Steenbergen hebt aangemaakt. Het artikel is echter gezien de inhoud bedoeld als promotie voor jezelf (of een onderwerp waar je persoonlijk of zakelijk nauw bij betrokken bent) en daarom is het op de verwijderlijst geplaatst. Wikipedia is een encyclopedie met neutraal standpunt en geen medium voor (zelf)promotie. Ook is Wikipedia geen gratis webruimte waar mensen hun 'eigen' pagina kunnen inrichten. Ben je het oneens met de verwijdernominatie, dan kun je op de verwijderlijst uitleggen waarom het artikel volgens jou (al dan niet in de huidige staat) wel encyclopedisch relevant is.

Op Wikipedia wordt het niet gewaardeerd als mensen schrijven over zichzelf of onderwerpen waar ze beroepsmatig of persoonlijk nauw bij betrokken zijn. Zoals je mogelijk uit de publiciteit hebt vernomen zijn er helaas mensen die Wikipedia ge-/misbruiken om een positief beeld over zichzelf te schetsen of aandacht te trekken. Hopelijk heb je er begrip voor dat we op Wikipedia bijdragen toetsen aan encyclopedische relevantie. Ik zou je dan ook willen aanraden om over andere onderwerpen te schrijven; zie bijvoorbeeld Wikipedia:Gewenste artikelen. Onze hulppagina voor nieuwkomers is volgens mij een goed begin om je in te lezen in de mogelijkheden en onmogelijkheden van Wikipedia. Als je nog vragen hebt kun je een bericht achterlaten op mijn overlegpagina of bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia!

ws

{{ws}}

  1. verwijderen wiu-sjabloon. 24 sep 2008 01:34 (CEST)
    wiu-sjabloon (wiu=werk in uitvoering) niet meer verwijderen svp! daarentegen kan er gedurende twee weken commentaar op de verwijdernominatie worden geplaatst, zie hiervoor Wikipedia:Te_verwijderen_pagina's#Toegevoegd_23.2F09:_Deel_1 bovenaan. suc6 en groet, oscar ° overleg 24 sep 2008 01:39 (CEST)Reageren

wiu

Dag, Mario. Ik las het bericht dat je plaatste op de overlegpagina van Oscar. Ik wil graag je aanraden je toon wat te matigen: ik begrijp je frustratie hoor, maar boze toonzettingen hebben hier doorgaans een averechts effect ;-) Oscar werkt hier, net als wij allemaal, als het goed is, met de beste bedoelingen voor Wikipedia. Nu, maak je niet al te druk om de nominatie. De "verwijderlijst" klinkt harder dan de werkelijkheid is: het is in feite meer een evaluatielijst. Veel nieuwe artikelen, die in het begin nog niet voldoen, worden er twee weken "gemonitord". Wanneer een onderwerp wel encyclopedisch relevant is, wordt een artikel in de meeste gevallen opgeknapt en aangepast aan de richtlijnen. Je kunt misschien begrijpen dat we in gevallen waarin mensen schrijven over zichzelf of onderwerpen waar ze direct bij betrokken zijn, extra zorgvuldig (en dus ook extra kritisch) willen zijn. Dat lukt niet altijd: soms wordt promotie door de controleur niet herkend. Wat dat betreft: iedereen mag promo-achtige tekst te allen tijden vervangen of verwijderen, en als je van mening bent dat een artikel echt onvoldoende relevant is voor Wikipedia, mag je het voor verwijdering/evaluatie voordragen. Wat je eigen artikel betreft: zoals de nominator al aangaf lijkt jouw staat van dienst je zeker relevant genoeg te maken voor een artikel op Wikipedia. Laat je dus niet gek maken en geef andere gebruikers ook de kans om je te helpen bij het aanpassen van de tekst, dan komt het vast goed. Veel plezier verder op Wikipedia! Forrestjunky (overleg) 24 sep 2008 03:01 (CEST)Reageren

Mario Steenbergen

Hoi. Omdat ik vermoed dat de geplaatste teksten in Mario Steenbergen van elders gekopieerd materiaal bevatten, heb ik het artikel opnieuw ter beoordeling voorgelegd, zodat de situatie opgehelderd kan worden. Het is niet toegestaan van elders gekopieerde (en eventueel bewerkte) teksten van elders in wikipedia op te nemen. Groetjes. — Zanaq (?) 7 okt 2008 22:11 (CEST)