Overleg gebruiker:Napoleonskerk

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo Napoleonskerk, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.248 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Beste, klopt het nu qua doorverwijzingen? Anders hoor ik hieronder graag de link(s) waar het om gaat. Verder geldt voor titelbenoeming het principe van 'zo eenvoudig en eenduidig mogelijk'. Er lijken geen andere relevante onderwerpen met als titel 'Het Kerkje' beschikbaar, dus ik heb de plaatsnaam weer weggehaald.

Iets anders: ik zag dat u nauwer betrokken bent bij het onderwerp en een nieuw begrip wilde introduceren. Let er dan wel op dat Wikipedia verifieerbaar en neutraal moet zijn; als betrokkene is het soms verstandiger om op de bijbehorende overlegpagina (bebrond) een wijzigingsvoorstel te doen.

Succes verder en bij eventuele vragen: stel ze gerust hieronder of aan onze helpdesk. Mvg, Encycloon (overleg) 30 apr 2019 00:28 (CEST)[reageer]

Ik kwam erachter dat ik hier te snel was; uw wijzigingen (inclusief titel) heb ik weer ongedaan gemaakt omdat er geen betrouwbare, onafhankelijke bronnen voor te vinden lijken en ze dan niet-neutraal zijn.
Verder volgt Wikipedia de bronnen: zolang 'Het Kerkje' geen gangbare naam is gebruikt Wikipedia dit ook niet als titel. Mvg, Encycloon (overleg) 30 apr 2019 19:10 (CEST)[reageer]

Het betreft het volgende,

Het protestantse kerkje in Budel heeft geen functie meer dar waar deze eeuwen voor bedoeld was. De Hervormde Kerk gemeenschap is tot en met 2002 zeer actief geweest. Het begrip protestants kerkje willen we in de grotendeels katholieke gemeenschap gaan veranderen in een neutralere naam namelijk 'Het Kerkje'. We beogen hiermee dat Het Kerkje vanaf nu niet meer wordt geassocieerd met een geloof. Het gebouw is neutraal en dienstbaar voor iedereen.

Ik heb dat zult u wellicht gelezen hebben ondertussen véél meer informatie toegevoegd aan het artikel met als doel zo optimaal mogelijk de geïnteresseerden te informeren. Aangezien we vanaf morgen onze website gaan lanceren: www.hetkerkjebudel.nl had ik het fijn gevonden dat dit in kannen en kruiken was. Als u morgen bij het kopje media kijkt ziet u dat ik het Wiki logo heb toegevoegd als dank voor dit prachtige en informatieve medium.

Dat is onze reden om Wiki aan te passen en op termijn ook zoekwoorden rechtstreeks naar Het Kerkje Budel leiden ipv een doorverwijzing via protestantse kerk te Budel (wat de titel voorheen was) Dus mocht u zo vriendelijk willen zijn dan graag de titel Het Kerkje Budel en niet via een doorverwijzing.

Daarnaast vraag ik me af of denominatie ook kan aangepast worden zoals gezegd is het geen protestantse kerk meer en sterker nog is het een Napoleonskerk/Lodewijkkerk.

Hoop op uw begrip en als u twijfelt kunt u bij het bestuur onze beslissing verifiëren.

Bij deze,

Fijne avond. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Napoleonskerk (overleg · bijdragen)

Beste,
Wikipedia is een encyclopedie die de bronnen volgt. Dat betekent in dit geval dat eerst de nieuwe naam gangbaar moet zijn en we pas daarna de titel kunnen wijzigen.
Datzelfde geldt voor 'verifiëren bij het bestuur': nog niet elders gepubliceerde feiten horen niet op Wikipedia. Daarnaast zijn betrokken personen vaak niet de meest neutrale partij; bewust of onbewust scheppen ze vaak een positiever beeld dan dat het in werkelijkheid is.
Daarom zou ik u willen vragen om te zijner tijd zoveel mogelijk aan de hand van betrouwbare, onafhankelijke bronnen op de overlegpagina (Overleg:Protestantse kerk (Budel)) wijzigingen voor te stellen.
Op basis van betrouwbare bronnen zou de denominatie dus inderdaad aangepast kunnen worden, maar zoals gezegd is Wikipedia er niet voor bedoeld om een imago te verbeteren of nog onbekende dingen bekendheid te geven.
Verder dank voor uw complimenten aan het adres van Wikipedia, we doen ons best een neutrale en betrouwbare encyclopedie te maken en te houden.
Met vriendelijke groet, Encycloon (overleg) 30 apr 2019 20:41 (CEST)[reageer]
PS: Reageren mag hieronder, om de discussie centraal te houden.
Encycloon, in dit geval is het de vraag of we op onafhankelijke bronnen hoeven te wachten. Voor eigennamen zoals 'Het kerkje' hanteren we immers het donorprincipe: de naamgever bepaalt. Wel is het goed om de oude naam ook te noemen, met wat toelichting. De beherende Stichting Behoud en Beheer Hervormde Kerk Budel heeft de nieuwe naam gekozen, dat lijkt me voldoende, tenzij uit bronnen zou blijken dat de oude naam nog massaal gebruikt wordt. Voor de nieuwe naam bestaat bovendien een onafhankelijke bron: Meer schwung brengen in protestants kerkje in Budel | ED.nl]. Dit is een Premium-artikel, waarvan niet-abonnees er maximaal drie per maand kunnen lezen. Desgewenst mail ik je de inhoud. Verder: aangezien er al jaren geen erediensten meer worden gehouden en het kerkje niet meer beheerd wordt door een protestantse gemeente, is de aanduiding 'protestantse kerk' ook als soortnaam verwarrend — bertux 30 apr 2019 23:39 (CEST)[reageer]
Akkoord, ik ben overtuigd. Mvg, Encycloon (overleg) 30 apr 2019 23:47 (CEST)[reageer]

Bijzaken, bronnen[brontekst bewerken]

Het is dus niet de bedoeling feiten die geen betrekking hebben op het onderwerp te plaatsen, noch om terechte vragen om onderbouwing met bronnen te verwijderen. Groet. — Zanaq (?) 13 mei 2019 18:12 (CEST)
Nou, nou Zanaq, je mag je opmerkingen gerust fatsoenlijk formuleren. Is het je bedoeling om een goedwillende gebruiker te verjagen? — bertux 13 mei 2019 18:28 (CEST)[reageer]

Ik weet niet wat er gaande is daar bij die groep Het Kerkje waakhonden van Wiki (lees bloedhonden) maar dit gaat echt te ver hoor! Beste Bertux ik richt me wederom op jou. Is het werkelijk nodig dat ik als gebruiker een bewijs moet aanleveren waarin vermeldt staat dat de Monumentenwacht een rapport heeft uitgebracht met de te herstellen schade? (deze tekst is zelfs helemaal door een van jullie verwijderd uit het artikel = werkelijk onbeschoft). Of de hervormden die in Weert te kerke gingen = een bron uit ons boek van 200 jaar HK? Nee natuurlijk niet. Ons kerkje (een rijksmonument, een cultureel historisch erfgoed) wat we koesteren is aan restauratie toe. Kijk eens op onze site waar we ons onbezoldigd voor inzetten. En wederom het doorverwijzen onderaan de titel naar het protestantse kerkje Budel! Het is van een nivo waar ik jullie, eveneens vrijwillige organisatie, op de hoogte wil stellen. Ik heb alle begrip voor jullie waakzaamheid, er zijn grenzen. Mijn advies: laat er een mentor waken boven de veranderingen en ingrepen die de 'coaches' maken, om dit soort, ik noem het 'plagen' te voorkomen. Ik dank degene die het artikel heeft geplaatst van de Fransiscanessen daarentegen hartelijk, dat is coaching. Wederom graag een wijs besluit of advies voordat dit een klucht wordt. Graag ook terugplaatsing relevante opmerking Monumentenwacht terug laten plaatsen

Zuidelijke groet

Hallo Napoleonskerk,
In dit nachtelijk uur kan ik natuurlijk niet inhoudelijk reageren en evenmin ingaan op de vraag hoe bepaalde acties gewaardeerd moeten worden. Ik hoop donderdag tijd te hebben om de lucht te klaren, anders in het weekend. Ik zal proberen de kwestie door uw ogen te zien en anderzijds hoop ik ook zaken aan te kunnen wijzen die gang van zaken op Wikipedia voor u inzichtelijk maken. Meer wil ik er nu niet over zeggen, half slapend zou ik onbedacht een van de vele betrokkenen voor het hoofd kunnen stoten. Met vriendelijke groet — bertux 15 mei 2019 01:51 (CEST)[reageer]

Dag Bertux,

Ik heb enkele gegevens toegevoegd, weggehaalde alinea's teruggeplaatst en de vraagtekens bij bronvermeldingen verwijderd, Reden: De lokale heemkunden hebben onderzoek gedaan en ga ervan uit dat zij niet aan geschiedvervalsing doen. Dan is en zijn vele artikelen in twijfel te trekken. Hoop van harte op een cooperatieve medewerking. Vriendelijke groeten terug

Door persoonlijke zaken kan ik mijn belofte van anderhalve week geleden nu niet nakomen. Mijn excuses daarvoor. Ik kan nu niet naar de concrete aanpassingen kijken, maar in algemene zin is het zo, dat heemkundekringen voor lang niet alle feiten gelden als voldoende gezaghebbende bronnen. Daarbij besef ik goed, dat zij een bijdrage aan de geschiedschrijving leveren die nooit door academici overgenomen kan worden. Niemand beschuldigt hen van geschiedvervalsing, maar de ideale bron is nu eenmaal een peer reviewed studie. Heemkundekringen en heemkundigen zijn er in de varianten 'rijp' en 'groen' en een kwaliteitswaarmerk is er niet, voor zover ik weet. Niet elke kring heeft voldoende zelfreinigend vermogen om onzorgvuldige leden in toom te houden.
Het ongemak in de samenwerking hier zal niet vandaag verholpen zijn, ik wil iedereen aansporen uit te gaan van goede wil, ook als valse tonen er soms een ketelorkest van maken — bertux 25 mei 2019 14:22 (CEST)[reageer]

Bronvragen[brontekst bewerken]

Beste, ik heb de bronvragen weer teruggezet omdat ik er graag een verifieerbare bron voor zou zien. In welke publicatie zou ik of iemand anders de informatie kunnen terugvinden die op Wikipedia staat? Daarnaast vraag ik me een beetje af wat de encyclopedische relevantie is van een incidenteel onderhoud: als het niet beschreven is door een betrouwbare, onafhankelijke bron is dit feit niet echt interessant voor Wikipedia lijkt me. Mvg, Encycloon (overleg) 25 mei 2019 14:36 (CEST)[reageer]

Goedendag, kunt u niet weer bronvragen weghalen zonder ze te beantwoorden, liefst middels een voetnoot? Alvast bedankt. Mvg, Encycloon (overleg) 10 sep 2019 19:38 (CEST)[reageer]
Prima, gaan we de volgende keer toepassen.
Ik heb deze bronvraag wederom teruggezet. Beantwoorden mag ook hieronder als dat makkelijker is. Mvg, Encycloon (overleg) 19 okt 2019 11:22 (CEST)[reageer]
Zie deze bewerkingssamenvatting. Kunt u uitleggen waarom u deze bronvraag blijft weghalen zonder een bron toe te voegen? Weet u niet meer op welke bron(nen) u de toevoeging gebaseerd heeft? Mvg, Encycloon (overleg) 19 okt 2019 14:34 (CEST)[reageer]
Beste Napoleonskerk, kunt u in plaats van een enkele zin weg te halen gewoon aangeven waar de alinea op gebaseerd is? U zei hierboven 'gaan we de volgende keer toepassen' maar ik zie nog nergens een concrete bron genoemd. Mvg, Encycloon (overleg) 20 okt 2019 12:38 (CEST)[reageer]
Kunt u hieronder reageren in plaats van nogmaals een laatste zin inclusief bronvraag weg te halen? Mvg, Encycloon (overleg) 20 okt 2019 20:28 (CEST)[reageer]
Ook van mijn kant een vriendelijk verzoek om alvorens verder te werken aan het artikel Het Kerkje, de gestelde vragen op de overlegpagina van het artikel te beantwoorden mbt tot de herkomst van de tekst en de bronnen die gebruikt zijn bij het schrijven van dit artikel. Met vr. groet, Gouwenaar (overleg) 26 okt 2019 11:53 (CEST)[reageer]