Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Wim Vanmeenen

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 9 jaar geleden door Hjvannes in het onderwerp Coach?
Hallo Wim Vanmeenen, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.161.028 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Hier komt u op de overlegpagina van Wim Vanmeenen.

Gebruikerspagina[brontekst bewerken]

Beste Wim Vanmeenen, welkom op Wikipedia!

U heeft onlangs een gebruikerspagina aangemaakt. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling om op uw gebruikerspagina informatie te zetten die niets met Wikipedia te maken heeft zoals reclame/(zelf)promotie/werving, een persoonlijke tekst of betoog, een tekstdump van elders, privacyschending van niet-encyclopedische personen, geklieder, willekeurige leestekens of een curriculum vitae. Daarom is hij verwijderd. Uw gebruikerspagina is bedoeld om te zijner tijd iets over uw bijdragen aan de encyclopedie te vertellen. U kunt op deze pagina lezen wat wél de bedoeling is. Alvast bedankt voor uw begrip. Met vriendelijke groeten, MoiraMoira overleg 15 okt 2013 19:15 (CEST)Reageren


Coach?[brontekst bewerken]

Hallo Wim Vanmeenen, ik zie dat je (een poosje geleden alweer) een verzoek hebt gedaan om begeleiding door een coach. Ik heb die verzoeken een tijdje niet bekeken, maar ik keek er nu naar en zag dat jouw verzoek nog open staat. Ik ben een coach en zou je wel willen helpen, maar voordat ik dat doe zou ik van jou willen weten wat voor hulp je verwacht. Ik kan dat niet afleiden uit jouw bewerkingen tot nu toe, want dat zijn er niet zo veel. Zoek je hulp bij de inhoud van je artikelen? Of meer algemeen over de do's and dont's op wikipedia? Of verwacht je vooral hulp nodig te hebben bij de techniek als in: hoe maak je optimaal gebruik van de wiki-software? Hettie (overleg) 19 nov 2013 19:20 (CET)Reageren

Beste Hettie, ik had eerder aan hulp gedacht bij het maken van een wikipagina. Ik had deze graag gedaan over de gevangenis van Ieper. Maar ik zou niet graag hebben dat deze door fouten van mijnentwege direct zou verwijdert worden. Hoe begin ik daar eigenlijk best aan? De gegevens heb ik hier al, de inhoud van hoe het artikel er zou moeten uitzien ook. Kan ik hieraan bvb. beginnen op een testpagina of zo? Hoe leg ik deze pagina vast? Wim Vanmeenen

De gevangenis van Ieper? Lijkt me een aanvulling voor wikipedia. Ik kan je er inhoudelijk niet mee helpen, maar ik weet wel iets over hoe je over het algemeen een houdbaar artikel schrijft. Daar kan ik dus wel in adviseren. Ik neem aan dat jij de inhoudelijke kennis hebt. Laten we dan zeggen dat jouw coach ben. Mijn voorstel:
  • Algemene tips over hoe het werkt op wikipedia bespreken we op jouw overlegpagina (dus op deze plek). Ik heb die op mijn volglijst staan, dus ik merk het als je daar iets neerzet. (Weet je al hoe je pagina's op je volglijst zet?)
  • Tips die over het artikel zelf gaan, bespreken we op de overlegpagina van dat artikel. Op die manier is het voor andere wikipedisten namelijk volkomen helder waarom we doen wat we doen.
Mee eens?
Dan je eerste, niet onbelangrijke, vraag: hoe start je zo'n artikel? Er zijn wikipedisten die er de voorkeur aan geven om eerst een kladversie te maken in hun eigen gebruikersruimte. Dat kun je doen, maar dat maakt je kwetsbaar voor de Wikipedia:Wet van Ellywa: niemand kan een ander ervan weerhouden een "echt" artikel aan te maken terwijl jij werkt aan je kladje. De meeste wikipedisten beginnen gewoon meteen in het echt. In jouw geval doe je dat door op deze rode link te klikken: Gevangenis van Ieper. Dan kom je op een lege bladzijde, waar je in kunt schrijven. Zodra je dat dan opslaat (door op het knopje "pagina opslaan" te drukken) dan wordt het een artikel en dan is de rode link blauw. Zelf kies ik er overigens meestal voor om mijn tekst eerst in word te maken, en dat laat ik dan in het nieuwe artikel lopen. Daarna volgt de afwerking (linkjes aanleggen en dergelijke) op wikipedia zelf.
Ik zie dat we al mooie gevangenis-artikelen hebben die je als voorbeeld kan gebruiken. Kijk eens naar de Gevangenis van Dendermonde, Penitentiaire Inrichting Wolvenplein of het Oranjehotel. Het is overigens geen ramp als je geen foto hebt. De Gevangenis van Tongeren heeft dat ook niet.
Ik zou zeggen: ga eens van start. Geef me even een seintje als je aan de slag bent, dan zet ik jouw artikel op m'n volglijst en ik zet er een sjabloontje op waaraan anderen kunnen zien dat je vooralsnog druk aan het werk bent. Daarna weet je dan ook hoe je dat zelf kunt doen, voor een volgend artikel.
Hettie (overleg) 20 nov 2013 15:40 (CET)Reageren


Coach?[brontekst bewerken]

Hallo Wim. Ik werd er deze week op gewezen dat jij nooit een seintje hebt gegeven dat je aan de slag bent gegaan. Sterker nog: ook het aan de slag gaan is uitgebleven. Ik denk daarom dat de coaching niet-bestaand is. Ik zal dat dan ook gaan beëindigen. Vriendelijke groeten, Hettie (overleg) 17 feb 2015 21:12 (CET)Reageren