Paul De Ridder

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Paul De Ridder
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemeen
Volledige naam Paul De Ridder
Geboren Ukkel, 20 augustus 1948
Kieskring Brussel-Hoofdstad
Regio Vlag België België
Vlag Vlaamse Gemeenschap Vlaamse Gemeenschap
Land Vlag van België België
Functie Politicus
Partij N-VA
Website
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Paul De Ridder (Ukkel, 20 augustus 1948) is historicus en een Vlaams-nationalistisch Belgisch politicus uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

De Ridder studeerde geschiedenis in Antwerpen en in Gent. Van 1974 tot 1977 was hij verbonden aan het Nationaal Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek en vanaf 1979 werkte hij in het Algemeen Rijksarchief en later in de Koninklijke Bibliotheek in Brussel. De Ridder zette zich in de jaren tachtig in voor de dringende restauratiewerken van de Brusselse Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele. Hij schreef verschillende werken over de Brusselse geschiedenis en publiceerde in 1987 een inventaris van het oud archief van de kathedraal. Van 1989 tot 1995 was hij bovendien adviseur van Vic Anciaux, toenmalig staatssecretaris in de Brusselse Hoofdstedelijke Regering.

In 2009 was De Ridder lijsttrekker van de N-VA-lijst voor het Brussels Hoofdstedelijk Parlement. De N-VA behaalde 4,99% en De Ridder werd met 710 voorkeurstemmen verkozen. Tot aan het einde van zijn parlementair mandaat in mei 2014 was hij fractieleider van de eenkoppige N-VA-fractie in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement.

In oktober 2014 verhuisde De Ridder van Brussel naar Florence.

In juni 2020 trad hij als erevoorzitter van de commissie Vroege Middeleeuwen aan het bestuur toe van de Vlaamse Club voor Kunsten, Wetenschappen en Letteren.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]