Provinciale weg 701

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Provinciale weg 701
Provinciale weg 701
Provinciale weg 701
Provinciale weg 701
Land Nederland
Provincie Flevoland
Lengte 26,3 km
Portaal  Portaalicoon   Verkeer & Vervoer
Traject
van/naar Almere Poort (A6)
Einde stad Einde Almere Poort
Viaduct Brug Zuidersluis
Rotonde Ind. De Vaart
Rotonde Oostvaardersplassen (Knardijk)
Begin stad Lelystad
van/naar Lelystad

De provinciale weg 701 (N701) is een provinciale weg in de Nederlandse provincie Flevoland tussen Almere en Lelystad. De weg volgt voor het overgrote deel de kustlijn met het IJmeer en het Markermeer. Onderweg loopt de weg langs de Oostvaardersplassen.

De weg begint bij de komgrens van Almere Poort en voert vervolgens over de Oostvaardersdijk langs het IJmeer en het Markermeer. Onderweg passeert de N701 de Zuidersluis. Vervolgens loopt de N701 tussen het Markermeer en de Oostvaardersplassen in. De weg eindigt bij de komgrens van Lelystad, net voor de rotonde richting Lelystad-Haven.

De weg is uitgevoerd als tweestrooks-gebiedsontsluitingsweg met een maximumsnelheid van 80 km/h. Alleen bij de Zuidersluis en het gemaal De Blocq van Kuffeler is de maximumsnelheid 50 km/h. Inhalen is over de gehele lengte van de weg toegestaan. Zowel in de gemeente Almere als in de gemeente Lelystad heet de weg Oostvaardersdijk.

Voor de aanleg van A6 in de jaren 80 was de (N701) de verbinding naar Amsterdam voor inwoners van Lelystad, Dronten en de Noordoostpolder.

De nummering (N701) staat niet op de wegwijzers vermeld.