RC Racer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
RC Racer
De attractie in Hong Kong Disneyland.
De attractie in Hong Kong Disneyland.
Algemene informatie
Locatie 1. Vlag van Frankrijk Walt Disney Studios Park
2. Vlag van China Hong Kong Disneyland
3. Vlag van China Shanghai Disneyland
Soort attractie Halfpipe
Bouwer(s) Intamin AG
Opdrachtgever Walt Disney Imagineering
Status 1. Geopend
2. Geopend
3. In aanbouw
Opening 1. 17 augustus 2010
2. 17 november 2011
3. 2018
Eigenschappen
Topsnelheid 80 km/h
Baanlengte 70 m
Maximale hoogte 25 m
Ritduur 55 s
Aantal voertuigen 1
Capaciteit 600 personen/uur
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

RC Racer is een halfpipe-attractie in het Walt Disney Studios Park. De attractie werd geopend op 17 augustus 2010, tezamen met het nieuwe parkgedeelte Toy Story Playland. De attractie is op 18 november 2011 geopend in Toy Story Land in Hong Kong Disneyland en zal naar verwachting is Shanghai Disneyland openen in 2018.

Beschrijving[bewerken]

Het voertuig van de attractie, een grote speelgoedauto, wordt aangedreven met behulp van een lineaire inductiemotor. De magnetische velden die worden opgewekt in de baan zorgen ervoor dat het voertuig gaat bewegen. Van het attractietype zijn meerdere modellen beschikbaar met verschillende hoogtes, Disney heeft in dit geval gekozen voor een model van 25 meter hoog. Het is tevens de tweede samenwerking tussen Disneyland Paris en de attractiebouwer Intamin AG, na de eerste samenwerking bij de attractie Indiana Jones™ et le Temple du Péril, die te vinden in het in Disneyland Park.

Het eerste deel van de wachtrij is gethematiseerd als een speelgoedracebaan, waar onder andere ook slingers en serpentines rondhangen. Ook ligt er een grote afstandsbediening met daarop de tekst OFF - FAST. Het tweede deel van de wachtrij bevindt zich in het station zelf, dat gethematiseerd is als een plastic speelgoedhuisje.

Externe link[bewerken]