Rock 'n' Roller Coaster

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Rock 'n' Roller Coaster
Algemene informatie
Locatie 1. Disney's Hollywood Studios, Vlag van Verenigde Staten
2. Walt Disney Studios Park, Vlag van Frankrijk
Type Gelanceerde overdekte achtbaan
Bouwer(s) Vekoma
Opdrachtgever Walt Disney Parks and Resorts
Status 1.Geopend

2.Geopend

Opening 1. 1999
2. 2002
Eigenschappen
Topsnelheid 92 km/u
Baanlengte 1037,2 m
Baanhoogte 24,4 m
Treinen 5
Capaciteit 1800 personen per uur
Veiligheid
Minimale lengte 1,22 meter
Rock 'n' Roller Coaster op RCDB
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

De Rock 'n' Roller Coaster (voluit Rock 'n' Roller Coaster Starring Aerosmith) is een gelanceerde overdekte achtbaan in de Disneyparken Disney's Hollywood Studios, Florida (geopend in 1999) en Walt Disney Studios Park in Disneyland Paris (geopend in 2002). De attractie is ontworpen door Walt Disney Imagineering en gebouwd door het Nederlandse bedrijf Vekoma. Beide banen hebben een andere verhaallijn. In Florida stap je aan boord van een Super Stretch Limo om op tijd te zijn voor een concert van Aerosmith; in Parijs stap je aan boord van een Soundtracker om in de Zone d'essais (Nederlands: testzone) van een videoclip te belanden. Hoewel de achtbaan vijf treinen heeft worden er maximaal vier tegelijkertijd gebruikt. De achtbaan wordt aangedreven door middel van lineaire inductiemotoren, gemaakt door het Duitse bedrijf Intrasys.

Soundtracks en lichtshows[bewerken]

Per trein van de Rock 'n' Roller Coaster bevinden zich 120 speakers die tijdens de rit muziek afspelen. Walt Disney Imagineering heeft in samenwerking met Aerosmith voor elke trein een aparte soundtrack samengesteld uit reeds bestaande muziek van Aerosmith. In sommige nummers zijn ook kleine aanpassingen gedaan, zo is Love in an Elevator veranderd in Love in a Rollercoaster. Bij de versie in Parijs heeft elke trein ook een aparte lichtshow. De soundtracks van elke trein met bijbehorende lichtshow (Parijs) en nummerbord (Orlando) zijn:

  • 1QKLIMO: Nine Lives, voornamelijk rode / gele lichtshow.
  • UGOBABE: Love in an Elevator en Walk This Way, veelkleurige lichtshow.
  • BUHBYE: Young Lust, F.I.N.E. en Love in an Elevator, voornamelijk roze lichtshow.
  • H8TRFFC: Back in the Saddle en Dude Looks Like a Lady, voornamelijk groene / gele lichtshow.
  • 2FAST4U: Sweet Emotion, voornamelijk blauwe lichtshow.

Ligging[bewerken]

De Rock 'n' Roller Coaster in Disney's Hollywood Studios is te vinden aan het einde van de Sunset Boulevard en over het Blockbuster Restaurant. De versie in het Walt Disney Studios Park is gelegen in een gebied genaamd Backlot.

Brand[bewerken]

Op 2 april 2009 vatte de Rock 'n' Roller Coaster in Parijs vlam. Zo'n 120 mensen moesten worden geëvacueerd. De mogelijke oorzaak van de brand waren slijpwerken aan het dak die op dat moment bezig waren. Het kostte de brandweer 4 uur om de brand onder controle te krijgen, maar er is geen enkele gewonde gevallen.

Trivia[bewerken]

Externe links[bewerken]