Disney's Hollywood Studios

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Disney's Hollywood Studios
Disneypark
Locatie Lake Buena Vista, Florida
Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Geopend op 1 mei 1989
Eerdere namen Disney-MGM Studios (1989-2008)
Resort Walt Disney World Resort
Thema Hollywood, showbusiness en film
Operator The Walt Disney Company
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken
Disney
Één van de decorstukken in het attractiepark.

Disney's Hollywood Studios is een van de parken uit de Walt Disney World Resort en is geopend in 1989 onder de naam Disney-MGM Studios.[1] Hoewel het park qua oppervlakte het kleinste is, is er meer dan genoeg om te zien en te doen. Je kunt hier dingen leren over film en televisie. Je kan zien hoe tekenfilms gemaakt worden en je kunt een kijkje achter de schermen nemen bij een opname van een film.

Net als het Cinderella Castle in het Magic Kingdom, Spaceship Earth in Epcot en de Tree of Life in Disney's Animal Kingdom, heeft ook Disney's Hollywood Studios een symbool. Het is de Sorcerer's Hat, een enorme tovenaarshoed, zo’n dertig meter hoog, bekend van Mickey’s optreden als Tovenaarsleerling in de film Fantasia, het verving de Earful Tower als icoon van het park in 2001 en diende die rol tot de verwijdering in januari 2015.

Geschiedenis[bewerken]

Een team van Disney Imagineers onder leiding van Marty Sklar en Randy Bright had een opdracht gekregen om twee nieuwe paviljoens voor Future World Epcot sectie te creëren. De brainstormsessies geleid tot wonderen van het leven en de Great Movie Ride paviljoens. De laatste was om te kijken als een soundstage achtergrond, met een bioscoop-stijl entree in het midden, en zou hebben gezeten tussen het Land en Journey Into Imagination paviljoens. Als nieuw benoemde CEO Michael Eisner de plannen voor het paviljoen zag, vroeg hij dat in plaats van het plaatsen van de rit in een reeds bestaande park, moet worden omgeven door een nieuw park thema met Hollywood, entertainment en show business.

In 1985, Disney en Metro-Goldwyn-Mayer sloot een licentie-overeenkomst die de rechten van Disney de hele wereld om de naam en het logo MGM voor wat Disney-MGM Studios, waarvan opgenomen werken productie-installaties voor films en tv-shows en een satelliet-animatie zou worden gebruikt gaf studio, die de werking voorafgaand aan debuut van het park begon. In 1988, MGM / UA gereageerd door het indienen van een rechtszaak die beweerde Disney overtreden van de overeenkomst door het bedienen van een werkende film-en tv-studio in het resort. Op 1 mei 1989, het themapark geopend grenzend aan de productie-installaties, met MGM enige aansluiting worden de oorspronkelijke licentieovereenkomst die manier konden Disney MGM naam en leeuw logo te gebruiken in marketing, en afzonderlijke contracten die manier konden de specifieke MGM inhoud te worden gebruikt in The Great Movie Ride. Wanneer het park voor het eerst geopend, de enige twee attracties waren de Studio Backlot Tour en The Great Movie Ride.

Op 9 augustus 2007, Walt Disney World Voorzitter Meg Crofton aangekondigd dat Disney-MGM Studios zou opnieuw worden gebrandmerkt als Disney's Hollywood Studios, effectieve 7 januari 2008. Op 12 maart 2015, tijdens een jaarlijkse aandeelhoudersvergadering ontmoeten, CEO Bob Iger gezinspeeld op een andere mogelijke naamswijziging voor het park komen in de nabije toekomst.

Opzet[bewerken]

Attracties[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Lijst van attracties in Disney's Hollywood Studios voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Themagebieden[bewerken]

Het park is verdeeld in zes gethematiseerde gedeeltes. In tegenstelling tot de andere Walt Disney World-parken kent Disney's Hollywood Studios geen gestructureerde lay-out; het is meer een massa van straten en gebouwen die in elkaar overlopen, net zoals in een echte filmstudio. De lay-out van het park kende echter wel enkele vernuftigheden qua ontwerp, zo bevond zich op het plein aan het einde van de Hollywood Boulevard een enorme Hidden Mickey, die te zien was op luchtfoto's en de vroege parkplattegrondjes. Dankzij verbouwingen is deze Hidden Mickey echter gedeeltelijk verloren gegaan.

Hollywood Boulevard[bewerken]

Hollywood Boulevard dient als de hoofdingang van het park en bevat allerlei souvenirwinkeltjes die Disney-waren verkopen. Op de lange hoofdstraat rijden dagelijks parades zoals de Pixar Block Party Bash en is de hele dag door straatentertainment te vinden. Michael Eisner, die een grote rol had in de onderverdeling van het park, eiste dat Hollywood Boulevard dezelfde functie moest hebben als Main Street, U.S.A., maar dat de thematisatie beter bij die van Disney's Hollywood Studios moest passen.

Vrijwel aan het einde van Hollywood Boulevard is de Sorcerer's Hat te vinden, het symbool van Disney's Hollywood Studios. Erachter, in een replica van het Grauman's Chinese Theatre, bevindt zich The Great Movie Ride, een darkride door diverse sets van klassieke films zoals Alien, Casablanca en The Wizard of Oz.

Echo Lake[bewerken]

Echo Lake is het kleine, ovaalvormige meertje in het park, dat is ontworpen om één van de oren te vormen in de grote Hidden Mickey in de originele lay-out van het park. Rondom het meer zijn enkele attracties en faciliteiten te vinden, waarvan sommigen zijn gebouwd in de architectuur van de Hollywood's Golden Age.

In The American Idol Experience kunnen gasten auditie doen en zingen voor een live publiek en optioneel nog een voorrangspasje winnen voor de audities van de échte show op de televisie. Hiernaast bevindt zich Sounds Dangerous!, waarin zich een 3D-audiopresentatie afspeelt, gepresenteerd door de komiek Drew Carey. Ook is er het A.T.A.S. Hall of Fame Plaza te vinden waarin diverse bustes staan opgesteld van televisie-iconen zoals Oprah Winfrey en Walt Disney zelf.

Het gebied rondom Echo Lake bevat drie attractie die gebaseerd zijn op films geproduceerd door de Lucasfilm-studios van George Lucas. In StarTours stap je in een simulator met als thema de StarWars-wereld. Jedi Training Academy, een live-action show, nodigt kinderen uit om 'padawan' te worden en lichtzwaard-training te volgen. Ten slotte bevindt zich in het themadeel de The Indiana Jones Epic Stunt Spectacular!, een show waarin diverse scènes uit de film Raiders of the Lost Ark nagespeeld worden, terwijl wordt uitgelegd hoe op televisie de stunts worden gedaan.

Muppets Courtyard[bewerken]

Toegang tot Muppets Courtyard Muppets Courtyard is het thema van The Muppets franchise. Het gebied is verankerd door Muppet * Vision 3D, een 4-D film met in de hoofdrol de Muppets van Jim Henson's The Muppet Show, die meerdere effecten voorzien om de karakters in het theater weer te geven tijdens de presentatie. Het gebied is ook de thuisbasis van Mama Melrose's Ristorante Italiano.

Muppets binnenplaats was oorspronkelijk van plan om een ​​deel van het park bekend als Muppet Studios, na de overname van de Jim Henson Company Disney's zijn. Naast de Muppet * Vision 3D, dit gebied was om een ​​thema-restaurant en een Muppet dark ride parodie op The Great Movie Ride te nemen. De deal ging niet door na de dood Henson's, waardoor alleen Muppet * Vision 3D naar ontwikkeld.

In plaats daarvan werd het gebied een deel van de voormalige Streets of America gebied van het park, dat een aantal attracties, waaronder een stedelijke straat samensmelting van New York City en San Francisco omvatte. Het gebied naamgenoot straat gevels waren voorheen het park werken backlot set, die oorspronkelijk een onderdeel van het park inaugurele Studio Backlot Tour was, en opengesteld voor voetgangers park verkeer in het midden van de jaren 1990; dit gebied is gesloten op 2 april 2016

Streets of America[bewerken]

Origineel gezien was dit themadeel een onderdeel van de Studio Backlot Tour. Nu kan er publiek komen en zijn er naast de straten van New York ook de uitzichten van San Francisco en Chicago te bewonderen. De huidige versie van de Studio Backlot Tour loopt door de American Film Institute Showcase waarin rekwisieten en memorabilia te bekijken zijn. Ook loopt de attractie door de Catastrophe Canyon, een special-effects-show, waarin een truck in brand vliegt en wordt geblust. Kinderen kunnen spelen te midden van vergrote planten en speelgoedobjecten in de speeltuin Honey, I Shrunk the Kids Movie Set Adventure, gebaseerd op de Disney-film uit 1989. Light, Motors, Action! Extreme Stunt Show, toegevoegd in 2005, is een stuntshow met auto's en diverse andere voertuigen. Hij is aangepast naar een gelijkwaardige show in het Walt Disney Studios Park in Parijs. Dit hele gebied is op 2 april gesloten, om plaats te maken voor het nieuwe Star Wars Land en Toy Story Land.

Animation Courtyard[bewerken]

Dit deel van het park was eerst thuis aan de actieve filmstudio's die zich in het park bevonden. De entree is een vierkante studioboog, net zoals dat in een echte Hollywood-studio zou zijn. Animation Courtyard biedt enkele attracties die gebaseerd zijn op de Disney-figuren van gisteren, vandaag en morgen. The Magic of Disney Animation is een attractie die de ontwikkelingen van een geanimeerd figuur laat zien. Het bevat ook enkele interactieve spelletjes, samen met meet-and-greet-plekken voor de Disney- en Pixar-figuren.

Mickey Avenue, een subdeel van Animation Courtyard, bevat twee walkthrough-attracties. In Walt Disney: One Man's Dream kun je het leven van Walt Disney bekijken aan de hand van foto's, modellen en vreemde objecten en een biografische film, verteld door Julie Andrews. Bij Journey into Narnia kunnen gasten rekwisieten bekijken uit de film De Kronieken Van Narnia: De Leeuw, de Heks en de Kleerkast.

Ook zijn er in het themadeel twee shows te vinden. Playhouse Disney Live on Stage! vermaakt gasten met marionetten gebaseerd op de figuren die worden uitgezonden in Playhouse Disney op Disney Channel, waaronder Mickey Mouse Clubhuis, Handy Manny en Kleine Einsteins. Aan de andere kant van het plein, in Voyage of the Little Mermaid, worden glow in the dark-technieken gebruikt in combinatie met marionetten en liedjes uit de film De Kleine Zeemeermin.

Pixar Place[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Pixar Place voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Pixar Place is gewijd aan films en personages gecreëerd door Pixar Animation Studios. Het gebied, dat Emeryville, Californië campus van de animatiestudio's lijkt, bevat veel van de voormalige soundstages gebruikt door het park toen het gebruikt als een actieve productie studio. Haar enige attractie is Toy Story Midway Mania !, een interactieve 4D attractie geïnspireerd door de klassieke carnaval Midway Games, elk georganiseerd door personages uit de Toy Story filmreeks. Pixar Plaats was ook het huis van Luxo Jr., een zes-foot -tall audio-animatronic versie van Pixar's bureaulamp mascotte. de bewegende karakter voert periodiek shows gedurende de dag en 's avonds aan de overkant van Toy Story Mania Midway.

Animation Courtyard[bewerken]

Animation Courtyard is de thuisbasis van attracties gebaseerd op films en personages gecreëerd door Walt Disney Animation Studios. De ingang wordt gemarkeerd door een vierkant "studio arch". Dit deel van het park was oorspronkelijk het uitgangspunt voor de Studio Backlot Tour.

De voormalige magie van Disney Animation gebouw herbergt Star Wars Launch Bay, een Star Wars tentoonstelling met behind-the-scenes rekwisieten en karakter meet-and-greets met Darth Vader, Chewbacca en Kylo Ren. Mickey Avenue, een onderafdeling van Animation Courtyard, is de thuisbasis van een walk-through tentoonstelling, Walt Disney: One Man's Dream, die het leven en de erfenis van Walt Disney onderzoekt door middel van foto's, maquettes, artefacten, en een korte biografische film verteld door Julie Andrews. Het Courtyard afdeling organiseert ook twee live shows. Disney Junior Live on Stage! entertaint gasten met een marionet personages uit de "Disney Junior" blok van de programmering op The Disney Channel, waaronder Mickey Mouse Clubhouse, Doc Mcstuffins en Sofia de Eerste. Aan de overkant van het plein, Reis van de Kleine Zeemeermin gebruikt glow-in-the-dark poppen, lasers, muziek, projectoren, de menselijke acteurs en water effecten op de favoriete scènes en liedjes opnieuw uit de 1989 animatiefilm.

Sunset Boulevard[bewerken]

Sunset Boulevard, geïnspireerd door de echte locatie met dezelfde naam, was de eerste uitbreiding van het park, opening in juli 1994. Het hoogtepunt van Sunset Boulevard is The Twilight Zone Tower of Terror, een sensatie rit gebaseerd op de klassieke CBS televisie Rod Serling serie. In de buurt is Rock 'n' Roller Coaster Starring Aerosmith, een overdekte en verduisterde achtbaan thema op de muziek van Aerosmith, met drie inversies en een high-speed lanceren. Gelegen naast Rock n 'Roller Coaster is Sunset Showcase, een overdekte hal speciale voor evenementen.

Sunset Boulevard heeft twee outdoor amfitheaters. Het overdekte Theater of the Stars gastheren Beauty and the Beast live op het podium, een podium show met hoogtepunten uit de animatiefilm. De open-air Hollywood Hills Amphitheater is de thuisbasis van Fantasmic !, een nachtelijke show met Mickey Mouse en vele andere Disney-personages in een verhaal met vuurwerk, lasers en water effecten.

Future gebieden Disney CEO Bob Iger kondigde een 14-acre (5,7 ha) "Star Wars Land" uitbreiding op de D23 Expo in augustus 2015. [21] Het land, die zal worden gedupliceerd in Disneyland en worden gebouwd op Disney's Hollywood Studios op een niet nader bepaalde datum , zal twee nieuwe attracties. De eerste zal een Millennium Falcon-geïnspireerde aantrekkingskracht dat de gasten zal toestaan ​​in de controle van een "customized geheime missie" ook, en de tweede aantrekkingskracht zullen de gasten plaatsen in "een klimatologische strijd tussen de eerste orde en het verzet". Iger eerder aangegeven dat het park zou worden omgedoopt. Bouw begon op 14 april 2016.

Toy Story Land, geïnspireerd door de Toy Story-serie, zal een 11-acre (4,5 ha) grond omvat twee nieuw ontworpen attracties, evenals een uitgebreide versie van de huidige Toy Story Mania van het park zijn! aantrekkelijkheid.