Lijst van personages in Goede tijden, slechte tijden (2000-2009)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Sair Poindexter)
Ga naar: navigatie, zoeken

Dit zijn personages van de Nederlandse soap Goede tijden, slechte tijden die geen eigen artikel hebben, maar die wel belangrijk zijn voor de serie, die tussen 2000 en 2009 hun entree maakten.

Rosa Gonzalez[bewerken]

Rosa Gonzalez †
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Debuut 20 januari 2000
Laatst gezien 8 september 2011
Reden vertrek Overleden aan een darmperforatie en sepsis
Gespeeld door Elly de Graaf (2000-2011)
Persoonsinformatie
Geslacht Vrouw
Geboren 15 september 1956
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Nederlands
Overleden 7 september 2011
Beroep Huishoudster van de familie Sanders
Familie
Kinderen Garmino Gonzalez (zoon, met Marciano),
Lorena Gonzalez (dochter, met Frederik)
Getrouwd met Marciano Gonzalez
Relaties Frederik van Rossum (affaire)
Familie Theresa Gonzalez (zus),
Constanza Gonzalez(zus)

Rosa Gonzalez was een personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden.

Rosa was getrouwd met Marciano Gonzalez, ze kreeg een zoon Garmino Gonzalez. In Spanje werkte Rosa voor de busonderneming van haar man en zijn familie. Na het overlijden van haar man keerde Rosa terug naar Nederland. Haar zoon bleef in Spanje wonen. Na haar terugkomst in Nederland is Rosa eerst bij Frederik van Rossum als huishoudster gaan werken. In die tijd raakte ze van Frederik zwanger in een onbezonnen moment en wordt haar dochter Lorena Gonzalez geboren. Ze nam ontslag zonder dat Frederik wist dat hij een kind zou krijgen. Lorena vertrok later naar Zuid-Amerika voor haar stage maar keerde in 2007 terug naar Meerdijk.

In 2001 is Rosa tijdelijk bij Ludo Sanders als huishoudster gaan werken. Ze was een goede steun en toeverlaat toen Ludo blind werd en is daarna de vaste huishoudster geworden van de familie Sanders. Toen Ludo failliet ging bleef Rosa voor Nick Sanders werken in hetzelfde huis, later kwam Ludo weer terug in het huis. Rosa bleek ontroostbaar toen Ludo later mogelijk zou zijn overleden.

Rosa zorgde erg goed voor de zwangere vrouw van Nick, toentertijd Charlie Sanders. Ze mocht de Belgische kraamverzorgster Lieve al vanaf het begin niet. Haar gevoel bleek juist toen Lieve even later Nick en zijn pasgeboren zoon Valentijn ontvoerde. Ook van haar vorige bazin, Maxime Sanders moest Rosa niet veel hebben. Ze heulde samen met Nick toen hij Maxime wilde ontmaskeren, dit kostte haar bijna haar baan. Nu woont Maxime in het huis van Janine Elschot die op haar buurt weer in het huis van Rosa is komen wonen. Rosa overleed in de derde aflevering van seizoen 22, ze overleed aan zwaar beschadigde organen. Ze was gewond geraakt op het huwelijksfeest van Nina Sanders en Noud Alberts.

Nadat het leek alsof ze helemaal hersteld was van het ongeluk, blijkt dat ze een darmperforatie en een sepsis heeft opgelopen en dat ze nog maar een paar uur te leven heeft. Uiteindelijk sterft zij in Lorena's armen.

Justus van Ommeren[bewerken]

Justus van Ommeren
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Debuut 20 januari 2000
Laatst gezien 14 maart 2000
Reden vertrek Is opgepakt wegens verkrachting en aanranding
Gespeeld door Arend de Geus (2000)
Afleveringen 1834-1872
Persoonsinformatie
Volledige naam Justus van Ommeren
Geslacht Man
Geboorteland Nederland Vlag van Nederland
Nationaliteit Nederlands
Beroep Wiskundeleraar

Justus van Ommeren was een personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden.

van Ommeren is de wiskundeleraar van Hedwig Harmsen. Toen Hedwig naar deze nieuwe school kwam, werd ze gepest door haar schoolgenoten. Justus wilde niet dat Hedwig zich eenzaam voelt op school en gaat met haar in gesprek. Als het niet goed gaat met de cijfers van Hedwig helpt Justus haar met extra huiswerkbegeleiding. Hedwig haalt toch nog slechte cijfers en ze wil dat Justus haar nog extra wil gaan helpen. Justus stelde voor aan Hedwig haar cijfers te gaan veranderen in voldoendes en daar wilde hij dan iets voor terug. Hedwig wist eerst niet of ze dat wilde doen, maar besloot hierop in te gaan. Ondertussen denken Rik en Govert dat het goed gaat met Hedwig op school en ze vertelt dat ze goede cijfers haalt. Justus wil met Hedwig naar bed en dan zal hij haar cijfers gaan veranderen. Hedwig liegt tegen Rik dat ze met haar schoolgenoten uiteten gaat, terwijl ze met Justus heeft afgesproken in de Rozenboom. Hedwig probeerde er onderuit te komen om met Justus naar bed te gaan, maar uiteindelijk deed ze dit toch. Hedwig was helemaal geschrokken wat ze die avond had meegemaakt en besloot ze dit aan Charlie te gaan vertellen. Charlie zag hoe Hedwig was geschrokken van deze avond en besloot ze samen met Hedwig een bezoekje te brengen aan Justus. Hedwig wilde meteen stoppen met dit plan en wilde alles gaan vertellen aan Rik en aan oom Govert. Rik en Govert vonden dat dit niet langer kan en wilde de politie op de hoogte brengen maar dat vond Hedwig eerst geen goed idee. Ze besloot later toch de politie in te schakelen en ze wilde dat Justus werd gestraft. Tijdens een bespreking van de leerkrachten en Justus, kwam Govert binnen met een geschreven brief van Hedwig. Govert las deze brief voor aan het team van de school en liet weten aan Justus dat hij niet langere hiermee door kan gaan. De directeur greep in en wilde Justus van school sturen en tot schorsing stellen. Hedwig bracht verklaring uit aan de politie, maar ze was niet de enige die dit had meegemaakt. Een van haar klasgenoten had precies hetzelfde meegemaakt als Hedwig.
Justus werd veroordeeld wegens aanranding en verkrachting.

Rodney Carpenter[bewerken]

Rodney Carpenter
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Debuut 24 februari 2000
Laatst gezien 2 maart 2000
Reden vertrek Verhuisd samen met Suzanne terug naar Amerika
Gespeeld door Melvyn de Kom (2000)
Afleveringen 1859-1864
Persoonsinformatie
Volledige naam Rodney Carpenter
Geslacht Man
Geboorteland Vlag van Verenigde Staten Amerika
Nationaliteit Engelse
Familie
Getrouwd met Suzanne Balk (getrouwd)

Rodney Carpenter was een personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden.

Rodney is de vriend van Suzanne Balk en ze hebben elkaar ontmoet in Amerika. Suzanne is erg gelukkig met Rodney en wil met hem gaan trouwen in Nederland. Suzanne keert een paar dagen eerder in Nederland om het grote nieuws te gaan vertellen aan haar kennissen en vrienden. Ze vraagt dan aan haar beste vriendin Janine Elschot of ze haar getuige wil zijn op haar bruiloft.

Suzanne wil ook van haar bedrijf af en ze wil dit aan Bowien Galema verkopen. Bowien vindt dat helemaal geweldig en gaat daar op in. Als Rodney is overgekomen naar Nederland, stelt ze haar vrienden aan hem voor. De speciale trouwdag van Suzanne en Rodney vindt een paar weken later plaats zodat Suzanne nog wat moet afhandelen met Bowien vanwege haar bedrijf. Suzanne besluit haar bedrijf gratis weg te geven aan Bowien. Janine en Ludo krijgen dit nieuws ook te horen, maar Ludo is hier niet echt blij mee. Janine en Suzanne krijgen hier een meningsverschil over vanwege het conflict van Bowien en Ludo. Nadat alles is geregeld rondom de zaken van Suzanne, is die dag de bijzondere trouwdag. Rodney en Suzanne trouwen in theater de Scala. Na deze trouwdag, neemt Suzanne persoonlijk nog afscheid van Janine en alle andere vrienden en kennissen. Rodney en Suzanne vertrekken dan voorgoed uit Meerdijk.

Carel Kortenaer[bewerken]

Carel Kortenaer
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Debuut (1) 14 maart 2000
(2) 20 september 2000
(3) 11 september 2001
Laatst gezien (1) 15 maart 2000
(2) 8 december 2000
(3) 18 september 2001
Gespeeld door Fred Butter (2000, 2001)
Afleveringen 1872-1873, 1948-2005,
2142-2147
Persoonsinformatie
Volledige naam Carel Kortenaer
Geslacht Man
Geboorteland Vlag van Nederland
Nationaliteit Nederlandse
Overleden 18 september 2001
Familie
Kinderen Isabella Kortenaer (dochter)
Getrouwd met Catharina Kortenaer gescheiden)
Relaties Martine Hafkamp (relatie)

Carel Kortenaer was een personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden.

Carel Kortenaer komt als eerste in beeld in Hotel de Rozenboom. Carel is eigenaar van internationale hotelketen The Rosegarden waarvan Hotel de Rozenboom een onderdeel van is. Carel is niet vaak in Meerdijk te zien vanwege zijn verre reizen naar het buitenland voor zaken. Carel is getrouwd met Catharina, maar ze overlijdt wanneer ze samen naar Meerdijk komen. Vanaf dat moment is hij al 5 jaar weduwnaar. Carel heeft ook samen met Catharina een dochter Isabella Kortenaer en dus blijft hij alleen samen met haar over als Catharina plotseling overlijdt. Isabella kan haar moeder niet vergeten en weet niet wat ze eraan moet doen. Isabella bedenkt de rol van haar moeder over te nemen om met haar vader vervolgens naar bed te gaan. Nadat Carel wakker word, doet hij een verschrikkelijke ontdekking en ziet dat zijn dochter bij hem in zijn bed is gekropen.

Nadat Carel deze verschrikkelijke nacht heeft doorgebracht zonder dat hij wist dat Isabella bij hem in bed is gekropen, verlaat hij daarna Meerdijk. Isabella wordt dan manager van Hotel de Rozenboom. Nadat Carel op een gegeven moment weer is teruggekeerd naar Meerdijk, wordt haar dochter opgenomen in een inrichting. Isabella blijkt zwanger te zijn van Ludo Sanders. Bij de geboorte van Amy Kortenaer besluit Carel Amy mee te nemen naar een verborgen plek zodat Ludo hier niet achter komt. Als blijkt dat Carel lijdt aan A.L.S. zoekt hij een opvolger voor zijn bedrijf.

Carel keert een paar maanden later terug in Meerdijk en wordt hij verliefd op Martine Hafkamp. Ze hebben het samen leuk maar dan duikt ineens Ludo Sanders op. Sindsdien hebben ze telkens woorden over Ludo. Hun relatie komt tot een einde wanneer Ludo zich hierin mengt. Carel en Martine besluiten niet om deze relatie stop te zetten voor Ludo en proberen ze het opnieuw. Carel legt Martine uit dat hij lijdt aan A.L.S. en dat hij een einde wil maken aan zijn leven. Martine probeert dit belachelijke plan uit Carel zijn hoofd te praten. Toch later legt Martine zich erbij neer dat Carel een einde aan zijn leven wil maken en is ze hierbij wanneer hij dit doet.

Catharina Kortenaer[bewerken]

Catharina Kortenaer
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Debuut (1) 14 maart 2000
(2) 10 november 2000
Laatst gezien (1) 27 september 2000
(2) 12 november 2000
Reden vertrek (1) Keert terug samen met Carel Kortenaer naar het buitenland
(2) Overleden
Gespeeld door Barbara Gozens (2000)
Afleveringen 1948-1953, 1985-1987
Persoonsinformatie
Volledige naam Catharina Kortenaer
Geslacht Vrouw
Geboorteland Vlag van Nederland
Nationaliteit Nederlandse
Overleden 12 november 2000
Familie
Kinderen Isabella Kortenaer (dochter)
Getrouwd met Carel Kortenaer (gescheiden)

Catharina Kortenaer was een personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden.

Catharina Kortenaer komt voor het eerst naar Meerdijk samen met haar man Carel Kortenaer. Ze zijn samen al een paar jaar getrouwd en hebben samen een dochter Isabella Kortenaer. Carel heeft een eigen bedrijf waarvan Hotel de Rozenboom een onderdeel van is. Carel en Catharina verblijven telkens maar kort in Meerdijk vanwege dat Carel veel naar het buitenland moet voor zaken. Op een dag keren ze terug naar Meerdijk en daar overlijdt ineens Catharina. Carel en Isabella zijn er helemaal kapot van dat ze is overleden. Isabella weet niet hoe ze hiermee moet omgaan en dus besluit ze om de rol van haar moeder over te nemen en dus kruipt ze in het bed van haar vader. De volgende dag schrikt Carel zich kapot als hij ineens zijn dochter in zijn bed treft. Carel vertrekt na dit incident terug naar het buitenland voor zijn zaken en wordt Isabella manager van Hotel de Rozenboom.

Jan Griffioen[bewerken]

Jan Griffioen
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Debuut 15 maart 2000
Laatst gezien 17 april 2000
Reden vertrek Is weggegaan bij Meike en heeft de spullen meegenomen
Gespeeld door Dennis Overeem (2000)
Afleveringen 1873-1896
Persoonsinformatie
Volledige naam Jan Griffioen
Geslacht Man
Geboorteland Vlag van Nederland Nederland
Nationaliteit Nederland
Familie
Getrouwd met Meike Griffioen (getrouwd)

Jan Griffioen was een personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden.

Meike en Jan Griffioen worden door Jef Alberts en Barbara Fischer als draagouders gekozen voor hun kindje. Wat Jef en Barbara echter niet weten is dat Meike het van haar man moet en zelf niet helemaal 100% achter haar keus staat. Uiteindelijk raakt Meike zwanger en wanneer Meike drie maanden in verwachting is maken Jef en Barbara het afgesproken geldbedrag over. Meike en Jan krijgen ergens ruzie over wat Jef en Barbara niet te weten komen.

Jan wil niet dat Meike ook nog eens persoonlijk met Jef en Barbara omgaat. Als Barbara zich nog zorgen maakt, belt ze vaak Meike op om te weten of het goed gaat met haar en de baby. Jan is het niet eens dat Meike telkens contact heeft met Barbara en Jan wil dat Jef en Barbara snel het geld overmaken. Als het geld is overgemaakt, komt Meike thuis en doet een schokkende ontdekking: Jan heeft alle spullen meegenomen en is nergens te vinden. Als Barbara Meike een bezoekje komt brengen, ziet ze ook wat een chaos Jan heeft achtergelaten en Meike niets meer heeft. Meike vertelt Barbara dat ze niet weet waarvan dit komt. Jef en Barbara raken bezorgd om de baby en willen wat voor haar doen. Meike ziet af van haar zwangerschap en wil de baby laten weghalen maar gelukkig weten Jef en Barbara het goed te praten waardoor Meike toch de baby laat groeien.

Mary Verstraete[bewerken]

Mary Verstraete †
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Debuut 29 mei 2000
Laatst gezien 13 september 2000
Reden vertrek Vermoord door Laura Selmhorst en Cleo de Wolf
Gespeeld door Tanneke Hartzuiker (2000)
Afleveringen 1926-1943
Persoonsinformatie
Volledige naam Mary Verstraete
Geslacht Vrouw
Geboorteland Vlag van Nederland Nederland
Nationaliteit Nederlandse

Mary Verstraete is een personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden

Verstraete woont in Meerdijk en ze wordt gedwongen om Laura Selmhorst te helpen met een vals alibi te geven over de zaak Robert Alberts en Philip van Alpen. Als Mary Laura een vals alibi geeft, snapt Robert niet waarom ze dit voor hem doet. Laura en Robert zijn uit elkaar gegaan waar onder andere Philip een rol hierin mee speelde. Philip wist Laura te overmeesteren en werden hierdoor verliefd op elkaar. Robert kon dit niet accepteren en wilde Philip voorgoed uitschakelen. Hierbij dacht Robert niet aan de gevolgen en saboteerde de auto van Philip waardoor hij een ongeluk kreeg doordat hij niet meer kon remmen. Philip raakte in het ziekenhuis en Laura wilde weten wat hier de oorzaak van was. Via Robert kwam ze erachter dat hij de auto van Philip had gesaboteerd. Laura wilde niet dat Robert hierdoor in de gevangenis terecht kwam en wilde dat Mary Verstraete een vals alibi gaf. Philip raakte snel weer bij en hij wilde aangifte doen tegen Robert omdat hij zeker wist dat hij hierachter zit. Philip hoorde toen dat Robert een alibi had en dat hij die dag bij Mary Verstraete verbleef maar Philip geloofde hier niets van.

Tijdens een ruzie tussen Philip en Laura, sloegen de stoppen bij Laura volledig door waardoor ze Philip neersloeg met een pan. Ze wist in eerste instantie niet wat ze moest doen en ze vroeg Cleo om hulp. Cleo wist een manier om voorgoed van Philip af te zijn, maar dat vond Laura geen goed idee. Toen Laura en Cleo zagen dat Philip was ontsnapt, besloten ze snel actie te ondernemen om langs Mary Verstraete te gaan. Cleo en Laura besloten Mary Verstraete voorgoed uit te schakelen door haar in een zak met vol stenen te leggen en vervolgens gooien ze haar in het water. Philip deed toch aangifte tegen Laura en ze wordt dan verhoord door de politie of ze hier dergelijk mee te maken heeft.

Arie Koetsier[bewerken]

Arie Koetsier
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Debuut 6 juni 2000
Laatst gezien 11 september 2000
Reden vertrek Vertrekt terug naar Zuid-Afrika
Gespeeld door Adriaan Adriaanse (2000)
Afleveringen 1932-1941
Persoonsinformatie
Volledige naam Arie Koetsier
Geslacht Man
Geboorteland Vlag van Zuid-Afrika Zuid-Afrika
Nationaliteit Nederland
Familie
Relaties Terra Bloem (verkracht)
Familie Sylvester Koetsier (zoon)

Arie Koetsier is een personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden

Arie Koetsier is de vader van Sylvester Koetsier en woonde samen met zijn zoon in Zuid-Afrika. Sylvester komt naar Nederland en ruilt van huis samen met Morris Fischer die Meerdijk dan voorgoed verlaat. Sylvester komt in huis bij de familie Alberts, waar hij meteen verliefd wordt op Charlie Fischer en zei ook op hem. Deze relatie betekent niet echt veel voor Sylvester en hij komt dan zijn ware liefde Terra Bloem tegen. In zijn land heeft Sylvester geleerd dat buitenlanders smerige mensen zijn, maar trekt daar niets van aan. Sylvester wil absoluut niet dat zijn vader hierachter komt en liegt tegen zijn vader aan de telefoon en beweert dat hij een relatie met Cleo de Wolf heeft.

Een paar dagen later komt zijn vader naar Nederland toe om Sylvesters geliefde te ontmoeten. Sylvester doet dan net alsof hij een relatie met Cleo heeft. Op dat moment is hij tevreden over zijn zoon en wilde weer teruggaan naar Nederland toen hij plotseling Sylvester samen ziet zoenen met Terra. Zijn vader is het hier totaal niet mee eens en wil Sylvester mee terug nemen naar Zuid-Afrika. Sylvester weigert mee te gaan en wil niets meer met zijn vader te maken hebben. Arie Koetsier besluit samen met zijn vrienden een plan te bedenken om Sylvester en Terra mee te lokken naar een plek. In de Koning komt Sylvester weer zijn vader tegen en wil hij het goed maken en besluit deze relatie te accepteren. Arie heeft een verrassing voor zijn zoon en Terra en neemt ze mee naar een loods. Sylvester voelt aan dat dit fout gaat aflopen en wil ervan door samen met Terra, maar worden op dat moment tegen gehouden. Arie kan het niet accepteren dat zijn zoon met een buitenlandse vriendin gaat en verkracht haar op dat moment. Terra is erg geschrokken en ze wil Sylvester een poosje niet zijn. Sylvester slaat zijn vader in elkaar en wil dat hij voorgoed uit zijn leven verdwijnt. Arie vertrekt weer terug naar Zuid-Afrika.

Chris Poelman[bewerken]

Chris Poelman
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Debuut 19 oktober 2000
Laatst gezien 26 januari 2001
Reden vertrek Verdwijnt uit beeld na de rechtszaak
Gespeeld door Jeroen Wijnhorst (2000-2001)
Afleveringen 1969-2040
Persoonsinformatie
Volledige naam Chris Poelman
Geslacht Man
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Nederlandse

Chris Poelman is een Nederlandse acteur in de soapserie Goede tijden, slechte tijden en wordt vertolkt door Jeroen Wijnhorst.

Chris Poelman komt voor het eerst in beeld samen met zijn nieuwe vriend Benjamin Borges. Chris en Benjamin beginnen samen een illegale handeltje om snel geld te kunnen verdienen. Ze organiseren op het internet een gokspel en gaan steeds hogerop waardoor ze steeds meer geld gaan verdienen. Ook installeert Chris een camera in het huis van Laura en die daar net een loungeclub organiseert. Mensen moet betalen voor de beelden en daardoor verdienen Chris en Benjamin hun geld.

Chris spreekt vaak met zijn vrienden af in Café de Koning, waar onder anderen Rik de Jong werkt. Vaak gedragen ze zich luidruchtig waardoor Rik ze meteen hun Cafe uitgooit. Als Chris en zijn vrienden weer nogmaals terugkeren, ontmoet hij Charlie en is ze meteen direct verliefd op hem. Charlie hoort van Rik dat Chris een eikel is en ze wil weten van Chris of dit klopt. Hij weet Charlie op een andere gedachte te brengen om over een ander onderwerp te praten. Charlie en Chris belanden wel samen in bed waardoor ineens het condoom van Chris scheurt. Hierdoor is Charlie bang dat ze zwanger is geraakt.

Benjamin ziet in dat Chris geen lieverdje is en keert zich snel tegen hem. Chris laat toch iedere keer zijn neus zien in de Koning en dan begint Govert Harmsen ermee te bemoeien. Chris laat zich niet de les lezen door Harmsen en slaat hem vervolgens in elkaar. Govert is er ernstig aan toe waardoor hij naar het ziekenhuis wordt vervoerd. Charlie wil dat Chris zijn excuses gaat maken aan meneer Harmsen. Chris meent niets van zijn excuses, waardoor hij aan Charlie vraagt of hij vader zal worden. Charlie reageert kwaad waardoor ze hem nooit meer wil zien.

Nadat Harmsen het ziekenhuis heeft verlaten kan hij niet geloven waarom Chris nog steeds vrijrond loopt en probeert hij dit te accepteren. Tot op een dag hij Chris tegen komt in het park waardoor de situatie escaleert. Govert draagt een pistool waarmee hij Chris confronteert. Chris drijft Govert tot het uiterste en heeft Govert zichzelf niet meer in de hand waardoor hij Chris neerschiet. Chris overleeft dit en wordt afgevoerd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis. In de rechtszaal Harmsen tussen Chris wordt Govert vrijgesproken in verband met toerekeningsvatbaarheid. Na de de zitting is Chris voor het laatst te zien in Meerdijk.

Gladys Bloem[bewerken]

Gladys Bloem
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Debuut 12 december 2000
Laatst gezien 16 mei 2002
Reden vertrek Ging studeren in Amerika.
Gespeeld door Georgina Kwakye (2000-2002)
Persoonsinformatie
Geslacht Vrouw
Beroep Fotograaf
Familie
Relaties Rik de Jong
(relatie)
Job Zonneveld
(onenightstand)
Marcus Sanders
(affaire)
Familie Terra Bloem
(zus)

Gladys Bloem komt naar Meerdijk, omdat haar zusje Terra Bloem hier woont. Zo gaat Gladys vaak uit met Terra en is ze getuige op haar huwelijk. Ze gaat een kamer huren boven De Koning en valt voor Rik de Jong. Rik en Gladys krijgen een relatie, maar Riks zoon Job Zonneveld heeft een zwak voor Gladys. Gladys en Job worden goede vrienden en Job gaat Gladys zelfs leuker vinden. Als Rik in Nepal zit, biedt Gladys Job een vriendendienst aan. Job kreeg namelijk de bh van zijn toenmalige vriendinnetje Nikki niet los. Job baalde daar ontzettend van en Gladys bood hem aan dat hij bij haar mocht oefenen en dat loopt uit op een onenightstand.

Dan begint er een moeilijke tijd voor Gladys. Ze vindt namelijk Terra in een plas bloed, wanneer zij haar polsen heeft doorgesneden. Gladys was op er tijd bij en ze helpt Terra er weer bovenop te komen. Daarna gaat Gladys voor een oogontsteking naar de dokter toe, maar dokter Gijs gaf de verkeerde medicijnen met als gevolg dat ze direct na het ziekenhuis moest. Gladys liep drie weken met pleisters op haar ogen en werd er gevreesd voor haar zicht. Ondertussen zijn er vele spanningen tussen Rik en Anita, die inmiddels een affaire zijn begonnen, en dit heeft Gladys door. Wanneer Gladys toch weer kan zien biecht Rik alles eerlijk op. Gladys is woest op Anita en neemt haar veel kwalijk.

Gladys besluit dan om een baantje te zoeken dat aansluit bij haar opleiding en hobby. Ze gaat aan de slag voor Marcus Sanders en de twee belanden meerdere keren bij elkaar in bed. Hoewel Gladys meer wil zit er echter niet mee in. Gladys is teleurgesteld, maar wanneer ze de keus krijgt om een fantastische opleiding te gaan volgen in New York grijpt ze deze kant met beide handen aan.

Job Zonneveld[bewerken]

Job Zonneveld
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Debuut (1) 11 januari 2001
(2) 17 mei 2002
(3) 10 februari 2003
Laatst gezien (1) 16 mei 2002
(2) 15 november 2002
(3) 11 februari 2003
Reden vertrek Vertrekt naar Nieuw Zeeland
Gespeeld door Teun Kuilboer
(2001-2002)
Daan Roelofs
(2002, 2003)
Persoonsinformatie
Volledige naam Job Zonneveld
Geslacht Man
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Nederlandse
Familie
Relaties Nikki
(relatie)
Gladys Bloem
(onenightstand)
Isabella Kortenaer
(relatie)
Familie Rik de Jong
(vader)
Nathalie Zonneveld
(moeder)
Rikki de Jong
(halfzus)
Danny de Jong
(oom)
Bert de Jong
(grootvader)
Maria de Jong
(grootmoeder)
Yvonne Zonneveld
(grootmoeder)
Lana de Jong
(nicht)
Bram Bouwhuis
(neef)

Job Zonneveld is een personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden. De rol werd eerst gespeeld door Teun Kuilboer en later door Daan Roelofs.

Job is opgegroeid bij zijn moeder Nathalie. Op haar begrafenis ontmoet hij voor het eerst zijn vader Rik de Jong. Die wist niet dat Nathalie zwanger was en kon er dus ook niet voor hem zijn. Als duidelijk is dat ze familie zijn, gaat Job bij Rik wonen.

Job wordt ontvoerd door criminelen en om hem vrij te krijgen moet Rik drugs smokkelen. Hij wordt echter gepakt. Uiteindelijk komt Job terecht in Nieuw-Zeeland, waarna zijn stiefmoeder Anita besluit er samen met Rik en dochter Rikki naartoe te verhuizen om een nieuw leven te beginnen.

David Thorton[bewerken]

David Thorton
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Debuut 27 februari 2001
Laatst gezien 21 mei 2001
Bedacht door Ingrid van Berkum
Susan Stam
Gespeeld door Marcel Faber (2001)
Persoonsinformatie
Geslacht Man
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Nederlands

David Thorton is een fictief personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden. De rol werd in seizoen elf (2000-2001) enkele maanden gespeeld door acteur en presentator Marcel Faber.

David is in het verleden een aantal jaar getrouwd geweest met Barbara Fischer, met wie hij dochter Charlotte en zoon Morris kreeg. Later (medio 2003) zou blijken dat Charlotte voortgekomen is uit een onenightstand tussen David en Valerie Fischer. De moeder van Barbara en Valerie, die ook Charlotte heeft, wilde dat Barbara voor Charlotte ging zorgen en haar als eigen dochter zou opvoeden. Valerie was destijds nog erg jong om een dochter op te kunnen voeren.

Barbara en David hebben in het verleden het nodige meegemaakt, zo heeft Barbara een abortus ondergaan op aandringen van David. Daarnaast had David moeite om het bij één vrouw te houden. Barbara besloot van hem te scheiden, wanneer blijkt dat David naaste college zwanger van hem is en dat ze samen het kindje willen opvoeden. David liet haar en de kinderen alleen achter. Jaren later komt David tot het besef dat hij toch een gezinsleven wil met Barbara. David reist af naar Meerdijk, waar hij het hart van Barbara terug wil winnen. Barbara heeft op dat moment een relatie met Jef Alberts. David probeert eerst Charlie aan zijn kant te krijgen, maar dat lijkt moeilijker dan verwacht. Hij wordt weggestuurd, omdat Charlie vindt dat hij hun in de steek heeft gelaten. Vanwege zijn doorzettingsvermogen krijgt David het voor elkaar dat Charlie met hem wil praten. Charlie weet niet hoe ze moet reageren als David beweert zijn jachtige bestaan achter zich te hebben gelaten. David wil graag het contact met Charlie en Morris verbeteren. Charlie neemt goede vriendin Isabella Kortenaer in vertrouwen en zwijgt tegenover Barbara over het hernieuwde contact. David geeft Charlie een foto van hemzelf.

Barbara raakt in paniek wanneer Charlie niet thuiskomt en kijkt in haar agenda om te kijken of ze nog afspraken heeft. Wanneer ze de agenda opent, valt er een foto van David uit. Barbara kan het niet verdragen dat David weer contact zoekt met zijn kinderen en brengt hem een bezoekje. De eerste ontmoeting tussen David en Jef is allerminst vriendelijk. Jef maakt David duidelijk dat Charlie en Morris hem niet meer nodig hebben. Hij is er nooit geweest. Barbara zegt dat Jef nu hun vader is. Charlie zit met een dilemma; welke kant gaat ze kiezen? Ze vindt David leuker dan Jef en wil daarom het contact verbeteren. Als ze bij David op de hotelkamer is, ontdekt Charlie dat David wil vertrekken. David zegt dat Barbara hem duidelijk heeft gemaakt dat zijn aanwezigheid in Meerdijk niet gewenst is. Charlie regelt een confrontatie tussen David en Barbara. Ze eist dat Barbara David accepteert. Barbara zwicht voor haar dochter en hervat het contact met haar ex-man. David komt steeds dichter in de buurt van zijn doel; het terugwinnen van Barbara. Hij probeert Charlie te bewerken om het gezin weer te herenigen en Jef buitenspel te zetten.

Barbara begint weer gevoelens te koesteren voor David en verbreekt haar relatie met Jef. Jef vindt troost bij broer Robert. David en Barbara hebben vergevorderde plannen om een huis te kopen. Als Barbara en Charlie onverwacht gaan kijken, betrappen ze David met de makelaar. Barbara trekt haar conclusies en kan het niet verdragen dat ze er weer in is getrapt. Charlie en Morris weten niet wat ze met hun vader aanmoeten. David vertrekt met de noorderzon.

Hennie Bolmans[bewerken]

Hennie Bolmans †
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Debuut 18 april 2001
Laatst gezien 14 mei 2002
Reden vertrek Overleden
Gespeeld door Diana Dobbelman (2001-2002)
Afleveringen 2097-2132, 2206-2317
Persoonsinformatie
Volledige naam Hendrika Johanna Wilhelmina Bolmans
Bijnaam Hennie
Geslacht Vrouw
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Nederlands
Overleden 14 mei 2002
Familie
Getrouwd met Govert Harmsen (getrouwd)
Familie Elsbeth Bolmans (zus)

Hendrika "Hennie" Johanna Wilhelmina Bolmans is een fictief personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden. De rol werd gespeeld door een Nederlandse actrice Diana Dobbelman

Hennie Bolmans wordt door Laura Selmhorst in contact gebracht met Govert Harmsen. Maar Govert kan er niet tegen dat Hennie een dominante dame is en trekt steeds meer naar de zus toe Elsbeth. Govert wordt verliefd op haar maar Elsbeth weet niet hoe ze hierop moet reageren en vertrekt ze naar het zuiden van Spanje.

Hennie en Govert groeien toch snel naar elkaar toe, waarna ze snel gaan samenwonen. Hennie heeft haar eigen regels bedacht voor meneer Harmsen, waardoor hij geen borreltjes meer mag drinken van haar. Ook stuurt Hennie Benjamin het huis uit zonder een redenen en dit staat Govert niet aan. Hierdoor wijst Govert Hennie de deur en wil hij niets meer met haar te maken hebben.

Toch, na een aantal maanden ontmoeten ze elkaar opnieuw in de supermarkt. Govert ziet dat Hennie van gedrag is veranderd en kan het bijna niet geloven. Hennie en Govert besluiten steeds vaker af te spreken, waardoor ze weer naar elkaar groeien. Ze krijgen samen weer een relatie en spreken een aantal dingen af. Na een langere tijd stelt Rik voor aan Govert om Hennie om haar hand te vragen. Govert vindt dit geen goed plan, waardoor Hennie er zelf achter komt wanneer ze de ring ziet die Rik voor Govert heeft gekocht. Govert kan er niet onderuit en vraagt Hennie ten huwelijk.

Op Valentijnsdag komt Govert Hennie ophalen met een motor met een zijspan en beloven ze elkaar eeuwig trouw te blijven. Na een aantal weken raakt Hennie ongeneeslijk ziek. Ze gaat snel achteruit en wanneer haar einde nadert komt haar zus Elsbeth nog terug om van haar zus afscheid te nemen. In het bijzijn van Govert overlijdt Hennie in zijn huis.

Elsbeth Bolmans[bewerken]

Elsbeth Bolmans
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Debuut (1) 10 mei 2001
(2) 14 februari 2002
Laatst gezien (1) 17 mei 2002
(2) 14 mei 2002
Reden vertrek (1) Vertrekt naar Spanje
(2) Vertrekt uit het leven van Govert Harmsen
Gespeeld door Annemieke de Lange (2001, 2002)
Afleveringen 2114-2119, 2254-2255,
2313-2317
Persoonsinformatie
Volledige naam Elsbeth Bolmans
Geslacht Vrouw
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Nederlands
Familie
Relaties Govert Harmsen (relatie)
Familie Hennie Bolmans (zus)

Elsbeth Bolmans is een fictief personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden. De rol werd gespeeld door actrice Annemieke de Lange.

Elsbeth Bolmans is de zus van Hennie Bolmans. Wanneer Govert Harmsen in contact wordt gebracht met Hennie door Laura Selmhorst vindt hij Hennie direct niet zijn type. Govert vindt Hennie een dominante dame, waardoor hij op haar zus Elsbeth valt. Govert wil graag een relatie met Elsbeth maar daar trapt ze niet in. Nadat Govert Elsbeth een liefdesverklaring vroeg, vertrok Elsbeth naar het zuiden van Spanje.

Een paar maanden later nadat Elsbeth hoort dat haar zus Hennie op streven ligt, komt ze direct terug naar Meerdijk. Elsbeth wil weten waarom Govert nu wel voor Hennie had gekozen en ze krijgt ook te horen dat Govert haar ten huwelijk had gevraagd. In het bijzijn van Govert en andere bijstaanders overlijdt Hennie in het huis van Govert Harmsen. Nadat Hennie is begraven vertrekt Elsbeth ook weer terug naar Spanje.

Sebastiaan de Ridder[bewerken]

Sebastiaan de Ridder
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Debuut 30 augustus 2001
Laatst gezien 29 oktober 2001
Reden vertrek Door Ludo Sanders uit Meerdijk gejaagd.
Gespeeld door Léon Roeven (2001)
Afleveringen 2134-2176
Persoonsinformatie
Volledige naam Sebastiaan de Ridder
Geslacht Man
Geboorteland Vlag van Nederland Nederland
Nationaliteit Nederlands
Familie
Relaties Janine Elschot (relatie)

Sebastiaan de Ridder is een fictief personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden. De rol werd gespeeld door acteur Léon Roeven.

Sebastiaan de Ridder komt als eerste in beeld als buurman van Janine Elschot als ze verhuisd naar een nieuw appartement. Sebastiaan en Janine maken kennis en heeft ze meteen een oogje op buurman Sebastiaan. Hij biedt Janine aan om haar appartement te verven en Janine vertelt dat ze kinderen heeft. Sebastiaan is dol op kinderen en beginnen ze samen een relatie. Meike Griffioen vindt het maar al te best dat Janine een relatie heeft met Sebastiaan zodat ze niet meer onzeker hoeft te zijn dat Ludo Janine terug wil of andersom.

Sebastiaan is misdaadjournalist bezig een boek te schrijven over witwaspraktijken in de kunstwereld. Hij heeft dan Ludo op het oog als verdachte. Sebastiaan komt erachter dat Ludo jarenlange zakenrelatie heeft met een witwascrimineel. Sebastiaan interviewt ook Stefano Sanders die er totaal geen moeite mee heeft dat Ludo om belastende onthullingen te doen. Als Sebastiaan een afspraak heeft buiten de deur neemt hij per ongeluk Janines laptop mee in plaats van zijn eigen. Janine snuffelt dan rond in de computer van Sebastiaan en ziet daar het interview van Stefano.

Sebastiaan en Janine zijn dolgelukkig, maar niet voor lang totdat Ludo zich met hun relatie gaat bemoeien en Sebastiaan gaat bedreigen. Sebastiaan komt er ook achter dat Ludo Meike en Lucas zijn ontvoering in scène heeft gezet. Ludo ontdekt dat Sebastiaan te veel informatie weet en dus ontvoert hij hem naar zijn werkkamer. Ludo zet Sebastiaan onder druk en hij moet een brief aan Janine schrijven dat hij niet verder wil met hun relatie. Sebastiaan vertrekt dan voorgoed uit Meerdijk.

Gwen Faber[bewerken]

Gwen Faber
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Debuut 10 december 2001
Laatst gezien 21 maart 2002
Reden vertrek Verlaat Meerdijk na een ruzie met Marcus Sanders
Gespeeld door Peggy Jane de Schepper
(2001-2002)
Afleveringen 2206-2279
Persoonsinformatie
Volledige naam Gwen Faber
Geslacht Vrouw
Geboorteland Vlag van Nederland Nederland
Nationaliteit Nederlands
Familie
Relaties Marcus Sanders (relatie)

Gwen Faber is een fictief personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden. De rol werd gespeeld door acteur Peggy Jane de Schepper.

Gwen Faber komt als eerste in beeld als verpleegster in het ziekenhuis van Meerdijk. Gwen leert Marcus kennen in het ziekenhuis en krijgen dan een verhouding. Marcus heeft al een relatie met Marije maar hij vindt Gwen leuker en kiest voor haar. Wanneer de vader van Marcus Maximiliaan overlijdt, krijgt hij een opdracht om met een vrouw te trouwen en daarmee en kind krijgen. Pas wanneer dit lukt, krijgen Ludo en Marcus de erfenis van hun overleden vader. Marcus dacht een geschikte kandidaat gevonden te hebben Marije maar hij wil dit liever doen met Gwen.

Nadat Nina weer naar huis mag van het ziekenhuis, wordt ze 24 uur per dag verzorgd door verpleegster Gwen. In eerste instantie doen Marcus en Gwen het stiekem zodat Marije hier niet achter komt. Marije betrapt Marcus al twee keer en dus denkt Marije dat hij niet meer op haar verliefd is. Na een tijdje raakt Gwen zwanger van Marcus en dat komt hem wel goed uit.

De liefde tussen hen raakt snel bekoeld als Gwen te horen krijgt dat Marcus een opdracht moet uitvoeren voor zijn overleden vader. Gwen kan niet eerder met Marcus trouwen wanneer ze gescheiden is van haar ex-man. De opdracht lijkt te mislukken totdat Marcus een idee heeft bedacht om te gaan trouwen in Andorra. Een oude vlam van Marcus Cerille duikt namelijk op en blijkt zwanger. Marcus besluit geld voor te gaan dan liefde en kiest om met Cerille te trouwen.

Gwen is er erg kapot van dat Marcus kiest voor Cerille. Op de bruiloft is Gwen aanwezig en weet ze diep van binnen dat Marcus wel van haar houdt. Na de bruiloft pakt Gwen haar koffers en verlaat ze Meerdijk. Marcus is als een gek op zoek naar Gwen en vindt haar uiteindelijk. Ze is van plan om voorgoed te verdwijnen uit het leven van Marcus en vertelt erbij dat het definitief uit is tussen hen. Ze besluit ook op het kind weg te laten halen en dus zal Marcus geen vader worden. Verdrietig verlaat Gwen Meerdijk voorgoed en hebben sindsdien nooit meer contact gehad.

Robin Visser[bewerken]

Robin Visser
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Debuut 28 december 2001
Laatst gezien januari 2005
Reden vertrek Kwam na de dood van Benjamin niet meer in beeld.
Gespeeld door Rop Verheijen (2001-2005)
Persoonsinformatie
Volledige naam Robin Visser
Geslacht Man
Nationaliteit Nederlandse
Familie
Familie Jan Visser (vader)
Benjamin Borges (halfbroer)

Robin Visser is een personage uit de soap Goede tijden, slechte tijden. Robin werd gespeeld door Rop Verheijen tussen 28 december 2001 en januari 2005.

Robin Visser is de halfbroer van Benjamin Borges.

Sophia Eijsink[bewerken]

Sophia Eijsink †
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Debuut 4 april 2002 (alhoewel ze in april 1996 al via foto's te zien)
Laatst gezien 25 november 2003
Reden vertrek pleegde zelfmoord door haar polsen door te snijden
Gespeeld door Caroline De Bruijn (2002-2003)
Persoonsinformatie
Volledige naam Sophia Eijsink
Geslacht vrouw
Geboren 12 oktober 1964
Geboorteland Vlag van Italië Italië
Nationaliteit Vlag van Italië Italiaanse
Overleden 25 november 2003
Familie
Kinderen Stefano Sanders
(zoon, met Maximiliaan)
Nick Sanders
(zoon, met Ludo)
Getrouwd met Ludo Sanders
(gescheiden, jaren 80 - 2002)
Familie Lucas Sanders
(kleinzoon)
Valentijn Sanders
(kleinzoon)
Ella van der Heyde
(achternicht)

Sophia Eijsink (voorheen Sanders) is een personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden (2002-2003). Zij is de eerste vrouw van Ludo Sanders en de moeder van Stefano Sanders en Nick Sanders.

Wanneer Ludo in de jaren 70 kunstgeschiedenis studeert in Florence, komt hij Sophia tegen. Korte tijd later trouwt hij met haar en ze krijgen een zoon, Stefano. Wat Ludo echter niet weet, is dat niet hij maar zijn vader Maximiliaan de echte vader van Stefano is. Korte tijd later wordt er - naar het schijnt door de maffia, maar in werkelijkheid door Ludo's vader - een aanslag op Ludo, Sophia en Stefano gepleegd, die ze weliswaar alle drie overleven, maar waarbij ze lange tijd (circa 20 jaar) van elkaar denken dat ze het als enige overleefd hebben. Pas in seizoen 12 (2002) blijkt dat niet alleen Stefano maar ook Sophia de aanslag overleefd heeft en dat Sophia al die jaren door Maximiliaan verborgen is gehouden. Bij de begrafenis van Maximiliaan, waarbij de hele familie Sanders aanwezig is, staat zij opeens ook bij het graf. Ludo en Sophia herkennen elkaar en krijgen opnieuw een kortstondige relatie. Sophia koestert vervolgens een enorme wrok tegen Janine Elschot, de nieuwe partner van Ludo van wie hij inmiddels ook een dochter heeft, Nina. Sophia besluit Janine te vermoorden door haar op de dag van het huwelijk tussen Janine en Ludo bewusteloos te slaan en levend te begraven. Vervolgens neemt ze Janines plaats in en trouwt (opnieuw) officieel met Ludo, maar de begraven Janine wordt ontdekt door haar dochter. Een dag later wordt Sophia ingerekend.

Iets meer dan een jaar later staat Nick van der Heyde bij Ludo op de stoep. Nick beweert dat hij de zoon van Ludo en Sophia is. Ludo, die dit niet gelooft omdat Sophia een jaar eerder niets heeft verteld, besluit toch op onderzoek uit te gaan. Ludo neemt contact op met Sophia, die echter wijselijk haar mond houdt. Een dag later besluit Sophia om Ludo toch op te bellen en het hele verhaal op te biechten: Nick is wel degelijk Ludo's zoon. Sophia was tijdens de auto-explosie zwanger, maar kon de baby niet alleen opvoeden en besloot baby Nick ter adoptie af te staan aan haar nicht Ella van der Heyde. Hoewel Ludo geschrokken naar het verhaal luistert, valt Sophia steeds verder weg. Ze heeft zichzelf namelijk in haar polsen gesneden.

Roxy Belinfante[bewerken]

Roxy Belinfante
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Debuut 18 april 2002
Laatst gezien 20 januari 2003
Reden vertrek Moest naar de gevangenis.
Gespeeld door Anouk van Nes (2002-2003)
Persoonsinformatie
Volledige naam Eline Hartevelt
Alias Roxy Belinfante
Geslacht Vrouw
Familie
Relaties Marcus Sanders
(affaire)
Stefano Sanders
(verloofd)
Ludo Sanders
(affaire)
Familie Ferdinand Hartevelt
(vader)
Antoinette Hartevelt
(moeder)
Alexander Hartevelt
(broer)
Romy Hartevelt
(zus)
Floor Hartevelt
(zus)

Roxy Belinfante (pseudoniem van Eline Hartevelt) kwam naar Meerdijk om Marcus te helpen bij zijn bedrijf. Wat Marcus echter niet weet is dat Roxy door Ludo is gestuurd. Roxy moet van Ludo Marcus' bedrijf op Ludo's naam zetten, maar wat Ludo niet weet is dat Roxy het bedrijf op haar eigen naam wil zetten. Roxy blijkt namelijk de zus te zijn van Floor Hartevelt, die een voormalige PA van Ludo was. Floor kwam echter voor Ludo's witwaspraktijken in de gevangenis terecht en pleegde hier zelfmoord. Roxy weet het bedrijf op haar naam te zetten en is ondertussen verliefd geworden op Stefano Sanders. Roxy en Stefano beginnen een relatie tot Ludo's ongenoegen en probeert de twee meerdere keren uit elkaar te halen.

Stefano en Roxy hebben zelfs trouwplannen, maar het loopt allemaal uit de hand als Stefano te achterdochtig wordt. Stefano wil graag weten waar Roxy mee bezig is. Als Roxy alles opbiecht, verbreekt Stefano de verloving. Hij vertrouwt haar niet en wil niet mede in een vete tussen Ludo en Roxy zitten.

Later ontdekt Roxy dat Ludo niet schuldig is aan de dood van haar zus. Roxy begint begrip te krijgen voor Ludo en krijgt zelfs gevoelens voor hem. Ludo en Roxy beginnen een affaire, maar voor Ludo is het allemaal een grap. De twee besluiten korte tijd zelfs samen te gaan werken en wanneer Roxy denkt een samenwerkingscontract te tekenen ondertekent ze echter dat ze haar bedrijf overdraagt aan Ludo. Roxy is pisnijdig en bedreigt Ludo met een pistool. Ludo weet haar te overmeesteren, maar Roxy weet toch weg te komen. Roxy spuit uiteindelijk chloor in de ogen van Ludo en hierdoor wordt Ludo (tijdelijk) blind. Uiteindelijk wordt Roxy opgepakt en belandt ze in de gevangenis.

Tracey Gould[bewerken]

Tracey Gould
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Debuut 9 april 2003
Laatst gezien 13 februari 2004
Reden vertrek Ging op wereldreis.
Gespeeld door Yoka Verbeek (2003-2004)
Persoonsinformatie
Geslacht Vrouw
Familie
Relaties Morris Fischer
(relatie)
Familie Theo Langeveld
(oom)
Carla Langeveld
(tante)
Sjors Langeveld
(nicht)
Abel Langeveld
(neef)

Tracey Gould is een personage uit Goede tijden, slechte tijden. Tracey werd gespeeld door Yoka Verbeek en was te zien tussen 9 april 2003 en mei 2003. Op 17 september 2003 kwam ze terug als een vaste castlid om er op 13 februari 2004 er alweer uit te gaan.

Tracey komt naar Meerdijk, wanneer haar "verloofde" Morris Fischer met een gebroken been naar zijn moeder is gegaan. Tracey heeft Morris in Zuid-Afrika leren kennen, doordat ze dezelfde opleiding hebben gedaan. Tracey valt als een blok voor Morris en Morris weet Traceys aandacht te trekken door allerlei praatjes te verzinnen. Morris vertelt onder meer aan Tracey dat hij in een band heeft gezeten, dat hij rijk is en een eigen huis heeft. Morris weet Tracey om zijn vinger te winden en wanneer Morris richting Meerdijk terugkeert denkt hij echter dat hij af is van Tracey. Niets is minder waar, want Tracey weet Morris te traceren en vertrekt ook naar Meerdijk.

Eenmaal op de stoep bij de familie Fischer kondigt Tracey zich meteen aan als de verloofde van Morris. Omdat niemand van Traceys bestaan af weet wordt ze dan ook meteen door iedereen uitgelachen. Morris is op zijn beurt zich rot geschrokken met de komst van Tracey, want nu komen vast al zijn leugens uit. Maar Morris is ook bang dat zijn schuldeiser nu weet waar hij zit. Tracey is richting Meerdijk gekomen, omdat zij zich zorgen maakt. Morris liet namelijk wekenlang niets van zich horen. Morris weet Tracey nog aan het lijntje te houden, maar dan begint ze steeds vaker te vragen wanneer ze nou naar Morris zijn privé-bungalow gaan en over zijn Scala. Omdat Morris bang is dat zijn leugens openbaar worden bedenkt hij een smoes. Morris maakt iedereen wijs dat Tracey ziek is, dat ze zich dingen inbeeldt en dit zelf nog gelooft ook. Milan Alberts gelooft het hele verhaal niet en gaat op onderzoek uit. Als Milan erachter komt waar Morris onder andere over liegt vertelt hij op zijn beurt alles aan Tracey. Tracey vindt het eigenlijk niet erg, want Morris wil nog steeds met haar trouwen en geeft dus in haar ogen heel veel om haar. Morris durft Tracey namelijk niet te dumpen, omdat hij bang is dat Tracey aan Morris' schuldeiser vertelt waar hij zit.

Tracey is ondertussen helemaal enthousiast over haar aanstaande huwelijk. Dan besluit Morris weer een smoes te verzinnen, waardoor hij niet terug naar Zuid-Afrika gaat. Tracey is dan erg teleurgesteld in Morris. Tracey twijfelt dan of ze nog wel bij Morris moet blijven, maar besluit dan tot irritatie van Morris om in Meerdijk bij Morris te blijven. Morris blijkt haar ondertussen helemaal zat te zijn. Nadat Morris' schuldeiser voor de stoep staat heeft hij niets meer te verliezen en dumpt uiteindelijk Tracey. Tracey besluit dan weer terug te keren naar Zuid-Afrika.

Enkele weken later keert Tracey terug naar Meerdijk. Dit keer niet voor Morris, maar voor haar nichtje, Sjors Langeveld, die hier sinds enkele weken woont. Morris die stapel verliefd is op Sjors is verbijsterd als hij weer oog in oog staat met Tracey. Morris is dan ook niet zo blij dat Tracey haar verleden deelt met Sjors. Terwijl Sjors druk bezig is met Morris, probeert Tracey op haar beurt Milan te veroveren. Milan moet echter niets van Tracey hebben, hij ergert zich juist aan haar. Komt daar nog bij dat Milan het vriendje is van Charlie Fischer (zusje van Morris). Tracey moet dan ook van Sjors en Morris uit de buurt van Milan blijven. Tracey besluit het dan op haar eigen manier te spelen door in Scala te gaan wonen, juist daar waar Milan ook woont. Echter weet Charlie op haar beurt niets van het hele gedoe en bespreekt haar relatieproblemen met Tracey. Wanneer de relatie tussen Milan en Charlie dan verslechterd, maakt Tracey hier gebruik van. Tracey zoent Milan en Milan zoent terug, maar uiteindelijk loopt Milan weg. Als Charlie en Tracey dan ondertussen goede vriendinnen zijn geworden kan Tracey het dan ook niet langer voor zich te houden en vertelt ze dat zij met Milan heeft gezoend. Charlie reageert niet zoals Tracey had gehoopt, Charlie is niet boos op Milan, maar op Tracey dat zij met haar vriendje heeft gezoend.

Tracey besluit dan ook uit Scala te vertrekken en mag dan bij Yasmin Fuentes komen wonen. Yasmin woont namelijk tijdelijk alleen, omdat Govert Harmsen in Australië zit. Wanneer Tracey het huisje van Harmsen wil gaan verbouwen komt Harmsen net op tijd terug om de verbouwing tegen te gaan. Govert heeft dan al meteen een slecht beeld van Tracey. Govert en Tracey moeten in begin dan ook niets met elkaar te maken hebben. Als Tracey uiteindelijk genoeg heeft van Govert besluit zij weer te gaan verhuizen, maar wanneer ze vertrekt komt ze foto's tegen van Goverts reis in het buitenland. Tracey heeft net als Govert een passie voor reizen en Tracey en Govert kunnen hier samen goed over praten. Tracey stelt dan ook voor om samen een boek te schrijven over Goverts reisavonturen. Dit lijkt Govert een leuk idee en samen met Tracey gaat hij meteen aan de slag. Tracey en Govert krijgen samen een baan als columniste om Goverts reisverhalen te vertellen in de N.O.W. het blad van Janine Elschot. Govert wordt naar mate het artikel dichterbij komt steeds minder enthousiast en bekent aan Tracey dat hij het grootste deel van de verhalen verzonnen heeft. Tracey vindt dit echter geen problemen en gaat gewoon verder. Govert en Tracey gaan steeds dieper met hun leugens en vervalsen zelfs enkele foto's.

Wanneer een uitgever de verhalen wil gaan uitgeven in boekvorm vinden ze dit prima. Beide krijgen een ruim voorschot en daar gaan ze uitgebreid van shoppen en dineren. Als de uitgever er vervolgens achter komt dat de verhalen zijn verzonnen wil hij niet met de twee in zee en wil zelfs zijn voorschot terug. Echter hebben Govert en Tracey hun voorschot er al ongeveer door heen gejast, maar krijgen gelukkig hulp van Janine. Zij weet een andere uitgever te vinden die de verhalen wel als fictie wil uitgeven. Als Tracey dan een aanbod krijgt om reisverhalen te gaan maken moet ze zo snel mogelijk op reis. Govert besluit mee te gaan, maar als dan Pascale Berings, de ex-vriendin van Benjamin Borges, overlijdt, wil Govert er voor Benjamin zijn en besluit op het laatste moment toch niet mee te gaan. Tracey besluit dan alleen te gaan en vertrekt dan definitief uit Meerdijk.

Sil Selmhorst[bewerken]

Sil Selmhorst
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Debuut 2 september 2003
Reden vertrek Moest naar de gevangenis omdat hij Rutger Goedhart heeft vermoord
Gespeeld door Verschillende Jongens (2003-2010)
Rik Witteveen (2010-2011)
Persoonsinformatie
Alias Sil Alberts
Geslacht Man
Geboren 2 september 2003
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Nederlandse

Sil Selmhorst is een personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden.

Sil is de zoon van Robert Alberts en Laura Selmhorst. Voordat hij geboren werd, waren er al problemen. Zo is Sil uit een onenightstand voortgekomen en was Laura verloofd met Dennis Tuinman (die later haar zoon bleek te zijn). Na dit alles wilde Dennis even niets met Laura te maken hebben en sindsdien voedt Laura Sil in haar eentje op.

Robert weet inmiddels echter dat Sil zijn zoon is, maar was aanvankelijk nauwelijks bij de opvoeding betrokken. Door een en ander ging hij het anders zien, en vroeg Laura of hij bij de opvoeding betrokken mocht worden. Zij vond dit aanvankelijk belachelijk, maar nadat ze had gezien dat hij oprecht was, stemde ze toe en tot aan zijn vertrek naar Tokio speelde Robert een actieve rol in het leven van zijn zoon.

Sil krijgt een relatie met Rikki de Jong. Hier is Rik, Rikki's vader, het niet mee eens. Hierover hebben Rikki en haar vader geregeld ruzie. Als er een nieuwe man in Meerdijk verschijnt (Rutger Goedhart) wordt Laura verliefd op hem. Rutger maakt bekend dat hij investeert in een project ten goede van het milieu, genaamd EEPASA. Op de dag dat Laura en Rutger zouden trouwen, vertelt Rutger aan de investeerders dat de plek waar de bomen van EEPASA stonden, geteisterd is door noodweer. Hierdoor zijn de bomen vernietigd en is iedereen zijn geld kwijt. In werkelijkheid heeft Rutger het geld in eigen zak gestoken en wil hij vluchten.

Vervolgens wordt Rutger vermoord. Jack, die het onderzoek naar de moord leidt, weet niet wie de dader is, omdat in principe alle investeerders als verdachte kunnen worden gezien. Eerst worden zowel Laura als Sjoerd Bouwhuis als verdachte gearresteerd, maar dan lijkt het er op dat Sil Goedhart vermoord heeft. Uiteindelijk bekent Sil begin januari 2011 de moord op Rutger Goedhart. Hij had hem met een pook van de open haard doodgeslagen en deze pook later met zijn vriendin Rikki in de sloot gegooid. Inmiddels is bekend dat hij ondanks zijn minderjarigheid berecht zal worden via het volwassen strafrecht. Eind januari 2011 werd hij veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf.

In april 2011 zien we Sil nog 2 afleveringen terug. In deze afleveringen hoort hij van Sjoerd dat Sjoerd en Rikki verliefd zijn. Daarna maakt hij het uit met Rikki.

Amy Kortenaer[bewerken]

Amy Kortenaer
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Debuut 22 oktober 2004
Laatst gezien 6 juni 2012
Reden vertrek Opgepakt door de politie nadat zij Nina geprobeerd heeft te vermoorden
Gespeeld door Julia Batelaan
(2007, 2010, 2012)
Naomi van Es
(2010-2011)
Persoonsinformatie
Volledige naam Amy Kortenaer
Alias Rose Kimpinski, Tara
Geslacht Vrouw
Geboren 25 oktober 1996
(geboren op tv op 25 oktober 2003; in 2012 gereviseerd naar 25 oktober 1996)
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Nederlandse
Familie
Familie Vader: Ludo Sanders
Moeder: Isabella Kortenaer
Voogd: Maxime Sanders
Halfbroer:
Nick Sanders
Halfzus:
Nina Sanders

Amy Kortenaer is een personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden. Ze is de dochter van Isabella Kortenaer en Ludo Sanders. Ze dacht aanvankelijk dat ze Rose Kimpinski is, nadat haar moeder haar dit had wijs gemaakt.

Amy is geboren op 25 oktober 2003 (in 2012 verouderd naar 15 jaar) in een psychiatrische inrichting nadat Amy's vader Ludo haar moeder Isabella in een inrichting had geplaatst. Alleen dankzij de medicijnen die Isabella slikte, geloofde ze dat Amy overleden was.

Amy's opa Carel Kortenaer gebruikte die leugen om Amy van Isabella weg te houden omdat hij bang was dat zij het niet aan kon. Maar na het overlijden van Carel komt Isabella weer in contact met Amy dankzij Carels personal assistent Suzanne Jacobs.

Maar de hereniging duurt niet lang als Amy en Suzanne ontvoerd worden door Suzannes voormalige pooier Martin. Met hulp van Ludo, die niet eens weet dat dochter Amy bestaat, sporen ze Amy en Suzanne op. Hierna moet Isabella wel zeggen dat Ludo de vader van Amy is. Maar na de terugkomst van Ludo's andere dochter Nina, die Isabella in het verleden ontvoerd heeft, voelt Isabella zich niet meer veilig. Daarom besluit ze samen met Suzanne de dood van Amy en haar in scène te zetten om zo te vluchten.

Ludo denkt al deze jaren dat ze dood is, we zien Amy alleen als personificatie van zijn geweten. Amy zelf reist met Isabella de hele wereld over als vlucht voor Ludo.

Als Amy hoort dat haar vader in Meerdijk woont, loopt ze weg. Isabella is bang dat Amy naar Ludo zal gaan en schakelt de hulp van oude vriendin Charlie in. Maar als Amy in het zicht van Ludo naar haar vader vraagt, en Isabella haar wegsleurt, wordt ze herkend. Vanaf dat moment doet Ludo alles om Amy bij hem te laten wonen. Dankzij zijn vrouw Janine doet hij redelijk rustig aan, waardoor Isabella hem langzaam aan gaat vertrouwen.

Vlak voordat Isabella stierf, heeft ze de voogdijpapieren getekend. Ze dacht dat ze hiermee Ludo als vader en voogd erkende, maar het was de advocaat van Maxime. Hierdoor is Maxime niet alleen Amy's tante maar ook haar voogd. Ze heeft nog wel contact met Ludo. Ondertussen heeft Maxime een relatie met Danny de Jong die ook bij haar woont. Ludo ergert zich verschillende keren aan hem omdat Danny Amy bij hem wil weghouden wanneer Maxime in Suriname zit met Nina.

Als Maxime failliet is, gaat ze bij Ludo wonen. Hier begint ze na verloop van tijd Nina te stalken omdat zij zich minderwaardig voelt, en merkt dat Nina alle aandacht krijgt. Ze probeert Nina voor gek te laten verklaren door haar hinderlijk te stalken, maar als dat niet lijkt te werken geeft ze zichzelf toe dat ze 'doorvecht tot het einde van Nina'. Uiteindelijk wordt ze betrapt en gearresteerd voor poging tot moord. Ook haar vriendje Niels komt in handen van de politie.

Amy Kortenaer nam wraak op haar zus Nina Sanders omdat ze vond dat Ludo haar te veel aandacht gaf. Amy en Niels bonden Nina vast in een stal. Amy had een touw om Nina's handen gebonden en ze had ook een doek om haar mond gebonden zodat ze niet kon praten. Amy gooide benzine in de stal en stak het aan. Amy ging weg en Mike haalde Nina uit de stal. Uiteindelijk kreeg Amy hiervoor een gevangenisstraf.

Suzanne Jacobs[bewerken]

Suzanne Jacobs
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Debuut 22 oktober 2004
Laatst gezien 20 juni 2005
Reden vertrek Vluchtte samen met Isabella Kortenaer.
Gespeeld door Shanti Devi
(2004)
Betje Koolhaas
(2004-2005)
Persoonsinformatie
Geslacht Vrouw
Beroep Personal Assistant
Familie
Relaties Ray Groenoord
(affaire)

Suzanne Jacobs kwam naar Meerdijk als PA van Carel Kortenaer, de eigenaar van de Rosegarden-keten waaronder Hotel De Rozenboom valt. Suzanne heeft een tijd lang voor Amy Kortenaer, de dochter van Isabella Kortenaer en Ludo Sanders gezorgd, omdat Isabella niet mocht weten dat Amy nog leefde en Isabella zo in de kliniek kon blijven. Suzanne wilde Amy bij haar moeder laten opgroeien en dus zijn ze teruggekeerd. Als Ludo vanwege een zakelijke deal wraak wil op Carel en op zijn eeuwige rivale Martine Hafkamp, chanteert hij Suzanne met haar prostitutie verleden. Zo lukt het hem om de dood van Carel in Martines schoenen te schuiven, terwijl Carel eigenlijk euthanasie pleegde. Daarna wilde Suzanne Amy steeds meer kennis laten maken met haar eigenlijke moeder. Als Isabella Amy uiteindelijk heeft denken ze dat alles goedkomt. Maar ze komen erachter dat Ludo achter zijn dochter Amy aanzit. Eerst wordt Amy ontvoerd door de oude pooier van Suzanne, maar Suzanne slaat hem neer en vlucht met de baby.

Om te bewijzen dat Ludo gevaarlijk is laat Suzanne de afscheidsbrief van Carel aan haar lezen. Hierdoor bedenkt Isabella een plan om voorgoed van Ludo af te zijn en Suzanne helpt haar daarbij. Isabella rent onder het oog van Ludo met een pop (die Amy moet voorstellen) een gebouw in dat op het punt staat opgeblazen te worden. Als het gebouw is ingestort denkt iedereen dat Isabella en Amy dood zijn. Maar Isabella is snel via de achteringang het gebouw uitgerend, daar zat Suzanne met Amy in de auto te wachten. Ze laten Meerdijk achter zich.

Guus Tuinman[bewerken]

Guus Tuinman
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Debuut 20 mei 2005
Laatst gezien 2 september 2005
Reden vertrek Laura eiste dat hij zou vertrekken
Bedacht door Kennard Bos
Rohan Gottschalk
Gespeeld door Alexander van Heteren (2005)
Afleveringen 2970-3000
Persoonsinformatie
Volledige naam Guus Tuinman
Bijnaam Guusje
Geslacht Man
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Nederlands
Beroep Eigenaar reisbureau
Familie
Kinderen Arnie Alberts
(zoon, met Conny)
Noémi Tuinman
(dochter, met Conny)
Dennis Tuinman (geadopteerde zoon, met Conny)
Getrouwd met Conny Tuinman (weduwnaar)
Relaties Laura Selmhorst (zoen)

Guus Tuinman is een fictief personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden. De rol werd in seizoen vijftien en zestien gespeeld door acteur Alexander van Heteren. De verhaallijn omtrent het personage Guus Tuinman werd door de kijkers beschouwd als één van de slechtste verhaallijnen in de geschiedenis van de soap. Hoofdschrijver Kennard Bos erkende dit.[bron?]

Wanneer Dennis met hersenletsel uit het ziekenhuis wordt ontslagen, wil hij meer te weten komen over zijn verleden. Het duurt niet lang voordat Dennis zijn vader heeft opgespoord. Guus heeft een reisbureau. Hij weigert om met Dennis te praten. Guus wil hem zelfs niet meer vertellen over het verleden. Om het contact te verbeteren besluit Laura met Guus te gaan praten. Laura is gecharmeerd van Guus. Guus en Dennis leren elkaar beter kennen.

Laura en Guus gaan samen daten om elkaar beter te leren kennen. Guus heeft er in het begin moeite mee dat zijn zoon met Laura getrouwd is geweest, maar weet zich daar na een tijdje overheen te zetten. Laura en Guus ontdekken gelijkenissen. Allebei hebben ze een dochtertje verloren. Guus had samen met zijn vrouw Conny een dochter Noémi, die aan een erfelijke ziekte leed. Conny is na de dood van Noémi ingestort en nooit meer de oude geworden. Nietsvermoedend komt Guus op een avond bij Laura en ziet hij de naam Alberts op een envelop staan. Hij vraagt Laura wat zij met de familie Alberts te maken heeft. Als Laura vertelt dat ze in het verleden getrouwd is geweest met een Alberts, is de schok bij Guus groot.

Wanneer Guus een foto van Arnie onder ogen krijgt, is hij stomverbaasd. Laura wil weten wat er met hem aan de hand is. Guus wil niets loslaten over waarom hij zo vreemd reageerde. Laura eist uitleg van hem. Guus bekent dat hij jaren geleden Arnie en Dennis heeft omgewisseld. De familie Tuinman leed aan een erfelijke ziekte. Guus wilde voorkomen dat zijn vrouw weer een kind moest verliezen en verwisselde in het ziekenhuis twee baby's. Laura eist van Guus dat hij blijft zwijgen en wil dat hij vertrekt.

Hans van Houten[bewerken]

Hans van Houten
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Debuut 27 oktober 2005
Laatst gezien 31 maart 2006
Reden vertrek Hans verdween achter de tralies
Bedacht door Kennard Bos
Gespeeld door Casper van Bohemen (2005-2006)
Afleveringen 3039-3150
Persoonsinformatie
Geslacht Man
Geboorteland Vlag van Nederland Nederland
Nationaliteit Nederlandse

Hans van Houten is een fictief personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden. De rol werd tussen oktober 2005 en maart 2006 gespeeld door acteur Casper van Bohemen. Van Bohemen speelde al eerder de rol van Frits van Houten.

Hans wordt geboren uit een onenightstand tussen Augusta van Houten en de beruchte zakenman Herman Hogendoorn. Hogendoorn nam geen verantwoordelijkheid voor Hans en tweelingbroer Frits. Augusta was een strenge vrouw en zette Hans psychisch onder druk. Frits was daar niet gevoelig voor. De familie Van Houten is al jaren aanhanger van het nationaalsocialisme. Wanneer hij oud genoeg is, verlaat Frits het ouderlijk huis. Hans heeft het moeilijk bij zijn moeder.

Het is 1995 als Hans zich wil wreken voor het rotleven dat hij jarenlang bij zijn moeder heeft geleefd. Hij bezoekt zijn broer Frits in Meerdijk en gooit een televisie in zijn bad. Frits wordt geëlektrocuteerd. Augusta en Hans laten Frits' minnares en tevens secretaresse Hannie van der Kroeft voor de moord opdraaien. In de gevangenis bevalt zij van dochter Wiet. Augusta laat haar adopteren door Geesje Terlake.

De familie Van Houten was in de Tweede Wereldoorlog aanhanger van het nationaalsocialisme. De familie van Augusta heeft in de Tweede Wereldoorlog veel geld verdiend. De familie heeft hun bezittingen opgeslagen in een kluis in Wales. Om de kluis te openen heb je twee amuletten nodig die samen de sleutel tot de schat vormen. Augusta heeft jarenlang de ene amulet gehad. Het andere gedeelte was spoorloos. Frits vond deze tweede amulet vlak voor zijn dood. Augusta was hiervan op de hoogte, maar Frits wilde de amulet niet afstaan. Hans werd naar Nederland gestuurd om te bemiddelen, maar bereikte niet het doel dat hij voor ogen had. Hij gooit een televisie in het bad van Frits. De amulet wordt nooit gevonden.

Frits' vrouw Dian Alberts was op de hoogte van de amuletten en wil dat de amuletten samen worden gevoegd. Ze start samen met Jack en Sjors een onderzoek. Op een gegeven moment merken Hans en Augusta waar Dian mee bezig is. Augusta, die nog steeds de ene amulet in handen heeft, wil gebruikmaken van Dian. Als Dian de amulet vindt, slaan zij toe. Dan kunnen zij de amulet herenigen en er met het geld vandoor gaan. Hans gaat naar Meerdijk en doet zich voor als Frits. Hij laat iedereen geloven dat Frits niet dood is. Sjors, Jack en zelfs Dian geloven zijn verhaal. Hans is onder de indruk van Dian. Beiden krijgen een relatie. Tijdens een vrijpartij ontdekt Dian iets op het lichaam van Hans wat Frits niet had. Dian begint sceptisch te worden.

Augusta twijfelt aan de betrouwbaarheid van Hans als de relatie met Sjors steeds beter wordt. Ze besluit het op eigen houtje te gaan doen. Hans weigert Sjors en Jack van het leven te beroven als ze de amulet hebben gevonden. Dians vermoedens blijken niet voor niets te zijn geweest. Jack en Sjors ontdekken een crio, waar Frits opgebaard ligt. Frits heeft in zijn testament op laten nemen dat hij ingevroren wilde worden. Hij hoopte dat de wetenschap zo ver zou komen dat een mens weer tot leven zou kunnen worden gebracht. Op zijn buik ligt de amulet. Om de amulet in handen te kunnen krijgen, moet de koeling worden stopgezet.

Met de vondst van Frits wordt het dubbelspel van Hans ontdekt. Hans erkent Sjors en Jack dat hij hun oom is. Augusta is woedend en raakt in paniek. Dian heeft inmiddels de koeling stopgezet en de amulet gepakt. Augusta wil per se het tweede gedeelte hebben en ontvoert daarom Sjors, zodat de familie naar Wales moet komen. In een landhuis in Wales lopen de gemoederen hoog op. Er worden concessies gemaakt. De twee amuletten worden in elkaar geschoven en blijken het Hakenkruis te vormen. Dit Hakenkruis geeft hun toestemming tot de schat. Het gaat om een groot geldbedrag. Door een noodlottig toeval komt Augusta in een diepe put terecht. Jack kan haar nog net grijpen. Augusta wil dat Jack haar laat vallen. Ze begint op hem in te praten dat hij op haar lijkt. Jack laat Augusta vallen.

Hans wordt gearresteerd voor de moord op zijn broer. Bij de herbegrafenis van Frits komt Hans nog onder begeleiding van de politie op de begrafenis. Dian wil hem niet meer zien. Sjors heeft ergens wel een beetje medelijden met hem. Of Hans ooit nog opduikt in Meerdijk, weet niemand.

Augusta van Houten[bewerken]

Augusta van Houten
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Speelduur 2006
Gespeeld door Sigrid Koetse (2006)
Persoonsinformatie
Geboren onbekend
Overleden 2006
Beroep Augusta was met pensioen
Familie
Getrouwd met Vrijgezel
Familie Frits van Houten, Hans van Houten, Sjors Langeveld, Jack van Houten, Wiet van Houten, Lana Langeveld

Augusta van Houten was een personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden. De rol werd in seizoen zestien vertolkt door actrice Sigrid Koetse.

De verhaallijn rondom Augusta had veel te maken met de nazi's. Augusta was een vrouw die geloofde in nazi's, net als haar voorvaders. Uiteindelijk vinden ze een sleutel in de vorm van het IJzeren Kruis, die leidt naar een schat. Het personage Augusta overleed in Wales, doordat ze in een diepe put viel.

Valentijn Sanders[bewerken]

Valentijn Sanders
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Speelduur 2006-2012, 2014
Gespeeld door Patrick Worp
Ricardo Worp
Persoonsinformatie
Geboren 2006 (gereviseerd naar 2004 toen hij in 2008 was verouderd naar 4)
Beroep Scholier

Valentijn Sanders is een personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden.

Valentijn is de zoon van Nick Sanders en Charlie Fischer. De jaloerse ex-vriendin van Nick, Lieve Schutter, ontvoert Nick en doet zich voor als kraamverzorgster en wordt aangenomen door een nietsvermoedende Charlie. Lieve verwisselt Valentijn met een andere baby, Mathieu, en gaat er zelf met Valentijn vandoor. In eerste instantie heeft niemand door dat het een andere baby is, maar als de waarheid aan het licht komt, besluit Charlie Mathieu terug naar zijn echte ouders te brengen. Inmiddels is ze alweer helemaal gehecht aan de échte Valentijn. Ze begint een relatie met Jack van Houten. Omdat ze niets meer met zijn vader Nick te maken wil hebben, heeft ze echter gezegd dat Valentijn is omgekomen bij een auto-ongeluk en dat haar zoontje een adoptiekind is, dat Jack uit Amerika heeft laten overkomen. Ze geeft hem de naam JJ; de afkorting van Jack jr.

Als Jack en Charlie op vakantie naar Turkije gaan, laat Charlie JJ vallen op een boot. In eerste instantie lijkt er niets aan de hand. Eenmaal weer in Nederland laat Charlie hem toch nakijken bij dr. Martijn Huygens, omdat JJ heel veel huilt. Volgens hem heeft JJ een ernstige bloeduitstorting door de val in Turkije. Als ze niet heel gauw een bloeddonor zouden vinden, zou hij komen te overlijden. Dit blijkt echter problematisch, doordat JJ een zeldzame bloedgroep heeft. Wanneer Charlie ontdekt dat Nick de benodigde bloedgroep heeft, vraagt ze hem bloed te doneren. In eerste instantie wil hij daar niets van weten. Ten einde raad besluit Charlie uiteindelijk te vertellen dat JJ eigenlijk Valentijn is, en daarmee Nicks biologische zoon. Dat verandert de zaak voor Nick; zo komt het toch allemaal nog goed. JJ gaat vervolgens weer door het leven als Valentijn.

In 2012 komen zijn ouders weer bij elkaar en verhuizen ze samen met Valentijn naar het buitenland. Een paar maanden later lijkt Nick te zijn omgekomen in een explosie in de stallen bij huize Sanders. In werkelijkheid vlucht hij onder een andere naam, omdat Ludo erachter is gekomen dat Nick Janine heeft geprobeerd te vermoorden.

Eind 2014 zien we Valentijn weer terug. Er is een ware strijd bezig tussen zijn vader Nick en zijn opa Ludo en Ludo probeert nu zijn kleinzoon in te zetten. We zien Valentijn spelend in Curaçao op een filmpje. Een week later zien we hem nogmaals als ook Maxime via hem Nick onder druk te zetten. Ze is dan aan het video-bellen met Valentijn.

Donald van der Zee[bewerken]

Donald van der Zee †
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Debuut 25 mei 2006
Laatst gezien 22 juni 2006
Reden vertrek Donald overlijdt aan ouderdom
Bedacht door Kennard Bos
Gespeeld door Hans Veerman (2006)
Afleveringen 3190-3210
Persoonsinformatie
Volledige naam Donald van der Zee
Geslacht Man
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Nederlands
Overleden 22 juni 2006
Beroep Eigenaar Naamloos bedrijf

Donald van der Zee is een fictief personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden. De rol werd tussen mei en juni 2006 gespeeld door acteur Hans Veerman. Veerman had op dat moment al de pensioengerechtigde leeftijd.

Zakenman Ludo Sanders wil met zijn bedrijf Sanders Incorporated het bedrijf van Donald van der Zee aankopen. Van der Zee is gespecialiseerd in jachtboten en is daar vermogend door geworden. Tijdens zijn eerste afspraak met Ludo loopt hij Dian Alberts tegen het lijf. Dian en Ludo liggen op dat moment met elkaar in de clinch. Donald is onder de indruk van het temperament van Dian. Als Dian van een mogelijke overname hoort, verdiept ze zich in het verleden van het bedrijf. Donald is onder de indruk en houdt wel van vrouwen met een beetje pit. Tot ergernis van Ludo wil Donald de overname met Dian voortzetten. Donald heeft vertrouwen in haar. Hoewel Donald op leeftijd is, vindt Dian hem op een bepaalde manier erg aantrekkelijk.

Donald begint last van zijn hart te krijgen en moet van zijn persoonlijke verzorgster Vanity dagelijks medicijnen slikken. Hij beseft dat de tijd begint te tikken. Donald wil zijn bedrijf goed achterlaten en heeft er alle vertrouwen in dat Dian daarvoor de aangewezen persoon is. Dian is verrast als Donald dit haar vertelt. Donald wil in gemeenschap van goederen trouwen. Ludo is razend. Dian weigert, omdat ze het gevoel heeft dat ze Donald besodemietert. Donald ziet dit echter puur als een zakelijke overeenkomst. Dian stemt met het plan in, ondanks negatieve reacties van de buitenwereld. Tijdens het huwelijk van Jef en Dorothea krijgt Donald het benauwd en wordt hij opgenomen in het ziekenhuis. Hij wordt onrustig omdat hij het huwelijk nog niet heeft geregeld. Dian regelt een ambtenaar van de burgerlijke stand. Donald valt ondertussen steeds weg. Dian geeft haar jawoord. Donald doet zijn ogen niet meer open. Dian maakt hem wakker. Hij antwoordt met ja. In de armen van de vrouw die hem zo fascineerde, sterft Donald.

Stanley Mauricius[bewerken]

Stanley Mauricius
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Debuut (1) 15 december 2008
(2) 18 maart 2009
Laatst gezien (1) 18 december 2008
(2) 6 april 2009
Reden vertrek Keert terug naar Suriname
Bedacht door Kennard Bos
Gespeeld door Kenneth Herdigein (2008, 2009)
Afleveringen 3726-3729, 3793-3806
Persoonsinformatie
Volledige naam Stanley Mauricius
Bijnaam Stanga
Geslacht Man
Geboorteland Suriname
Nationaliteit Surinaams
Beroep Muzikant
Familie
Kinderen Bing Mauricius (zoon)
Getrouwd met Dorothea Grantsaan
Familie Manu de Klein (Kleinzoon)

Stanley Mauricius is een fictief personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden. De rol werd tussen 2006 en 2009 gespeeld door acteur Kenneth Herdigein.

Stanley is getrouwd geweest met Dorothea Grantsaan. Als hij hoort dat zij gaat trouwen met Jef Alberts komt hij naar Nederland. Hij wil Dorothea terugwinnen. Dat lukt hem uiteindelijk niet. Later wordt hij vrienden met Jef en keert hij zo nu en dan terug.

Mohammed Aydin[bewerken]

Mohammed Aydin †
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Debuut 28 augustus 2006
Laatst gezien 27 maart 2007
Reden vertrek overleed door aanrijding
Bedacht door Kennard Bos
Rohan Gottschalk
Gespeeld door Walid Benmbarek (2006-2007)
Afleveringen 3211-3353
Persoonsinformatie
Bijnaam Mo
Geslacht Man
Geboorteland Turkije
Nationaliteit Turks
Overleden 27 maart 2007
Beroep Rechercheur
Religie Islam
Familie
Ouders Samira Aydin
Kinderen Tarik Aydin
Patrick Aydin
Jody Aydin

Mohammed Aydin (ook bekend als Mo) is een fictief personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden. De rol werd tussen augustus 2006 en maart 2007 gespeeld door acteur Walid Benmbarek. In maart 2008 maakte hij een eenmalige comeback.

Mohammed Aydin wordt aangesteld als de rechercheur die de moord op Ludo Sanders moet onderzoeken. Tijdens de verhoren is hij erg gecharmeerd van Dian Alberts, die als één van de verdachten wordt beschouwd. Aydin merkt dat hij na verloop van tijd geen stap verder is gekomen met zijn onderzoek. Ondertussen blijft Dian met hem flirten en wil hij aan haar toegeven. Vanwege het onderzoek is dat niet mogelijk. Wanneer verdachte Nick Sanders spoorloos verdwijnt, is de schrik groot. Later blijkt hij door zijn jeugdliefde Alexandra Koster te zijn ontvoerd.

Wanneer de belangrijkste verdachten Robert Alberts, Sjors Langeveld, Bing Mauricius, Barbara Fischer en Morris Fischer van de één op de andere dag verdwijnen, tast Aydin in het duister. Ludo blijkt de schietpartij te hebben overleefd en heeft zich maandenlang verborgen gehouden in het buitenland. Nu heeft hij de vijf mogelijke verdachten ontvoerd en vastgezet op een boot, waar de levensomstandigheden slecht zijn. Morris klapt uiteindelijk uit de school en bekent dat hij de kogels heeft verwisseld.

Terug in Meerdijk gaan de vijf naar Mohammed Aydin, omdat ze willen dat Sanders wordt vervolgd voor ontvoering. Morris weet niet wat Ludo tegen hem wil ondernemen. Aydin heeft genoeg bewijs om Sanders achter de tralies te zetten. Met de bekentenis van Morris is het onderzoek afgerond. Alle wegen voor een relatie met Dian liggen open. Dian en Mohammed geven over aan hun gevoelens. Ze denken een gelukkige toekomst tegemoet te gaan, totdat Mohammeds moeder Samira ten tonele verschijnt. Samira vindt het ongepast dat Mohammed met een ongelovige seks heeft. Dian probeert Samira te paaien en gaat bij haar op bewegingsles. Samira en Dian blijven een problematische relatie houden.

Mohammed vertelt steeds meer over zijn verleden. Dian wil niets loslaten. Ze weet niet eens zeker of ze wel een relatie met hem wil. Mohammed stelt haar een ultimatum. Dian geeft toe aan haar gevoelens en voelt zich bij Mohammed op haar gemak. Ze hebben plannen om samen te gaan wonen. Helaas is hun geluk van korte duur. Tijdens een achtervolging wordt Mohammed aangereden en overlijdt hij aan de verwondingen. Dian is doodongelukkig dat haar grote liefde is verongelukt. Voor het eerst sinds lange tijd durfde ze iemand te vertrouwen.

Desi Overweg[bewerken]

Desi Overweg
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Debuut (1) 18 september 2007
(2) 24 januari 2008
Laatst gezien (1) 9 november 2007
(2) 13 maart 2008
Reden vertrek einde verhaallijn, verdween uit beeld
Bedacht door Kennard Bos
Rohan Gottschalk
Gespeeld door Genelva Lo-Kioeng-Shioe (2007, 2008)
Persoonsinformatie
Volledige naam Desi Overweg
Geslacht Vrouw
Geboorteland Suriname
Nationaliteit Surinaams
Beroep Scholier Lorentzcollege

Desi Overweg is een fictief personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden. De rol van Desi werd gespeeld door actrice Genelva Lo-Kioeng-Shioe. Gelijktijdig met haar rol in GTST speelde ze enkele afleveringen de rol van Sylvie Krogt in Onderweg naar Morgen.

Noud Alberts, Fos Fischer en Vicky Pouw zitten in het laatste jaar van de middelbare school. Met de hele klas mogen ze een toneelstuk op gaan voeren, onder leiding van Anita Dendermonde. Desi en Vicky komen met elkaar in de clinch te liggen omdat ze allebei andere ideeën hebben over de musical. Beiden willen ook de hoofdrol bemachtigen. Vicky grijpt uiteindelijk de hoofdrol. Noud speelt de andere hoofdrol en begint ondertussen gevoelens voor Vicky te koesteren. Vicky heeft op dat moment een relatie met Fos. Noud wil Vicky jaloers maken en begint daarom een relatie met Desi, die figuurlijk aan zijn lippen hangt. Desi is dolblij als Noud haar verkering vraagt. Noud heeft door dat Vicky hier moeite mee heeft. Desi wil de liefde met Noud bedrijven, maar Noud probeert dit te voorkomen. Op een gegeven moment kan hij geen excuses meer verzinnen en heeft hij seks met Desi. Noud en Vicky groeien dichter naar elkaar toe. Desi licht Noud in over een mogelijke zwangerschap. Noud vermoedt dat zijn condoom gescheurd is. Gelukkig blijkt Desi niet zwanger te zijn. Desi vindt dit jammer. Ze had Noud zo bij haar kunnen houden. Noud en Vicky kiezen voor elkaar. Fos is woedend, evenals Desi. Tijdens de opvoering van het toneelstuk manipuleert Desi Vicky's kleren. Voor een groot publiek staat Vicky voor schut in haar onderbroek. De situatie tussen Fos en Noud escaleert. Desi beseft dat ze te ver is gegaan.

Desi krijgt moeite met haar gedrag en komt in contact met Charlie Fischer, die op dat moment met Lovetree is begonnen. Lovetree is een groep mensen die therapie volgen bij Dorothea Grantsaan. Desi kan de cursussen niet betalen, maar de kosten worden kwijtgescholden door Charlie. Charlie ontdekt al snel dat Desi gevoelens koestert voor Bing Mauricius, de zoon van Dorothea. Ze probeert Desi te stimuleren openhartig te zijn. Na haar relatie met Noud is Desi onzeker in de liefde. Charlie regelt dat Desi aikidoles kan volgen bij Bing. Ze begint zich met de relatie te bemoeien, waardoor Bing vermoedt dat Charlie verliefd op hem is. Charlie onthult Desi's gevoelens, waar zij niet blij mee is. Bing ziet Desi in het begin wel zitten. Wanneer ze seks met elkaar willen hebben, kan Bing het niet. Hij is met zijn hoofd nog te veel bij Sjors. Desi is weer teleurgesteld in de liefde.

Bob Lanschot[bewerken]

Bob Lanschot
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Debuut 29 oktober 2007
Laatst gezien 8 januari 2008
Reden vertrek Bob werd opgepakt door de politie
Bedacht door Kennard Bos
Rohan Gottschalk
Gespeeld door Vincent Croiset (2007-2008)
Afleveringen 3476-3527
Persoonsinformatie
Geslacht Man
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Nederlands
Beroep Rechercheur

Bob Lanschot is een fictief personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden. De rol werd van oktober 2007 tot januari 2008 gespeeld door acteur Vincent Croiset. Op de aftiteling wordt het karakter aangeduid met Rechercheur Lanschot.

Dian Alberts wil meer vastheid in haar leven en besluit een eigen huis te kopen. Ze neemt haar intrek in een riante villa. Wanneer ze een paar weken in haar nieuwe huis woont, wordt ze lastig gevallen door een hijger die hij haar telefonisch lastig valt. Dian wordt bang van de telefoontjes en haar vader Jef wil dat ze naar de politie stapt. Dian doet aangifte bij Bob Lanschot. Bob besluit de zaak te onderzoeken.

Dian ligt op het moment van het stalken in een zakelijk conflict met Ludo Sanders. Tijdens een Halloweenfeest in De Rozenboom wordt Dian telefonisch bedreigd. De stalker zegt dat hij aanwezig is. Ludo is op dat moment afwezig. De lampen gaan uit. Dian beschuldigt Ludo van de stalkingspraktijken. Goede vriend Rik de Jong moet Dian ervan weerhouden dat ze Ludo wat aandoet. Ludo verklaart haar voor gek. Dian probeert Lanschot er wanhopig van te overtuigen dat Ludo haar stalkt. Ludo heeft Lanschot ervan overtuigd dat Dian het stalken in scène heeft gezet om hem te beschuldigen. Wanneer niemand haar geloofd, besluit Dian het op eigen houtje te onderzoeken.

Janine Elschot vermoed dat Ludo ook achter het stalken zit. Ludo merkt dat hij vals beschuldigd wordt en huurt detective Bloemers in om de stalker op te sporen. Dian begint ondertussen het vermoeden te krijgen dat goede vriend Rik de Jong, die nog niet zolang geleden teruggekeerd is in Meerdijk, achter het stalken zit. Zo vindt ze onder andere een motorhandschoen onder de bank. Detective Bloemers belt Sanders omdat hij wil afspreken; hij heeft de stalker gevonden. Bloemers komt echter nooit op de afspraak aan. Hij raakt betrokken bij een ongeluk en raakt in coma. Sanders probeert Lanschot duidelijk te maken dat er een verband is tussen de stalker en het ongeluk van Bloemers.

Als Rik naar zijn eigen hotelkamer gaat, treft hij Lanschot daar aan. Lanschot heeft een altaar van Dian in de kamer neergezet. Hij beschuldigt Rik van de stalkingspraktijken. Rik is ervan overtuigd dat Lanschot Dian stalkt, maar kan geen reden bedenken waarom hij dat zou willen doen. Hij wil het openbaar maken, maar Lanschot dreigt Rikki en Anita wat aan te doen. Rik probeert tevergeefs zijn onschuld te bewijzen, maar zelfs zijn advocaat Maarten Heemskerk is niet overtuigd van zijn onschuld. Anita, die onbewust nog gevoelens voor Rik koestert, gaat op onderzoek uit. Dian en Bob groeien dichter naar elkaar toe, omdat ze allebei een grote liefde hebben verloren. In het begin is Lanschot afstandelijk, maar na hun eerste vrijpartij wil hij meer. Dian krijgt het benauwd.

Anita graaft in het verleden van Bob en ontdekt dat zijn vrouw Nathalie Dover is overleden. Tijdens een gesprek met Nathalies vader Ken krijgt Anita een foto te zien. Nathalie lijkt sprekend op Dian. Anita is overtuigd van Riks onschuld en beseft dat Dian weleens in groot gevaar kan zijn. Wanneer Dian en Bob verliefder worden, beseft Anita dat een onthulling weleens verkeerd af zou kunnen lopen. Dian zou haar voor gek kunnen verklaren. Anita probeert Jef te bewerken en te laten inzien dat Bob niet is wie hij is. Jef probeert Dian te bereiken, maar ontdekt dat Dian met Bob op vakantie is.

In het vakantiehuisje komt Dian tot het besef dat Bob een psychopaat is. Ze vindt een foto van haar overleden liefde Mohammed Aydin, die ook als rechercheur werkzaam was. Aydin en Lanschot bleken goede kennissen van elkaar. Niet veel later ontdekt Dian een verbrande foto van Nathalie en trekt ze haar conclusies. Bob merkt dat Dian zich vreemd gedraagt en krijgt argwaan. Als Dian wil vluchten, is Bob haar voor. Samen zitten ze in een auto en onthult Lanschot wat hij allemaal heeft gedaan. Dian vreest voor de dood, maar weet uiteindelijk te ontsnappen. Anita en Dennis zijn ondertussen haastig op zoek naar Dian. Lanschot start een zoekactie naar Dian en lijkt haar opnieuw te ontvoeren. Anita en Dennis zijn net op tijd.

Terug in Meerdijk probeert Dian tevergeefs te bewijzen dat Lanschot een bedreiging voor haar is. De politie wil haar niet geloven; Lanschot staat bekend als een keurige politieman. Op een avond, wanneer ze alleen thuis is, komt Lanschot weer langs. Bob wil samen met Dian sterven. Net op tijd komt de Mobiele Eenheid het huis binnen en wordt Lanschot geboeid.

René Meijer[bewerken]

René Meijer †
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Debuut 29 augustus 2008
Laatst gezien 22 januari 2009
Reden vertrek Doodgeschoten door Jack van Houten
Gespeeld door Roscoe Leijen (2008-2009)
Persoonsinformatie
Volledige naam René Meijer
Geslacht Man
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Nederlands
Beroep Ondernemer

René Meijer is een personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden. De rol werd in seizoen negentien gespeeld door acteur Roscoe Leijen.

René komt in beeld als Nina Sanders uitgaat. Hij doet GHB in haar drankje en verkracht haar samen met een paar vrienden in Hotel De Rozenboom. Als Nina's moeder Janine Elschot hierachter komt, lokt ze René naar een zaaltje in dat hotel. Ze wil René hier ook drogeren. Janines vriendin Barbara Fischer komt hierachter en wil Janine tegenhouden. Laura Selmhorst en Dorothea Grantsaan helpen haar om Janine in het hotel te vinden. Als ze binnenstormen probeert René Janine te verkrachten. Na een heftige worsteling, waarbij Dorothea bijna wordt gewurgd, geeft Laura hem een duw en daarbij raakt René met zijn hoofd het bureau. Als ze geen hartslag voelen en bloed uit zijn oor zien komen, besluiten de vriendinnen René te begraven in de tuin van De Rozenboom.

Weken later komt de directie van het hotel met het plan om de tuin op te laten knappen door Noud Alberts. Ze besluiten het lijk op te graven. Als ze hem zoeken is hij niet meer te vinden. Intussen worden de dames de stuipen op het lijf gejaagd. Dorothea heeft slaapproblemen en functioneert niet meer. Op Sinterklaasavond verschijnt er een Zwarte Piet in Dorothea's auto, het is René. Hij vertelt haar dat hij de vier vrouwen één voor één afslacht, beginnende bij Dorothea. Hij drogeert haar en laat het lijken alsof ze een auto-ongeluk heeft gehad. Als de drie overige vrouwen het verhaal aan de politie vertellen, kijken de rechercheurs gek op. René Meijer leeft gewoon nog en is op het bureau. Hij zou al die tijd in India gezeten hebben. De vrouwen zijn er niet gerust op.

Later gaat Janine achter René aan, echter René houdt haar na een handgemeen gevangen. Als hij haar met een hakbijl op haar hoofd wil in slaan, hoort Janine van hem dat hij Dorothea heeft vermoord. Op het moment dat hij uithaalt klinkt er een schot en wordt René neergeschoten, Jack van Houten komt net op tijd aan om Janine van de moordlustige René te redden.

Guus van Manen[bewerken]

Guus van Manen
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Debuut 13 januari 2009
Laatst gezien 5 maart 2009
Reden vertrek einde verhaallijn, verdween uit beeld
Gespeeld door Thomas de Bres (2009)
Afleveringen 3747-3784
Persoonsinformatie
Volledige naam Guus van Manen
Geslacht Man
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Nederlands
Beroep Projectontwikkelaar

Guus van Manen is een personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden. De rol werd in seizoen negentien gespeeld door acteur Thomas de Bres.

Guus van Manen werkt als projectontwikkelaar en krijgt van Ludo Sanders de opdracht om een nieuw winkelcentrum in Meerdijk te bouwen. De plannen worden gemaakt, maar er moeten een aantal bedrijven verhuizen.

Jef heeft het moeilijk, zijn vrouw Dorothea is net overleden en hij weet niet of hij nog verder wil met De Koning. Als Guus hem voor de eerste keer een aanbod doet, is hij niet geïnteresseerd. Guus blijft zich aan Jef opdringen en uiteindelijk maken ze een afspraak. Jef wil dat De Koning blijft zoals die nu is en dat alle medewerkers hun baan houden. Guus belooft hem dat De Koning precies zo zal blijven als dat het altijd is geweest.

Jef denkt dat Guus te vertrouwen is en ondertekent het contract. Guus komt zijn belofte niet na. Hij sluit De Koning en wil hem zo snel mogelijk slopen. Jef raakt depressief en durft de mensen niet meer onder ogen te komen. Noud wil Jef helpen en start samen met Nina de actie Red de Koning!. Ook hun vrienden Anna, Daniël, Naomi en Willem willen meehelpen.

Guus moet het winkelgebied in handen krijgen en daarbij hoort ook Teluma. Als hij een afspraak wil maken met de eigenaar, ontmoet hij Bing. Hij stelt zich voor als de bedrijfsleider, maar Guus wil alleen maar met de eigenaar praten. Jack is geïnteresseerd in het aanbod van Guus. Bing probeert Jack over te halen om Teluma aan hem te verkopen. Jack en Bing zijn al jaren vrienden en daarom besluit Jack hem de eerste optie te geven. Bing probeert Jef over te halen om het geld van De Koning te investeren in Teluma, zodat het plan van Guus alsnog niet door kan gaan. Uiteindelijk investeert Jef zijn geld in Teluma, maar wel met de voorwaarde dat als hij De Koning kan terugkopen, dat hij het geld terug kan krijgen. Bing sluit ook een lening af bij de bank zodat hij genoeg geld heeft om Teluma te kopen.

Guus is toch van plan om De Koning plat te gooien en er iets nieuws te gaan bouwen. Noud, Nina en hun vrienden beginnen een actie. Ze binden zich met kettingen vast aan de bar van De Koning. Van Manen wil dat ze verdwijnen en belt de politie. Noud kan zich niet inhouden en schopt van Manen een bloedneus. De bewoners van Meerdijk willen dat De Koning blijft en schakelen justitie in. Rechter Vlasboom verbiedt Van Manen De Koning te slopen totdat er genoeg onderzoek is geweest. Tijdens een informatieavond ontstaat er een ruzie tussen Van Manen en de vriendengroep. Uiteindelijk geeft de rechter Jef gelijk, nadat hij zijn verhaal heeft gedaan.

Jef denkt dat hij De Koning kan terugkrijgen, nu van Manen niet het hele winkelgebied in handen kan krijgen. Guus ziet in dat zijn plan is mislukt en wil dat Jef gaat boeten. Als Jef voorstelt om De Koning terug te kopen is Guus geïnteresseerd. Hij verkoopt De Koning alleen voor het dubbele. Jef vindt dit belachelijk, maar van Manen heeft er wel plezier in. Als Noud en Nina samen proberen om een oplossing te vinden, vangt Maxime iets op. Maxime komt met een oplossing, zij koopt De Koning terug. Jef is Maxime erg dankbaar.

Frederik Waals[bewerken]

Frederik Waals
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Debuut 19 mei 2009
Laatst gezien 8 juni 2009
Reden vertrek einde verhaallijn, verdween van beeld
Gespeeld door René van Kooten (2009)
Afleveringen 3837-3851
Persoonsinformatie
Volledige naam Frederik Waals
Geslacht Man
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Nederlands
Familie
Relaties Vicky Pouw (gefingeerde relatie)
Familie Katja Waals (zus)

Frederik Waals is een personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden. De rol werd in seizoen negentien gespeeld door acteur René van Kooten.

Vicky heeft een tweejarig contract getekend bij Telefonon, maar wil stoppen met haar modellenwerk. Het bedrijf eist een schadevergoeding van ruim een ton voor de gemaakte kosten. Vicky ziet nog maar één oplossing: ze gaat het huis van haar grootmoeder verkopen. Er komen weinig bezoekers doordat de vraagprijs nogal hoog is. Net als Vicky de moed wil opgeven, komt Frederik langs. Frederik is geïnteresseerd, maar vindt de prijs veel te hoog. Vicky wordt verdrietig en smeekt Frederik het huis te kopen.

Frederik probeert Vicky te troosten en vraagt waarom het huis verkocht moet worden. Vicky legt uit dat ze binnen een maand een ton moet betalen aan Telefonon. Frederik komt met een voorstel waarvan Vicky schrikt. Hij wil dat Vicky een week lang zijn vrouw speelt, omdat hij in scheiding ligt. Frederik moet een belangrijk zakelijk contract binnenhalen, maar de mensen met wie hij moet onderhandelen, zijn strenggelovig. Als Vicky vraagt waarom hij dit doet, vertelt Frederik dat Vicky hem doet denken aan zijn overleden zus Katja.

Als Vicky aan Noud voorstelt op Frederiks aanbod in te gaan, wordt Noud woedend. Hij kan niet begrijpen waarom iemand een ton betaalt voor een avondje eten. Noud denkt dat er meer achter zit. Vicky wil geen ruzie met Noud en besluit alles af te zeggen.

De dagen vliegen om en Vicky heeft nog steeds niet genoeg geld. Frederik komt onverwachts langs in Teluma en probeert Vicky over te halen er alsnog over na te denken. Noud begint in te zien dat de tijd begint te dringen en vindt dat Vicky het moet doen. Frederik wil een keer gaan oefenen met Vicky en nodigt haar uit voor een diner in De Rozenboom. Vicky gaat naar De Rozenboom, terwijl Noud jaloers thuiszit. Als Noud Vicky probeert te bereiken, krijgt hij haar voicemail. Hij gaat naar De Rozenboom, waar Vicky en Frederik net klaar zijn met eten. Tijdens het afscheid nemen, legt Frederik zijn hand op Vicky's achterwerk. Noud kan zich niet meer inhouden en slaat Frederik een bloedneus.

Vicky is woedend op Noud en probeert Frederik over te halen alsnog door te gaan. Frederik begrijpt dat het voor Noud moeilijk is om zijn vriendin zo te zien en besluit Vicky een tweede kans te geven. Als Vicky in De Rozenboom aan het werk is, wordt haar jurk afgeleverd aan de receptie. Die avond komt Frederik Vicky ophalen in Teluma. De avond wordt een succes, Frederik haalt het contract binnen. Vicky en Frederik drinken nog wat aan de bar van De Rozenboom en nemen afscheid. Frederik vraagt of hij haar nog één keer een kus mag geven. Vicky heeft daar geen problemen mee. Tijdens de kus ziet Vicky dat Noud binnenkomt. Noud kan zich inhouden en neemt Vicky mee naar huis.

Vicky voelt dat het niet lekker zit tussen haar en Noud. Noud ontkent alles, maar is stiekem wel jaloers. Frederik bedankt Vicky voor alles en neemt afscheid. Uiteindelijk besluiten Noud en Vicky om met zijn tweeën op rondreis te gaan.

Lies de Weerdt[bewerken]

Lies de Weerdt
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Debuut 21 mei 2009
Laatst gezien 13 oktober 2009
Reden vertrek Einde verhaallijn
Gespeeld door Annette Barlo (2009)
Afleveringen 3839-3897
Persoonsinformatie
Volledige naam Lies de Weerdt
Geslacht Vrouw
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Nederlands
Beroep Revalidatie-arts
Familie
Relaties Ludo Sanders (relatie) 2009

Lies de Weerdt is een personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden. De rol wordt sinds mei 2009 gespeeld door actrice Annette Barlo.

Lies werkt als revalidatiearts. Als Nina Sanders tijdens de explosie in Teluma verlamd raakt, wordt Lies ingeschakeld door haar vader, Ludo Sanders.

Tijdens de explosie in Teluma komt Nina terecht onder een stapel balken. In het ziekenhuis ontdekken de doktoren dat Nina gedeeltelijk verlamd is. Ludo wil dat Nina weer naar huis komt en zorgt ervoor dat zijn huis rolstoelvriendelijk is. Via een kennis krijgt hij informatie over Lies de Weerdt. Lies werkt als revalidatie-arts en staat goed aangeschreven. Tijdens de eerste ontmoeting met Lies is Nina niet tevreden. Ook Janine heeft moeite met de manier waarop Lies te werk gaat. Ludo ziet het wel zitten.

Lies gaat samen met Nina revalideren. In het begin ziet Nina nog geen verbetering en begint ze de moed een beetje op te geven. In het zwembad geeft ze het op, maar Dex weet haar zo boos te maken dat ze haar eerste stap zet. Lies is blij met de hulp van Dex en wil vaker gebruikmaken van hem.

Maxime vindt dat Lies veel te streng is voor Nina en laat dit duidelijk merken. Nina is niet blij met de reactie van Maxime. Om het goed te maken met Nina, haalt Maxime Lies over om in de Sanders-villa te komen wonen. Lies verhuist naar de rechtervleugel van de villa en kan zo op elk moment van de dag met Nina revalideren. Ze begint ook gevoelens te krijgen voor Ludo. Het gaat steeds beter met Nina. Tijdens het revalideren merkt Lies dat Nina gevoelens heeft voor Dex. Nina ontkent dit, maar tijdens één van haar uitstapjes met Dex, zoenen ze.

Nina is nogal in de war van de kus en verbiedt Maxime om Dex te bellen. Als Dex dan toch voor de deur staat, is Nina boos op Maxime. Lies bekent dat zij Dex heeft gebeld, omdat ze het zo goed met elkaar kunnen vinden. Nadat Nina Dex heeft weggestuurd, krijgt ook Lies ervanlangs. Lies vindt dat ze dit niet verdient heeft en is teleurgesteld. Nina wil alleen op haar kamer zijn. Als ze door Dex wordt gebeld, kan ze niet bij haar rolstoel waar haar telefoon in ligt. Als ze een stap op de grond zet, merkt Nina dat ze kan staan. Nina is zo blij, maar voelt zich schuldig. Ze biedt haar excuses aan Lies aan.

Lies is al een tijdje verliefd op Ludo, maar ze kan nog geen contact met hem krijgen. Wanneer Ludo een zwak moment heeft, gaat hij met Lies naar bed. Lies denkt dat ze nu een relatie hebben, maar Ludo wil dat het bij één keer blijft. Ludo kan zijn gevoelens voor Lies alleen niet verborgen houden en heeft opnieuw seks met Lies. Lies heeft het gevoel dat ze een soort hoer voor hem is en maakt dit duidelijk. Ze wil dat hij aan de buitenwereld laat zien dat zij wat hebben. Ludo en Lies gaan samen dineren in De Rozenboom. Lies heeft het gevoel dat ze mee uit eten moest zodat Ludo zijn ex-vrouw Janine en haar vriend Jack kan controleren. Ze accepteert dit niet en wil dat Ludo eerlijk is. Ludo zegt dat hij voor de volle honderd procent met haar verder wil. Lies gelooft hem. Wanneer Janine aan Ludo vraagt of hun relatie serieus is, krijgt ze geen antwoord van Ludo. Lies is klaar met Ludo en vertrekt.

Sair Poindexter[bewerken]

Sair Poindexter
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Debuut (1) 2 juli 2009
(2) 27 november 2009
Laatst gezien (1) 18 september 2009
(2) 25 december 2009
Reden vertrek Keert terug naar de Verenigde Staten
Gespeeld door Elizabeth Hubbard (2009)
Persoonsinformatie
Geslacht Vrouw
Geboorteland Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Nationaliteit Amerikaanse
Beroep Seksuologie
Familie
Kinderen Irene Huygens, (dochter; met onbekend
Familie Ronja Huygens, (kleindochter)
Dex Huygens, (kleinzoon)

Sair Poindexter is een terugkerend personage uit de Nederlandse soap Goede tijden, slechte tijden. Sair is de moeder van Irene Huygens en oma van Dex Huygens en Ronja Huygens en komt uit Amerika. Het beroep van Sair is seksuologe en ze geeft aan vele mensen ongevraagd advies over hun seksleven. Sair wordt gespeeld door de Amerikaanse actrice Elizabeth Hubbard.

Arthur Diepgrond[bewerken]

Arthur Diepgrond †
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Debuut 25 november 2009
Laatst gezien 5 maart 2010
Reden vertrek Werd neergestoken en stierf in Ronja's armen
Gespeeld door Sjoerd Dragtsma (2009-2010)
Afleveringen 3928-4000
Persoonsinformatie
Volledige naam Arthur Diepgrond
Geslacht Man
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Nederlands
Overleden 5 maart 2010
Beroep Coassistent
Familie
Relaties Ronja Huygens (onenightstand)
Charlie Fischer (relatie)

Arthur Diepgrond is een personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden. De rol werd tussen november 2009 en maart 2010 gespeeld door acteur Sjoerd Dragtsma.

Charlie zit in een dip omdat haar liefde Rik heeft aangegeven dat hij nog geen nieuwe relatie wil. Goede vriendin Ronja komt op het idee om te gaan daten via het internet. Op een datingsite ontmoet Ronja Arthur, een aantrekkelijke jongen. Ronja besluit een afspraakje te maken, maar heeft besloten zich niet te laten gebruiken. Op de eerste date geen seks! Na hun afspraakje brengt Arthur Ronja naar kapsalon Charlie's om de verbouwing te laten zien. Arthur weet Ronja te verleiden en ze gaan met elkaar naar bed.

Ronja wil hun relatie rustig opbouwen, maar dit valt bij Arthur verkeerd. Hij voelt zich misbruikt en gaat tekeer tegen Ronja. Ronja is geshockt door de reactie. Ze probeert hem te kalmeren, maar dit lukt niet.

Na een mislukte poging om Rik te verleiden, gaat Charlie weer daten op het internet. Ze maakt kennis met A. te M. (Arthur te Meerdijk). Ze spreken af en Charlie is meteen onder de indruk. Charlies vriendin Ronja is niet erg blij met Arthur. Ze waarschuwt Charlie voor hem. Charlie wil hun vriendschap niet op het spel zetten en maakt het uit met Arthur. Arthur gaat langs bij Ronja om te vragen of Charlie weer bij hem mag komen. Ronja besluit dit te accepteren.

Ronja schrikt wanneer Arthur de nieuwe assistent van haar vader blijkt te zijn. Arthur stelt voor dat hij vertrekt, maar Ronja vindt het goed. Ronja merkt meerdere keren dat Arthur zich betrapt voelt, wanneer ze toevallig de praktijk in komt lopen.

Doordat Ronja niet met Arthur om kan gaan, komt de vriendschap tussen Charlie en Ronja onder spanning te staan. Wanneer Ronja blijft doorgaan met haar plannen, wil Charlie niets meer met Ronja te maken hebben. Uiteindelijk wil Ronja haar vriendschap niet op het spel zetten en maakt ze het goed met Charlie.

Charlie, Arthur, Ronja en Paul gaan samen een paar dagen naar De Efteling. Al de eerste dag gaat het verkeerd. Ronja doorzoekt de spullen van Arthur en Charlie heeft dit in de gaten. Arthur en Charlie blijven samen in het vakantiehuisje. Paul en Ronja gaan naar huis.

Ronja ziet dat Arthur medicatie in zijn jaszak stopt, maar laat dit niet aan hem merken. Samen met Paul bedenkt ze een plan om een paar medicijnen te kunnen pakken. Paul en Ronja spelen een ruzie naar, waardoor Arthur de woonkamer inkomt. Paul sluipt stiekem naar de praktijk en voelt in Arthurs jaszakken. Hij neemt een paar medicijnen mee.

Paul laat de medicijnen onderzoeken door een vriendje in het ziekenhuis. Het blijkt om antidepressiva te gaan. Ronja en Paul besluiten het verleden van Arthur door te zoeken. Paul belt Ronja om te zeggen dat hij naar haar toekomt. Hij heeft belangrijke informatie. Paul komt nooit aan bij Ronja, omdat hij betrokken is bij een verkeersongeval. In het ziekenhuis lijkt het beter met hem te gaan, maar nog geen dag later blijkt Paul te zijn overleden. Hij heeft hierbij hulp gekregen van een onbekend iemand.

Na nader onderzoek van Ronja blijkt Arthur een duister verleden te hebben. Een vriend van Paul, Berend, vertelt haar deze onthullende informatie. Arthur was namelijk met zijn tien jaar opgenomen in een gesloten inrichting.

In de 4000e aflevering werd alles duidelijk. Arthur was weggeweest om alles uit te zoeken en wilde Ronja, die verstopt was in de kast, vertellen wie de moord op Paul had gepleegd. Hij werd neergestoken voordat hij kon zeggen wie de moordenaar was. Toen de moordenaar Ronja later wilde vermoorden stond Arthur op en greep hem vast. Arthur was waarschijnlijk door die actie te verzwakt en hij stierf in Ronja's armen. Jack heeft daarna de moordenaar neergeschoten.

Huidige personages: Anna Brandt · Anton Bouwhuis · Aysen Baydar · Bing Mauricius · Janine Elschot · Jef Alberts · Laura Selmhorst · Linda Dekker · Lucas Sanders · Ludo Sanders · Maxime Sanders · Nina Sanders · Noud Alberts · Rikki de Jong · Robert Alberts · Rover Dekker · Sacha Kramer · Sjoerd Bouwhuis · Sjors Langeveld · Thijs Kramer · Tim Loderus · Wiet van Houten
Voormalige personages: Anita Dendermonde · Annette van Thijn · Arnie Alberts · Arthur Peters · Barbara Fischer · Benjamin Borges · Bianca Bouwhuis · Bowien Galema · Charlie Fischer · Cleo de Wolf · Daantje Mus · Daniël Daniël · Danny de Jong · Dennis Alberts · Dex Huygens · Dian Alberts · Dorothea Grantsaan · Edwin Bouwhuis · Florien Fischer · Floris van Wickenrode · Fos Fischer · Frits van Houten · Govert Harmsen · Hedwig Harmsen · Helen Helmink · Irene Huygens · Isabella Kortenaer · Jack van Houten · Jessica Harmsen · Karin Alberts · Kim Verduyn · Lorena Gonzalez · Marcus Sanders · Marieke Vollaards · Mark de Moor · Martijn Huygens · Martine Hafkamp · Mathilde Carillo · Meike Griffioen · Mickey Lammers · Mike Brandt · Milan Alberts · Mira Brandts Buys · Morris Fischer · Myriam van der Pol · Nuran Baydar · Nick Sanders · Pascale Berings · Peter Kelder · Ray Groenoord · Remco Terhorst · Rien Hogendoorn · Rik de Jong · Ronja Huygens · Roos Alberts · Simon Dekker · Stan Nijholt · Stefano Sanders · Suzanne Balk · Tim Waterman · Valerie Fischer · Vicky Pouw · Yasmin Fuentes · Vincent Muller
Lijsten van personages: Lijst van personages (1990-1999) · Lijst van personages (2000-2009) · Lijst van personages (2010-2019) · Lijst van acteurs en actrices
Families: Familie Alberts · Familie van Houten · Familie Fischer · Familie Sanders
Regie: Aart van Asperen · Adriënne Wurpel · Annemarie Mooren · Bart Oudshoorn · Berry van Galen · Frank Schoutens · Hans de Korte · Hans Somers · Harald van Eck · Idse Grotenhuis · Johan Nijenhuis · Kaj Driessen · Kaja Wolffers · Mannin de Wildt · Michiel Geijskes · Nataša Hanušová · Pim Vosmaer · Pollo de Pimentel · René Höcker · Robin Pera · Vincent Schuurman · Vivian Pieters
Productie: Dag Neijzen · Frank Schoutens · Idse Grotenhuis · Johan Nijenhuis · Kennard Bos · Marcel van Rongen · Olga Madsen · Peter Römer · Remco Kobus · Vivian Pieters · Willem Zijlstra
Scenario: Anne Huizinga · Cobi Peelen · Desiree Duwel · Femke Bakker · Idse Grotenhuis · Karin van der Meer · Kennard Bos · Lex Passchier · Maarten Almekinders · Marc Linssen · Marije Willemsen · Michiel Richards · Olga Madsen · Rogier Proper · Rohan Gottschalk · Simone Wiegel · Suzanne Hazenberg
Gerelateerde pagina's: Ik wil in GTST · Linda, Roos & Jessica · Good Times