Suicune

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Suicune
Pokémon
Nationaal
Entei - Suicune (245) - Larvitar

Hoenn
Entei - Suicune (380) - Larvitar

Evolutie van geen
Evolueert naar geen
Generatie Tweede
Soort Aurora Pokémon
Evolutielevel Basis
Type water
Hoogte 15,4 m
Gewicht 187,0 kg
Lijst van Pokémon

Suicune is een fictief wezen uit de Pokémon-anime en spelwereld. Het is een Pokémon uit de Johto-regio van het type water. Hij behoort tot het trio van Legendarische Beesten. Suicune is een blauwe wolf-achtige Pokemon.

In het spel Pokémon Crystal is Suicune het belangrijkst van de drie legendarische beesten.
Hij komt ook voor in de film Pokémon 4Ever met Celebi.

Het Beest van de noorderwind[bewerken]

Suicune is een van de drie legendarische Beest Pokémon in de tweede generatie van de Pokémon franchise, samen met Raikou en Entei, die omkwamen in het vuur van de Burnt Tower (Verbrande Toren). Ho-Oh blies de drie nieuw leven in.

Ruilkaartenspel[bewerken]

Er bestaan zeven standaard Suicune kaarten. Verder bestaat er één Rocket's Suicune kaart (enkel in Japan) en één Suicune ☆-kaart. Deze hebben allemaal het type Water als element. Ook bestaat er één Rocket's Suicune ex-kaart van het type Darkness en komt Suicune voor op twee combinatie kaarten, één keer samen met Raikou (type Lightning en Water) en één keer met Entei (type Water en Fire).

Suicune (Aquapolis H25)[bewerken]

Suicune (Japans: スイクン Suicune) is een Water-type basis Pokémonkaart. Het maakt deel uit van de Aquapolis expansie. Hij heeft een HP van 70 en kent de Poké-BODY Pure Body en de aanval Hypno Wave.

Suicune & Entei LEGEND (Unleashed 94)[bewerken]

Suicune & Entei LEGEND (Japans: スイクン&エンテイLEGEND Suicune & Entei LEGEND) is een dubbel type Water/Fire Pokémon LEGEND kaart. Het maakt deel uit van de Unleashed expansie. Deze kaart beeldt twee van de legendarische beesten, Suicune en Entei af. Ze kennen de aanvallen Torrent Blade en Bursting Inferno.