VAIO

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
VAIO Corporation
VAIO
VAIO type C.
VAIO type C.
Aandeelhouder Japan Industrial Partners (95%)
Sony Corporation (5%)
Oprichting 1996
Oprichter(s) Sony Corporation
Hoofdkantoor Japan
Producten Personal computers
Website VAIO USA
Portaal  Portaalicoon   Economie

VAIO Corporation (Visual Audio Intelligent Organizer) is een fabrikant van laptops en personal computers. VAIO was oorspronkelijk een merk van Sony Corporation, geïntroduceerd in 1996. Sony verkocht zijn pc-activiteiten aan de beleggingsonderneming Japan Industrial Partners in februari 2014 als onderdeel van een herstructurering van het bedrijf om zich te concentreren op mobiele apparaten. Sony behoudt een minderheidsbelang in de nieuwe onafhankelijke onderneming.

Z Canvas[bewerken]

VAIO Corporation's eerste nieuwe computer is de VAIO Z Canvas 2-in-1 PC, die 23 september 2015 werd uitgebracht in de Verenigde Staten. Met een 12,3 inch LCD WQXGA+ 2560 x 1704 IPS multi-touchscherm met digitizer stylus (pen) mogelijkheden, de Z Canvas lijkt op het ontwerp van de Microsoft Surface Pro 3, maar wordt geleverd met Windows 10 Pro en is beschikbaar als een Microsoft Signature PC. Het heeft een Intel Core i7 processor, een Intel Iris Pro Graphics 5200, een 2de generatie PCIe SSD met PCIe Gen.3 compatibiliteit (tot 1TB) of SATA/M.2 voor de 256GB versie, en tot 16 GB geheugen.

De Z Canvas is meer gericht op de doelgroep professionals en ITers, maar VAIO heeft ook plannen om te beginnen met het verkopen van thuiscomputers.