Vliegbasis Bevekom

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Vliegbasis Bevekom
Roundel of Belgium.svg
Beauvechain Air Base
IATA: - ICAO: EBBE
Algemene informatie
Opgericht 1936
Type Militair
Eigenaar Luchtcomponent van de Belgische Strijdkrachten
Plaats Bevekom (Beauvechin)
Hoogte 104
Coördinaten 50° 46′ NB, 04° 46′ OL
Locatie in België
Vliegbasis Bevekom (België)
Vliegbasis Bevekom
Startbanen
   Baan      Lengte   Materiaal
22L/04R 2450 Asfaltbeton
22R/04L 3074 Asfaltbeton
Lijst van luchthavens
Portaal  Portaalicoon   Luchtvaart

De Vliegbasis Bevekom (Frans: Base aérienne de Beauvechain) is een Belgische militaire luchtmachtbasis in Bevekom. Sinds 1955 is de officiële naam Kwartier Basis Luitenant-Kolonel Vlieger Ch. Roman.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De luchtmachtbasis van Bevekom ontstaat in 1936 onder de naam Le Culot Airfield.

Pas tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt er een volwaardige luchtmachtbasis uitgebouwd onder leiding van de Duitse Luftwaffe. Na de terugtrekking van de Duitsers maakt het Amerikaanse 9th Air Force ervan gebruik als distributiebasis voor eerste behoeften, zoals voedsel en kleding.

In 1945 komt de basis uiteindelijk terug in Belgische handen. De geschiedenis van de 1e Jachtwing begint op 24 Okt 1946 wanneer er 24 Spitfires landen op de basis, getooid in de kleuren van het 349ste en 350ste smaldeel (Squadron – Sqn) van de Royal Air Force. In de jaren ‘50 is de Wing samengesteld uit zeven Sqn, die uitgerust zijn met de volgende vliegtuigen: Spitfire, Harvard, Oxford, Mosquito, Meteor, CF 100, Hunter, T-33, RF84F en F104G.

Een belangrijk element in de geschiedenis van de basis is haar naamsverandering in 1955 naar “Basis Luitenant-Kolonel Charles Roman”, ter nagedachtenis aan de korpscommandant die omkwam tijdens een luchtdienst.

In de jaren ’60 overleven enkel de 349 en 350 sqn de verscheidene herstructureringen. Echter blijft de basis een belangrijk onderdeel van het Belgische leger en bij uitbreiding de NAVO. In de periode van 1979 tot 1996 wordt vanuit Bevekom immers gevlogen met de gekende F-16, het "strijdros/speerpunt" van de Belgische Luchtmacht. Hierna verhuizen deze naar de luchtmachtbasissen van Kleine-Brogel en Florennes.

Na het vertrek van de F-16, wordt de basis een opleidingscentrum voor piloten van het Belgische leger. De nieuwe 1 Wing huisvest de Elementaire Vliegschool van Goetsenhoeven met diens Marchetti's en de 9de Trainingswing van Brustem met diens Alpha Jets en Fouga Magisters.

In september 2010, als gevolg van de sluiting van de basis van Bierset, landt de Wing Heli in Bevekom en verandert de missie van de 1 Wing aldus opnieuw. Immers, vanaf die dag, implementeert de 1 Wing de A-109 helikopters en vanaf 02 Okt 2013 ook de NH90 helikopters.

Vandaag de dag wordt er gebruik gemaakt van de Italiaanse Marchetti SF260M en SF260D trainingsvliegtuigen door het Competentie Center Air (CC AIR) voor het opleiden van toekomstige Defensiepiloten. Tevens worden deze vliegtuigen gebruikt door het acrobatische demoteam de Red Devils. De 1 Wing maakt gebruik van de beschikbare Defensie helikopters, met name tien A109 en vier NH90 in de versie TTH (Tactical Transport Helicopter). Sinds 19 juni 2014 maakt de basis te Koksijde deel uit van de 1 Wing. Zij beschikken over vier NH90 helikopters in de versie NFH (Nato Fregate Helicopter).

De Luchtmachtbasis Vandaag[bewerken | brontekst bewerken]

De basis bekleedt een oppervlakte van 650 hectare en bestaat uit drie delen: het vliegveld, het kamp en het domein La Chise. Het vliegveld beschikt over twee geasfalteerde landingsbanen van ongeveer 3000m en 2450m. La Chise, de voormalige officiersmess, is gelegen net buiten de basis, en wordt gebruikt voor belangrijke vergaderingen en evenementen.

Zeven eenheden en twee zogenaamde detachementen zijn gelegen op de basis, hetgeen meer dan 1400 personen van alle rangen en taalregimes omvat.

De 1 Wing is de hoofdeenheid van de basis van Bevekom, ongeveer 800 personen maken er deel van uit. Ze voert missies uit, maar staat eveneens in voor de ondersteuning.  

Het Competentie Center Air (CC Air) voorziet de basistraining voor alle toekomstige piloten van de luchtcomponent. Daarnaast is het ook verantwoordelijk voor specifieke vormingen van de meeste beroepen binnen de luchtcomponent met uitzondering van de vliegtuig- en helikoptertechnici.

Het Control and Reporting Centre (CRC) bewaakt dag en nacht de integriteit van het Belgisch-Luxemburgs luchtruim. Radaroperatoren en luchtgevechtsleiders staan 24/7 paraat om luchtbewegingen te detecteren, te identificeren en erop te reageren in geval van een incident. Naast de luchtverdedigingsmissie, ondersteunt de eenheid de strijd tegen het terrorisme in het kader van Homeland Defense en het trainingsprogramma van de gevechtspiloten.

De Meteo Wing is verantwoordelijk voor alle weersvoorspellingen. De waarnemingen en voorspellingen worden centraal beheerd en ter beschikking gesteld van alle militaire eenheden en verschillende burgerorganisaties.

Het Aviation Safety Directorate (ASD) is de adviseur voor de Belgische luchtcomponent in alle domeinen van luchtvaartveiligheid. Zij zorgt voor een verhoging van de operationele efficiëntie door de risico’s verbonden aan luchtoperaties te verminderen tot een aanvaardbaar niveau.

De Field Accommodation Unit (FAU) is verantwoordelijk voor het beheren en bouwen van de tijdelijke infrastructuren die nodig zijn voor de inzet van maximaal 1200 militairen, inclusief een mogelijke inzet van de Luchtcomponent op Deployable Operating Base Host Nation Support Low (DOB HNS Low) en het leveren van ondersteuning bij het creëren van een veldhospitaal.

Het Militair provinciecommando Waals-Brabant verzekert de directe verbinding tussen de Natie en de militaire eenheden op lokaal niveau.

De Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht bestaat uit een symfonisch blaasorkest van streng geselecteerde professionele musici en is doorheen de geschiedenis dankzij een aantal illustere dirigenten uitgegroeid tot een team dat momenteel tot de absolute wereldtop behoort.

1 Peloton Med Air bestaat uit een tiental werknemers en maakt onderdeel uit van de Medische Component, specifiek 14 Bataljon Medisch (14 Bn Med). Ze voorziet de medische ondersteuning op de luchtmachtbasis van Bevekom in al haar facetten.

First Wing Historical Center (1WHC)[bewerken | brontekst bewerken]

Dit museum bevindt zich op de basis van Bevekom en is open elke 2e en 4e zondag van de maand (van 14u tot 18u). In het centrum kan u de geschiedenis van de basis ontdekken sinds 1935. Daarenboven worden er verscheidene gerenoveerde vliegtuigen, motoren en dienstvoertuigen tentoongesteld. De verwezenlijking en opbouw van het 1WHC is in grote mate te danken aan de V.Z.W. "The GOLDEN FALCON", die oudgedienden en sympathisanten van de basis samenbrengt.

Na de verhuis van de Wing Heli naar Bevekom, vestigde de BDRW (Belgian Defense Rotary Wing) zich ook binnen het 1WHC. Dit bestendigt de geschiedenis van de lichte luchtvaart vanaf de oprichting tot nu.

Meer informatie is terug te vinden op hun website: https://www.1winghistoricalcentre.be/