Walter Isaacson

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Walter Isaacson

Walter Isaacson (New Orleans, 20 mei 1952) is een Amerikaans biograaf en journalist. Hij was de president en CEO van het Aspen Institute, het hoofd en de CEO van CNN en hoofdredacteur van Time Magazine.

Als biograaf publiceerde hij:

 • Kissinger: A Biography (1992)
 • Benjamin Franklin: An American Life (2003)
 • Einstein: His Life and Universe (2007)
  • In het Nederlands verschenen als 'Einstein, de biografie'
 • Steve Jobs: A Biography (2011)
  • In het Nederlands verschenen als 'Steve Jobs, de biografie'
 • Leonardo da Vinci: The Biography (2017)
  • In het Nederlands verschenen als 'Leonardo da Vinci, de biografie'

Verder schreef hij samen met Evan Thomas The Wise Men: Six Friends and the World They Made (1986), over Dean Acheson, W. Averell Harriman, George Kennan, John J. McCloy, Charles E. Bohlen en Robert Lovettin. In 2007 werd Isaacson columnist voor Time.

Professionele biografie[bewerken]

Nadat Isaacson afstudeerde aan de Isidore Newman School in New Orleans en een korte tijd op het Deep Springs College doorbracht, schreef hij zich in op Harvard College, de undergraduate afdeling van de Harvard-universiteit. Daar haalde hij zijn B.A. in geschiedenis en literatuur. Met behulp van een Rhodesbeurs haalde Isaacson vervolgens op het Pembroke College van de Universiteit van Oxford een M.A. in filosofie, politiek en economie.

Isaacson begon zijn carrière in de journalistiek bij The Sunday Times van Londen en vervolgens de The Times-Picayune, een dagblad in New Orleans. In 1978 kwam hij in dienst bij Times Magazine waarvoor hij politiek correspondent, nationaal redacteur en chef nieuwe media was voordat hij in 1996 hoofdredacteur van het tijdschrift werd. Isaacson werd hoofd en CEO van CNN in 2001 en vervolgens president en CEO van het Aspen Institute in 2003.

Isaacson is anno 2008 tevens voorzitter van het bestuur van de non-profit organisatie Teach For America. Verder zit hij (onder meer) in de besturen van Tulane University, Society for Science & the Public en de UAL Corporation van United Airlines.