Wikipedia:De kroeg/Archief/20140730

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Vliegveld in Israël waar niet op gevlogen wordt[bewerken]

Gisteren was er in het nieuws dat een aantal vliegtuigmaatschappijen niet meer op Tel-Aviv vliegen. Kijkende naar welke artikelen we over vliegvelden in Israël hebben valt dat sterk tegen. Vergelijk de categorie van vliegvelden op en-wiki met die op nl-wiki. Voelt iemand zich geroepen om een of meerdere van de ontbrekende artikelen over vliegvelden aan te maken? Romaine 23 jul 2014 10:34 (CEST)

Niet om het een of het ander, maar is het niet op_gevlogen in plaats van opgevlogen in deze context? Nick (overleg) 23 jul 2014 10:47 (CEST)
Klopt, aangepast. Romaine 23 jul 2014 10:49 (CEST)
@Romaine: je bewerkt de hotlist nogal eens, zag ik. Welke functie heeft die lijst ten opzichte van een oproep als deze? Ik weet niet hoe het werkt en vraag het uit nieuwsgierigheid. Apdency (overleg) 23 jul 2014 12:36 (CEST)
De hotlist heeft geen alleenrecht op artikelen waarover een wens bestaat dat die aangemaakt worden. Tevens gaat het hier om meerdere artikelen, die qua aantal alleen al niet zouden passen op de Hotlist. Ook lijkt het mij goed als de Hotlist divers is qua onderwerpen en er niet een monotone serie van artikelen daar te wachten staat op aanmaak. Zodoende denk ik dat dit een betere plek is om hiervoor aandacht te vragen. Romaine 23 jul 2014 12:45 (CEST)
En dan heb je ook nog het zo goed als dode Wikipedia:Artikelen van de dag... The Banner Overleg 23 jul 2014 14:01 (CEST)
@Romaine: je oproep bij Wwikix heeft in ieder geval geholpen... Apdency (overleg) 23 jul 2014 17:11 (CEST)
Er is nog genoeg te doen, hieronder een lijstje. Het overzichtsartikel Lijst van luchthavens in Israël heb ik net aangemaakt. Romaine 24 jul 2014 01:19 (CEST)

Zoveel vliegvelden in een land waar je zo'n beetje alles op de fiets kan doen. LeRoc (overleg) 24 jul 2014 14:29 (CEST)

Ongetwijfeld is er nog genoeg te doen. Maar dat zou iemand ook kunnen zeggen over vliegvelden in Zuid-Afrika, Chili, Cuba... Het doet me tamelijk willekeurig aan. Apdency (overleg) 24 jul 2014 18:44 (CEST)
Het lijkt mij dat het bestaan van genoeg andere dingen geen excuus is om dit niet aan te halen. Er is altijd meer dan genoeg te doen en er zijn ook genoeg dingen waar we beter minder tijd aan kunnen besteden. Dit viel mij echter nu op. Het lijkt mij goed en bevorderlijk voor de encyclopedie als juist dit soort dingen ook meer aandacht zouden krijgen. En ik zou iedereen willen uitnodigen om dit soort dingen bekend te maken zodat we ons bewuster kunnen worden van waar er werk te verrichten valt en daar juist ook tijd aan besteden. Voel je bij deze dus vooral ook uitgenodigd om die andere ontbrekende series hier kenbaar te maken. Romaine 24 jul 2014 18:56 (CEST)
Dat zou dan wel weer richting monotonie gaan... Maar laat men vooral oproepen en aanmaken wat men wil. Het ging me in dit geval meer om de boodschap tussen de regels. Apdency (overleg) 24 jul 2014 19:18 (CEST)

Artikelen gewenst voor de afbeelding van de dag[bewerken]

Dagelijks staat er op de hoofdpagina een kwalitatieve afbeelding uitgelicht waaronder we een Nederlandstalig onderschrift zetten, zodat bezoekers op deze manier verder kunnen navigeren op Wikipedia. De auteurs van de aangemaakte artikelen krijgen extra eer voor hun werk door een extra lading bezoekers op de betreffende dag, een mooie manier om via deze weg Wikipedia te verrijken met meer artikelen met informatie.

Succes! Dank voor het schrijven! Romaine 16 jul 2014 14:20 (CEST)