Overleg gebruiker:LeRoc

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Archief01 | Archief02 | Archief03 | Archief04


Dag LeRoc,

Jij bent al een tijdje onopgemerkt aan de slag zo te zien?

Hierbij dan

Hallo LeRoc, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van het Verenigd Koninkrijk. Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.772.494 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies & Relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
ToolbarSignVectorNL.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Pagina opslaan".

groeten Rosalien 5 jul 2006 02:26 (CEST)

Pesti Vigadó[bewerken]

hoi LeRoc. dank je wel voor de toevoeging 'thumb', in de foto bij mijn (eerste) artikel. ik vond de foto zoals ik die voor jouw aanpassing zag inderdaad erg 'indrukwekkend'. nu is het véél rustiger en uiteraard in lijn met de rest van wiki! vraag: staat een 'thumb' altijd rechts op de pagina? zo ja, tweede vraag: ik zie soms een foto op een adere plek in de tekst staan, hoe doe ik dat? (ik heb de snelcursus gelezen en enkele andere artikelen, maar wellicht heb ik er overheen gelezen. in het begin is alle informatie iets te veel voor mij. dus als je de antwoorden weet of weet waar ik de antwoorden kan vinden, dan lees ik dat graag!) (overigens neem ik aan dat ik alle foto's op welke wiki dan ook zo maar mag gebruiken, klopt dat?)94.21.93.138 27 mrt 2014 07:32 (CET)

doordat/omdat[bewerken]

Beste LeRoc. Ik heb in het artikel Carapa megistocarpa de doordats veranderd in omdats, maar je hebt dit teruggedraaid met de reden dat het geen oorzaak is. Het woord "doordat" duidt juist een oorzaak aan volgens taaluniversum, dus lijkt mij dat het toch omdat is - Mvg Supercarwaaroverleg 16 apr 2014 21:50 (CEST)

Volgens de door jou gelinkte Taalunie-pagina geven ze beide een oorzaak aan. 'Omdat' geeft echter ook de indruk van een reden, en dat wil ik hier graag vermijden. Volgens de Taalunie-pagina zijn beide woorden voor de rest gelijkwaardig, dus geldt hier BTNI en is er geen reden om 'doordat' door 'omdat' te vervangen. LeRoc (overleg) 16 apr 2014 21:55 (CEST)

Kathedraal van de Onbevlekte Ontvangenis (Georgetown)[bewerken]

Dag Leroc, bij het maken van je uitstekende artikel Kathedraal van de Onbevlekte Ontvangenis (Georgetown) vermeldde je dat het een vertaling is van de Engelstalige Wikipedia. Er bestaat een sjabloon om dit te vermelden: Sjabloon:Bronvermelding_anderstalige_Wikipedia. Ik meld het je maar even :) Farm-Fresh tree.png Δmity Θak (ovrlg) 16 apr 2014 22:27 (CEST)

Moi Amity Oak, dat wist ik maar uit vorige discussies heb ik begrepen dat er geen eensgezindheid bestaat over dat sjabloon (omdat een Wikipedia-artikel geen bron mag zijn). LeRoc (overleg) 16 apr 2014 23:12 (CEST)