Wikipedia:Review/Herziening Etalageartikels

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Herziening Etalageartikels[bewerken | brontekst bewerken]

Een review kan ook worden gebruikt voor een artikel dat reeds in de Etalage staat. Zo kan de kwaliteit worden verbeterd en geëvalueerd.

Een artikel voorstellen voor een review:

  • Voeg een sectie toe voor het artikel (nieuwe artikels bovenin) en licht je nominatie toe met een kort commentaar. Daaronder zal de evaluatie van en de discussie over het artikel plaatsvinden.
  • Voeg bovenaan de overlegpagina van het artikel het {{RV}}-sjabloon in.
  • Pas het volglijstkader aan. (Klik hier)

Nomineer een nieuw artikel

Zeekomma's[bewerken | brontekst bewerken]

Deze etalagekandidaat uit 2006 geeft een aardig beeld van de zeekomma’s, maar verschillende zaken lijken mij toch nog sterk onderbelicht. Ik denk hierbij aan de ecologische betekenis, evolutionaire geschiedenis, en bovenal de diversiteit (leden van de familie Nannastacidae hebben interessante levenswijzen ontwikkeld: kruipend, in associatie met algen, sponzen en koralen, maar ook als micropredator). De interne anatomie wordt niet besproken. Zijn daar weinig bronnen over?

De zeekomma's kennen een relatief rijke historische beschrijving: als ik de literatuurlijst van deze dieren doorneem, krijg ik toch sterk de indruk dat er wel meer te vertellen valt over zeekomma’s. Ik ben geen expert op het gebied van kreeftachtigen, dus ik hoor graag of anderen ideeën hebben voor verbetering. TheBartgry (overleg) 27 mei 2020 18:04 (CEST)

Ik wil deze wel oppakken maar dat zal niet op heel korte termijn zijn hoor. -B kimmel (overleg) 25 jul 2020 17:51 (CEST)
Fijn! Helemaal geen haast, ik laat dit artikel gewoon in de review. Ik zal zelf kijken of ik een voorzet kan geven door hier en daar wat aan te vullen, al heb ik niet veel bronnen bij de hand. TheBartgry (overleg) 25 jul 2020 18:38 (CEST)