Wikipedia:Te beoordelen categorieën/Toegevoegd 2015 week 43

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Week 43[bewerken]

Toegevoegd maandag 19/10, af te handelen vanaf 02/11[bewerken]

  • ...

Toegevoegd dinsdag 20/10, af te handelen vanaf 03/11[bewerken]

Toegevoegd woensdag 21/10, af te handelen vanaf 04/11[bewerken]

  • ...

Toegevoegd donderdag 22/10, af te handelen vanaf 05/11[bewerken]

  • ...

Toegevoegd vrijdag 23/10, af te handelen vanaf 06/11[bewerken]

Enige uitleg over wat ik bedoel met 'edities'. Verzetsblad Trouw vele tientallen regionale en plaatselijke edities gehad, zie de beschrijvingen met nummers 819 t/m 884 in [De Winkel (PDF)]. Dit bedoel ik dus met edities, dus niet alle afleveringen die (dagelijks, wekelijks) per titel (Winkel-nummer) zijn uitgegeven, die zijn inderdaad niet ER. Zelfde argumentatie geldt voor bv. Vrij Nederland, Het Parool en een aantal andere 'grote'verzetskranten(koepel)titels.
Ik weet idd dat het iha not done is om eerst de categorieenen daarna pas de inhoud aan te maken, maar toch heb ik dat hier gedaan. Waarom dan? De KB is momenteel bezig een bot te maken (die gaat draaien onder account Gebruiker:VerzetskrantenBot) die uit een database artikelbeginnetjes gaat genereren, het moet er (bij benadering) zo uit gaan zien. Hierbij willen we dat de 'grotere' koepeltitels (Christofoor, maar ook Vrij Nederland, Trouw, Parool en nog een paar) hun eigen beginnetjes-subcategorie gaan geven (en dus niet domweg alle 1200 titels in een platte lijst neerzetten). De software die we gebruiken moet gaan testen of die subcats al bestaan, vandaar dat ik ze nu al vast aanmaak.
Misschien is het verder handig & leerzaam om even de achtergrondinformatie op Wikiproject Verzetskranten te lezen, en dan met name onder dit kopje. Vriendelijke groeten,OlafJanssen (overleg) 23 okt 2015 16:49 (CEST)
Ik vind het in beide definities geen handig idee om een specifieke beginnetjes-categorie aan te maken. Veel te specifiek en (naar ik mag aannemen) alleen tijdelijk "bewoond". Ik mag tenslotte aannemen dat de medewerkers v.h. project het niet bij 'beginnetjes' willen laten, maar er volwaardige artikelen van willen maken. Kleuske (overleg) 23 okt 2015 16:59 (CEST)
Inderdaad, die beginnetjes-cats zijn voor tijdelijk gebruik, het idee is dat Wikipedianen de beginnetjes handmatig controlern en aanvullen en daarna kopieren naar de hoofdnaamruimte (in de juiste corresponderende categorie) , waarna het beginnetje verwijderd kan worden, en uiteindelijk ook de (sub)cats. Heb jij suggesties hoe we voor de beginnetje alle edities van bv. Christofoor of Vrij Nederland een groepering kunnen krijgen - en dit op eenvoudige en betrouwbare manier kunnen bijhouden - anders dan o.b.v. categorieen?
Ik had tot een paar uur geleden het zo gedaan (dus niet obv categorieen), maar het bijhouden daarvan lijkt me een stuk lastiger dan het werken met tijdelijke categorieen. Bij het eerste scenario: als iemand het arikel naar de hfdnaamruimte gaat kopieren, moet hij er ook aan denken de titel handmatig uit die lijst te verwijderen; als je daarentegen o.b.v. categorieen werkt, wordt de lijst van nog te verwerken beginnetjes automatisch bijgewerkt. OlafJanssen (overleg) 23 okt 2015 17:10 (CEST)
  • Categorie:Wikipedia:Beginnetje krant - ongewenste beginnetjescategorie, niet aangemaakt volgens de regels en na overleg en veel te beperkte beg-cat. De regels staan op 'Wikipedia:Beginnetje: *maak geen eigen beginnetjesjabloon en/of bijhorende categorie indien deze niet op de lijst staat. Indien het nodig lijkt om een bepaalde beginnetjes-categorie op te splitsen, vraag dit dan aan in de Kroeg, of in het overleg. - Brimz (overleg) 23 okt 2015 17:41 (CEST)
OK, dank voor deze toelichting, ik ga het overleggen OlafJanssen (overleg) 23 okt 2015 17:57 (CEST)
Aldaar OlafJanssen (overleg) 23 okt 2015 18:26 (CEST)
Opmerking Opmerking Gelieve er voor te zorgen dat er geen redirects naar de categorie verwijzen. Dat was hierbij nu echter wél het geval, dus ik heb die twee redirects verwijderd. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 25 okt 2015 19:49 (CET)
Ik ben hier minder blij mee, nu is het overzicht van de gemaakte verzetskrantenbeginnetjes verdwenen. Het enige alternatief - een overzicht o.b.v. Categorie:Wikipedia:Beginnetje_krant - staat onder discussie, en is dus voorlopig geen goed alternatief. Ik ga de pagina dus opnieuw aanmaken, maar dan zonder redirect naar de betwiste categorie OlafJanssen (overleg) 26 okt 2015 13:38 (CET)
Het is niet de bedoeling om redirects naar een categorie aan te maken. Eigenlijk is het zelfs niet de bedoeling om redirects naar een andere naamruimte aan te maken. Als je wil linken naar een categorie, kan je dat altijd zo doen: [[:Categorienaam]] Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 26 okt 2015 14:47 (CET)
OK, helder. Ik weerhoud mezelf voorlopig maar even van categoriseren, totdat er meer helderheid in de beginnetjescategoriediscussie is...--OlafJanssen (overleg) 26 okt 2015 17:35 (CET)

Toegevoegd zaterdag 24/10, af te handelen vanaf 07/11[bewerken]

  • ...

Toegevoegd zondag 25/10, af te handelen vanaf 08/11[bewerken]