Zorua

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Zorua
Pokémon
Nationaal
Garbodor - Zorua (570) - Zoroark
Japanse naam Zorua
Evolutie van geen
Evolueert naar Zoroark
Generatie V
Soort Evil Fox Pokémon
Type Donker
Hoogte 0,7 m
Gewicht 15,5 kg kg
Eigenschap Illusion
Lijst van Pokémon

Zorua is een van de zeldzame Pokémon uit Pokémon Black en White. Hij is niet Legendarisch. Zorua wordt in het spel omschreven als "illusie leerling." Zorua komt uit een ei dat in de lucht is ontstaan en daarna naar beneden is gevallen. Nadat hij werd geboren ging hij gemene streken uit halen. Het is een vosachtig wezen.

In de Pokémonspellen[bewerken | brontekst bewerken]

Zorua maakt zijn eerste opwachting in de film Pokémon 13: Zoroark - Meester der Illusie. Zorua bezit de kracht om zich te transformeren in een andere Pokémon of zelfs in een mens. Zoroaks hoofdaanval heet Night Daze.

Zorua kan worden verkregen door naar een Nintendo evenement te gaan; hierbij ontvangt de speler een nog onbekend item. Als je met dit item naar een flat in Castelia City gaat zie je een vrouw en een jongetje. Na een kort gesprek over Zorua's gave, bloost het kleine jongetje en opeens verandert hij in een Zorua. De Zorua wil dat je hem vangt en daarvoor moet je een Pokéball kiezen om hem in te doen. Zorua is niet bevechtbaar. (Zorg wel dat je een plek ik je party vrij hebt). Zorua krijg je op level 10. Momenteel is er nog geen evenement in Nederland geweest om het item te krijgen.

Films[bewerken | brontekst bewerken]

Zorua heeft samen met Zoroark de hoofdrol in de dertiende Pokémon-film, Pokémon 13: Zoroark, meester van de Illusie, waarin hij de strijd aangaat met Raikou, Entei, Suicune, Celebi en Zoroark.

Ruilkaartenspel[bewerken | brontekst bewerken]

Er bestaan vier standaard Zorua kaarten, waarvan twee enkel in Japan uitgebracht zijn. Ook bestaat er een Illusion's Zorua (enkel in Japan) en een combinatiekaart van Zorua en Celebi. Allemaal hebben ze het type Darkness als element.

Evolutieketen[bewerken | brontekst bewerken]

ZoruaZoroark op level 30

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]