Assepoester (Efteling)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Assepoester
Assepoester
Algemene informatie
Locatie Vlag van Nederland Efteling
Themagebied Sprookjesbos
Soort attractie Sprookje
Bouwer(s) Efteling
Opdrachtgever Efteling
Ontwerper Karel Willemen
Status Geopend
Opening 2009
Thematisering en muziek
Thema Assepoester
Voorshow Afwezig
Ritmuziek Aanwezig
Componist René Merkelbach
Website
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Assepoester is een sprookjesattractie in het Nederlandse attractiepark de Efteling. De attractie opende in 2009. Assepoester bevindt zich in het sprookjesbos langs De Zes Zwanen.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Het sprookje Assepoester gaat over een jonge vrouw die woont bij haar stiefmoeder en -zussen en als werkslaaf wordt behandeld. Met hulp van vogels en een wonderlijke hazelaar op haar moeders graf komt ze toch aan een prachtige japon en muiltjes, waarmee ze op het bal mag dansen met de prins. De prins wordt verliefd op haar en weet haar ondanks een gehaaste vlucht om twaalf uur, te vinden met een precies passend verloren muiltje.

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • Het sprookje was al sinds 1963 aanwezig in de Efteling. Het gouden muiltje was een van de attributen in het Sprookjesmuseum.
  • Het sprookjesboek, dat een korte samenvatting van het sprookje geeft, werd in 2009 geplaatst aan de ingang van het landhuis. Het boek werd in 2013 vernieuwd.
  • In het Efteling Hotel werd in 2008 een Assepoestersuite geopend. Een jaar voor de opening van het sprookje in het sprookjesbos.