Gebruiker:DimiTalen/Archief/2015

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie







Nieuwjaarswensen[bewerken | brontekst bewerken]

Dag DimiTalen, even mijn beste wensen voor het nieuwe jaar aanbieden Glimlach Lotje (overleg) 1 jan 2015 17:51 (CET)

Dank je wel! Jij ook beste wensen! DimiTalen 11 jan 2015 09:32 (CET)

Gustaaf Lemmens[bewerken | brontekst bewerken]

Dag DimiTalen, kan U dit artikel eens nalezen en uw mening omtrent verwijderen/behouden op de Wikipedia:Te beoordelen pagina's --> Gustaaf Lemmens kenbaar maken? Een onafhankelijke mening van een Belg lijkt hier geen overbodige luxe te zijn. Lotje (overleg) 11 jan 2015 07:33 (CET)

Ik ken het artikel of onderwerp niet, maar wil gerust eens een kijkje nemen. DimiTalen 11 jan 2015 09:32 (CET)
Bedankt, ondertussen werd het van de verwijderlijst geschrapt. GlimlachLotje (overleg) 11 jan 2015 14:13 (CET)

Iets voor jou?[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo DimiTalen, iets voor jou? Mijn steun heb je. Groet, JurriaanH (overleg) 11 jan 2015 13:17 (CET)

Dag Jurriaan! Heel vriendelijk van je. Het is me in het verleden nog wel al eens gevraagd. Ik heb zelf echter het gevoel te weinig tijd te hebben om meer te doen op Wikipedia. Het liefst van al schrijf ik gewoon artikeltjes over wat mij interesseert en daar zou ik niet graag op moeten besparen Glimlach. Ik doe nu al erg mijn best om engagementen (sociaal, politiek, cultureel, internetueel…) te beperken tot een haalbaar niveau. Vriendelijke groetjes, DimiTalen 11 jan 2015 13:26 (CET)
Heel begrijpelijke reactie. Ik werk ook het liefst aan de inhoud en doe dat ook. Dit is mijn vierde jaar als moderator en uit ervaring kan ik zeggen dat het inhoudelijke werk echt niet al te veel te lijden heeft onder het moderatorwerk. Je houdt immers altijd nog zelf de controle over je werkzaamheden als moderator. Groet, JurriaanH (overleg) 11 jan 2015 13:33 (CET)

Spoorwegen in de Verenigde Staten[bewerken | brontekst bewerken]

Op Spoorwegen in de Verenigde Staten staat nog een {{meebezig}}. Moet het artikel naar jouw naamruimte worden verplaatst of kan het er wel mee door? Volgens mij missen we nog een groot deel, het is voor een lezer raar als het opeens stopt. Sjoerd de Bruin (overleg) 13 jan 2015 12:10 (CET)

Op Bataviabeluik heb je destijds tevens een meebezig geplaatst. Sjoerd de Bruin (overleg) 13 jan 2015 12:14 (CET)
Van Bataviabeluik zal ik het sjabloon afhalen, maar met de spoorwegen zal ik me de komende dagen nog wat bezig houden. Bedankt al.  DimiTalen 16 jan 2015 21:50 (CET)

Beoordelingsnominatie Ninke Gryp[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Ninke Gryp dat is genomineerd door 0Wikiwikio0. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20150131 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 1 feb 2015 01:05 (CET)

Ter info[bewerken | brontekst bewerken]

Wikipedia:Verzoekpagina voor bots#Animatie. Mvg, Trijnsteloverleg 6 feb 2015 00:32 (CET)

Etalagenominatie[bewerken | brontekst bewerken]

Ik zag dat je tegen hebt gestemd bij de etalagenominatie van Milltown Malbay. Nu ben ik eigenlijk nieuwsgierig naar jouw kritiekpunten zodat ik, indien mogelijk, het artikel nog kan verbeteren. Want het creëren van een goed artikel is zuiver mijn doel. The Banner Overleg 12 feb 2015 11:03 (CET)

Dag The Banner! Daar twijfel ik uiteraard niet aan; en het is ook een heel knap en uitgebreid artikel. Ik stemde tegen vanuit een combinatie van afwegingen:
  • Da's misschien niet de norm, maar ik verwacht van etalage-artikelen een grotere E-waardigheid dan van doorsnee artikels. Artikeltjes over ieder dorp op aarde zijn prima voor mij (hell, ik schrijf ze zelf), maar als de E-waarde zo klein is (en dat is het volgens mij toch, afgezien van wat voetnoot-vermeldingen in de Ierse geschiedenis) is er geen nood aan zo'n uitgebreide tekst;
  • Dat brengt meteen het volgende probleem met zich mee: als je over trivia (de bouw van een nieuw schoolgebouwtje, bv.) schrijft, verval je al gemakkelijk in POV en beschrijvingen zonder bron. "een voor die tijd zeer modern schoolgebouw"… en die uitgebreide beschrijvingen van kapellen… Dat hoeft niet, denk ik. Fantastisch van al je opzoekingswerk, maar ik zou het er waarschijnlijk zelfs uitknippen. Niet slecht bedoeld; da's gewoon mijn oordeel over wat Wikipedia al dan niet hoort te bevatten.
Ik zeg het niet vaak, maar hier had ik waarschijnlijk liever een korter artikel gezien. Groetjes, DimiTalen 12 feb 2015 11:34 (CET)
In feite heb ik er dus in gefaald om de juiste balans te vinden tussen het geven van informatie, het schetsen van de bijbehorende achtergrond (die ik onbekend veronderstel in Nederland) en het geheel in de juiste context te plaatsen ten opzichte van het gezichtspunt vanuit Nederland/België. Dat is een lastige, waarbij ik ook nog eens de handicap heb van mijn geografische locatie.
In ieder geval heb ik het zinnetje over de school even aangepast. Toch dank voor jouw uitleg. The Banner Overleg 12 feb 2015 12:03 (CET)

Jouw wijziging in de benaming van het onderwijs dat gegeven wordt op "St Joseph's Secondary School" is ook een boeiende. Er bestaan op Wikipedia artikelen over Secundair onderwijs (met name Vlaanderen), Voortgezet onderwijs (met name Nederland) en Middelbare school (verouderd). Is het dan niet veiliger voor de verouderde term te kiezen die niet gebonden is aan een land? Een vertaling van en:Education in the Republic of Ireland bestaat helaas niet. (En gezien de vele verandering waar nu over gevochten en gestaakt word, begin ik daar voorlopig ook niet aan.) The Banner Overleg 12 feb 2015 14:39 (CET)

Ik had niet meteen stilgestaan bij het verschil tussen VL en NL… Ik ging er (foutievelijk?) vanuit dat secundair onderwijs het (internationaal hanteerbare?) paraplubegrip was. 't Is geen strijdpunt voor mij hoor! Ik zag het staan en dacht gewoon "tiens, dat is verouderd". De eerste tekenen van beroepsmisvorming :P. DimiTalen 12 feb 2015 14:43 (CET)
Het nare is ook dat het in Ierland de naam draagt van "Secondary education" wat jouw keuze ondersteund. Maar ik durf er een weddenschap op te doen dat de nodige Nederlanders daar weer over gaan vallen. En als ik het discreet vervang door "Secondary education" struikelen de taalpuristen er weer over. Glimlach The Banner Overleg 12 feb 2015 14:51 (CET)

Three Mile Island[bewerken | brontekst bewerken]

Hej Dimitri! Bij deze categorisatie heb ik eigenlijk wat twijfels... Kun jij e.e.a. een beetje toelichten? Richard 16 mrt 2015 14:57 (CET)

Ik begrijp dat het een beetje gek aandoet. De categorie Natuur in Pennsylvania gebruik ik analoog aan de Engelse, die (toepasselijker) Environment in Pennsylvania heet. Onder de beschrijving op deze wiki staat alvast het volgende: natuur en milieu. Handiger zou zijn als ze ook zo zou heten, natuurlijk… DimiTalen 16 mrt 2015 18:58 (CET)
Tsja... het artikel zelf gaat (zoals de naam ook aangeeft) over het ongeluk met de kerncentrale. Behalve een minieme stralingspiek wordt niets over natuur, milieu of iets dergelijks gezegd. 'Environment' is inderdaad breder dan 'natuur' alleen. Richard 16 mrt 2015 19:06 (CET)
Absoluut… Tjah, haal het er gerust uit. Ik sla het alvast op als 'memo aan mezelf' om eens na te denken over hoe ik de categorie op termijn kan verbreden tot 'Milieu'. DimiTalen 16 mrt 2015 19:07 (CET)
Lijkt me een goed plan. Ik merk wel wat er uitkomt. Bedankt voor je tijd alvast en een prettige dag/avond verder! Richard 16 mrt 2015 19:13 (CET)
Jij ook Richard! DimiTalen 16 mrt 2015 21:01 (CET)

Landschapsfotografie[bewerken | brontekst bewerken]

Dag DimiTalen, ik merkte net dat er nog geen artikel bestaat over Landschapsfotografie. Misschien een kolfje naar jouw hand? mvg, Beachcomber (overleg) 4 apr 2015 13:57 (CEST)

Bechtel[bewerken | brontekst bewerken]

Bedankt voor je artikel over Bechtel. Toevallig dat je het artikel gisteren hebt aangemaakt en dat ik daardoor vandaag een blauwe link op mijn kladblok krijg. Fijne dag verder! ;p Nick (overleg) 12 apr 2015 13:45 (CEST)

Dat was vandaag hoor! :D Ik zag je artikel-in-aanbouw op je kladblok en zag een kans om van rood blauw te maken. Fijn dat je nog aan Californië denkt :). Groetjes, DimiTalen 12 apr 2015 13:48 (CEST)
Oei, ik moet echt eens beter naar de datum gaan kijken en nogmaals bedankt voor het blauwmaken! Nick (overleg) 12 apr 2015 14:00 (CEST)
Geen probleem joh ^^. Geniet nog van de mooie zondag :-)! DimiTalen 12 apr 2015 14:05 (CEST)

Ranavalona[bewerken | brontekst bewerken]

Bedankt voor je edits! Je verwijderde de volgende tekst: "..., voor hen was de periode van Ranavalona's regering een zwarte bladzijde in de geschiedenis van het eiland." Deze had ik erbij geplaatst naar aanleiding van commentaar tijdens de review (of nominatie). De inleiding heeft het over een zwarte bladzijde en iemand vond dat dit in de tekst moest terugkomen. Ik ben echter van mening dat die zwarte bladzijde wel door heel 't artikel en speciaal in het laatste kopje duidelijk wordt. Dit puur ter info... heinnlein'' 6 mei 2015 09:54 (CEST)

Dag Hein. Ja, ik had diezelfde indruk. Je maakt het punt duidelijk genoeg en ik vind dat een tikkeltje tendentieuze uitdrukking als "zwarte bladzijde" niet nodeloos herhaald moet worden. Het zou snel drammerig en te dramatisch worden.
Dat gezegd zijnde, knap geschreven zeg! Anders dan veel andere artikelen (door de nadruk op de overlevering, historische verslagen…) maar op een manier die ik wel kan appreciëren. Misschien lees ik op termijn nog wat verder en kan ik nog een paar kleine suggesties doen. Groetjes, DimiTalen 6 mei 2015 09:57 (CEST)
Die zijn meer dan welkom! De geschiedenis van Madagaskar werd pas vanaf de regering van Radama I (de voorganger van Ranavalona) systematisch verslagen door Malagassische historici en missionarissen, alles wat daarvoor gebeurde is gebaseerd op overleveringen en verslagen van Antaimoro. Bedankt voor je compliment! heinnlein'' 6 mei 2015 10:09 (CEST)

Wildbreien[bewerken | brontekst bewerken]

Beste DimiTalen, in het kopje 'Wildbreien' staat: "Het idee achter deze vorm van street art is om publieke objecten te versieren en mooier te maken met de kleurrijke breiwerken." Dat is nog erg kort door de bocht, het artikel Wildbreien is al heel wat genuanceerder. Deze noemt een aantal redenen meer en spreekt ook over 'personaliseren', wat al meer in de buurt komt van de motieven van streetart-artiesten (want daar komt 't in feite op neer). Ik weet 't een en ander over graffiti en zou, als je dat prettig vind, graag willen helpen met de nuancering van dit kopje (mét bronnen uiteraard). heinnlein'' 8 mei 2015 11:45 (CEST)

Het idee is dat ik het volledige artikel ga herschrijven, beginnende bij geschiedenis dus, en dan de sociale aspecten (waaronder wildbreien), en uiteindelijk ook techniek. Het Engelse artikel bespreekt daar o.a. hulpmiddelen, materialen… wat hier nog onvoldoende (en op slecht gestructureerde wijze) aan bod komt. Dat is het plan :-). Ik hoop binnenkort aan kopjes 'Sociale en culturele aspecten' en 'Toepassingen' te kunnen beginnen. Is het oké als ik je een seintje geef van zodra ik een opzetje heb gedaan over wildbreien? Dan kan je er ook eens een blik op werpen en verder uitbreiden/nuanceren. Groetjes, DimiTalen 8 mei 2015 11:51 (CEST)
Een zeer goed plan! Je maakt echt iets moois van dit artikel en wil 't straks misschien als vlaggeschip van 't project gebruiken Ter lering en vermaak, maar vooral als voorbeeld wat ons projectje voor elkaar bokst! heinnlein'' 8 mei 2015 11:55 (CEST)

Hey Hein, ik heb het stukje een beetje uitgeschreven. Kijk je d'r es naar? Pas gerust aan, vul aan, voeg bronnen toe… wat je maar wilt! Glimlach Groetjes, DimiTalen 10 mei 2015 12:10 (CEST)

Ik heb 't stukje en de bron gelezen, ziet er puik uit! De motivatie achter het wildbreien wordt goed uitgelegd (cool: het vervrouwelijken van de stedelijke omgeving), heb alleen een kleine nuancering aangebracht. Het opeisen van openbare ruimtes en personaliseren zijn ook motieven om aan reguliere graffiti te doen. Verder uitbreiden brengt het artikel misschien uit balans, dus voorlopig zal ik 't zo laten. Knap werk! heinnlein'' 10 mei 2015 14:48 (CEST)
Blij dat je 't goed vindt, Hein! Eenmaal het artikel "af" is (en dat kan nog wel even duren), kunnen we nog eens evalueren om te kijken of de lengte in verhouding is met de rest van de tekst :-). Groetjes, DimiTalen 11 mei 2015 09:10 (CEST)
En zo niet breien we er nog 'n stukje aan, prima! heinnlein'' 11 mei 2015 09:11 (CEST)
Bij het kopje "wildbreien" moest ik aan heel iets anders denken. Glimlach The Banner Overleg 10 mei 2015 15:26 (CEST)
Haha! Maar dan moet je wel herten- of zwijnenvlees nemen, anders is 't maar veebreien! heinnlein'' 10 mei 2015 15:40 (CEST)

Onderzoek: de mening van Wikipediabewerkers[bewerken | brontekst bewerken]

Excuus dat dit bericht zomaar op uw overlegpagina is geplaatst! Graag vragen wij uw aandacht voor het volgende: bureau Motivaction voert momenteel in opdracht van Wikimedia Nederland een enquête uit onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Kernvraag is hoe zij het bewerken van Wikipedia ervaren. Hierbij gaat het om zaken als werksfeer, werkdruk, omgangsvormen etc. Omdat de mening van zeer actieve bewerkers zoals uzelf voor het onderzoek heel relevant is, is in overleg met de gemeenschap besloten de 250 meest actieve Nederlandstalige Wikpedianen persoonlijk uit te nodigen om deel te nemen aan de enquête. Dat kan via deze link. Het invullen kost ongeveer 20 minuten. We hopen dat u in staat zult zijn om deel te nemen. Dank voor uw tijd. Bureau Motivation en Wikimedia Nederland 4 jun 2015 06:40 (CEST)

Links fixen na aanmaken dp[bewerken | brontekst bewerken]

Ik zag zonet dat je het artikel Editor hernoemd hebt naar Editor (beroep), waarbij je het eerste artikel omgevormd hebt naar een dp. Echter heb je (voor zover ik zie) geen van de links naar Editor gefixt, waardoor deze nu allen, foutief, naar de dp verwijzen. Op dit moment zijn dat er dus zo'n 89. Is het mogelijk deze alsnog (manueel of door middel van een botverzoek) te (laten) fixen? Het overgrote merendeel heb ik trouwens reeds uitgevoerd, door een wijziging toe te passen in Sjabloon:Infobox film. Dat moet voor zover ik zie iets van een paar (of een paar meer) duizend links gefixt hebben. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 24 jun 2015 23:35 (CEST)

Yanis Varoufakis[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Dimi, Yanis Varoufakis is een onafhankelijk politicus (geweest) en dus geen Syriza politicus. Nu kun je twee kanten op, formeel is die categorie dus onjuist toegevoegd. Maar hij is natuurlijk wel een gezicht van Syriza. Vriendelijke groet, Graaf Statler (overleg) 6 jul 2015 16:27 (CEST)

Resultaten enquête onder Wikipediabewerkers[bewerken | brontekst bewerken]

Enkele weken geleden hebben we u gevraagd of u zou willen deelnemen aan een enquête over het werken op de Nederlandstalige Wikipedia. De resultaten van deze enquête zijn inmiddels beschikbaar. Ze zijn te vinden op deze projectpagina: Wikipedia:Onderzoek onder bewerkers en lezers 2015. Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland (overleg) 9 jul 2015 15:50 (CEST)

Verwijzen en gebruik van onbestaande categorieën[bewerken | brontekst bewerken]

Ik merkte op dat je bij het aanmaken en/of herschikken van een aantal categorieën en artikelen twee onbestaande categorieën gebruikte: Categorie:Identiteit en Categorie:Syriza. Is het de bedoeling dat deze alsnog aangemaakt gaan worden, of is hier sprake van een verkeerde categorie? Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 2 aug 2015 20:41 (CEST)

Het zijn works in progress :-). Groetjes, DimiTalen 3 aug 2015 18:48 (CEST)
Geen probleem Glimlach Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 3 aug 2015 19:42 (CEST)

Wiu2[bewerken | brontekst bewerken]

Is dat slabloon bij Breien (textiel) nog nodig? - Robotje (overleg) 6 aug 2015 17:21 (CEST)

Eigenlijk wel. Dit weekend doe ik voort. DimiTalen 6 aug 2015 18:03 (CEST)
Dan wachten we nog even af. Ook als je er dit weekend niet aan toekomt, wel graag dat sjabloon verwijderen zodat andere gebruikers zich niet bezwaart hoeven te voelen als ze aan dat artikelen willen werken. - Robotje (overleg) 6 aug 2015 18:59 (CEST)

beta.wikiversity[bewerken | brontekst bewerken]

Dag DimiTalen, heb je interesse? Lotje (overleg) 21 aug 2015 14:29 (CEST)

Lijfje/corselet[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi DimiTalen. Ik wil niet vervelend doen, maar is Lijfje (kleding) (leuk artikeltje trouwens!) niet hetzelfde als Corselet? Mvg, Trijnstel (overleg) 25 aug 2015 00:57 (CEST)

Ah oei, ik wist niet dat dat artikel bestond. Maar gelukkig gaat het niét om hetzelfde kledingstuk. Ik zal vanavond eens een poging doen om het verschil tussen de twee af te lijnen, en naar behoren te linken. Bedankt voor het berichtje! DimiTalen 25 aug 2015 08:05 (CEST)

Beoordelingsnominatie Bite Back[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Bite Back dat is genomineerd door Fred Lambert. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20151114 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 15 nov 2015 01:02 (CET)

Commando gaan[bewerken | brontekst bewerken]

Dank je voor je bijdrages aan het artikel Commando gaan! Alice2Alice (overleg) 23 nov 2015 15:56 (CET)

Graag gedaan hoor! Oh, by the way, wist je dat een vriend van mij laatst al druk in de weer was om het artikel 'Crossdressing' op een diepgaande, kritische en genuanceerde manier te herschrijven? Kan handig van pas komen, me dunkt. Por hem gerust eens aan om te kijken of hij het niet wil afwerken/publiceren ^^. Groetjes, DimiTalen 23 nov 2015 16:17 (CET)
Ik heb dat gezien en de pagina ook genoemd op de overlegpagina. Bedankt! Alice2Alice (overleg) 23 nov 2015 16:25 (CET)
Ah, je was me voor! Ik zal Regaliorum er ook nog eens vriendelijk aan herinneren ^^. DimiTalen 23 nov 2015 16:29 (CET)

Wikipedia Taskforce[bewerken | brontekst bewerken]

Beste DimiTalen

Een tijdje geleden las ik iets over het Wikipedia Taskforce. Het leek mij een zeer interessant onderwerp en ik wilde direct mijn naam aan de lijst toevoegen om mee te helpen met dit project, maar toen zag ik dat het project inactief was. Ik vond het zeer jammer dat dit initiatief gestopt was, daarom leek het mij wel een goed idee om het terug een nieuw leven in te blazen. Ik zag ook dat jij vroeger meehielp met dit project, vandaar dat ik heel benieuwd ben of jij (nog altijd) zin hebt om mee te werken aan deze nieuwe start. We zoeken nog altijd vrijwilligers, dus een antwoord of reactie zou ik heel hard op prijs stellen.

Met vriendelijke groeten JP001 (Overleg)  24 nov 2015 21:48 (CET)

Graag reactie JP001 (Overleg)  5 jan 2016 19:38 (CET)
Dag JP001! Geïnteresseerd in enig involvement in het programma, maar geen leidende of tijdsintensieve rol, vrees ik :-). Groetjes, DimiTalen 5 jan 2016 20:40 (CET)

Bottomless[bewerken | brontekst bewerken]

Bedankt voor het meedenken en aanpassen op Bottomless. Altijd leuk als iemand constructief meedenkt en een nieuw artikel verbeterd! :) Alice2Alice (overleg) 25 nov 2015 16:06 (CET)

Graag gedaan hoor! Ik denk met veel plezier mee :-). Fijn dat er zich iemand ontfermt over dit soort onderwerpen. Zelf doe ik al een tijdje pogingen om artikels over kleding, mode, schoonheidsidealen, gender... een kleine boost te geven (zie bijv. marinière en aantrekkelijkheid) -- onderwerpen die deze gemeenschap wel eens over het hoofd ziet of nogal 'eenzijdig' (eenzijdig mannelijk, that is) benadert. Mvg, DimiTalen 25 nov 2015 16:10 (CET)

Dichter komen[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Dimi. Een vraagje: "we komen dichter", is dat gebruikelijk in jouw taalgebied (ik vermoed Vlaanderen)? Ik ken het wel als "we komen dichterbij ..." of "we komen dichter in de buurt", maar niet op deze manier (die me aan het Engelse "come closer" doet denken). Groet uit NL, Apdency (overleg) 30 dec 2015 21:14 (CET)

Hey Apdency! Daar had ik nog nooit bij stilgestaan. "We komen dichter" klinkt inderdaad heel normaal in (tussentalig-)Vlaamse oren, maar wellicht uitsluitend als spreektaal :-). "Dichter in de buurt" klinkt mij dan weer dubbelop – aangezien we "dichter" al gebruiken in de betekenis van "dichterbij". Groetjes, DimiTalen 31 dec 2015 11:57 (CET)
Dat is wel grappig, ik had het nog nooit zo gehoord, terwijl ik toch dacht van de meeste Belgisch-Nederlandse (grammaticale) eigenaardigheden wel op de hoogte te zijn. En ja, zo hebben we dat waarschijnlijk allemaal wel: je gebruikt gewoon de taal zoals je 'm hebt aangeleerd, meestal ben je je er niet van bewust dat het in andermans nog wel eens vreemd zou kunnen klinken. Dank voor je antwoord! Apdency (overleg) 31 dec 2015 18:43 (CET)