Gebruiker:Krisgrotius/Archief 1

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Prefecturen[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Krisgrotius, het is weinig zinvol om pagina's aan te maken waar alleen een verwijzing in staat naar een andere pagina. Mogelijk ben je van plan een artikel over elk van de prefecturen te maken. Als dat niet het geval is, kunnen deze pagina's even goed worden verwijderd. Groet, Advance 6 aug 2006 16:04 (CEST)

Lege artikelen[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Krisgrotius, ik merk dat je bezig bent met het schrijven en aanvullen van de Japanse artikelen op Wikipedia. Ik heb zelf enkele jaren in Japan gewoond, dus ik ben blij met je bijdragen. Het viel me ook op dat je tenminste 3 lege artikelen hebt aangemaakt (geen tekst alleen een categorie). Aangezien de gebruiker van Wikipedia bij het zien van een blauwe link verwacht dat er een artikel bestaat mogen dergelijke lege artikelen niet worden aangemaakt. Daarom heb ik

moeten verwijderen. Ik hoop dat je op termijn hier echte artikelen van kan maken. ガンバレ - Robotje 8 aug 2006 13:46 (CEST)

Plaatsnamen[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Krisgrotius, je hebt zojuist het artikel Tanabe, Wakayama aangemaakt en het ziet er mooi uit. Maar de naamgeving van het artikel is anders dan we hier standaard doen op de Nederlandstalige Wikipedia. In de Engelstalige versie gebruikt men voor plaatsnamen vrij vaak de notatie zoals ze dat in de VS gewend zijn

  • Dallas, Texas
  • Little Rock, Arkansas
  • Phoenix, Arizona

Aangezien sommige plaatsnamen in verschillende staten voorkomen, is zo'n extra vermelding noodzakelijk. En de notatie "komma <staat>" is daar al lange tijd gebruikelijk. Op de Nederlandstalige Wikipedia gebruiken we als er een toelichting nodig is haakjes. Bijvoorbeeld Java (eiland) en Java (programmeertaal). Bij geografische namen doen we dat ook: Hiroshima (stad) en Hiroshima (prefectuur). Het voordeel van die haakjes is dat de software waar Wikipedia gebruik van maakt deze in bepaalde gevallen automatisch herkent. Als ik bijvoorbeeld [[Hiroshima (stad)|]] intyp (let op de staande streepje achter "(stad)") dan wordt dat bij het opslaan vanzelf omgezet in [[Hiroshima (stad)|Hiroshima]] wat wordt getoond als Hiroshima maar linkt naar "Hiroshima (stad)". Dat gaat sneller maar voorkomt ook fouten doordat ik niet voor de 2e keer Hiroshima hoef in te typen. Het artikel wat je gemaakt heb zou je dus kunnen hernoemen naar "Tanabe (Wakayama)". Als je verwacht dat er nooit een artikel gaat komen met de naam "Tanabe" dan kun je er ook voor kiezen om het meteen te hernoemen naar "Tanabe". Mocht je toch willen kiezen voor "Tanabe (Wakayama)" vergeet dan s.v.p. niet om ook een redirect aan te maken van "Tanabe" naar "Tanabe (Wakayama)". Immers, als er in de toekomst een link wordt gemaakt naar Tanabe dan wordt dat zonder die redierct tenonrechte een rode link. Daarna zou iemand over dezelfde stad een artikel kunnen gaan maken en dat zou natuurlijk zonde zijn.

Ach, het zijn allemaal van die kleine dingentjes die ik in het begin ook niet wist en dus ook wel eens verkeerd gedaan heb. Hoe dan ook, bedankt voor je bijdragen aan de Japanse artikelen op deze Wikipedia. Groetjes, Robotje 10 aug 2006 18:05 (CEST)

Japanse geografische artikelen[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Krisgrotius, het doet me goed dat je zo voortvarend aan de slag bent gegaan met het aanmaken en aanvullen van Japanse geografische artikelen. Als je ergens niet uit komt (zoals problemen met wiki-opmaak) of nog ander soort vragen mocht hebben aarzel dan niet om via mijn overlegpagina contact met me op te nemen. Succes ermee. - Robotje 13 okt 2006 14:14 (CEST)

Hernoemen namen[bewerken | brontekst bewerken]

Wil je alsjeblieft ophouden met hernoemen van pagina's als er geen doorverwijspagina nodig is? De toevoeging tussen haakjes is in zulke gevallen compleet overbodig. Dank, Troefkaart 23 okt 2006 12:52 (CEST)

Hallo, Ik hernoem deze pagina's wegens het eenvormigheidsprincipe. Alle steden en gemeenten binnen de Japanse prefecturen krijgen naast hun naam tussen haakjes () de naam van de desbetreffende prefectuur. Bij de Chiba prefectuur was dit nog niet gebeurd. Vandaar dat ik momenteel deze aanpassingen doorvoer. Krisgrotius 23 okt 2006 13:10 (CEST)
Een onderscheiding tussen haakjes is alleen nodig als het begrip meerdere betekenissen kan hebben. Het overal doen is niet gebruikelijk hier (en lelijk naar mijn mening).--Westermarck 25 okt 2006 18:57 (CEST)

Categorisatie[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Krisgrotius, ik zag dat je net bij het artikel Kobe de categorie 'Stad in de prefectuur Hyogo' toevoegde terwijl je de categorie 'Stad in Japan' liet staan. Dat is dubbelop en dus ongewenst. Alles was in de categorie 'Stad in de prefectuur Hyogo' valt automatisch in de categorie 'Stad in Japan' omdat dat een subcategorie is. Daarnaast is het beter om niet al te kleine categorieën te maken van 1 of 2 artikelen. In het begin deed ik dat soort dingen ook soms fout, maar graag volgdende keer even op letten. Groetjes, Robotje 23 okt 2006 12:59 (CEST)

Ok,Robotje ik heb het aangepast. Ik dank je voor je advies en ik zal zeker opletten om niet te kleine categorieën te maken. Krisgrotius 25 okt 2006 23:32 (CEST)

Jaloers[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Krisgrotius,

Ik moet toch even zeggen dat ik jaloers ben op jouw kennis van/over Japan. Ik kijk uit naar verdere artikelen over Japan! Succes! Groeten, Akira 7 nov 2006 21:54 (CET)

Hallo Akira, Bedankt voor je leuke compliment. Misschien zijn er wel enkele zaken waar we samen kunnen aan werken. Groetjes Krisgrotius 7 nov 2006 22:22 (CET)

Haakjes[bewerken | brontekst bewerken]

Geldt het werkelijk voor de meeste, of alleen maar voor veel? Hoe dan ook, in zulke gevallen is er ook altijd een doorverwijspagina nodig, want er zullen altijd andere gebruikers zijn die links hebben gelegd naar een naam zonder haakjes (ik heb al gezien dat ik een aantal van die gevallen nu dus heb opgelost, als het tenminste over de juiste plaats gaat). Ik ben er geen voorstander van om ze nu maar weer allemaal weer terug te hernoemen, want voor een deel van de plaatsen zal dat niet nodig zijn. Beter lijkt het me om dit alleen te doen waar het echt nodig is, en al doende meteen dp's te maken. Heb je ergens een lijst van plaatsnamen? Dan wil ik dat best even regelen. – gpvos (overleg) 10 nov 2006 21:11 (CET)

Bedankt voor je reactie. Het geldt voor veel plaatsnamen. Ik heb helaas geen lijst van alle Japanse plaatsnamen. Daar de meeste van deze artikelen van mijn hand zijn of door mij bewerkt werden, zal ik waar nodig dp's aanmaken. Groeten, Krisgrotius 10 nov 2006 21:28 (CET)
Bij nader inzien is het ook niet zo erg als je de artikelen op jouw manier aanmaakt (dus steeds met haakjes), dan werken we de boel later wel om naar de wikipediastandaard. – gpvos (overleg) 11 nov 2006 13:22 (CET)

hernoemen naar dp[bewerken | brontekst bewerken]

Dag, wil je er rekening mee houden dat wanneer een pagina hernoemd wordt voor een dp, ook alle verwijzingen naar de originele naam gewijzigd moeten worden? Deze kun je vinden door op Links naar deze pagina te klikken. groet aleichem 16 nov 2006 09:21 (CET)

Ok, Ik breng het in orde. Groet Krisgrotius 16 nov 2006 12:05 (CET)

Tokio Agglomeratie[bewerken | brontekst bewerken]

Kris, ik heb het artikel hernoemd naar Groot-Tokio omdat ik denk dat dat een gebruikelijkere naam is. Ook is het slecht Nederlands, beter zou nog zijn Tokio-agglomeratie of Agglomeratie Tokio. Maar voel je vrij om het naar iets nog beters te hernoemen, hoor. – gpvos (overleg) 23 nov 2006 22:35 (CET)

Ik kan mij wel vinden in Groot-Tokio. Het NRC Handelsblad gebruikt zowel Groot-Tokio als Agglomeratie Tokio. Krisgrotius 24 nov 2006 14:44 (CET)

Minabegawa[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Krisgrotius,

Even een opmerking over het artikel Minabegawa. Je hebt daarop een externe link naar een japanse website opgenomen. Mij lijkt dit niet heel erg zinvol: dit is de Nederlandstalige wikipedia: de lezers van dit artikel zullen maar in zeer geringe mate het japans machtig zijn om iets aan een dergelijke link te hebben. Sterker nog, ik betrijfel zelfs of de doorsnee lezer van de artikelen hier überhaupt de juiste fonts heeft geïnstalleerd om de betreffende site juist weer te geven... Ik stel voor de link te verwijderen vanwege onvoldoende toegevoegde waarde. Kun je je daar in vinden? Groeten, Tjipke de Vries 7 dec 2006 23:06 (CET)

Beste Tjipke, De officiële website van de gemeente vormt een essentieel onderdeel van het artikel. Trouwens bij elk geografisch artikel, of het nu een gemeente, stad, provincie, prefectuur of stadsdeel is, hoort de homepage. De officiële website vormt het referentiekader, de bron waar men terecht kan voor verdere informatie. Het is inderdaad zo dat het Japans in het Nederlandse taalgebied een minder gekende taal is dan het Engels, Frans of Duits maar daar staat dan weer tegenover dat men dankzij diverse translation-tools (bvb. altavista's babelfish) makkelijk de inhoud kan vertalen. Groeten, Krisgrotius 10 dec 2006 14:44 (CET)
Ik ben het oneens met Tjipke de Vries en volledig eens met Krisgrotius. Ik vind de links, ookal leiden ze naar een website in de Japanse taal, wel degelijk toegevoegde waarde hebben. Tegenwoordig is het een stuk makkelijker geworden om Japans te lezen en met een beetje 'huffen en puffen' kom je ook daar waar je wezen moet. Heeft trouwens iemand enig idee waar ik voor Mozilla FireFox de Japanse fonts kan vinden? Akira 10 dec 2006 17:16 (CET)

Japanolgie[bewerken | brontekst bewerken]

Beste, het lijkt alsof je wel wat van Japan kent (misschien ooit student in Leuven??), daarom deze vraag.

Aan de KULeuven doen laten ze de studenten een wiki-artikel schrijven als opdracht (lijst). Vorig jaar heb ik geïnformeerd en mocht ik alle artikels op wikipedia overnemen (je merkt dat aan sommige erg uitgebreide japanartikelen, en het sjabloontje onderaan). Dit jaar gaat deze actie mogelijks opnieuw door, wil jij hiermee helpen? Groetjes, MADe 30 dec 2006 20:42 (CET)

Hallo, nee geen student in Leuven maar wel andere interesses qua Japan... Ik wil graag meewerken aan de KULeuven Japanologie. Laat me maar iets weten wanneer we ze mogen overnemen. Welke bronvermelding moeten we hierbij gebruiken ? Gelukkig nieuwjaar en vele groeten, Krisgrotius 1 jan 2007 05:53 (CET)
Kan je een mailtje sturen naar MADe (at) wikipedia.be, dan houdt ik je via die mail op de hoogte MADe 2 jan 2007 21:44 (CET)
Ik ben één van de studenten van Japanologie aan de KULeuven waar we vorig jaar begonnen waren aan het schrijven van wiki's ipv. papers (die toch maar in een stoffige kast verdwijnen). Ik bewonder je ijverigheid voor Japanse onderwerpen. Ook je bereidwilligheid om te helpen met het overzetten van Japanologie-artikels is een mooie deugd. Er zijn een heleboel (gedetailleerde) artikels nog niet overgezet. Daarbij komt ook dat er dit jaar wederom bijna dubbel zoveel artikels zijn geschreven (we doen het nu ook met andere studiegebieden zoals 'Politiek van Japan'). Ik zou zelf wel willen helpen hiermee, maar ik heb niet altijd evenveel tijd. Alleen in vakantieperiodes tracht ik wel eens mijn artikels over te zetten. Ik hoop dat je je misschien geroepen voelt om te helpen, want er zijn echt veel goede artikels te vinden op onze interne wiki. よろしくお願いします We komen elkaar wel nog eens tegen in ons virtueel Japan :-) T.Jansen 3 jan 2007 01:54 (CET)
Hallo. Ja, ik heb even de artikels doorlopen en er zitten er echt wel zeer interessante en gedetailleerde tussen. Echt de moeite. Ik zie er al naar uit om te starten. :-) Groeten, Krisgrotius 5 jan 2007 00:30 (CET)

Koerilenconflict[bewerken | brontekst bewerken]

Gezien het feit dat je in het verleden ook o.a. het artikel Diplomatieke relaties tussen Japan en Rusland hebt geschreven; Als je op termijn nog zin hebt om een artikel over het koerilenconflict (de|en|ja) op te startten; er zijn weer bewegingen gemeld: Japan, Russia May Seek Different Approach to Solve Territories Dispute — Report. --hardscarf 3 jan 2007 16:13 (CET)

Ik denk dat je me verward hebt met T.Jansen (zie hierboven) die het artikel geschreven heeft.Je kan het hem ook eens vragen. Ik ben wel vertrouwd met de thematiek en als ik wat tijd vind, zal ik het proberen op starten. Groeten, Krisgrotius 5 jan 2007 00:25 (CET)

Toki[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Krisgrotius, ik heb zojuist het artikel Toki aangemaakt en ik wil vragen of U misschien een kaart van de ligging van deze stad kunt uploaden. Dit vraag ik omdat U ook een goede kaart van Sendai wist up te loaden en aangezien U een goede kennis van Japan hebt zal U hier ook goede bronnen voor hebben. Alvast dankuwel voor Uw hulp. LightPhoenix 4 jan 2007 17:03 (CET)

Beste, bedankt voor je bijdrage. Elke hulp is welkom bij het aanmaken van artikelen van Japanse steden. Er zijn er nog veel te doen (zie Lijst van steden in Japan). Ik heb het kaartje toegevoegd en enkele kleine wijzingen doorgevoerd. Groeten, Krisgrotius 5 jan 2007 00:16 (CET)

Complimenten voor kaartjes Japan[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Kris, nette kaartjes van Japan. Zou je willen overwegen om toekomstige uploads op Wikimedia Commons te maken? Uploads van dat project kan je direct in iedere wiki van Wikimedia (zo'n 700) gebruiken en dat scheelt nogal wat uploadwerk voor redacteuren van andere wiki's (jij doet het dan in 1 keer voor iedereen). Hoe dan ook: alvast dank voor het overwegen. Groet, Siebrand (overleg) 4 jan 2007 20:14 (CET)

Hallo, bedankt voor je compliment. Ik ben ondertussen gestart met mijn kaartjes over te zetten naar commons. Groeten, Krisgrotius 5 jan 2007 00:12 (CET)

Metro van Kyoto[bewerken | brontekst bewerken]

Dit is een heel mooi artikel, zou je alleen even rekening kunnen houden met onderstaande tekst:

Beste Krisgrotius/Archief 1,

Bedankt voor je bijdragen op het artikel Metro van Kyoto. Je hebt hier meerdere bewerkingen op dezelfde pagina kort na elkaar gedaan.
Elke keer een pagina opslaan maakt de bewerkingsgeschiedenis van een artikel onoverzichtelijk, daarom is het handig als je meerdere bewerkingen aan een artikel in één keer doet.

Door boven het artikel op bewerk te klikken (in plaats van boven een kopje) is het hele artikel in één keer te bewerken.
Door eerst op Toon bewerking ter controle te klikken, kun je zien hoe het artikel er na jouw wijzigingen uitziet. Je kan deze knop meerdere keren gebruiken, voordat je op de knop Pagina opslaan drukt. Zie ook Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers voor meer informatie. Bedankt voor je begrip! Warddr (overleg) 26 jan 2007 13:12 (CET)

Mijn excuses, ik ben uiteraard op de hoogte van deze bewerkingen. Ik had echter per ongeluk op pagina opslaan geklikt, zodat er slechts een deel van het artikel opgeslaan werd. Vandaar... Krisgrotius 26 jan 2007 13:21 (CET)

sei shonagon[bewerken | brontekst bewerken]

In een citaat als dat bij sei shonagon is een verwijzing naar timmerman niet functioneel. ten eerste weet iedereen wat dat is en ten tweede zal niemand de behoefte voelen om vanuit de japanse literatuur rond het jaar 1000 naar het nederlandse handwerkersvak te springen. Als het nou nog een link was naar japanse construcietechnieken van 1000 jaar gelden.... Zie de pagina Help:Gebruik van links. Wanneer is een link functioneel? Bart (Evanherk) 28 jan 2007 10:04 (CET)

Je hebt absoluut gelijk. Ik had die link gelegd zonder het artikel als geheel te beschouwen. すみません, Krisgrotius 28 jan 2007 11:53 (CET)

Kaarten Japan[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Kris, ik kwam eerder al een aantal kaarten van jouw hand tegen als bijvoorbeeld Afbeelding:Iwade Iwate Map.png. Toen ik op Commons keek, zag ik dat ook daar veel kaarten staan die je zou kunnen gebruiken (commons:Category:Maps of Japan) Wist je al dat die bestonden? Groet, Siebrand (overleg) 29 jan 2007 14:57 (CET)

Hallo Siebrand, ja ik ken deze kaarten. Ik heb ze ook al gebruikt bij bepaalde steden. Daar waar er nog geen bestaan, maak ik nieuwe. Bedankt. Groeten, --Krisgrotius 29 jan 2007 15:11 (CET)

Bedankt Kris![bewerken | brontekst bewerken]

Beste Kris,

Ik zag dat je bij "Orde van de Gouden Wouw" een Japanse tekst hebt aangebracht. Op je gebruikerssite las ik dat Japan je interesse heeft. Ik schreef/ vertaalde het artikel over de " Mon (heraldiek)" in het kader van mijn artikelenreeks over heraldiek en zou je willen vragen of je daar nog een kritisch naar wilt kijken. Ik kan me voorstellen dat er fouten in zijn geslopen. Op de Duitse Wiki las ik bijvoorbeeld dat de Mon een rol spelen bij een dodenfeest maar òf dat zo is en hoe dat is kon ik nergens vinden.
Behalve over heraldiek schrijf ik over Ridderorden. Te zijner tijd, ik ben nu bij de H van Hessen, zal ik ook de Japanse onderscheidingen allemaal gaan behandelen. Mag ik je hulp dan vragen voor een kritische kijk en het aanbrengen van de juiste Japanse karakters?

Met vriendelijke groet,

Robert Prummel 22 mrt 2007 15:58 (CET)

Beste Robert, mijn excuses voor mijn late reactie. Ik was druk bezig met het opzetten van Portaal:Japan. Ik heb met interesse je artikels gelezen en ik kijk uit naar de rest van je artikels over de Japanse onderscheidingen. Ik heb gemerkt dat je ondertussen ook een Categorie:Ridderorde in Japan hebt aangemaakt. Wat betreft de rol van de mon bij het dodenfeest, heb ik eens navraag gedaan bij enkele bronnen maar echter zonder resultaat. Ik ben niet meer te weten gekomen dan dat ze vroeger inderdaad werden gebruikt door voorname families bij het dodenfeest. Groeten, --Krisgrotius 10 apr 2007 15:48 (CEST)

Portaal[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Krisgrotius, leuk dat je nog steeds zo enthousiast bezig bent met Japan gerelateerde artikelen en nu zelfs Portaal:Japan begonnen bent. Binnenkort ga ik bij een ander bedrijf werken en mijn bijdrage aan Wikipedia zullen daarom drastisch minder worden. Nu was ik al amper bezig met Japanse artikelen dus dat zal niet veel anders zijn. Maar ik zal je dus helaas niet structureel kunnen helpen bij het portaal. Hoe dan ook, succes, en als je vragen hebt dan laat je het maar weten. - Robotje 3 apr 2007 15:07 (CEST)

Hallo Robotje, ja ik blijf rustig doorgaan :-). Ik was al langer van plan om een portaal op te zetten maar ja... Werk en wiki gaan inderdaad niet samen. Ik ben nu enkele dagen met vakantie en had de tijd. Eindelijk. Bedankt voor je steun.--Krisgrotius 4 apr 2007 11:14 (CEST)

Decretaal gedesigneerde steden[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi collega, ik zie zojuist je actualisering van deze steden voorbij komen. Kijk, dit is nou een mooi voorbeeld van waar Wikipedia sterk in is: actuele informatie over dingen waarvan ik geen flauw idee had dat ze bestonden voordat ik er tegen aan liep!;) Groet, MartinD 5 apr 2007 14:48 (CEST)

Hoi, Ik ben blij dat ik je kon verrassen ! :-) Bedankt, --Krisgrotius 5 apr 2007 14:51 (CEST)

Portaal:Japan[bewerken | brontekst bewerken]

Mooi Portaal, Krisgrotius. Ik heb hem als kandidaat aangedragen voor Portaal van de Week. Misschien hoe dan ook leuk om Sjabloon:Portaalvandeweek onderaan het portaal ook een plek te geven, zodat je kunt tonen wie het PvdW is? Veel succes met het portaal.  Emil·76  10 apr 2007 14:01 (CEST)

Bedankt. Ik heb ondertussen de Sjabloon:Portaalvandeweek toegevoegd. Groeten, --Krisgrotius 10 apr 2007 15:38 (CEST)

Afbeelding van de dag[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Krisgrotius, zoals je wellicht krijgen we binnenkort (waarschijnlijk vanavond) een nieuwe layout van de hoofdpagina. Onderdeel daarvan is de Afbeelding van de dag. Op 25 april wordt dat een afbeelding van een standbeeld van Sakuma Shozan (zie deze link). Als je zin en tijd hebt kun je wellicht nog voor de 25e een artikel over hem schrijven. Inspiratie voor het artikel kun je o.a. opdoen bij het Engelse artikel en:Sakuma Shozan waar ook te lezen valt dat hij Rangaku heeft gestudeerd wat extra interessant is voor de bezoekers van de Nederlandstalige Wikipedia. Als het niet lukt (druk met andere dingen, geen zin, maakt niet uit wat) geen probleem. Groetjes, Robotje 17 apr 2007 18:57 (CEST)

Als ik de tijd heb,zal ik dit zeker doen . Groetjes,--Krisgrotius 18 apr 2007 09:35 (CEST)

Makoto[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Kris, kun jij kijken naar mijn artikel over makoto. Koen ziet er niet zo veel in want hij snapt niet waar het over gaat. Jij als deskundige van Japan en de cultuur misschien wel.

groet Ceciel

Beste Ceciel, Ik vind het artikel prima in deze vorm. Misschien enkel nog je bronnen/referenties toevoegen. Dit maakt het voor de lezer eenvoudiger om weten waar hij/zij meer informatie over het onderwerp kan vinden. Een echt goed artikel verdient een goede bronvermelding.Zie ook Wikipedia:Bronvermelding. Groeten,Krisgrotius 21 mei 2007 17:52 (CEST)

PvdW: Bedankt voor je stem[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Krisgrotius/Archief 1,
bedankt voor je stem. Het portaal Openbaar vervoer is het nieuwe portaal van de week. Stemmen voor het volgende portaal van de week kan in het PvdW stemlokaal en een portaal aanmelden kan op de PvdW pagina.
Groeten, Kameraad Pjotr 20 mei 2007 19:56 (CEST)

Miyako-jima/Miyakojima[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb een artikel aangemaakt over de stad Miyako-jima. Ik zie echter dat in het navigatie-ding van de prefectuur Okinawa Miyakojima staat. Kun je mij vertellen welke ik moet gebruiken? Bij voorbaat dank. Lucherino 22 mei 2007 16:53 (CEST)

Beste Lucherino, eerst en vooral bedankt voor je bijdragen aan de Japanse artikelen. Ben jij op de Miyako-eilanden geweest ? Mijn voorkeur gaat uit naar Miyakojima voor de stad ipv. Miyako-jima. In het Japans wordt immers ook alles aan elkaar geschreven (宮古島市, みやこじまし) Miyakojima-shi, letterlijk "Miyako-eiland-stad" . Ook in het Nederlands is er geen reden om een liggend streepje te gebruiken. Groeten, Krisgrotius 24 mei 2007 19:38 (CEST)

PvdW: Bedankt voor je stem[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Krisgrotius,
bedankt voor je stem. Het portaal Japan is het nieuwe portaal van de week. Stemmen voor het volgende portaal van de week kan in het PvdW stemlokaal en een portaal aanmelden kan op de PvdW pagina.
Groeten, Kameraad Pjotr 17 jun 2007 12:20 (CEST)

PvdW: Bedankt voor je stem[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Krisgrotius,
bedankt voor je stem. Het portaal Sciencefiction is het nieuwe portaal van de week. Stemmen voor het volgende portaal van de week kan in het PvdW stemlokaal en een portaal aanmelden kan op de PvdW pagina.
Groeten, Kameraad Pjotr 2 jul 2007 11:56 (CEST)

Vlag Japan op sjablonen[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Krisgrotius, op de Japanse prefectuur-sjablonen staat in de rechterbovenhoek de Japanse vlag op een lichte achtergrond zoals bij Sjabloon:Nagano prefectuur. Als testje heb ik bij Sjabloon:Niigata een afbeelding van die vlag met een zwart randje geplaatst. Kun jij er eens naar kijken wat je beter vindt? Wellicht is het ook mogelijk om de dikte of de kleur van de rand nog wat aan te passen. Ach, kijk maar. Groetjes, Robotje 16 jul 2007 18:42 (CEST)

Hallo Robotje, ik vind het met een zwart randje veel duidelijker.Lijkt mij een goed idee om de sjablonen aan te passen. Groetjes,Krisgrotius 17 jul 2007 18:54 (CEST)
Ik ben het met je eens. Met deze wijziging kun je zien hoe ik het gedaan heb: "Flag of Japan.svg" → "Flag of Japan (bordered).svg" Als je verder nog vragen hebt, lees ik het wel. - Robotje 17 jul 2007 22:16 (CEST)

Beginnetje of niet[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Kris,

In de eerste plaats dank voor de correcties voor de steden in Niigata waaraan ik ben begonnen. Wel even een vraagje: wanneer zie jij een pagina als beginnetje en wanneer niet? Ik zie weinig verschil tussen Agano (stad) en Gosen (stad) en de eerste is een beginnetje en de tweede niet.

Met vriendelijke groeten, Paul Tilanus 31 jul 2007 23:22 (CEST)

Beste Paul, bedankt voor je bijdragen aan de Japanse geografische artikelen. Er zijn nog heel wat steden te gaan (zie Lijst van steden in Japan) Eigenlijk is Agano (stad) op zich ook geen beginnetje. Het komt er op neer de feiten te tellen. Je vindt alle informatie over beginnetje hier : Wikipedia:Beginnetje. Met vriendelijke groeten,Krisgrotius 2 aug 2007 11:10 (CEST)

kaarten Japan[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Krisgrotius,

Bedankt voor het maken van de kaarten met sjabloon op Minakami en Numata. Heel mooi! Maar waar heb je die kaarten van de gemeenten in Gumna vandaan? dan kan ik het bij de volgende gemeentes namelijk zelf doen. (Ik wil Shibukawa en Takasaki namelijk ook nog gaan maken binnenkort.

Ciao,

Diederik

Beste Diederik, deze twee kaarten heb ik van de Japanse wiki geuploaded. Je kan dit ook voorShibukawa en Takasaki doen. Soms maak ik ze ook zelf als er nog geen bestaan.Groeten, Krisgrotius

portaal[bewerken | brontekst bewerken]

beste Krisgrotius,

Ik zag zojuist het portaal Japan. Het ziet er heel mooi uit, zou ik iets kunnen doen om je erbij te helpen?

ciao,

Diederik

Bedankt. Eindelijk nog eens iemand met een interesse in Japan ! Ik had al een tijdje gezien dat je bezig was met verschillende Japanse artikelen.Dit kan alleen maar aangemoedigd worden. Er is immers nog heel veel werk :-). Ik zou zeggen alle hulp is welkom. Ik het de laatste maand absoluut geen tijd gehad om het nieuws te updaten bijvoorbeeld.Aanvullen van de verschillende rubrieken. Het zoeken naar afbeeldingen van de week. Of als je een goed idee hebt om iets nieuws toe te voegen of iets te veranderen, laat maar weten. Tot binnenkort, Krisgrotius 16 aug 2007 15:30 (CEST)

geschiedenis van Japan (artikel)[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Krisgrotius,

ik stuitte vandaag met open mond op het artikel Geschiedenis van Japan. ik heb wat geschreven op Overleg:Geschiedenis van Japan, en ik zou eigenlijk graag jouw mening hierover horen.

ciao, Diederik

Hallo Diederik, sorry voor mijn late antwoord. Ik zit momenteel in Japan en had nog geen tijd om naar mijn wiki te kijken. Ik ben het zeker eens om die periodeindeling aan te passen en wat nu onder artikelen over de geschiedenis van Japan staat, kan misschien geincorporeerd worden. Bedankt voor je bijdragen en veel succes met dit artikel. Groet,Krisgrotius 3 sep 2007 17:00 (CEST)

Classical Japanese[bewerken | brontekst bewerken]

Hi, I am 榎, a user of Japanese Wikipedia. Now, I have a request to you. Could you write a new article about Classical Japanese in Dutch based on or , and then please put an External link to Wp/jpn-classical. A few sentences would be enough.

日本語版ウィキペディアの利用者の榎と申します。申し訳ありませんが、「中古日本語(古典日本語)」についての新しい記事を、かをもとにオランダ語で書いて頂けませんか。もしお書き頂けましたら、Wp/jpn-classicalにリンクを繋げて下さい。二、三行で結構です。どうぞよろしくお願い致します。-- 24 sep 2007 02:19 (CEST)

Opmaak[bewerken | brontekst bewerken]

Beste gebruiker, je opmaak acties maakt dat nu bij veel artikel de bewerk-knopjes door de teksten gaan lopen bij bepaalde browsers.. Graga even opletten hoe je dit doet. Mocht er ander probleem zijn met de opmaak, kan je altijd mij even vragen.. Dolfy 17 okt 2007 23:10 (CEST)

Beste, Dolfy. Het is mogelijk dat er door mijn opmaak problemen zijn bij bepaalde browsers maar door wat jij nu doet, krijg je in Internet Explorer grote open witvlakken. Dat kan toch ook niet de bedoeling zijn. Kun je daar eens naar kijken, aub ? Groeten, Krisgrotius 17 okt 2007 23:19 (CEST)
Ik zal er naar kijken, zijn er nog varianten erin? Het hangt een beetje af van waar je ze plaatst namelijk... Dolfy 17 okt 2007 23:32 (CEST)
Ik heb ze aangepast, als het goed is moet het zo opgelost zijn. Mocht er nog eentje niet goed zijn zo laat me maar weten.. Dolfy 18 okt 2007 01:19 (CEST)
Bedankt, het is volledig in orde nu. Krisgrotius 18 okt 2007 10:35 (CEST)

Verwijderingsnominatie Categorie:Sjablonen Spoorwegen in Japan[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Krisgrotius, één of meerdere categorieën die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Categorie:Sjablonen Spoorwegen in Japan. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen categorieën/Toegevoegd 2007 week 46 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 15 nov 2007 03:17 (CET)


Stedenbanden van Suwa[bewerken | brontekst bewerken]

Bedankt voor de hulp bij de transcriptie van de stedenbanden van Suwa. Ik kwam er met Wörgl helemaal niet uit en van Kundl was ik ook al niet zeker. Paul Tilanus 3 jan 2008 22:03 (CET)

Graag gedaan en bedankt voor al je nieuwe artikelen, Groeten Krisgrotius 7 jan 2008 09:25 (CET)

Agano[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Krisgrotius. Eerst en vooral beste wensen voor 2008. Ik heb mijn artikel "Agano" nog eens gelezen en gezien dat je enkele wijzigingen hebt doorgevoerd. Wel nu, bedankt. De hoofdtekst "Japanse kruiser Agano" wou ik hetzelfde formuleren zoals in de Engelstalige Wikipedia. Uiteindelijk is de verkorte versie Agano (kruiser) wel beter. Maar is het niet zo dat de "Agono" naar de Japanse stad Agano (stad) werd vernoemd ? Ik lees ook dat je een "Japanse expert" bent in de Japanse taal. Dan denk ik dat ik je nog ga contacteren in de toekomst. Groet Renegade 3 januari 2008 - 23:26 (CET)

Hallo Renegade, bedankt voor al je bijdragen. Agano werd wel degelijk naar de rivier genoemd en niet naar de stad zie ook,(en:Japanese ship naming conventions). Als ik je verder ergens mee kan helpen, laat maar weten, groeten, Krisgrotius 7 jan 2008 09:28 (CET)

Motivatie aanpassingen artikel Kon Ichikawa[bewerken | brontekst bewerken]

Graag ontvang ik een motivatie voor jouw aanpassingen aan het artikel Kon Ichikawa, ik vind ze namelijk onnodig. Of is er hier een soort van vaste opmaak voor titels in kanji en transliteraties. Dus gaarne ontvang ik een toelichting, anders verander ik alles weer terug naar zoals ik het aanvankelijk heb geschreven. Wobuzowatsj 14 feb 2008 21:02 (CET)

Beste Wobuzowatsj, eerst en vooral bedankt voor je interessante artikel. Graag geef ik jou wat uitleg. Voor de transliteratie zie Transliteratie- en transcriptiegids Japans. Wat betreft de kanji geven we de voorkeur dat deze ter verduidelijking worden weergegeven tussen haakjes gevolgd door de transliteratie in cursief bvb. Osaka (大阪市, Ōsaka-shi). Vriendelijke groeten, Krisgrotius 15 feb 2008 11:21 (CET)

Hasjima (eiland)[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Ik heb het artikel juist deze naam gegeven om te voorkomen dat het eiland werd gelinkt aan de stad Hashima. Nu je de naam van het artikel hebt gewijzigd, zijn er artikelen van de steden naar een artikel over een eiland gelinkt. Dat is niet correct. Bovendien vond ik ergens dat jima (fonetisch) eiland betekent, dus ik dacht dat kan dan mooi. Dus het artikel moet volgens mij worden Hasjima (eiland) of Hashima (eiland). Dat laat ik aan jou over, maar zorg dan wel dat de linken naar dit eiland (nu de linken naar Hasjima (eiland) dan goed terecht komen. Zelf heb ik nl geen verstand van vertalingen vanuit het Japans. Zorg je er ook voor de de engelstalige wikilink naar het ned. artikel goedkomt?Ceescamel 3 mrt 2008 16:51 (CET)

Beste Cees, eerst en vooral bedankt voor je bijdrage aan de Japanse artikelen. Je hebt gelijk dat eiland jima kan zijn, maar soms is de transliteratie ook shima, zoals hierbij Hashima. Ik heb de titel ondertussen gewijzigd naar Hashima (eiland) en een dp gemaakt van Hashima. De linken zijn overal aangepast ook bij de Engelstalige wiki. Vriendelijke groeten Krisgrotius 4 mrt 2008 01:39 (CET)

Station Osaka e.a.[bewerken | brontekst bewerken]

Goed idee om die kaartjes smaller te maken, maar nu staan ze nog rechts tegen de kant "geplakt". Kun je ze ook centreren ? Of anders: misschien ziet het er beter uit op 260px ? - Erik Baas 4 mrt 2008 02:14 (CET)

Ja,het is inderdaad beter een beetje smaller. Ga gerust je gang als je denkt dat 260px beter is. Ik zie zo direct niet veel verschil. groeten,Krisgrotius 4 mrt 2008 02:26 (CET)
Nu de kaartjes gecentreerd staan ziet het er veel beter uit. Ik wist niet dat dat kon met dat sjabloon, en had op dat moment geen zin om het uit te zoeken... ;-) - Erik Baas 5 mrt 2008 21:08 (CET)

Reactie gewenst[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Krisgrotius, een biografisch artikel van een Japans persoon te begint vaak met iets van

<Naam in westers schrift> (<naam in kanji>, <transliteratie van de kanji>; [geboorteplaats], [geboorte dag/maand] [geboortjaar]

maar daar zijn nogal wat varianten op. Soms wordt voor de geboorteplaats eerst de haakjes gesloten en na een spatie meteen weer geopend. Verder is het gebruik van de komma of puntkomma niet altijd hetzelfde. Soms zit er extra spatie tussen de transliteratie van de kanji en de puntkomma. En ga zo maar door. Enige standaardisatie lijkt me daarom wenselijk. Gebruiker We El gaf aan dat hij graag geen haakje-open voor de kanji van de naam ziet maar een komma, en dan dus het haakje-open pas voor de geboorteplaats. Aangezien jij nogal veel doet met Japan-gerelateerde artikelen en Wikipedia:Mededelingenbord voor aan Japan gerelateerde onderwerpen niet echt in gebruik is, vraag ik je daarom maar direct op je overlegpagina om eens te kijken naar het voorstel van We El op Overleg_gebruiker:We_El#Cursief. Groetjes, Robotje 6 mrt 2008 18:40 (CET)

Hallo Robotje, ik heb een deel van jouw voorstel en het voorstel van We El verplaatst naar Wikipedia:Mededelingenbord voor aan Japan gerelateerde onderwerpen om zo een open discussie op te starten. Je kan ook daar mijn voorkeur lezen.Ik reageer nu nog even snel aangezien ik een weekje op vakantie vertrek. Krisgrotius 7 mrt 2008 00:52 (CET)
Bedankt voor je reactie. Het heeft geen haast, dus als je terug bent van vakantie kunnen we verder werken aan een mooie oplossing. - Robotje 7 mrt 2008 07:27 (CET)

Overlegpagina[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Krisgrotius,

bedankt voor je berichtje, ik was vrij aangenaam verrast dat er dit soort pagina's bestonden eigenlijk. Ik schrijf zelf wel veel, maar op overlegpagina's kom ik niet zo vaak. Hoe vindt je dit soort pagina's makkelijk? mvg, ­ LordDamorcro 7 mrt 2008 20:07 (CET)

Hallo Diederik, net terug van een deugddoende vakantie. Al deze overlegpagina's zijn makkelijk terug te vinden via Categorie:Wikipedia:Overlegruimte. Groeten, Krisgrotius 17 mrt 2008 15:02 (CET)

Schrijn?[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Krisgrotius,

ik zag dat jij het woord schrijn gebruikte op de pagina over Takasaki. Ik wist niet dat dat woord bestond eigenlijk, is dat hetzelfde als altaar of meer heiligdom?

ciao, LordDamorcro 15 mrt 2008 16:10 (CET)

Nog een hallo, je vindt de meer uitleg onder shintoschrijn. Het is meer een heiligdom dan een altaar. Groeten, Krisgrotius 17 mrt 2008 15:05 (CET)

Japanse video[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Kris,

Ik ben bezig met het vinden van een plaatsje van de video's op Commons in relevante artikel op de Nederlandse Wikipedia en een tijdje geleden heb ik gezocht naar een plek voor de video Syouhouji5827.ogg. Ik vond het niet en heb een oproepje op VnhN#Japans gezet. Gezien je Japans enigszins beheerst, zou ik je willen vragen of jij een plek voor deze video op de Nederlandse Wikipedia weet? Het plaatsen gaat overigens net zo als bij afbeeldingen. Alvast bedankt! Groeten, Davin 18 mrt 2008 18:56 (CET)

Hi Davin, deze video hoort inderdaad bij Shōhō-ji (正法寺), een tempel van de Shingonsekte in Otsu.Als ik even tijd heb zal ik het artikel aanmaken, dan kan jij de video toevoegen. Groeten,Krisgrotius 20 mrt 2008 11:40 (CET)
Heel fijn, bedankt! Ik heb de rode link op mijn volglijst gezet. Als ik het artikel voorbij zie komen, dan zal ik er aan denken. Groeten, Davin 20 mrt 2008 18:53 (CET)

Gefeliciteerd![bewerken | brontekst bewerken]

Krisgrotius/Archief 1

Hej Kris, van harte gefeliciteerd he ! Davin 23 mrt 2008 08:09 (CET)

Bedankt !!

‎Sjabloon:Infobox Japanse wijk[bewerken | brontekst bewerken]

Gebruik voor nieuwe sjablonen asjeblieft geen hiddenstructure meer: ik ben net alle sjablonen aan het ombouwen om dat er uit te halen, er moeten er nog 225, en daar word ik toch al niet blij van... - Erik Baas 17 apr 2008 22:14 (CEST)

Dank je. :-) - Erik Baas 17 apr 2008 23:30 (CEST)
Ik wist dat niet van het gebruik van hiddenstructure. Ik probeer waar ik het gebruikt hebt, het te verwijderen. Groeten, Krisgrotius 18 apr 2008 00:30 (CEST)
Ai, en ik nam aan (vanwege het z.g. "overlijden" van Patrick Swayze) dat iedereen het wel zou weten; foutje... anyway, alle hulp is welkom: het is een rotklusje, maar wel belangrijk. Op nijn OP staat nog wat meer info. - Erik Baas 18 apr 2008 00:42 (CEST)
Bedankt voor de info. Je hebt er ondertussen twee minder op je lijstje.Krisgrotius 18 apr 2008 14:36 (CEST)

Verwijderingsnominatie van o.a. Afbeelding:Location Map of Date-shi Hokkaidō Japan.png[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Krisgrotius, u hebt een versie van één of meerdere afbeeldingen geüpload die zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Afbeelding:Location Map of Date-shi Hokkaidō Japan.png en Afbeelding:Sapporo.png. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20080423 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Uitleg over de procedure en een lijst met veelgestelde vragen staat op Help:Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kun u die stellen op Help:Helpdesk. --E85Bot 24 apr 2008 03:35 (CEST)

Sjabloon in het nieuws[bewerken | brontekst bewerken]

Dank voor het herstellen van een stomme fout mijnerzijds. Romaine (overleg) 30 apr 2008 01:34 (CEST)

Graag gedaan :-) --Krisgrotius 30 apr 2008 01:35 (CEST)

Japanse gemeentecategorieën[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Krisgrotius, n.a.v. je reactie op de verwijderlijst, begrijp ik dat het allemaal wat ingewikkelder is als ik eerst dacht. Ik ben echter verre van gelukkig met de huidige indeling, dus ik ga eens bekijken hoe dit eventueel anders is op te lossen. Ik kom er later deze week op terug ok? Ik laat de nominaties tot die tijd even staan, want misschien dat er nog iemand anders een nuttige suggestie heeft. Groet, Alankomaat 14 mei 2008 22:07 (CEST)

Ik heb de verwijderingsnominatie van de categorie "dorp in Japan" doorgehaald op de verwijderlijst. Overzichtelijkheid van de categorieën is al stuk beter nu ze allemaal een subcat zijn van "plaats in Japan". Ik heb de plaatsing in de bovenliggende categorie "dorp" wel weggehaald, om te voorkomen dat daar een uitsplitsing naar land wordt opgezet. Ik blijf wel van mening dat de 193 dorpen (waarvan momenteel maar een handvol beschreven is) niet verder hoeven te worden uitgesplitst in subcats. Een hernoeming van de categorieën naar Japanse namen hoeft wat mij betreft niet per se, maar ik ben er ook niet op tegen. Groet, Alankomaat 19 mei 2008 17:24 (CEST)
Bedankt voor je toelichting. In verband met de overzichtelijkheid pleit ik toch voor de subcats. Vriendelijke groeten, Krisgrotius 19 mei 2008 19:06 (CEST)

Kaarten van steden in Fukushima[bewerken | brontekst bewerken]

Kris, ik ben gestart met de steden van Fukushima (als laatste etappe in de steden van Tōhoku). Zou jij de kaarten van die steden willen voorbereiden? Met vriendelijke groeten, Paul Tilanus 21 mei 2008 10:10 (CEST)

Komt in orde, Groeten, Krisgrotius 21 mei 2008 10:18 (CEST)
Alle kaarten staan op commons. Krisgrotius 21 mei 2008 21:53 (CEST)

Opmerking[bewerken | brontekst bewerken]

Vriend,

Ik weet niet wie bent en wat je doet, maar ikzelf ben een afgestudeerde van de Japanse faculteit van de Rijks Universiteit Leiden en momenteel in functie als Coordinator van Internationale Betrekkingen in de stad Mima, Tokushima, Japan. Mijn werk is het vertegenwoordigen van de stad Mima in internationale context, welke opdracht ik persoonlijk van onze burgemeester Makita heb gekregen.

In deze hoedanigheid heb ik een begin van een artikel geplaatst over de stad Mima op Wikipedia.

Ik heb geen idee wat je beweegreden zijn, dat je aan mijn voorlopige versie (welke amper 1/10e is van het materiaal dat ik wil plaatsen en amper een dag op het net staat) flink loopt te sleutelen, maar laat mij ajb in alle rust mijn werk doen zonder meteen als een beest mijn artikel op FOUTE WIJZE (foute lezingen, foute vertalingen) te gaan lopen wijzigen en editten.

Later, als alle materiaal online staat, kun je me altijd aanschrijven om eventuele wijzigingen te bespreken, en dan kunnen wij over het geplaatste materiaal in overleg treden.

Bij voorbaat vriendelijk dank,

Johan Hoenselaar – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Johan Hoenselaar (overleg · bijdragen) 24 jun 2008 15:49 (CEST)

Hoi, Wikipedia is een gemeenschapsproject. Lees je eerst eens in in de omgangsvormen en etiquette hier voordat je iemand zo onheus dwingend en hufterig benadert alsjeblieft. Met je gedrag ben je geen lichtend voorbeeld voor de universiteit waar je gestudeerd hebt noch voor de organisatie die je zegt te vertegenwoordigen. Wil je een artikel eerst zelf rustig afschrijven, plaats het dan niet meteen, maar gebruik je eigen computer of zet het ergens op een subpagina in je eigen gebruikersruimte neer, dus maak bijvoorbeeld Overleg gebruiker:Johan Hoenselaar/kladblok aan. Met vriendelijke groet, MoiraMoira overleg 24 jun 2008 16:16 (CEST)
Ik wil bij deze mijn excuses aanbieden voor het uit mijn slof schieten in mijn reactie hierboven. Ondanks dat ik erg gefrustreerd was over het feit dat minder dan een dag na plaatsing mijn artikel al zodanig was veranderd dat ik het niet meer terug herkende (binnen 24 uur bewerkt door 2 mensen!) had ik niet zo fel mogen reageren. Bij deze sorry daarvoor. @MoiraMoira - mijn reactie was fel en overdreven, maar woorden als "hufterig" heb ikzelf niet in de mond genomen. En die schop na, dat ik geen `lichtend voorbeeld` zou zijn voor mijn universiteit of werkgever, was onnodig. Groeten, Johan Hoenselaar 28 jul 2008 09:37 (CEST)

Midosuji-lijn[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Krisgrotius,
Je hebt mijn bewerking van het lemma Midosuji-lijn teruggedraaid. Dat lijkt mij niet nuttig, en ik zal uitleggen waarom.
Het artikel Metro in Japan bevat verwijzingen naar plaatsen met metronetwerken. Daar hoort dus niet een verwijzing naar een specifieke lijn bij. Daar kom je wel als je eerst hebt doorgekozen naar een specifieke plaats.
Als het de bedoeling was geweest alle metrolijnen in Japan op te nemen in deze categorie, had deze wel anders geheten, Metrolijnen in Japan o.i.d. Als je verder kijkt in Wikipedia bij andere lemma's met de naam Metro in <landnaam> zul je zien dat overal dezelfde structuur wordt gebruikt.
In het artikel over de Midosuji-lijn staat duidelijk vermeld dat het een lijn is in Osaka. Opdie manier kun je vanaf het artikel altijd hogerop in de hiëarchie komen.
Ik hoop dat zo duidelijk is waarom ik deze wijziging heb aangebracht. Zou je jouw correctie weer willen terugdraaien? Bij voorbaat dank. Skuipers 18 jul 2008 13:59 (CEST)

Beste, bedankt voor de uitleg. Ik heb het ondertussen aangepast. Vriendelijke groeten, Krisgrotius 18 jul 2008 16:30 (CEST)
OK, bedankt. Skuipers 18 jul 2008 21:01 (CEST)

Kaarten van steden in Gunma en Tochigi[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Kris, tijdens jouw wikantie heb ik weer een serie steden onder handen genomen. Zou je voor de eenheid in stijl de kaarten van de steden in de prefecturen Gunma en Tochigi uit de Japanse wikipedia over willen zetten naar Commons? Mijn Japans is onvoldoende om op Commons de auteur recht te doen. Geef maar een seintje als ik de betreffende stedenpagina's van de nieuwe kaart kan voorzien. Met vriendelijke groeten, Paul
Paul Tilanus 19 jul 2008 23:17 (CEST)

Hallo Paul, ik heb het gezien dat je weer duchtig doorgewerkt hebt :-) Ik begin er zo snel mogelijk aan. Groeten,Krisgrotius 21 jul 2008 20:54 (CEST)
Paul, de kaarten van de prefectuur Gunma zijn overgezet. Groeten, Krisgrotius 27 jul 2008 20:41 (CEST)
Paul, wil je dat ik de kaarten van Tochigi ook overzet of zijn die Italiaanse die je nu gebruikt hebt ook goed ? Krisgrotius 27 jul 2008 20:47 (CEST)
Voor een eenheid in stijl en de overzichtelijkheid van de kaarten geef ik de voorkeur aan de Japanse kaarten. Paul Tilanus 1 aug 2008 21:38 (CEST)

artikel Mima[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo, ik heb gezien dat je een aantal wijzigingen heb aangebracht in mijn artikel over Mima, waarvoor vriendelijk dank. Het betrof in de meeste gevallen spelfouten die ik over het hoofd heb gezien, of koppeltekens en hoofdletters die niet nodig bleken. Enfin, ik ben dus erg blij met deze extra spellingscontrole. Bedankt. Waar ik me niet zo in kon vinden was de aanpassing van Japanse periodenamen, die ik liever los zie (bijv. Edo periode) ipv aan mekaar geschreven. Zo worden deze namen doorgaans ook in de literatuur gebruikt. Ook de vertaling van Einstein`s Vriendschap Monument (monument ter ere van Einstein`s vriendschap met Miyake, ipv een algemeen vriendschapsmonument dat door Einstein gedoneerd is) hou ik graag in lijn met alle andere vertalingen en materiaal die ik voor de stad Mima maak. Voor de rest, vriendelijk dank nogmaals. Groetjes,Johan Hoenselaar 28 jul 2008 04:53 (CEST)

Shōnen-ai[bewerken | brontekst bewerken]

Hey,

Onlangs zijn er nogal wat naamsveranderingen van shonen-ai (zoals het nu heet) geweest. Toen ik het artikel in eerste instantie aanmaakte was het "shounen-ai", misschien inderdaad iets ouderwets hepburn-gebruik. Daarna is het gewijzigd naar Shōnen-ai, waarna jij het teruggewijzigd hebt naar "shonen-ai". Ik vraag mij af waarom je dit laatste gedaan hebt. Ik weet niet of er consensus is over namen van artikelen over Japan in deze Nederlandstalige wikipedia, maar als ik het zo vergelijk met de andere wikipedia's, dan wordt het allemaal als "Shōnen-ai" (met streepje erboven dus) weergegeven. Ook in de titel van het artikel. Daarnaast is "shonen-ai" ook nog eens fout als men kijkt naar hepburn. De kanji 少年愛 worden namelijk als しょうねんあい geschreven in hiragana. Ouderwets transliteren naar romaji geeft "shounen-ai". Het moderne gewijzigd hepburn zou shōnen-ai geven. Het lijkt mij dus ook consistenter, en beter, om het artikel Shōnen-ai te noemen.

Mvg, Tenth Plague 15 aug 2008 20:31 (CEST)

Hallo, Tenth Plague. Op de Nederlandstalige Wikipedia laten we de macron boven de klinkers weg tenzij het meteen achter de kanji/katakana/hiragana staat ter verduidelijking van de uitspraak. (zie Wikipedia:Transliteratie- en transcriptiegids#Japans). Bvb. (少年愛, Shōnen-ai ) of Otsu (大津市, Ōtsu-shi). De overeenkomst is dat macrons niet in een titel van een artikel worden gebruikt. In de titel laten we de macron gewoon vallen en krijgen we hier dus : Shonen-ai. Vriendelijke groeten, Krisgrotius 15 aug 2008 22:22 (CEST)

Kaarten van steden in Ibaraki[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Kris,

Dank voor de kaarten van de steden in Tochigi. Nu dat deelproject klaar is, ga is verder met de prefectuur Ibaraki (nog zo'n 30 steden onbeschreven). Afgezien van Tsukuba ontbreken de stedenkaarten. Zou je, wanneer je daar tijd voor hebt, die kaarten een keer vanuit de Japanse wikipedia naar de Commons over kunnen zetten? Bij voorbaat dank. Paul Tilanus 31 aug 2008 16:15 (CEST)

Hallo Paul, De kaarten van Ibaraki staan nu op Commons:Category:Maps of Ibaraki prefecture, Groeten, --Krisgrotius 31 aug 2008 23:19 (CEST)

Interwiki's[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi, waarom draai je de interwiki's naar de bulgaarse wiki van de kosovaanse regio's die vandaag aangebracht werden terug? De interwiki's kloppen gewoon voor zover ik kan zien. Akoopal 8 okt 2008 12:57 (CEST)

Hallo, deze artikelen handelen over de zeven statistische regio's van Kosovo en hebben niks te maken met districten waar deze interwiki's naar verwijzen. Met vriendelijke groeten, --Krisgrotius 8 okt 2008 13:41 (CEST)
Ok, dan was ik abuis. Misschien voor een volgende keer handig om dat er dan in de bewerkingssamenvatting bij te zetten, dan is het voor iedereen duidelijk. Akoopal 8 okt 2008 17:15 (CEST)
Zal ik doen, Groeten,--Krisgrotius 8 okt 2008 17:41 (CEST)

Uniformisering,[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Kris, Ik kom nog een keertje terug op de uniformisering van biografische artikelen over Japanners. Ik neem dit voorbeeld:
Eiji Oue (大植 英次, Ōue Eiji ; Hiroshima, 3 oktober 1957) is een Japans dirigent.
Ik ben er nog altijd niet erg gelukkig mee dat alleen bij Japanse personen een andere vorm van uniformisering wordt aangehouden dan bij de andere artikelen, bijvoorbeeld van Russische personen. Vergelijk:
Aleksandr Vasiljevitsj Aleksandrov, Russisch: Александр Васильевич Александров (Plachino (bij Rjazan), 1 april 1883Berlijn, 8 juli 1946) was een Russisch componist en dirigent.
In een encyclopedie heeft het iets heel vreemds als er alleen maar bij een bepaald onderwerp van de regels wordt afgeweken. Los daarvan nog, denk ik dat je toch minstens de spatie voor de punt-komma moet weglaten, want in het Nederlands (anders dan in het Frans) wordt nooit een spatie voor een leesteken aangehouden. Wat denkt U? Beste groeten, We El 13 okt 2008 16:32 (CEST)

Kaart van Kasama (Ibaraki)[bewerken | brontekst bewerken]

Kris,

Zie jij wat er mis is met de kaart van Kasama (Ibaraki)?

Overigens, dank voor alle correcties. Al m'n eigen typo's vinden is erg lastig.

Paul Tilanus 14 okt 2008 14:51 (CEST)

Kaarten Toyama en Gifu[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Kris,

Ik ben door de steden van Ibaraki heen en wil verder met de prefectuur Toyama (nog 8 steden) en vervolgens Gifu (nog 18 steden). Zou jij de kaarten weer willen overzetten van de Japanse Wikipedia naar Commons onder de juiste licentie?

Met vriendelijke groeten, Paul Tilanus 11 nov 2008 14:31 (CET)

Hallo Paul,
Alle kaarten staan op commons. Veel plezier ermee. Vriendelijke groeten, Krisgrotius 13 nov 2008 18:39 (CET)


Nohohon[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Kris,

Ik zag dat je bezig was met een Japans portaal. Ik heb net een (mini) artikeltje geschreven over Nohohon.

Groeten,

Daan vd Berg Amsterdam

Noriaki Kasai[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Krisgrotius, ik heb net Noriaki Kasai aangemaakt. Misschien kun je die checken. Groeten, Miho 5 jan 2009 20:07 (CET)

Kaarten van steden in Ishikawa en Fukui[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Kris,

De steden van Gifu zijn nu ook af en mijn idee is om verder te gaan met de steden van de prefecturen Ishikawa en Fukui. Zou jij weer voor de kaarten willen zorgen?

Paul Tilanus 25 jan 2009 15:08 (CET)

Verwijderingsnominatie Portaal:In het nieuws/Japan[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Krisgrotius, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Portaal:In het nieuws/Japan. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20090404 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kunt u die stellen aan de helpdesk. --E85Bot 5 apr 2009 02:05 (CEST)

Albanees[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo stadsgenoot,

Ik ben bezig met het vertalen van een artikel op de Albanese Wikipedia (voorlopig nog voor privédoeleinden, maar gebruik op deze Wikipedia is niet uitgesloten), en ben erachter gekomen dat jij blijkbaar ook kennis van het Albanees hebt. Nu, mijn Albanees is nog heel erg basisch (ik leer het aan een traag tempo met het oog op een vijfdaags verblijf in Albanië deze zomer), en ik vroeg me af of jij toevallig niet wist wat het woord mbarëshqiptar betekent (of indien niet er misschien achter kunt komen door eventueel bezit van lijviger naslagwerken dan de mijne). Het tweede lid van die samenstelling ken ik uiteraard, maar voor het eerste lid (in die context) tast ik wat in het duister als ik de verschillende betekenissen bekijk van het woord of iets gelijkaardigs in kwestie. Met vriendelijk groet, C&T 8 jun 2009 20:09 (CEST)

Hallo, ja inderdaad, Albanees is mijn werktaal, mbarëshqiptar is moeilijk letterlijk te vertalen, maar het betekent zoiets als alle Albanezen ( in de betekenis van alle etnische Albanezen van Albanië, Kosovo, Servië, Macedonië, Montenegro en de de diaspora...)

Me nderime, Kris --Krisgrotius 18 jun 2009 05:28 (CEST)

Falemnderit shumë! C&T 18 jun 2009 09:24 (CEST)

Japanse autowegen[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo. Ik zag pas dat je eigenlijk gewoon pas bezig was met die Japanse wegen. Kies gerust zelf maar een exactere naam voor de categorie dan hoor , en verhuis gerust de artikelen maar. Voorgestelde Categorie-hernoemingen zetten we gewoon meestal op die lijst, zodat andere nog tijd hebben om te reageren. Máár het gaat hier om jouw eigen splinternieuwe categorie, en om je eigen werk waar je pas mee begonnen bent. Dus het lijkt me dat je dat gerust meteen kan hernoemen en dat het in dit geval niet nodig is te wachten, want anders word jij toch maar belemmerd in je werk zeker ? ;-) Succes ermee ;-) --LimoWreck 9 jun 2009 16:14 (CEST)

Hi Krisgrotius

Ik zag dat je mijn aanpassingen ongedaan hebt gemaakt. Ik zou graag met je willen overleggen zodat mijn aanvullingen ook opgenomen worden.

Zou je me willen vertellen waarom je dat gedaan hebt?

Ik ben namelijk een geboren Albanees die de universiteit heeft afgemaakt voor albanees geschiedenis.

A mund te me thuash sa shqip di dhe ku e ke mesuar?

Te pershendes me respekt

TheOne741

Hi Krisgrotius

Ik zag dat je mijn aanpassingen ongedaan hebt gemaakt. Ik zou graag met je willen overleggen zodat mijn aanvullingen ook opgenomen worden.

Zou je me willen vertellen waarom je dat gedaan hebt?

Ik ben namelijk een geboren Albanees die de universiteit heeft afgemaakt voor albanees geschiedenis.

A mund te me thuash sa shqip di dhe ku e ke mesuar?

Te pershendes me respekt

TheOne741

Hey[bewerken | brontekst bewerken]

Als je hulp nodig hebt voor artikelen over Kosovo kan je mij altijd vragen, Gebruiker:Vinie007

Portaal:Kosovo[bewerken | brontekst bewerken]

Waarom beginnen we geen portaal over Kosovo?

Gebruiker:Vinie007 15 nov 2009 14:45 (CET)

Krisgrotius, lees eerst eens het overleg bij het artikel van de provincie Kosovo voordat je iets verwijderd. Mvg Zemun-predator 6 dec 2009 07:57 (CET)

Zalig kerstfeest[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Krisgrotius,
heel bedankt voor de goede samenwerking en voor jouw hulp bij de verbetering van mijn artikelen op wikipedia in het bijna afgelopen jaar 2009. Ik wens je - van harte - zalige kerstmis en een heel gelukkig 2010, vooral persoonlijk gezondheid en vrede! (Da Pacem Domine!) - Hartelijks --Nlkalwien 25 dec 2009 11:58 (CET)