Joseph Reynaerts

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Joseph Reynaerts
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Alias Reynaert
Geboren Seraing, 24 juli 1955
Geboorteplaats SeraingBewerken op Wikidata
Overleden 5 november 2020
Overlijdensplaats SeraingBewerken op Wikidata
Land Vlag van België België
Werk
Genre(s) Pop
Beroep Zanger
(en) Discogs-profiel
(en) IMDb-profiel
(en) Last.fm-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Joseph Reynaerts (Seraing, 24 juli 1955 - 5 november 2020), beter bekend onder zijn artiestennaam Reynaert, was een Belgische zanger.

Reynaert vertegenwoordigde België in 1988 op het drieëndertigste Eurovisiesongfestival, gehouden te Dublin, Ierland. Hij werd gedeeld achttiende in een veld met 21 deelnemers. Zijn lied, Laissez briller le soleil, kreeg vijf punten, allemaal van de Franse jury.

Bibliografie[bewerken | brontekst bewerken]

Reynaert begon zijn zangcarrière als straatzanger op achttienjarige leeftijd. Vijf jaar later won hij in 1978, ex aequo met Renaud het Festival international de la chanson française van Spa met het nummer "Cerf-volant". Een tweede single, "Pas Assez" volgde in 1982. Zijn debuutalbum kwam uit in 1984. In 1988 werd hij door de Radio-Télévision belge de la Communauté française via de televisieshow Finale nationale - Eurovision op 27 februari 1988 in de RTBf-studio's te Brussel geselecteerd om België dat jaar te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, twee maand later, op 30 april bracht hij Laissez briller le soleil in Dublin. Het nummer bracht hem ook weinig commercieel succes in België. Zijn zangcarrière doofde daarna langzaam uit en Reynaerts werd directeur van het cultureel centrum van Flémalle, en vervolgens in 2008 van dit van Soumagne.

Reynaerts overleed in de nacht van 4 op 5 november 2020 aan COVID-19.[1]