Portaal:Bier/Rechts

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
bewerk 

Overzicht

bewerk 

Biernieuws

Biernieuws Vlag van België België

Biernieuws Vlag van Nederland Nederland

  • 11 juni 2018 - Bavaria Brouwerij verandert zijn naam in Swinkels Family Brewers om zich zo internationaal meer te positioneren als familiebedrijf. Tot deze holdingmaatschappij behoren onder andere Bavaria NV, Holland Malt BV en Brouwerij Palm.(bron)
  • Begin 2014 werd de accijns op bier in Nederland met 5,75% verhoogd. Hierdoor kopen Nederlanders meer bier in België en Duitsland. Dit is ten nadele van zowel de overheidsinkomsten als de werkgelegenheid in Nederland. (bron)
  • 30 november 2013 - In Zundert wordt de nieuwste trappist Zundert op de markt gebracht. Dit bier wordt gebrouwen in Brouwerij De Kievit, eigendom van de broeders trappisten van de Abdij Maria Toevlucht. De eerste flessen hebben nog geen ATP-label, dat werd toegekend op 10 december 2013. (bron).
  • 16 januari 2013 - Vanmorgen is door de rechtbank het faillissement uitgesproken voor Brouwerij Sint Christoffel. “Door het faillissement blijft de ziel van het bedrijf achter en is de merknaam Christoffel uit het bedrijf.” De naam blijft dus bestaan. (bron)

→ voeg toe!

Biernieuws Internationaal

  • In 2017 was België voor het eerst de grootste exporteur van bier van Europa. België voerde 15,80 miljoen hectoliter uit, Duitsland 15,75 miljoen hectoliter en Nederland 14,14 miljoen. Qua bierproductie staat Duitsland Europees aan de top met 93 miljoen hectoliter - België staat daar op de 7e plaats. (bron)
  • In december 2016 werden de Oost-Europese activiteiten van AB InBev overgenomen door het Japanse Asahi Group Holdings voor een bedrag van 7,3 miljard euro, waaronder de merken als Tyskie, Lech (Polen), Pilsner Urquell (Tsjechië), Ursus (Roemenië) en Dreher (Hongarije). (bron).
  • 19 april 2016 - In april 2016 accepteerde AB-InBev het bod van het Japanse Asahi Group Holdings om Grolsch, Peroni en Meantime over te nemen (bron).
  • 13 oktober 2015 - AB-InBev neemt SABMiller over en betaalt daarvoor 44 pond per aandeel. SABMiller wordt hierdoor gewaardeerd op 71,2 miljard pond, omgerekend 96 miljard euro (bron).
  • 16 september 2015 - AB-InBev, de grootste brouwerij van de wereld heeft aangekondigd een overnamebod te willen doen op zijn grootste concurrent SABMiller, de nummer twee van de wereld. Volgens de Financial Times is hier een bedrag van 250 miljard dollar (ongeveer 223 miljard euro) mee gemoeid (bron).

→ voeg toe!

overzicht bewerk 

In beeld

Ingang van het brouwerijterrein bij het Trappistenklooster in Berkel-Enschot