Portaal:Scouting

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Portaal Scouting

Scouting, padvinderij of verkennerij is de grootste internationale jeugdorganisatie, met wereldwijd meer dan 38 miljoen leden, verdeeld over zo'n 160 landen. Scouting werd in 1907 opgericht door Robert Baden-Powell, een Britse legerofficier, als hij met een groepje jongeren gaat kamperen op Brownsea Island, een eilandje aan de zuidkust van Engeland. De jongeren vertellen dit door, waardoor door heel Engeland, en later over heel de wereld, scoutinggroepen worden opgericht, die erop uit zijn jongeren lichamelijk en geestelijk klaar te maken voor een leven in de maatschappij.

Lees meer over scouting...
Robert Baden-Powell


Artikel van de maand

Uniform

Zie ook uniform (scouting)

Het uniform van Scouting bestaat uit een blouse (de kleur hangt in Nederland af van de speltak en in Belgiē meestal van de scoutingfederatie), of trui, een scoutingdas (In Nederland en Belgiē meestal per groep verschillend), en een dasring. Het uniform kan verder optioneel aangevuld worden met een scoutingbroek, een hoofddeksel (hoed, barret of pet), een trui (met verenigingslogo) en/of een fluitkoord. Op de blouse zijn de naamlabels van de Scoutinggroep waar de Scout lid van is, het installatieteken en diverse insignes genaaid.

Wist je dat...

  • ...Scouting Sunrise in 2010 de 2e eeuw van scouting inleidde?. Overal ter wereld werd de eerste zonsopgang gevierd die 100 jaar geleden het allereerste kamp (1 - 8 augustus 1907) van Robert Baden-Powell inluidde op Brownsea Island.
  • ...Het binnen bepaalde landen gebruikelijk is (in navolging van de indianen) de scoutsleden een totemnaam te geven op basis van hun karaktertrekken?
  • ...Steve Fossett, vooral bekend omwille van zijn ballonvlucht om de wereld, al jaren een trouwe scout is?
  • ... Scouting de grootste internationale jeugdorganisatie is, met wereldwijd meer dan 38 miljoen leden, verdeeld over zo'n 217 landen?

Artikelen over scouting

Gewenst

Stafverkennen - Basispijlers - Kapoenenverhaal- Kabouterverhaal- SGP_scoutsfederatie -


Andere portalen