Tram van Valenciennes

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Tram van Valenciennes
Citadis voor het centraal station van Valenciennes
Tram van Valenciennes - Denain

De tram van Valenciennes is sinds 2006 een belangrijke tramverbinding in deze Noord-Franse stad. Op 16 juni 2006 werd de lijn officieel geopend. De ingebruikname voor het publiek was op 3 juli. De aanleg kostte 242,8 miljoen euro. Het trambedrijf bestaat voorlopig uit één lijn van 9,5 kilometer lang met 19 haltes.

De tram en de stadsbus worden geëxploiteerd door Transdev-dochter (waartoe ook het Nederlandse Connexxion behoort) Transvilles in opdracht van de regionale vervoersautoriteit SITURV (Syndicat Intercommunal pour les Transports Urbains de la Région de Valenciennes).

Verleden[bewerken]

Van 1881 tot 1966 hebben metersporige trams gereden in de stad en omgeving. Het tramnet had in Quiévrain aansluiting met de Belgische buurtspoorwegen en in Saint-Amand-les-Eaux met de buurtspoorlijn naar Hellemmes (voorstad van Rijsel). Het stadsnet en de regionale lijnen werden geëxploiteerd door de CEN (Chemins de fer économiques du Nord), een maatschappij van de Belgische baron Edouard Empain. In de jaren 1960 werden de overblijvende lijnen stelselmatig verbust en tegen 1966 werd de laatste tramlijn opgeheven.

Oud tramnet[bewerken]

Het tramnet bevatte de volgende streeklijnen vanuit Valenciennes:[1]

In de stad Valenciennes zelf waren er twee stadslijnen naar:

Heden en toekomst[bewerken]

De tramlijn is in 2007 vanaf het westelijke eindpunt Dutemple met 8,5 kilometer verlengd langs een oude spoorbaan naar Denain (negen haltes).

Er komt een tweede tramlijn die grotendeels op enkelspoor zal aangelegd worden. Deze tramlijn is voor een klein gedeelte in het stadscentrum gemeenschappelijk met de huidige tramlijn (van halte Pont Jacob tot halte Clemenceau). Deze tramlijn wordt aangelegd in twee fasen. De eerste fase voorziet in de aanleg van 16,5 km tramspoor van Anzin naar Vieux-Condé grotendeels langs de weg RD 935. Deze lijn wordt geopend voor de exploitatie op 24 februari 2014. (De officiële opening was al in december 2013)

De tweede fase voorziet in de aanleg van een 12,5 kilometer traject vanaf "Marché aux Herbes" in het centrum van Valenciennes naar Crespin. Deze lijn zal grotendeels lopen langs de route van de RN 30 om daarna vanaf het begin van Onnaing de oude spoorlijn te volgen. De dorpskernen van Crespin en Quiévrechain zullen bediend worden met aansluitende buslijnen vanuit het trameindpunt op de oude spoorlijn dicht bij het oude station Blanc-Misseron. De mogelijkheid is hierdoor opengehouden om later de tramlijn te verlengen naar het Belgisch spoorstation van Quiévrain.

Materieel[bewerken]

De tramdienst wordt uitgevoerd met 17 trams van het type Citadis. Voor fase twee (verlenging naar Denain), zijn nog vier extra trams nodig.

Haltes[bewerken]

Dutemple - Saint-Waast - Hôtel de Ville d'Anzin - Croix d'Anzin - Lycée de l'Escaut - Gare SNCF - Clémenceau - Place d'Armes - Sous-Préfecture - Faubourg de Paris - Fauburg Sainte-Cathérine - Nungesser - Vosges - La Briquette - Nouvel Aulnoy - Chemin Vert - Watteau - Lottman - Université

Пусковой участок

Externe links[bewerken]

Referentie[bewerken]

  1. Op de rails, 2010-11