Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20091009

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2024

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
  1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
    Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
    Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
    De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
  2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
    Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
    De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
  3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
    De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als die niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'bewerken' dan wel 'brontekst bewerken'.

Toegevoegd 09/10 te verwijderen vanaf 23/10[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd 09/10: Deel 1[bewerken | brontekst bewerken]

Laat ze nou precies vandaag Nederlands kampioene puntenkoers zijn geworden! Dus ze heeft zich wel degelijk iets aangetrokken van de verwijderingsnominatie 😉. Paul-MD 9 okt 2009 21:58 (CEST)[reageren]
Tegen Tegen verwijderen - ze loochenstraft de nominator direct kweniston 10 okt 2009 02:02 (CEST)[reageren]
Pa hield ook wel van een geintje, dochter dus ook. Maarre, is dit kampioen worden niet een beetje zelfpromo teneinde het lemma te behouden? AO,ND Eddy Landzaat 10 okt 2009 05:35 (CEST)[reageren]
Voor Voor verwijderen Mag van mij ook nuweg...bol van reclame Peterson Overleg 9 okt 2009 11:03 (CEST)[reageren]

ik gebruik wikipedia erg vaak en vindt het een erg prettige site. Ook begrijp ik dat de rol van controle een belangrijke is. Toch wil ik graag ingaan op je reaktie over een wiki die ik over een vriendje van mij heb geschreven, Philip Huff. Je zegt dat de site boekpromo is. Ik heb de wiki enkele maanden geleden ook al geprobeerd aan te maken, en toen zei je dit ook al. Ik begreep dit wel, want het boek was toen nog niet uit. Maar feit is nu dat Huffs boek op 1 oktober is verschenen. Het is dan toch geen reclame meer, maar een mededeling van het gegeven: een debuut bij een erkende en bekende literaire uitgever is geweest. Als je nu zegt dat Obama de Nobelprijs heeft gewonnen is dat toch ook geen reclame? Je zegt verder dat de bronnen niet kloppen. De bronnen die worden genoemd zijn: Revu 14 januari. Heb ik een exemplaar van liggen en evt. een scan. Die klopt gewoon. Voor de Gids geldt het zelfde. Ligt hier. Google het en je zult zien dat hij er in stond. En het Nos Journaal op 3 vond ik op youtube. Alleen de bio op philiphuff.net klopt niet omdat deze site - merkte ik - vervangen is voor een nieuwere. Daar wil ik best wat aan doen hoor. Al met al begrijp ik niet hoe je zo stelling kunt zeggen dat de bronnen niet kloppen terwijl ik daar zo zorgvuldig werk van heb gemaakt. Wat er mooier wordt voorgesteld begrijp ik wel: het Nos Journaal op 3. Dan pas je dat toch even aan? Aan de andere kant: het stond wel weer in de NRC*Next. Ik vind nu je reactie nogal kort door de bocht en ik hoop dat er ook andere controleurs zijn die jou weer controleren, want zo wordt het wel erg afhankelijk of jij vindt of een bron goed is of niet. Begrijp je dat? Tim – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 146.50.144.61 (overleg · bijdragen)

      • Voor het laatste deel van je vragen zie mijn OP waar je het ook gesteld hebt. Inhoudelijk: een net verschenen boek kan uiteraard ook prima promo zijn aangezien het zelf nog geen tijd gehad heeft om encyclopedische waarde te verkrijgen. En bij een debuut geldt dat dus ook voor de auteur. U schrijft het voor een vriend en daarmee toont u de nauwe betrokkenheid zelf al aan wat ook bedoeld werd met POV (niet geheel neutraal en geen afstand van het onderwerp). Van de bronnen klopt nu nog niet veel: niet werkende of bij de info uitkomende links. Daar valt wel wat aan te doen en daarom ook een wiu nominatie. Agora 10 okt 2009 11:36 (CEST)[reageren]
        • Beste Agora,

dank voor je reactie. De links zijn nu helemaal correct. Twee tijdschriften (Revu en Hollands Diep) zijn digitaal alleen niet terug te vinden, maar goed: er zijn op wikipedia wel meer links naar boeken en tijdschriften die niet terug zijn te vinden. En de auteut van dit romandebuut heeft al eerder gepubliceerd. Volgens mij is het stuk nu neutraal. Ik denk dat andere mensen dat ook wel zullen zien en jij ook? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 146.50.144.106 (overleg · bijdragen)

Toegevoegd 09/10: Deel 2[bewerken | brontekst bewerken]

Tegen Tegen verwijderen. Inwoneraantal is inderdaad fout, maar in de bron staat: but there is evidence that Rothiemurchus is a very old human settlement, as the name dates to the 8th Century en The Parish of Rothiemurchus belonged to the crown until 1226 when... geven aan dat de plaats al even bestaat. Overigens heb ik de pagina aangemaakt op verzoek van Gebruiker:RJB van wie ik verder vulling verwacht.--Joopwiki 9 okt 2009 19:48 (CEST)[reageren]

Toegevoegd 09/10: Deel 3[bewerken | brontekst bewerken]