World of Warcraft: Warlords of Draenor

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
World of Warcraft: Warlords of Draenor
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwerper(s) Tom Chilton
Cory Stockton
Ion Hazzikostas
Rob Pardo
Ontwikkelaar(s) Blizzard Entertainment
Uitgever(s) Blizzard Entertainment
Muziek Jason Hayes Russell
Brower
Glenn Stafford
Datum van uitgave 13 november 2014[1]
Huidige versie Vanaf 6.0.2
Genre(s) MMORPG
Speelmodus Multiplayer
Leeftijdsklasse ESRB: T (Teen)
PEGI: 12+
Platform(s) Microsoft Windows, Mac OS X
Media DVD DL, digitale distributie
Navigatie
Spelserie Warcraft
Uitbreiding van World of Warcraft
Voorloper World of Warcraft: Mists of Pandaria
Website
Portaal  Portaalicoon   Computer

World of Warcraft: Warlords of Draenor is de vijfde uitbreiding op het MMORPG World of Warcraft. Het was aangekondigd op 8 november 2013 door Chris Metzen op BlizzCon 2013. Op 14 augustus 2014 kondigde Blizzard in LA aan dat Warlords of Draenor op 13 november 2014 uit zal komen.

Plot en inhoud[bewerken]

Terwijl de voorgaande uitbreidingen steeds sloegen op de periodes na elkaar, heeft deze uitbreiding een andere insteek; we gaan in de tijd terug. In de tijd van The Burning Crusade was Draenor voor een groot deel vernietigd en stond het bekend als Outland. Deze vernietiging was het gevolg van de roekeloze acties van de Orc Ner'Zhul. Nadat de Dark Portal geopend was, wilde hij meer werelden overheersen en opende meer portalen. Dit destabiliseerde Draenor echter, en de wereld werd vernietigd. We gaan nu ver terug in de tijd voordat Ner'zhul deze daad verrichtte. Draenor zag er anders uit. In deze uitbreiding zullen de level 90 t/m 100 karakters het Draenor van voor deze vernietiging zien. Een aantal gebieden hebben dezelfde naam in Outland, maar veel gebieden hebben andere namen.

Garrosh Hellscream[bewerken]

Garrosh Hellscream werd na de Siege of Orgrimmar terechtgesteld. De rechtszaak vindt plaats in de Tempel van Xuen, de Temple of the White Tiger. De Celestials zijn de jury, Taran-Zhu de rechter, Tyrande Whisperwind de aanklager, en Baine Bloodhoof, hoewel hij zich niet erg geschikt voelt om dit te doen. Verder zijn er twee leden van de Bronze Dragonflight aanwezig, Chromie en Kairoz. Zij zullen, met een nieuwe uitvinding, visioenen van het verleden kunnen laten zien die handig kunnen zijn voor de rechtszaak.

Alles verloopt goed. De rechtszaak verloopt goed en alles lijkt erg goed te gaan. Maar de rechtszaak krijgt een andere wending. Op het einde van de Rechtszaak, die negen dagen duurde, mag Garrosh nog iets zeggen. Maar hij betuigt niet zijn spijt. Sterker nog, hij beweert dat hij alles zou doen om de Horde weer sterk te maken, al moeten er duizenden anderen sterven of vele andere steden vergaan. Terwijl Garrosh praat laat Kairoz expres de nieuwe uitvinding vallen. Waanbeelden vullen de zaal. Het zijn beelden van de wereldleiders die anderen aanvallen. Tijdens de chaos ontsnapt Garrosh, samen met Kairoz. Het blijkt dat Zaela, de leider van de Dragonmaw, die de aanval op Orgrimmar overleefd heeft, een plan gemaakt heeft om haar Warchief te bevrijden.

Kairoz vertelt over het plan. Hij blijkt samen te werken met de Infinite Dragonflight, een groep draken die de tijd manipuleren zodat ze kunnen doen wat ze willen, omdat hij geïnteresseerd was in het overmeesteren van tijd. Hij wil Garrosh de Horde laten opbouwen die hij voor ogen heeft. Hij opent een portaal naar Draenor, waar de Orcs de overhand hebben, en de strijd begint.

Gameplay[bewerken]

Item squish[bewerken]

Blizzard vindt dat de getallen bij hoge level karakters en items te groot worden en wil daarom alles naar beneden bijstellen. De monsters die de spelers tegenkomen zullen naar waarschijnlijkheid dienovereenkomstig worden aangepast. Het naar beneden bijstellen wordt door Blizzard "item squish" genoemd.

Toegang tot Draenor[bewerken]

Personages in level 90 krijgen een reeks opdrachten die ze met goed gevolg moeten afleggen voordat ze toegang krijgen tot Draenor. Het is nog niet duidelijk of Outland al dan niet toegankelijk is voor spelers die al toegang gekregen hebben tot Draenor. Outland is Draenor na de vernietiging door Ner'zhul.

Garrisons[bewerken]

Spelers kunnen in de wereld van Draenor hun eigen Garrison opstellen, deze zijn te vergelijken met de farms die op dit moment beschikbaar zijn in Halfhill. Door resources en followers te verzamelen(over het proces van followers verzamelen is nog niets concreet bekend) kan de speler zijn garrison upgraden. Er kunnen gebouwen toegevoegd worden die bonussen gaan geven aan de speler in de overworld. Ook zullen ze bonussen geven aan followers. Voorbeeld van Blizzcon Pannel: als je een infirmary (ziekenpost) toevoegt herstellen followers sneller. Voor meer informatie over Warlords of Draenor zie deze video op Youtube Blizzcon 2013 Warlords of Draenor Panel.

Wereld[bewerken]

De nieuwe wereld heeft iets weg van het bestaande Outland van The Burning Crusade. Twee namen komen weer terug: Nagrand en Shadowmoon Valley. Andere nieuwe namen zijn:

 • Frostfire Ridge
 • Gorgrond (nu Blade Edge Mountains)
 • Talador (nu Terokkar Forest)
 • Spires of Arak
 • Tanaan Jungle (nu Hellfire Peninsula)
 • Zangar Sea (nu Zangarmarsh)
 • Fields of Farahlon (nu Netherstorm)

Nieuwe instances[bewerken]

Gepland zijn de volgende dungeons: Bloodmaul Slag Mines, Blackrock Depot, Auchindoun (niet te verwarren met die van The Burning Crusade), Arakkoa Spires, Shadowmoon Burial Grounds, Iron Barracks en Returning - Upper Blackrock Spire (bekend van Vanilla). De volgende raids zijn gepland: Blackrock Foundry en Highmaul.

Overzicht[bewerken]

De mogelijkheden zijn:

 • Maximum level is 100
 • Nieuw continent: Draenor
 • Vernieuwde karaktermodellen
 • Eigen garnizoen bouwen en verbeteren
 • Een gratis boost van één personage naar 90
 • 6 nieuwe dungeons en 2 nieuwe raids
 • Heroic-versie van 2 classic dungeons
 • Nieuwe Challenge-modes
 • Nieuwe Battleground en World Bosses
 • Nieuwe normale en Heroic scenarios
 • Nieuwe talenten voor level 100 personages
 • Honderden nieuwe quests

Externe link[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties