GIEL (radioprogramma)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
GIEL
Diskjockey Giel Beelen
Producer(s) o.a. Astrid de Jong
Uitzendingen
Tijdstip Maandag - Vrijdag
6:00-10:00
Omroep VARA
Radiostation 3FM
Periode 2004 - heden
Portaal  Portaalicoon   Media

GIEL (ook wel GI:EL, zoals de tijd wordt weergegeven op een digitale klok) is een radioprogramma op 3FM. Het wordt maandag tot en met vrijdag uitgezonden, oorspronkelijk tussen 6.00 en 9.00 uur, per 1 september 2008 is het programma verlengd tot 10.00. Het programma wordt gepresenteerd door Giel Beelen. De vervanging is normaal in handen van Michiel Veenstra. In tegenstelling tot andere radioprogramma's heeft deze ochtendshow geen sidekicks. In GIEL is de luisteraar (ook wel uitzendkracht genoemd) de sidekick, hij heeft echter ook een "echte" sidekick, Iwan, alhoewel dit niet erg bekend is. Voor deze uitzendkrachten wordt eens in de zoveel tijd een Nacht van de Uitzendkracht gehouden.

Fleur Wallenburg is de vaste nieuwslezeres van GIEL. Op 27 maart 2014 heeft zij, bij gelegenheid van haar verjaardag, de presentatie van Giel overgenomen. Giel trad op als nieuwslezer.

Op 6 september 2007 ontving het programma de Marconi Award in de categorie Beste programma. Tevens ontving presentator Giel Beelen in dit jaar eenzelfde award in de categorie Beste presentator. Ook is GIEL tot nu toe altijd genomineerd geweest voor De Gouden RadioRing (vanaf 2006). In 2010 won hij deze uiteindelijk ook.

101TV[bewerken]

Sinds begin april 2009 is GI:EL ook te volgen op 101TV.

Externe links[bewerken]