Gebak van Krul

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Gebak van Krul
Genre Muzikale komedie
Speelduur 25 minuten
Bedenker Haye van der Heyden
Hoofdrollen Henk Poort
Mylène d'Anjou
Dorien Haan
Céline Purcell
Ara Halici
Oren Schrijver
Regie Paul Ruven
Scenario Haye van der Heyden
Muziek Theo Nijland
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Productie
Producent Robert Kievit
Uitzendingen
Start 3 januari 2009
Afleveringen 8 (op 21 februari 2009)
Seizoenen 1
Netwerk of omroep Nederland 1
Website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Gebak van Krul is een Nederlandse muzikale komedieserie die zich afspeelt in een Amsterdamse banketbakkerij, geschreven door Haye van der Heyden. De serie gaat voornamelijk over wat er zoal in de bakkerij gebeurt.

De regie is in handen van Paul Ruven. Eindredacteur van de serie is Robert Kievit, die bij de VARA ook verantwoordelijk was voor onder meer All Stars, De Band, De Enclave, Ernstige Delicten en Kinderen Geen Bezwaar.

De eerste serie werd oorspronkelijk begin 2009 uitgezonden. In het najaar werd deze herhaald op de zaterdagmiddag.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Gebak van Krul speelt zich af in een banketbakkerij in de Amsterdamse Jordaan. Henk Krul (Henk Poort) moet voortdurend opboksen tegen zijn eeneiige tweelingbroer Herman Krul, die recht tegenover de bakkerij een supermarkt heeft (dubbelrol van Poort). Samen met zijn vrouw Karin (Mylène d'Anjou) heeft Henk twee dochters: Dora (Dorien Haan) en Charlotte (Céline Purcell). In de keuken werkt verder de ambitieuze Toros (Ara Halici).

Rolverdeling[bewerken]

Acteur Personage Cast Omschrijving personage
Seizoen Aflevering
Henk Poort Henk Krul, Herman Krul 1 1–8 Henk is getrouwd met Karin en samen hebben ze twee dochters: Charlotte en Dora. Henk heeft ook een tweelingbroer, Herman, die een eigen supermarkt runt. Henk dreigt Mosje uit zijn kamer te zetten omdat hij de huur niet betaalt.
Mylène d'Anjou Karin Krul 1 1–8 Karin is de vrouw van Henk. Karin helpt Mosje om te voorkomen dat hij zijn kamer moet verlaten.
Céline Purcell Charlotte Krul 1 1–8 Charlotte is de meest sexy dochter van Henk en Karin. Zij heeft met zo'n beetje elke mannelijke klant van de bakkerij sjans. Ook Toros is verliefd op haar.
Dorien Haan Dora Krul 1 1–8 Dora is de 'wat minder gelukte' dochter van Henk en Karin. Zij is hopeloos verliefd op Toros, maar Toros, en vele anderen, zien haar niet staan.
Ara Halici Toros 1 1–8 Toros is een allochtone bakker die heerlijke gebakjes maakt. Bij de sollicitatie raakte hij al verliefd op dochter Charlotte. Hierdoor heeft hij gekozen om bij Henk Krul te gaan werken en de twee andere sollicitaties die hij nog had lopen te laten voor wat ze waren.
Oren Schrijver Mosje 1 1–8 Mosje is een student politicologie die de zolderkamer van de familie Krul huurt. Hij heeft weliswaar politieke ambities, maar is veel te lui om er ook maar iets voor te doen.

Afleveringen[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Lijst van afleveringen van Gebak van Krul