Naar inhoud springen

Gebouw-T

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Gebouw-T is een poppodium in Bergen op Zoom, gelegen aan het Wilhelminaveld. Het poppodium beschikt over een zaal met een capaciteit van 700 bezoekers, een professionele studio met twee opnameruimtes en twee oefenruimtes. Het is gehuisvest in een voormalige monumentale militaire manege met de naam Gebouw-T.[1]

In het vierde kwartaal van 2010 werd de voormalige monumentale manege verbouwd volgens een ontwerp van Versseput Architecten, waarna op 20 januari 2011 de opening van het poppodium plaatsvond.

Elk jaar met Hemelvaart organiseert de zaal een gratis toegankelijk openluchtfestival op het Wilhelminaveld, genaamd Op De T.[2] Sinds 2012 organiseert Gebouw-T jaarlijks de T-Strijd bandwedstrijd, waarbij bands uit West-Brabant, Zeeland en Antwerpen studiotijd of optredens kunnen winnen.

Sinds 1 januari 2013 heeft Gebouw-T de status Kernpodium B van het Fonds Podiumkunsten.[3] In 2014 werd deze status opgeschroefd naar Kernpodium A.[4]

In 2014 zette Gebouw-T als eerste poppodium in Nederland de stap om 'biobased technology' en 'biobased art' door te voeren in de bedrijfsvoering[5]. Zo zijn de plastic consumptiemuntjes gemaakt van de biologisch afbreekbare kunststof glycix.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]