It's Always Sunny in Philadelphia

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
It's Always Sunny in Philadelphia
IASIPTC.png
Genre Sitcom
Speelduur 23 minuten
Hoofdrollen Charlie Day
Glenn Howerton
Rob McElhenney
Kaitlin Olson
Danny DeVito (2006-...)
Intromuziek Temptation Sensation - Heinz Kiessling
Land van oorsprong Verenigde Staten
Taal Engels
Productie
Producent Charlie Day
Glenn Howerton
Rob McElhenney
Michael Rotenberg
Nick Frenkel
Tom LoFaro
Uitzendingen
Start 4 augustus 2005
Afleveringen 134
Seizoenen 12
Zender FX
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

It's Always Sunny in Philadelphia is een Amerikaanse sitcom van FX Productions, waarvan de eerste aflevering op 4 augustus 2005 werd uitgezonden. De serie werd bedacht door Rob McElhenney, Glenn Howerton en Charlie Day, die zelf ook drie van de hoofdrollen vertolken. De reeks omvat de gebeurtenissen van "The Gang", een groep egocentrische vrienden die het weinig succesvolle café Paddy's Pub uitbaten in Philadelphia, Pennsylvania.

De serie wordt in de Verenigde Staten uitgezonden op de betaaltelevisiezender FX. Op 6 augustus 2011 heeft FX It's Always Sunny in Philadelphia vernieuwd voor een achtste en negende seizoen, met een optie voor een tiende.

Rolverdeling[bewerken]

Acteur Personage Opmerkingen
Howerton, Glenn Glenn Howerton Dennis Reynolds Een van de eigenaars van Paddy's Pub en tweelingbroer van Deandra. Hij is bijzonder narcistisch en ijdel. Ook is hij zeer manipulatief, en probeert hij voortdurend de andere leden van The Gang voor zijn karretje te spannen.
Olson, Kaitlin Kaitlin Olson Deandra Reynolds Tweelingzus van Dennis, maar geen eigenaar van Paddy's Pub. Zij is slechts een van de uitbaters en moet vaak het leeuwendeel van het werk opknappen. Haar grote droom is actrice worden, maar het ontbeert haar aan talent om het echt waar te maken. Vaak wordt haar de bijnaam Sweet Dee gegeven.
McElhenney, Rob Rob McElhenney Mac Mac is een jeugdvriend van Dennis en deelt nu een appartement met hem. Ook is hij mede-eigenaar van Paddy's Pub. Vooral in latere seizoenen is hij geobsedeerd door zijn uiterlijk, en ziet hij zichzelf graag als gespierde vechtsportspecialist. Hij is overtuigd katholiek en zeer homofoob. Soms wordt gesuggereerd dat dit laatste komt door zijn eigen verdrongen homoseksualiteit.
Day, Charlie Charlie Day Charlie Kelly Charlie is net als Mac en Dennis eigenaar van Paddy's Pub, maar komt niet zelfzeker genoeg over om zijn wil door te drukken, waardoor hij vaak de vuile werkjes moet opknappen. Hij kan nauwelijks lezen en schrijven en begrijpt weinig van sociale normen. Hij woont samen met Frank en is er rotsvast van overtuigd dat het zijn biologische vader is. Charlie is verliefd op The Waitress, en valt haar regelmatig lastig, tot haar grote ergernis.
DeVito, Danny Danny DeVito Frank Reynolds Frank is de wettelijke, maar niet de biologische vader van Dennis en Deandra. Hij valt op door zijn kleine gestalte. Hij moet The Gang vaak financieel uit de nood helpen en daarvoor komt zijn voormalig succes als zakenman in het illegale circuit goed van pas. Ondanks zijn rijkdom, leeft Frank als een sloeber in het smerige appartement van Charlie. Ze spenderen graag samen tijd in het riool, op zoek naar bruikbare voorwerpen.

Afleveringen[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Lijst van afleveringen van It's Always Sunny in Philadelphia voor het hoofdartikel over dit onderwerp.