Jeroen Lenaers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Jeroen Lenaers
JeroenLenaersBruxelles2017.jpg
Algemene informatie
Geboren 29 april 1984
Geboorteplaats Stramproy
Partij CDA
Politieke functies
Vanaf 2014 Lid Europees Parlement
Biografie op Parlement.com
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

Jeroen Lenaers (Stramproy, 29 april 1984) is een Nederlands politicus. In 2014 werd hij gekozen als lid van het Europees Parlement, waar hij vanaf 1 juli namens het CDA deel uitmaakt van de fractie van de Europese Volkspartij (EVP). Voorheen was Lenaers beleidsmedewerker van Ria Oomen, lid van het Europees Parlement namens het CDA van 1989 tot 2014.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Studie[bewerken | brontekst bewerken]

Lenaers studeerde European Studies aan de Universiteit van Maastricht, waar hij in 2008 zijn masterdiploma behaalde.

Europees Parlement[bewerken | brontekst bewerken]

Bij de Europese Parlementsverkiezingen 2014 stond Lenaers op de tweede plaats van de kandidatenlijst van het CDA. Hij werd op 22 mei 2014 gekozen met 36.428 voorkeurstemmen.[1] Na de verkiezingen werd hij lid van de Commissie werkgelegenheid en sociale zaken en de Commissie burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken. Tijdens zijn parlementaire werkzaamheden was Lenaers rapporteur van drie wetgevende dossiers. In 2017 ronde hij het rapport over de hernieuwing van het Schengen Informatie Systeem (SIS) [2] af. En in 2019 werden handtekeningen geplaatst onder het nieuw op te richten EU agentschap ELA (European Labour Autority)[3], en het Interoperabiliteit-pakket[4].

In september 2017 werd Lenaers voorgedragen als vicevoorzitter van de antiterreurcommissie, die de zwakke schakels in het Europees antiterrorismebeleid onderzoekt.[5] Op het CDA-voorjaarscongres in 2019 werd Lenaers op plaats 2 van de kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen geplaatst. [6]

Persoonlijk[bewerken | brontekst bewerken]

Lenaers is in 2019 getrouwd [7] en woont in Stramproy.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]