Lunapark (Łódź)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Lunapark
Een aantal attracties in het park, waaronder het reuzenrad en de carrousel
Eigenaar Fundacja Lunapark
Opening jaren '70
Sluiting januari 2016
Seizoen april - oktober
Locatie
Locatie Łódź, Vlag van Polen Polen
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken
De Jet Star-achtbaan en de Hully Gully-rit in 2006.

Lunapark Łódź ("Luna Park") was een attractiepark in de buurt van de Poolse stad Łódź. Het pretpark werd geopend in 1970 en sloot zijn deuren in januari 2016.

Het pretpark was gelegen in de wijk Polesie, in de buurt van de dierentuin en botanische tuin. Het was een van de onderdelen van het Park na Zdrowiu en telde 38 attracties. Voorbeelden van attracties warden de 16 meter hoge achtbaan Jetstar met een snelheid van 96 km/uur, een reuzenrad en twee carrousels uit Wenen.

Het pretpark was gratis toegankelijk en hanteerde een betalingssysteem per attractie. Elk jaar werd het park geopend op Prima aprilis (1 april) en gesloten op de voorlaatste zondag van oktober.

De locatie van het park werd lang tegengewerkt door het Woiwodschap Łódź. Overwogen werd om het park te verplaatsen naar een nieuwe plaats op gemeenschappelijke grond. Het park trok de afgelopen jaren weinig bezoekers en werd bekritiseerd vanwege de verouderde attracties en de zorgelijke technische toestand. In januari 2016 sloot het park zijn deuren.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]