Moltres

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Vertaalhulp gevraagd. Dit artikel bevat mogelijk (taal)fouten.
U kunt dit artikel verbeteren. Op de overlegpagina of de vertaalpagina is mogelijk meer informatie te vinden.

Moltres
Pokémon
Nationaal
Zapdos - Moltres (146) - Dratini

Johto
Zapdos - Moltres (237) - Raikou

Japanse naam Faiyā (ファイヤー)
Evolutie van geen
Evolueert naar geen
Generatie Eerste
Soort Vlam Pokémon
Evolutielevel Basis
Type Vuur / Vlieg
Hoogte 2,0 m
Gewicht 60,0 kg
Eigenschap Druk
Lijst van Pokémon

Moltres is een fictief wezen uit de Pokémonreeks. Moltres is een van de drie legendarische Pokémon uit de eerste generatie, net als Articuno en Zapdos.

De naam "Moltres" komt van het Engelse woord "molten" (gesmolten) omdat het een vuurtype is. Het achtervoegsel "-tres" is Spaans voor 'drie', en verwijst naar het feit dat Moltres de derde legendarische vogel is. In dezelfde zin komt 'uno' (één) voor in 'Articuno', en 'dos' (twee) in 'Zapdos', respectievelijk de eerste en tweede legendarische vogel.

Moltres is gebaseerd op een feniks.

Het personage[bewerken]

Moltres is een grote vogel die vuur kan spuwen. Hij heeft een oranje met rood lichaam, een smalle puntige snavel en waar zijn staartveren horen te zitten zit een klein vlammetje.

Moltres kan vergeleken worden met de vuurtype vogel Ho-Oh. Moltres kan vuur maken waar hij wil. Zijn lichaam is bedekt met vlammen. Iedere keer dat Moltres met zijn vleugels slaat komen er vlammen van af.

Moltres lichaam laadt vreemd genoeg zijn HP (hit points) op als het in contact komt met magma.

In computerspellen[bewerken]

Moltres is een Legendarische Pokémon in de GameboyAdvance-spellen dat zijn: Pokémon Pokémon FireRed, Pokémon LeafGreen, Pokémon Ruby, Pokémon Sapphire en Pokémon Emerald en ook in de gameboy color spellen; Pokémon Red, Pokémon Blue en Pokémon Yellow. Hij is alleen in Kanto te vinden. Kanto is het gebied waarin de spellen Red, Blue, Yellow, FireRed en LeafGreen zich afspelen. Hij is zo zeldzaam omdat je hem in het spel maar één keer kan vangen. Ook kan hij niet paren zodat je er maar één per spel kan krijgen, natuurlijk kan je hem wel ruilen met een link kabel. In de spellen Pokémon Red en Blue, Pokémon Green(Alleen in Japan verschenen), en Pokémon Yellow, kan je Moltres vinden in de Victory Road. In Pokémon FireRed en LeafGreen is hij ergens anders, namelijk op de top van de Mt. Ember in het eerste Sevii eiland. Je kan hem krijgen na de zevende badge, zodat het makkelijker is om het spel uit te spelen.

In de toekomstige game Pokémon Platinum is Moltres, net zoals Zapdos en Articuno ook in het wild te vangen. Hiervoor moet je eerst de nationale dex bezitten. Hierna zijn Moltres en de anderen op dezelfde manier te vangen als Mesprit.

Het vervelende is dat hij alleen vuur-, vlieg- en normale types aanvallen kan leren, in tegenstelling tot Charizard, die ook grond aanvallen kan leren.

In de anime[bewerken]

Moltres komt in de afleveringen alleen voor als schim. Bijvoorbeeld als ze een veer van hem vinden.

Ruilkaartenspel[bewerken]

Er bestaan acht standaard Moltres kaarten, waarvan twee enkel in Japan zijn uitgebracht. Ook bestaan er nog twee Moltres ex-kaarten, een Blaine's Moltres en een Rocket's Moltres. Deze hebben allemaal het type Fire als element. Verder bestaat er nog één Darkness-type Rocket's Moltres ex-kaart. Moltres is ook verschenen op een Colorless combinatiekaart, samen met Articuno en Zapdos.

Externe link[bewerken]

Computerspellen:Hoofdreeks: Red & Blue (Yellow) · Gold & Silver (Crystal) · Ruby & Sapphire (Emerald) · Diamond & Pearl (Platinum) · Black & White (2) · X & Y · Sun & Moon (Ultra)
Remakes: FireRed & LeafGreen · HeartGold & SoulSilver · Omega Ruby & Alpha Sapphire
Consolespellen: Stadium · Stadium 2 · Colosseum · XD: Gale of Darkness · Battle Revolution · Pokkén Tournament
Overig: TCG Online · Mystery Dungeon: Blue Rescue Team · GO · Shuffle
Anime:Originele serie: Indigo League · Orange Islands
Johto: The Johto Journeys · Johto League Champions · Master Quest
Advanced Generation: Advanced · Advanced Challenge · Advanced Battle · Battle Frontier
Diamond & Pearl: Diamond and Pearl · DP: Battle Dimension · DP: Galactic Battles · DP: Sinnoh League Victors
Best Wishes: Black & White · BW: Rivaliserende Lotsbestemmingen · BW: Avonturen In Unova · BW: Avonturen in Unova en daarbuiten
XY: Een nieuw Mega avontuur · Ontdekkingsreis door Kalos · XY&Z
Specials: Pokémon Chronicles · Pokémon Origins · De terugkeer van Mewtwo · Het Meesterbrein van de Illusie-Pokémon
Films:Originele serie: Mewtwo tegen Mew · Op Eigen Kracht
Johto: In de greep van Unown · De terugkeer van Mewtwo · 4Ever: Celebi - Stem van het Woud · Helden: Latias en Latios
Advanced Generation: Jirachi Droomtovenaar · Doel Deoxys · Lucario en het Mysterie van Mew · Het Meesterbrein van de Illusie-Pokémon · Pokémon Ranger en de Tempel van de Zee
Diamond and Pearl: De Opkomst van Darkrai · Giratina en de Krijger van de Lucht · Arceus en het Juweel des Levens · Zoroark, Meester der Illusie
Best Wishes: Black - Victini en Zekrom · White - Victini en Reshiram · Kyurem VS. het Zwaard der Gerechtigheid
XY: Genesect En De Ontwaakte Legende · Diancie en de Cocoon der Vernietiging · Hoopa en de Strijd Der Tijden! · Volcanion and the Mechanical Magearna
Manga:Pocket Monsters · Pokémon Adventures · Magical Pokémon Journey · The Electric Tale of Pikachu · Battle Frontier · Ginji's Rescue Team · Pokémon Diamond and Pearl Adventure! · Pocket Monsters RéBURST · Pokémon Black and White
Personages:Ash Ketchum · Brock · Misty · Team Rocket (Meowth) · May · Pikachu
Overig:Ruilkaartspel · Evolutie · Soort · Pokébal · Pokédex · Gymleider · Lijst van Nederlandstalige dvd's van Pokémon · De Reis van Johto · Lijst van Pokémon