Money in the Bank Ladder Match

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Money in the Bank ladder match in 2009

Een Money in the Bank ladder match is een wedstrijdtype in het professioneel entertainment worstelen dat gehouden wordt door de WWE. Aan zo'n wedstrijd kunnen vijf tot tien worstelaars deelnemen met als doel om als 1e een koffer (die 6 meter boven de ring hangt en enkel bereikt kan worden met een ladder), te veroveren. De koffer bevat namelijk een contract dat de winnende worstelaar een jaar lang recht geeft op een wereldkampioenschap wedstrijd. Het wereldkampioenschap in de WWE is het WWE Championship.

In 2005 organiseerde de WWE zijn eerste Money in the Bank ladder match die plaatsvond op WrestleMania 21. In 2010 organiseerde de WWE deze wedstrijd op WrestleMania, vanaf 2011 vindt deze wedstrijd niet meer plaats op WrestleMania en is daar een aparte PPV genaamd WWE Money in the Bank.

Wedstrijden[bewerken]

Jaar Evenement Winnaar Tegenstanders
2005 WrestleMania 21 Edge Shelton Benjamin, Chris Benoit, Christian, Chris Jericho en Kane
2006 WrestleMania 22 Rob Van Dam Shelton Benjamin, Finlay, Ric Flair, Matt Hardy en Bobby Lashley
2007 WrestleMania 23 Mr. Kennedy CM Punk, Edge, Finlay, Jeff Hardy, Matt Hardy, King Booker en Randy Orton
2008 WrestleMania XXIV CM Punk Shelton Benjamin, Carlito, Chris Jericho, Mr. Kennedy, John Morrison en Montel Vontavious Porter
 • In een Raw-aflevering, diende CM Punk de koffer in voor een World Heavyweight Championship match tegen Edge waarbij CM Punk deze won en de titel veroverde.
2009 WrestleMania XXV CM Punk Shelton Benjamin, Christian, Finlay, Mark Henry, Kane, Kofi Kingston en Montel Vontavious Porter
 • Op Extreme Rules 2009 diende CM Punk zijn koffer in voor een World Heavyweight Championship match tegen Jeff Hardy waarbij CM Punk deze won en de titel veroverde.
2010 WrestleMania XXVI Jack Swagger Shelton Benjamin, Evan Bourne, Christian, Matt Hardy, Kane, Kofi Kingston, Drew McIntyre, Montel Vontavious Porter en Dolph Ziggler
 • In een SmackDown-aflevering diende Jack Swagger zijn koffer in voor een World Heavyweight Championship match tegen Chris Jericho waarbij Swagger deze won en de titel veroverde.
Money in the Bank
(SmackDown)
Kane The Big Show, Matt Hardy, Christian, Kofi Kingston, "Dashing" Cody Rhodes, Drew McIntyre en Dolph Ziggler
 • Op Money in the Bank diende Kane zijn koffer in voor een World Heavyweight Championship match tegen Rey Mysterio waarbij Kane deze won en de titel veroverde.
Money in the Bank
(Raw)
The Miz Randy Orton, Chris Jericho, Evan Bourne, Ted DiBiase, John Morrison, Edge en Mark Henry
 • In de Raw-aflevering van 22 november 2010, diende The Miz zijn koffer in voor een WWE Championship match tegen Randy Orton waarbij The Miz deze won en de titel veroverde.
2011 Money in the Bank
(SmackDown)
Daniel Bryan Cody Rhodes, Wade Barrett, Sin Cara, Heath Slater, Justin Gabriel, Kane en Sheamus
Money in the Bank
(Raw)
Alberto Del Rio Rey Mysterio, Kofi Kingston, Alex Riley, R-Truth, The Miz, Evan Bourne en Jack Swagger
 • Op SummerSlam diende Alberto Del Rio zijn koffer in voor een WWE Championship match tegen CM Punk waarbij Del Rio deze won en de titel veroverde.
2012 Money in the Bank
(World Heavyweight Championship)
Dolph Ziggler Cody Rhodes, Sin Cara, Tyson Kidd, Tensai, Christian, Damien Sandow en Santino Marella
 • In de Raw-aflevering van 8 mei 2013; diende Ziggler de koffer in en veroverde het World Heavyweight Championship door Alberto Del Rio te verslaan.
Money in the Bank
(WWE Championship)
John Cena Kane, Big Show, Chris Jericho en The Miz
 • In de Raw-aflevering van 16 juli 2012, kondigde Cena aan dat hij de koffer zou indienen in de 1000ste aflevering van Raw voor een WWE Championship match tegen CM Punk. In de 1000ste Raw-aflevering diende Cena de koffer in maar de match eindigde in een diskwalificatie nadat Big Show de wedstrijd verstoorde. Ondanks de diskwalificatie, verloor Cena zijn koffer en was hij de eerste worstelaar die faalde om het contract in de koffer te verzilveren door de titel te veroveren.
2013 Money in the Bank
(World Heavyweight Championship)
Damien Sandow Dean Ambrose, Fandango, Antonio Cesaro, Jack Swagger, Wade Barrett & Cody Rhodes
 • Sandow diende tijdens een aflevering van Raw (in november 2013) zijn koffer in voor een titelwedstrijd voor de WWE World Heavyweight Championship tegen een geblesseerde John Cena. John Cena won en behield zijn titel. Sandow is hiermee de tweede worstelaar die faalde om het contract in de koffer te verzilveren door de titel te winnen.
Money in the Bank
(WWE Championship)
Randy Orton CM Punk, Daniel Bryan, Sheamus, Christian & Rob Van Dam
 • Op SummerSlam 2013 leverde Orton zijn koffer in en veroverde het WWE Championship door Daniel Bryan te verslaan.
2014 Money in the Bank
(WWE World Heavyweight Championship)
Seth Rollins Dean Ambrose, Dolph Ziggler, Kofi Kingston, Jack Swagger & Rob Van Dam
 • Seth Rollins leverde op Wrestlemania 31 zijn koffer in en won het WWE World Heavyweight Championship van Brock Lesnar en Roman Reigns, en was hierbij de eerste die zijn koffer tijdens Wrestlemania inleverde.
2015 Money in the Bank
(WWE World Heavyweight Championship)
Sheamus Dolph Ziggler, Kane, Kofi Kingston, Neville, Randy Orton en Roman Reigns.

Zie ook[bewerken]